Slik slår du av flymodus i Windows 10 (fullstendig veiledning)

Windows 10 kjører både på stasjonære/bærbare datamaskiner og på nettbrett. Disse enhetene har forskjellige typer radiosvitsjer som lar dem etablere forskjellige typer tilkoblinger med andre nettverk og enheter, f.eks. en WiFi-svitsj og en Bluetooth-svitsj.

På Windows 10 kan WiFi og Bluetooth begge slås av individuelt, dvs. du kan slå begge av eller du kan slå av den ene og holde den andre på. For å gjøre det enklere å slå av alle radiobrytere har Windows 10 flymodus.

Slå av flymodus i Windows 10

Hvis flymodus er slått på, vil du se et flyikon i systemstatusfeltet. Dette ikonet vil erstatte WiFi- eller Ethernet-ikonet som normalt indikerer nettverkstilkobling.

  Slik endrer du tapet på låseskjermen i Windows 11

Det er enkelt å slå flymodus på eller av, men hvis du ikke vet hvor kontrollen/bryteren for den er, vet du kanskje ikke hvordan du slår den av.

1. Handlingssenter

Den enkleste måten å slå av flymodus i Windows 10 er å bruke handlingssenteret. Det er en dedikert bryter som gjør det mulig å slå den på eller av.

Trykk på Win+A-snarveien.
Klikk på Flymodus-knappen i panelet som åpnes til høyre.
Uthevingen på knappen forsvinner og indikerer at den nå er av.

2. WiFi-nettverkspanel

Når flymodus er på, legges et flyikon til i systemstatusfeltet. Hvis du klikker på dette flyikonet, vil det åpne WiFi-nettverkspanelet som har en bryter for å slå flymodus på eller av.

  Hvordan fikse Windows Defender-tjenesten starter ikke på Windows 10

Klikk på flyikonet i systemstatusfeltet.
I panelet som åpnes klikker du på Flyav-veksleren.
Høydepunktet på bryteren forsvinner og flymodus vil bli slått av.

3. Innstillinger app

Du kan også slå av flymodus fra innstillingene opp, men dette er den desidert mest kompliserte metoden som er oppført her.

Trykk på Win+I-snarveien for å åpne Innstillinger-appen.
Gå til Nettverk og Internett.
Velg kategorien Flymodus.
Slå av bryteren øverst.

4. Dedikert tast på tastaturet

Hvis du lurer på hvordan du ved et uhell kan ha slått på flymodus, er tastaturet sannsynligvis den skyldige. Mange tastaturer, spesielt interne som følger med bærbare datamaskiner, har en dedikert nøkkel for å slå WiFi på eller av. På Windows 10 er denne nøkkelen tilordnet flymodusbryteren. Hvis du trykker på den, slås flymodus på, og hvis du trykker på den igjen, slås den av.

  Hva er Windows 10X, og hvordan er det annerledes?

Se etter en nøkkel med et WiFi-ikon eller et antenneikon på den, og trykk på den. Flymodus vil bli slått av.

Konklusjon

Flymodus deaktiverer all trådløs kommunikasjon på et system. Det er noe av en kill-switch, men en myk en som ikke forstyrrer mer enn den burde. Hvis du noen gang trenger å slå av Internett og Bluetooth raskt, er dette en nyttig bryter.