Slik spiller du Chess Titans på Windows 10

På Windows 7 ga Microsoft ut flere spill som er ekstremt bemerkelsesverdige. Solitaire, FreeCell, Mahjong og Chess var alle populære spill på den tiden. De er enten velkjente eller lett å lære i de fleste regioner i verden. Imidlertid har disse Windows 7-spillene blitt avviklet, mest sannsynlig på grunn av Microsofts beslutning om å presse de nye Universal-applikasjonene. Disse spillene ble tatt bort i senere versjoner av Windows 10 og erstattet av spill som ingen ønsket. Et av de mest minneverdige spillene på den tiden var Chess Titans. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du laster ned og spiller Chess Titans på Windows 10.

Slik spiller du Chess Titans på Windows 10

Selv om det er flere online sjakkspill, mobile sjakkspill og offline sjakkspill tilgjengelig, er Chess Titans fortsatt sterkt savnet. Chess Titans er et av Microsofts mange veldesignede og fengslende Windows 7-spill. Det var et av flere spill produsert av Microsoft og tilbudt som en Windows 10-lagerapp. Følgende er noen funksjoner i dette spillet.

 • Chess Titans er et strategi- og mentalspill som inneholder flerdimensjonale bilder og 3D-animasjon.
 • Hvis du har spilt Chess Titans-spillet før, vil du finne det enkelt å spille sjakk mot datamaskinen eller med venner og familie.
 • Alle Microsoft Windows 32-biters og 64-biters operativsystemer, inkludert XP, 7, 8, 8.1 og Windows 10, er kompatible med Chess Titans-spillet.

Ikke bekymre deg, hvis du vil spille dette spillet på Windows 7, kan det også spilles på Windows 10.

  Mangler Windows 10 Photos-appen? Slik installerer du Photos-appen på nytt

Trinn 1: Last ned Chess Titans

Selv om Chess Titans og de andre spillene som fulgte med Windows 7 ikke lenger er tilgjengelige, kan du fortsatt spille sjakk Titans på Windows 10. Alt du trenger å gjøre for å spille Chess Titans på din Windows 10-datamaskin er å laste ned og arkivere spillene, og deretter installere dem. Følg disse instruksjonene for å laste ned sjakk Titans for Windows 10:

1. Last ned Chess Titans fra denne link.

2. Pakk ut .zip-filen og åpne mappen.

3. Kjør filen chess.exe.

4. Velg vanskelighetsgrad i henhold til nivået ditt.

Trinn 2: Endre innstillinger

Chess Titans er et gratisspill for to spillere som blir referert til som hvit og svart gjennom hele spillet. Målet er å fange kongen til motstanderen din. Dette er kjent som en sjakkmatt i spillet. Sjakk spilles på et brett med 64 kvadrater. Litt mer informasjon om spillet er oppført nedenfor.

 • Hver spiller starter med 16 brikker, som er ordnet i to rader.
 • Den første raden er fylt med bønder, som er små biter.
 • En konge, dronning, to tårn, to biskoper og to riddere utgjør neste rad.
 • Du kan velge vanskelighetsgraden du ønsker å spille på. Senere kan du endre vanskelighetsgraden ved å velge innstillinger fra spillmenyen.

For å spille Chess Titans på Windows 10, følg disse trinnene:

1. Åpne Chess Titans-appen. Som standard tar en bruker rollen som White og konkurrerer mot datamaskinen.

2. Gå til Spill på menylinjen og velg et av de gitte alternativene for å spille mot henholdsvis datamaskinen eller mennesket.

 • Nytt spill mot datamaskinen
 • Nytt spill mot mennesker

3. For å justere oppførselen i spillet, klikk på Spill fra menylinjen.

4. Velg deretter Alternativer.

5. Flytt glidebryteren for å endre spillets vanskelighetsgrad og grafikkkvalitet. Og klikk på OK.

6. Hvis du vil endre brikkene og brettstilen, velg alternativet Endre utseende fra rullegardinmenyen Spill.

7. Endre nå innstillingene for de gitte alternativene og klikk på OK.

 • Velg Stykkestil
 • Velg styre

Profftips: Regler for å spille Chess Titans på Windows 10

Hvit tar den første svingen, og deretter spillerens utveksling. For å flytte en brikke, klikk på den først, og klikk deretter på firkanten der den skal gå. Når du velger et trekk, vil spillet fremheve alle de tilgjengelige alternativene du kan velge mellom. Å flytte inn i en rute som for øyeblikket er okkupert av en av brikkene dine er i strid med reglene. Når du går inn i en rute okkupert av motstanderen din, anses den okkuperende brikken som tatt og tas fra brettet. Følgende er listen over brikker og deres respektive trekk.

 • Konge: Konge kan flytte én rute fremover, bakover, sidelengs eller diagonalt i hvilken som helst retning. King er både spillets svakeste og mest betydningsfulle komponent.

 • Dronning: I begge retninger er det uendelig mange ledige ruter. Den kraftigste brikken i spillet er dronningen.

 • Rook: Det er en ubegrenset mengde ledige ruter, men de kan bare flyttes fremover, bakover eller sidelengs.

 • Biskop: Det er uendelig mange tomme firkanter, men bare diagonalt.

 • Ridder: Reiser i form av L-bokstaven, flytter to firkanter i begge retninger, snur 90 grader og flytter så en firkant til. I spillet er ridderen en unik karakter. Riddere er også de eneste brikkene som er i stand til å hoppe over andre brikker.

 • Bonde: På sitt første trekk, flytter den to ruter fremover, deretter en rute fremover. Ved å bevege seg diagonalt kan bønder fange motstandere.

Merk: Når kongen din blir fanget av en fiendtlig motstander uten utvei, oppstår en kontroll og kompis. Kongeplassen vil bli rød når dette skjer.

Chess Titans er et enkelt spill å spille. Selv om brettet og spillebrikkene ikke er de beste, er det vanskelig å finne upåfallende spill. Typiske egenskaper inkluderer kompliserte menyer, en enorm liste over funksjoner som har lite å gjøre med spillet, og flere bjeller og fløyter som kreves for sjakk. Den eneste feilen i Chess Titans er designen, som neppe blir bedre fordi det ikke produseres nye skall, men det er fortsatt et morsomt spill å spille på en regnværsdag.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Er Chess Titans kompatibel med Windows 10?

Ans. Ja, du kan laste ned spillet via nettleseren din, og du kan også bruke Bing til å lete etter det. Vær oppmerksom på at spillet du ønsker å laste ned er et tredjepartsprogram som kan skade din Windows 10-datamaskin. Før du laster ned et sjakkspill fra et annet sted, anbefaler vi å se etter et på Microsoft Store først.

Q2. Hvordan angrer du i Chess Titans?

Ans. Du må starte spillet på nytt for å reversere endringene. Hvis du har problemer med å bruke rullegardinmenyen Spill-fanen, kan du prøve å bruke Ctrl + Z-tastekombinasjonen for å angre bevegelsen og se om det hjelper.

***

Vi håper du fant denne informasjonen nyttig og var i stand til å vite hvordan du spiller sjakktitaner på Windows 10. Ta kontakt med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor hvis du har noen forslag eller tilbakemeldinger angående denne artikkelen.