Slik stopper du Mac-en din fra å vise skrivebordet når du klikker på bakgrunnen

Viktige takeaways

 • macOS Sonoma får alle åpne vinduer til å forsvinne når du klikker på bakgrunnsbildet, men du kan deaktivere det hvis det er irriterende.
 • For å deaktivere funksjonen, gå til Systeminnstillinger, velg Desktop & Dock, og endre innstillingen Klikk bakgrunn for å vise skrivebordet.
 • Apple lar deg tilpasse skrivebordsopplevelsen din, slik at du kan aktivere eller deaktivere denne funksjonen basert på dine preferanser og arbeidsflyt.
  Hvordan spille Pokémon-spill på en PC

Hvis du har flere vinduer åpne i macOS, kan du klikke på bakgrunnen for å vise skrivebordet ditt. Selv om dette er nyttig når du multitasking, kan det hende du synes det er irriterende, spesielt hvis du ved et uhell klikket på bakgrunnen.

Så hvis du ikke vil at alle åpne vinduer og apper skal forsvinne for å avsløre skrivebordet når du klikker på bakgrunnen, les videre for å finne ut hva du trenger å gjøre.

Hvorfor viser Mac-en skrivebordet når du klikker på bakgrunnen?

Ikke alle macOS-versjoner har denne funksjonen. Apple inkluderte den i macOS Sonoma-oppdateringen, og den er aktivert som standard. Så hvis du oppdaterte til macOS Sonoma uten å vite om denne metoden for å få tilgang til skrivebordselementene og widgetene dine, ville du umiddelbart lurt på hvor alle de åpne appvinduene forsvant.

  Diversifiser og maksimer annonseinntektene dine med AI-teknologi

Heldigvis vil alle appvinduene som forsvant gå tilbake til sine opprinnelige posisjoner når du klikker på skrivebordet igjen. Og hvis du ikke er en fan av denne endringen, gir Apple deg muligheten til å deaktivere denne funksjonen.

Slik deaktiverer du Klikk Bakgrunn for å avsløre skrivebordet på macOS

Handlingen med å klikke på bakgrunnen for å avsløre skrivebordet er et av tilpasningsalternativene i macOS. Men hvis du tror det forstyrrer arbeidsflyten din, følg disse enkle trinnene for å deaktivere den:

 • Klikk på Apple-logoen i menylinjen.
 • Velg Systeminnstillinger fra rullegardinmenyen.
 • Velg Desktop & Dock fra venstre sidefelt
 • Rull ned til du finner Desktop & Stage Manager-delen.
 • Sett innstillingen Klikk bakgrunnsbilde for å vise skrivebordet til Bare i Stage Manager ved å bruke rullegardinmenyen.
 •   Hvordan bruke Microsoft Teams-kommandoer

  Nå, hvis du klikker på bakgrunnen, vil ikke lenger macOS få alle åpne vinduer til å forsvinne fra skrivebordet.

  Få tilgang til Mac-skrivebordet slik du foretrekker

  Heldigvis tvinger ikke Apple alle til å tilpasse seg denne endringen og gir deg muligheten til å deaktivere funksjonen hvis den hindrer arbeidsflyten din. Men hvis du ombestemmer deg, kan du alltid aktivere det igjen fra Systeminnstillinger ved å følge de samme trinnene ovenfor.