Chrome

7 avanserte Chrome-funksjoner for å gjøre surfingen raskere

Viktige takeaways

  • Chrome introduserte en fanegruppefunksjon, som lar deg organisere flere faner i et enkelt nettleservindu for bedre oppgavebehandling.
  • Du kan enkelt åpne lukkede faner på nytt i Chrome ved å bruke snarveien Ctrl/Cmd + Shift + T, selv om du lukket flere faner etter hverandre.
  • Google implementerte en @-snarvei i Chrome som lar deg raskt søke gjennom bokmerker, faner og historikk ved å skrive @bookmarks, @tabs eller @history i adressefeltet for enklere navigering.

Å få mest mulig ut av nettleserens funksjoner kan gjøre nettet til en raskere og mer fornøyelig opplevelse totalt sett. Chrome har innovert noen av de mest imponerende nettleserfunksjonene gjennom årene (og lånt noen få) for å skape en av de jevneste nettopplevelsene som finnes.

Så la oss se hvor mange av disse avanserte Chrome-funksjonene du utnytter best mulig.

1. Organiser fanene dine i grupper

Å administrere flere faner er en av de mest frustrerende aspektene ved tung nettleserbruk. Jada, du kan gruppere faner i forskjellige nettleservinduer, men dette kommer deg bare så langt. Heldigvis introduserte Chrome i 2021 en fanegruppefunksjon som lar deg gruppere faner i et enkelt nettleservindu.

Ved å ha flere fanegrupper i samme vindu, kan du begynne å ordne forskjellige oppgaver uten å havne i et rot.

La oss for eksempel si at du jobber med et prosjekt. Du kan beholde nettapper som Gmail og Disk i én fanegruppe, og dokumenter du må referere til i en annen. På denne måten er de alltid tilgjengelige når du trenger å få tilgang til dem.

Etter hvert som du blir mer involvert i prosjektet, kan du opprette en ny gruppe for eksisterende artikler for å tjene som inspirasjon og en annen for å undersøke nye ideer. Etter hvert som prosjektet tar form, kan du opprette en annen fanegruppe for ressurser du planlegger å sitere, og så videre.

  Hvordan Microsoft er i ferd med å gjøre Google Chrome enda bedre

Du kan til og med opprette permanente fanegrupper for de viktigste fanene dine, slik at du raskt kan gjenopprette dem etter å ha startet Chrome på nytt eller lukket dem ved et uhell.

2. Åpne den siste fanen du lukket

Har du noen gang sett på at du lukker en haug med faner, bare for ved et uhell å lukke en du virkelig trengte å holde åpen? Vi har alle vært der, desperat søkt gjennom historikk-fanen etter en bestemt side, og visst at du sannsynligvis ikke en gang vil gjenkjenne den hvis du ser den.

Selv fanegrupper er ikke immune mot dette hvis du febrilsk trykker på snarveien for Lukk fane for mange ganger. Så verden gledet seg da Google introduserte en gjenåpne lukket fanefunksjon for Chrome, som du kan bruke ved å trykke Ctrl/Cmd + Shift + T for å umiddelbart angre feilen din.

Best av alt, hvis du har lukket en haug med faner etter hverandre, kan du trykke på snarveien flere ganger for å åpne hver fane individuelt til du finner den du vil ha. Puh!

3. Søk raskt i bokmerker, historikk og faner

Bokmerker, nettleserhistorikk og faner er noen av de viktigste funksjonene for alle avanserte nettlesere. Dessverre blir selv det ryddigste bokmerkesystemet til en labyrint over tid, noe som gjør det stadig vanskeligere å finne det du trenger eller huske hva som er hvor.

Vi har allerede diskutert underverkene med fanegrupper, men raskt å finne én spesifikk fane kan bli vanskelig når de alle er begravet i grupper.

Heldigvis har Google løst begge problemene ved å implementere en @-snarvei i Chrome som lar deg raskt søke gjennom bokmerker, faner og historikk ved å skrive @bookmarks, @tabs eller @history i adressefeltet.

