Slik sjekker du FPS i spill på Android: 2 metoder

Enten du er en tilfeldig spiller eller en konkurransespiller, skader aldri å få mest mulig ytelse ut av enheten. En av de enkleste måtene å sjekke om du har en jevn spillopplevelse er å holde et øye med FPS-telleren.

Det er mange måter du kan spore bildefrekvensen i spill på en PC, men alternativene dine blir sparsomme når det kommer til spilling på telefonen. Les videre for å finne ut hvordan du kan sjekke bilder per sekund i spill på en Android-telefon eller -nettbrett.

Hva er en FPS-teller?

Begrepet FPS har flere betydninger, men «frames per second» spesifikt er en fin måte å indikere hvor optimalt og jevnt spillene dine kjører. En FPS-teller er et enkelt verktøy som viser antall bilder enheten din gjengir hvert sekund.

  Få tilgang til talltastatur og Google-søk i flytende vindu [Android]

Disse beregningene er i sanntid og er nyttige for benchmarks, diagnostisering av problemer eller bare for å ha trygghet. Den generelle formelen dikterer jo flere bilder per sekund du har, desto bedre blir spillopplevelsen din.

Å aktivere denne funksjonen på en datamaskin er enkelt og tilgjengelig, gitt hvor mange gode FPS-tellerapper for Windows det finnes. For Android, derimot, er alternativene dine begrensede og ganske kresne.

1. Spor FPS ved å bruke din standard Game Booster-app

De fleste ytelsesentriske Android-telefoner har sin egen spillforsterker-app eller plugin av noe slag. For Poco er det Game Turbo-tjenesten, for ROG Phones kalles det X Mode, og det er også en spillmodus for OnePlus-enheter.

Vanligvis er den enkleste måten å aktivere spillmodusen på telefonen din å starte et spill som spillforsterker-pluginen din støtter, og du skal automatisk se en heads-up-varsling som ber deg om å aktivere eller tukle med noen få alternativer. Hvis ikke, se etter en egen spill-app i appskuffen din og sørg for at favorittspillene dine er lagt til listen.

  Link Bubble For Android åpner koblinger i appen i bakgrunnen

For å aktivere FPS-telleren på en OnePlus-telefon for eksempel:

 • Start et hvilket som helst spill du ønsker å spille, og du bør se et heads-up-varsel som indikerer at du kan bruke spillmodusfunksjonene for dette spillet.
 • Sveip ned fra enten øverste venstre eller øverste høyre hjørne av skjermen, og en meny med mange funksjoner skal dukke opp.
 • Rull ned gjennom alternativene og trykk på Systemstatus.
 • Dette bør få opp en klissete FPS-teller mens du spiller spillet ditt. Avhengig av telefonen din, kan du kanskje til og med kikke inn i andre detaljer som CPU- og GPU-bruken din.

  2. Spor bildefrekvensen ved hjelp av en tredjepartsapp

  Metoden ovenfor bør være tilstrekkelig for de fleste spillsentrerte telefoner fra produsenter som OnePlus, Xiaomi, ROG og til og med Google. Dessverre er ikke alle telefoner forhåndslastet med en spillmodus.

  Det er et par tredjepartsapper i Play-butikken som hevder å gjøre jobben for deg. Imidlertid rapporterer de fleste appene vi testet bare skjermens oppdateringsfrekvens i motsetning til den faktiske bildefrekvensen din GPU gjengir. Vi var i stand til å finne en gratis app som var anstendig nøyaktig til å vise FPS i spillet: FPS Counter & Screen Recorder.

    Fix Kan ikke montere Storage TWRP på Android
 • Last ned FPS Counter app fra Play-butikken og start den.
 • Aktiver FPS Meter-bryteren, og når du blir bedt om det, trykk på Start nå for å la appen ta opp og caste skjermen din.
 • Start et hvilket som helst spill du liker, og du skal nå se en FPS-teller på skjermen.
 • Når du er ferdig med å spille, sørg for å gå tilbake til appen og slå av bryteren.
 • Du kan også velge å aktivere 1 % og 0,1 % lave målinger for FPS og ta opp spill ved hjelp av appen. I vår testing var appen ikke alltid vellykket med å vise FPS i visse spill, men det var det eneste andre alternativet.

  Få mest mulig ytelse ut av telefonen

  Å kunne se over FPS-en din for å sikre at du får en jevn spillopplevelse er en annen natur for spillere. Tall betyr imidlertid ikke alt, og det er forskjellige andre måter du kan øke telefonens spillytelse på uten paranoiaen med å få lavere bildefrekvenser.