Slik skjermdumper du på Chromebook

Hvor mange ganger har du tatt et skjermbilde på enheten din?

Å ta et skjermbilde letter oppgaven din og viser seg å være nyttig i mange tilfeller. Du kan videresende skjermbildet og dele problemene du står overfor med enheten din eller ta et skjermbilde for å dele en prestasjon, en oppgave eller en idé med venner eller familie. Du kan trenge et skjermbilde for fremtidig referanse til noe du likte over internett.

Nå som du vet behovet for å ta et skjermbilde, bør du også være klar over at prosessen med å ta et skjermbilde er forskjellig for forskjellige enheter. Det varierer også for andre operativsystemer.

I dag skal vi lære om de ulike måtene å ta et skjermbilde på en Chromebook.

Tidligere var det å ta et skjermbilde på en Chromebook begrenset til en hurtigtast. Ingen andre alternativer var tilgjengelige som kunne gjøre det mulig for deg å ta et skjermbilde.

I 2021 gjorde introduksjonen av skjermbildeverktøy fra Google oppgaven enkel. Folk kunne også ta bilder og videoer som ble vist på skjermene på Chromebooken deres.

Du kan nå ta et skjermbilde på en Chromebook ved å:

  • Tastatursnarvei
  • Skjermfangstverktøy

Bruke en tastatursnarvei

Av alle tilgjengelige måter å ta et skjermbilde på, kan du bruke en hurtigtast for å utføre oppgaven. Det vil være en enkel prosess, og du vil oppnå oppgavene dine i løpet av en brøkdel av et sekund.

  uTorrent sitter fast ved tilkobling til jevnaldrende: Slik fikser du det

For å ta et skjermbilde mens du bruker en hurtigtast, må du trykke «Shift+Ctrl+Vis vinduer»-knappen (Vis vinduer-knappen er tilgjengelig på tastaturet i den øverste raden. Det ser ut som et vindusikon som har to andre vinduer stablet bak).

Når du trykker på disse tre tastene, vises en verktøylinje nederst på skjermen.

Du kan også lage et ganske raskt skjermbilde ved å trykke på «Ctrl+Vis vinduer»-knappene.

Skjermbilde med hurtiginnstillinger

Det er tusenvis av hurtigtaster tilgjengelig. Derfor kan det være en vanskelig oppgave å huske dem alle. Derfor kan du ta skjermbildet ditt med hurtiginnstillinger.

Når du ser over Chromes hylle, kan du klikke på tid. Dette vil åpne hurtiginnstillingsmenyen. Du finner alternativet for skjermfangst i denne menyen. Ved å klikke på dette åpnes verktøylinjen.

Ønsker du å ta et skjermbilde på Chromebooken din, men vet ikke hvordan du gjør det?

Ikke bekymre deg! Det er en relativt enkel oppgave. Chromebook har den innebygde funksjonen som lar deg ta et skjermbilde uten mye problemer. Slik kan du utføre oppgaven:

  • Ved å bruke verktøylinjen for skjermbildefangst kan du ta både bilder og et skjermopptak av oppgaven du utfører.
  • På venstre side av verktøylinjen finner du et alternativ for å endre innstillingene fra å ta stillbilder til å ta videoer.
  • På høyre ende av verktøylinjen har du flere alternativer for å ta et fullstendig skjermbilde, et delvis skjermbilde eller et skjermbilde av en bestemt del. Du kan også slå mikrofonen på eller av under skjermopptak. Dette lar deg enkelt legge til fortellinger til det fangede skjermopptaket.
  Fix Kan ikke oppdatere Fire TV Stick 4K

Ta et delvis skjermbilde på Chromebook

Det kan hende du trenger å ta et skjermbilde for bare en bestemt del av skjermen. For å oppnå formålet gir Chrome deg muligheten til å ta delvise skjermbilder.

Følg disse trinnene, og du vil kunne ta et delvis skjermbilde:

  • Se etter innholdet du vil ta et skjermbilde av.
  • Trykk på «Ctrl» og «Shift»-tastene, etterfulgt av «Vis Windows»-tasten.
  • En melding som ber deg velge fangstområdet vil vises på skjermen. Skjermen blir nedtonet, og formen på markøren endres til et trådkors.
  • Du kan velge ønsket område ved hjelp av en styreflate eller en mus. Nettstedet du ønsker å fange vil vises uthevet.
  • En fangstknapp vises i midten. Klikk på knappen for å fullføre prosessen.

Hvor lagres de fangede skjermbildene?

Når du fullfører å ta et skjermbilde eller skjermopptak, kan du få tilgang til det fra utklippstavlen. På utklippstavlen finner du de fem siste tingene du har lagret. For å se utklippstavlen kan du trykke på alt-knappen, dvs. «Søk»-tasten pluss V.

  Microsoft Power BI Data Analyst Certification (PL-300): Slik får du det

Et annet sted på Chromebook hvor du kan finne skjermbildene dine, er på hyllen som heter Tote. Tote lar deg også feste filene dine, slik at du kan holde de faktiske skjermbildene tilgjengelige.

Du kan søke etter skjermbildene du ikke får tilgang til gjennom utklippstavlen i filene. Alle skjermbildene og videoopptakene vil være i filappens bilder og videoer.

Konklusjon

Hvis du trenger å ta et skjermbilde på Chromebook, kan du følge trinnene som er forklart ovenfor.

Det er enkelt å få tilgang til skjermbildene du har tatt på Chromebooken din. Du kan også installere tredjepartsapplikasjoner, som også lar deg ta et skjermbilde på Chromebooken din.

Du kan også se på de beste skjermbildeverktøyene for Windows.

Likte du å lese artikkelen? Hva med å dele med verden?

x