Linux

Slik spiller du Counter-Strike: Global Offensive på Linux

Motangrep; Global Offensive er en flerspiller FPS utviklet av Valve og Hidden Path Entertainment. I spillet kjemper spillere mot hverandre for å demontere og plante bomber. I denne guiden viser vi deg hvordan du spiller det på Linux.

Få Counter-Strike: Global Offensive jobber på Linux

Counter-Strike: Global Offensive, eller «CS: GO» for kort, er et innfødt Linux-spill. Valve porterte det omtrent samtidig som de brakte Steam til Linux. Siden det kun er på Steam, kan du bare spille spillet på din Linux-PC via Linux Steam-appen.

Installer Steam

Som et resultat må vi lede deg gjennom hvordan du setter opp Steam for Linux-klienten. For å starte, åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Når terminalvinduet er åpent, følg installasjonsinstruksjonene som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

For å få Steam til å jobbe på Ubuntu, bruk følgende Apt-installasjonskommando nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

For å få Steam til å jobbe med Debian, start med å laste ned den nyeste DEB-pakken fra Steam-nettstedet. For å gjøre det, bruk følgende wget nedlastingskommando nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Etter å ha lastet ned den nyeste Steam DEB-pakken til datamaskinen din, vil du kunne installere Steam DEB-pakken ved å bruke følgende dpkg-kommando.

sudo dpkg -i steam.deb

Nå som Steam DEB-pakken er installert på din Linux-PC, er det på tide å rette opp noen av avhengighetsproblemene på systemet ditt. For å fikse dem, bruk følgende apt-get install -f-kommando nedenfor.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam er tilgjengelig på Arch Linux i «multilib»-programvarelageret. For å få det til å fungere, start med å åpne filen /etc/pacman.conf i et tekstredigeringsprogram. Finn deretter «#multilib»-linjen, og fjern #-symbolet foran den, samt eventuelle linjer rett under den.

  Hvordan installere Zettlr markdown-editoren på Linux

Når du har gjort endringene, lagrer du dem. Deretter bruker du pacman-kommandoen nedenfor for å re-synkronisere med Arch Linux-reposen. Etter det, installer Steam med den andre pacman-kommandoen.

sudo pacman -Syy
sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora Linux, så vel som OpenSUSE Linux, har muligheten til å få Steam installert ut av esken med repositories inkludert i dem. Flatpak-utgivelsen av Steam fungerer imidlertid mye bedre, så vi foreslår at du følger disse instruksjonene i stedet.

Flatpak

For å få Steam til å fungere via Flatpak, start med å installere den siste utgivelsen av Flatpak runtime. Du kan installere kjøretiden ved å bruke pakkebehandlingen. Hvis du har problemer med å sette opp Flatpak runtime, følg veiledningen vår om emnet.

  Hvordan spille Geometry Dash på Linux

Etter å ha satt opp Flatpak runtime på datamaskinen din, vil du kunne installere Steam. For å få Steam-klienten installert, skriv inn følgende kommandoer nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer CS: GO på Linux

Med Steam installert, start den på skrivebordet og logg på med brukerlegitimasjonen din. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få CS: GO på Linux.

Trinn 1: Åpne Steam Store for å starte installasjonen. For å åpne Steam-butikken, finn «Store»-knappen og klikk på den med musen. Derfra klikker du på søkeknappen og skriver inn «Counter-Strike: Global Offensive».

Trykk på Enter-tasten for å se søkeresultatene. Se gjennom resultatene for «Counter-Strike: Global Offensive». Deretter klikker du på den med musen for å gå til spillets butikkside.

Trinn 2: På CS:GO Steam Store-siden, finn den grønne «legg til i handlekurv»-knappen og klikk på den med musen for å legge den til i Steam-vognen din. Når den er i Steam-vognen, klikker du på vognikonet øverst til høyre.

  Hvordan lese Wikipedia fra Linux-skrivebordet

Inne i Steam-vognen, kjøp spillet. Når du kjøper den, blir den lagt til i spillbiblioteket ditt. Klikk deretter på «Bibliotek»-knappen for å få tilgang til Steam-spillbiblioteket ditt.

Trinn 3: I Steam-spillbiblioteket ditt, klikk på søkeknappen og skriv inn «Counter-Strike: Global Offensive.» Når du har funnet det, klikk på det for å se spillets Steam-bibliotekside.

Inne på Counter-Strike: Global Offensive-spillsiden vil det være en blå «INSTALL»-knapp. Klikk på denne blå «INSTALL»-knappen for å starte nedlastingen og installasjonen av Counter-Strike: Global Offensive på din Linux-PC.

Trinn 4: Nedlastingen kan ta et par minutter, siden det er et spill av anstendig størrelse. Når prosessen er fullført, vil den bli til en grønn «PLAY»-knapp. Velg den grønne «PLAY»-knappen for å starte spillet.

Husk at det kan ta litt tid å starte opp Counter-Strike: Global Offensive for første gang. Vær tålmodig. Når den er åpen, er du klar til å spille! Lykke til med spillingen!

x