Slik utvider du YouTube-kanalen din til 1000 abonnenter

Å starte en YouTube-kanal er spennende, spesielt å vite at du kan tjene penger på kanalen din når du har nådd minimumskravene. Den første milepælen er også en bragd – 1000 abonnenter.

Å få 1000 abonnenter på YouTube skjer vanligvis ikke over natten, men det finnes måter du kan hjelpe prosessen på. Nedenfor er flere tips for hvordan du kan få de første 1000 abonnentene dine på YouTube og være på god vei mot inntektsgenerering.

Velg en nisje

Hva er egentlig en nisje? En nisje er et spesifisert emne eller tema som er en del av et større emne. Når det gjelder å være YouTuber, betyr det at kanalens emne er begrenset. Det er imidlertid viktig at din nisje er noe som ikke bare interesserer deg, men som du har kunnskap om.

Mange YouTubere har blitt suksessrike på grunn av å ha en nisje. For eksempel, i stedet for å ha en hel kanal på motorsykler, kan videoene begrenses ved å forklare forskjellene mellom spesifikke sportssykler og lære andre sikkerhetstips om hvordan de skal sykle.

Lag videoer av høy kvalitet

YouTube har vokst til å være en erstatning for kabel- og strømmeplattformer i noen husholdninger. På grunn av det vil mange seere hoppe over en video hvis den er av lav kvalitet, så det er viktig at du holder tritt med produksjonsverdien som andre YouTubere legger ut der.

Det er ikke dermed sagt at du trenger å kjøpe utrolig dyrt utstyr – mange YouTube-videoer er filmet med kun en telefon. Bare sørg for at du endrer videokvaliteten på iPhone eller Android før du trykker på opptaksknappen.

  Topp 13 beste gratis YouTube til MP4-konverteringsverktøy

Bruk oppmerksomhetsvekkende detaljer

Det er viktig å produsere en flott video – men å fange publikums oppmerksomhet tidlig er det som trekker dem til kanalen din. Å lage oppmerksomhetsfangende miniatyrbilder og titler er et par måter å gjøre nettopp det på.

Når noen blar gjennom YouTube på jakt etter videoer å se, er det mer sannsynlig at de klikker på et tiltalende miniatyrbilde enn et som ikke har så mye til seg. I tillegg, hvis tittelen utfyller miniatyrbildet og er fristende, har du økt sjansene dine for ikke bare å få flere visninger, men også flere abonnenter.

Publiser regelmessig

Konsistens er nøkkelen når det gjelder å legge ut på YouTube – spesielt hvis du ønsker å nå 1000 abonnenter. Det lar følgerne dine vite at du er pålitelig, og det hjelper å danne et forhold og fellesskap med dem også. Hvis du poster tilfeldig, er det en sjanse for at du kan avskrekke folk.

For å sikre at du publiserer regelmessig, kan du alltid bygge deg en innholdskalender. Det vil hjelpe deg å holde deg på sporet og gi deg veiledning om når du skal ta opp, redigere og publisere innhold.

Lag YouTube Shorts

Selv om YouTube Shorts ikke vil tjene mye penger når du får inntektsgenerering, er de flotte for å få abonnenter. Bruk disse kortformede videoene for å gi folk innsikt i hva slags kanal du har, og de vil trykke på abonner-knappen før de går videre til neste video.

Det er flere enkle YouTube Short-ideer du kan prøve for å få folk interessert i det du har å tilby. Veiledninger og videoer med raske tips har en tendens til å gjøre det ganske bra.

Legg til en handlingsfremmende oppfordring til videoene dine

Å legge til en handlingsfremmende oppfordring til videoene dine er spesielt viktig fordi det minner folk om å ta handling. Dette kan komme i form av muntlig oppgi å abonnere på kanalen din, ha en animert abonnentknapp som dukker opp i videoen din, og plassere et abonnementsvannmerke gjennom YouTubes tilpasningsalternativer.

