Slik sletter du apper på Mac på riktig måte

Er du lei av rotete skjermer og ubrukte apper på Mac-en?

Hvis du sletter apper du ikke lenger trenger, kan du frigjøre verdifull lagringsplass og strømlinjeforme systemet ditt. Men hvis du er en ny Mac-bruker, kan du være litt forvirret om den riktige måten å slette apper på.

Selv om sletting av apper på Mac er en enkel og grei prosess, er det noen ekstra ting du må gjøre for å sikre at den slettede appen ikke etterlater seg unødvendige filer. Filer som er igjen ender opp med å oppta plass på harddisken din, noe som kan føre til at enheten din blir oppblåst (spesielt med store apper).

Den gode nyheten er at du kan slette apper og tilhørende filer i løpet av få sekunder. Det er flere måter å gjøre det på, så la oss hoppe rett inn i prosessen.

Hvis du foretrekker å se en trinn-for-trinn veiledning av prosessen i stedet, her er en rask video:

Fra Finder

Den første og vanligste måten å slette apper på Mac-en på er fra Finder. Start med å åpne Finder fra Dock eller trykk Kommando + Mellomrom for å åpne Spotlight og søk etter Finder der.

Når du er på Finder, klikker du på Programmer fra sidefeltet.

Se etter appen du vil slette, og dra og slipp den appen i søppelikonet på dokken.

Den vil be om passordet ditt for å fortsette. Gå videre og skriv det, og det er det. Alternativt kan du Control + Klikk på appen og deretter velge Flytt til søppelkasse fra menyen som vises.

  12 fotokollasjeapper for å redigere og sette sammen dine beste bilder

Les også: Slik slår du sammen mapper på Mac for å få et rotfritt system

Fra Launchpad

Som navnet antyder, er Launchpad der alle applikasjonene dine kan «lanseres» fra. Det er en liste over alle appene dine, så det er også et flott sted å slette dem.

Start med å åpne Launchpad og finn appen du vil slette. Deretter klikker og holder du på appen til du ser X-ikonet.

Klikk på den, og du bør se et alternativ for å slette den.

MERK: Du vil ikke se X-ikonet på apper du lastet ned fra internett i stedet for App Store. For å slette disse appene kan du ganske enkelt dra og slippe dem i søppelikonet.

Tredjepartsverktøy er en fin måte å dyprense enheten på og fjerne alle søppelfilene. Det sparer deg for tid og gjør en enda mer effektiv jobb med å rydde opp i Mac-en. Her er noen av mine favorittrengjøringsapper som du kan bruke.

#1. CleanMyMac X

CleanMyMac X er et veldig populært verktøy designet for Mac-brukere for å fjerne tilstopping av enhetene sine. CleanMyMac X kan ta bort hodepinen din på bokstavelige sekunder. Du kan rense og optimere systemet, øke hastigheten og drastisk forbedre ytelsen.

En av nøkkelfunksjonene til dette verktøyet er Smart Scan, som er kjent for raskt å analysere hele enheten din og identifisere eventuelle søppelfiler, uønskede cacher og annet systemrot som skal slettes.

Dessuten skanner den også etter adware og skadelig programvare for å holde systemet ditt sikkert. For ikke å nevne, den håndterer de resterende filene til apper veldig bra og rydder dem opp for deg automatisk.

  Den beste videokonvertereren i 2021 (gratis og betalt)

#2. CCleaner

Utviklet av Piriform, CCleaner er et flott systemoptimaliseringsverktøy som alltid kan bidra til å holde Mac-en ren, rask og effektiv. Bortsett fra apper, kan den rydde opp i midlertidige filer, nettleserbuffere, loggfiler og andre unødvendige data som samler seg over tid og hindrer enhetens ytelse.

Den har et omfattende rengjøringssystem og et innebygd avinstalleringsprogram som lar deg fjerne apper direkte og i løpet av sekunder.

En annen funksjon ved dette verktøyet som jeg absolutt elsker, er personvernbeskyttelsen som sletter nettleserloggen din sammen med aktiviteten din på nettet.

CCleaner er verdt å sjekke ut, så sørg for å ha dette på radaren.

#3. Apprenser og avinstalleringsprogram

Du kan alltid holde enheten fri for uønskede apper ved å bruke App Cleaner & Uninstaller. Den har et brukervennlig grensesnitt som er enkelt å navigere for folk på alle nivåer, og dets robuste funksjoner gjør det enda bedre.

Den skanner systemet ditt for programmer du sannsynligvis ikke trenger, og foreslår at du sletter dem. Den sletter appen og alle de tilknyttede filene som følger med den, slik at systemet ditt ikke lider av lav lagringsplass.

I tillegg lar den deg administrere oppstartselementer, oppstartsagenter og andre systemutvidelser, noe som gir deg større kontroll over Macens generelle ytelse.

#4. MacKeeper

Hvis du leter etter en alt-i-ett-programvare for å ta seg av ting som optimalisering, rengjøring og sikring av Mac-en, kan MacKeeper være det beste alternativet for deg.

  Hvordan finne nærmeste bensinstasjon på Google Maps

Den tilbyr en rekke funksjoner, inkludert:

Den gjør også en god jobb med å øke hastigheten på Mac-en og jobbe 24/7 som overvåking for potensielle datainnbrudd.

Slik sletter du tilknyttede filer til apper manuelt

Hvis du ikke vil bruke en tredjepartsapp til å slette apprelaterte filer fra Mac-en, kan du gjøre det manuelt. Selv om det tar tid når du velger å gjøre det på egen hånd, er det fortsatt like effektivt som å bruke tredjepartsprogramvare.

For å sikre at du ikke legger igjen snøballer av digitalt rot, gå til Finder, hold nede Tilvalg-tasten og klikk på Gå.

Klikk på Bibliotek.

I søkefeltet skriver du inn navnet på appen du har slettet.

Klikk på bibliotekfilteret.

Du bør se de tilknyttede filene til appen som er igjen. Du kan gå videre og flytte dem til søpla. Men husk at det er sjanser for feil når du gjør dette manuelt, så du må være forsiktig så du ikke sletter viktige filer.

Hvis du er usikker på hva du gjør, anbefaler jeg å holde deg til et tredjepartsverktøy for å ta seg av dette.

Avsluttende tanker

Til tross for at du har flere trinn for å fjerne filene fullstendig, forblir sletting av apper på Mac et stykke kake, og du trenger ikke å være en teknisk ekspert for å gjøre det. Metodene ovenfor for å bli kvitt dem vil hjelpe deg med å opprettholde et rotfritt system som til enhver tid går jevnt.

Deretter kan du sjekke ut disse enkle måtene å ta et skjermbilde på Mac som en PRO.

x