  Slik kansellerer du YouTube Premium gratis prøveversjon

Noen ganger vil en seer se videoen din og helt glemme å abonnere på kanalen din uten å være klar over det. Ved å legge til en handlingsfremmende oppfordring gjør du dem og deg selv en tjeneste, slik at de aldri går glipp av en video til.

Engasjer med publikummet ditt

YouTubes algoritme vil presse videoene dine ut litt mer hvis den ser at seerne aktivt engasjerer seg i videoene dine, for eksempel å legge igjen kommentarer og liker. Ved å delta i samtalen med publikum i kommentarfeltet, etterlater du et spor for algoritmen å fange opp.

I tillegg vil du opprette et fellesskap. Bruk den tiden til å spørre seerne hva slags videoer de vil se fra deg. Sjansen er stor for at andre potensielle abonnenter også vil ha det de vil ha.

Hvis du er i en verden av innholdsskaping, har du hørt om SEO. Å bruke de riktige søkeordene og hashtaggene i titlene og beskrivelsene dine kan bare hjelpe seerne med å finne YouTube-videoene dine.

For å se hva slags ord du bør bruke, søk etter videoer innenfor din nisje og se hva de vellykkede videoene har i beskrivelsene. Dette betyr ikke at du trenger å kopiere dem, men å vite hva slags søkeord som tiltrekker seere, kan hjelpe deg å bli en vellykket YouTuber.

Ja, du har en YouTube-kanal, men ikke stopp der – bruk en annen sosial medieplattform for å kryssselge videoene dine. Å lede trafikk fra en plattform til en annen er en populær og kostnadseffektiv måte å oppnå organisk vekst i sosiale medier og få abonnenter og visninger.

Hvis du for eksempel har en Instagram- eller TikTok-konto, kan du legge ut en forhåndsvisning av den nylig opplastede YouTube-videoen din og lede seerne til YouTube med en oppfordring til handling og en lenke. Ikke bare vil promotering av kanalen din på andre sosiale medieplattformer hjelpe deg med å vokse på YouTube, men du vil også vokse på de andre plattformene.

  Hvordan redigere YouTube-videoer gratis: 5 alternativer

Vær oppmerksom på YouTube Analytics

YouTube Analytics er der av en grunn – for å hjelpe deg med å utvide kanalen din. Innenfor analysene for hver video kan du se avspillinger, seertimer og antall abonnenter. Den viser deg også analysene for å beholde publikum.

Dette er viktig fordi du kan se hvor godt en video gjør det basert på prosentandelen av seere som holder seg etter 30 sekunder eller om du har fått flere abonnenter enn vanlig. Hvis det er tilfelle, vet du å lage flere slike videoer.

Samarbeid med andre YouTubere

Hvilken bedre måte å utvide kanalen din på enn å få kontakt med andre YouTubere som også gjør det samme som deg? Du bør prøve å holde deg innenfor din nisje når du samarbeider, men det er ikke nødvendig. Hovedpoenget er å nå nye målgrupper, noe som kan hjelpe alle involverte parter.

Det er flere måter du kan samarbeide med andre på. Du kan lage en samarbeidsvideo, enten den er forhåndsinnspilt eller til og med en live Q&A. Du kan også gjøre gjesteopptredener og krysskampanjer.

Vær tålmodig

Å være tålmodig med prosessen er sannsynligvis den vanskeligste delen av å nå 1000 abonnenter. Med mindre du er veldig heldig og en av videoene dine blir viral, må du spille ventespillet. I gjennomsnitt kan dette ta alt fra åtte måneder til to år.

Men hver nye abonnent du får viser at kanalen din har potensial, så bruk det til å presse deg selv til din første store milepæl.

Bruk disse tipsene for å få 1000 abonnenter på YouTube

Det kan virke som mye arbeid å følge hvert tips, men oppmøtet når målet ditt på 1000 abonnenter. Selv de større YouTubere følger fortsatt mange av disse prinsippene for å fortsette å utvide kanalene sine.

Til slutt, hvis du gir kanalen din tid, energi og tålmodighet, vil det lønne seg.