4. Stopp nettsteder som ber om å sende varsler

Stadig å bli bedt av nettsteder om å sende deg push-varsler må være en av de mest irriterende tingene med å brune nettet i disse dager. Som om å velge innstillingene for informasjonskapsler og lukke eventuelle popup-vinduer ikke allerede er nok til å håndtere, må du forholde deg til en av disse på halvparten av nettstedene du besøker:

  Hvordan installere Google Chrome på Ubuntu

Uten tvil har Chrome gjort det litt for enkelt for nettsteder å sende varslingsforespørsler. Når det er sagt, har det gjort det enda enklere for brukere å blokkere varslingsforespørsler i Chrome. Den eneste ulempen er nettleserens standardinnstillinger gir nettsteder fri roaming for å sende forespørsler.

For å stoppe dette, klikk på ikonet med tre prikker øverst til høyre i et Chrome-nettleservindu og velg Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Nettstedinnstillinger > Varsler.

Øverst på Varsler-fanen ser du en del merket Standardatferd med tre alternativer: Nettsteder kan be om å sende varsler (valgt som standard), Bruk roligere meldinger og Ikke la nettsteder sende varsler.

Velg Ikke tillat nettsteder å sende varsler, og dette vil forhindre nettsteder fra å sende varslingsforespørsler mens du surfer på nettet.

5. Demp nettstedet for å stoppe varslingslyder

Hvis det er noe mer irriterende enn konstante varslingsforespørsler, må det være varslingslyder på stedet for ting som chatbot-widgets. La oss si at du klikker på en haug med Google-søkeresultater samtidig og deretter bytter tilbake til et annet nettleservindu.

Plutselig ringer et halvt dusin ringelyder i ørene dine fra chat-widgets som forteller deg at de er klare til å svare på spørsmålene dine. Hodetelefonbrukere og musikklyttere, spesielt, vil forstå kampene med invasiv lyd mens de surfer på nettet.

For å redde oss fra denne galskapen og andre problemer som autoavspilling av videoer, lar Chrome deg dempe hele nettsteder. Alt du trenger å gjøre er å høyreklikke på den fornærmende fanen og velge Demp nettsted fra rullegardinmenyen.

Chrome vil huske denne innstillingen og fortsette å dempe det samme nettstedet for fremtidige besøk, så lenge du er logget på Google-kontoen din.

  Slik tilbakestiller du Chrome OS til en eldre versjon på en Chromebook

6. Administrer passord og autentiseringsmetoder

I 2023 introduserte Google en ny snarvei for Password Manager i Chrome på skrivebordet. Nå kan du få tilgang til det ved å klikke på ikonet med tre prikker øverst til høyre i et nettleservindu og velge Passordbehandling fra rullegardinmenyen.

Herfra kan du administrere passordene dine for nettsteder du regelmessig besøker, slik at du kan logge på raskere. Du kan også legge til en snarvei på skrivebordet for Google Password Manager for direkte tilgang til verktøyet i Google-kontoen din.

Bare åpne Password Manager i Chrome og klikk på Legg til snarvei-knappen øverst på dashbordet.

Bortsett fra å administrere passordene dine for nettsteder og apper, kan du også legge til bekreftelsesmetoder, lagre notater om kontoene dine og importere data fra andre passordbehandlingsverktøy.

7. Oppsummer artikler med Generativ AI

Mens generativ AI omformer nettet, eksperimenterer Google med nye funksjoner for å forbedre søkeopplevelsen. En av de mest spennende AI-funksjonene kalles SGE mens du surfer, en eksperimentell Chrome-funksjon som bruker generativ AI for å oppsummere sideinnhold.

Hvis du for eksempel leser en artikkel om Route 66, vil du se en Generer-knapp nederst til høyre i nettleseren.

Klikk på Generer-knappen og Chrome vil oppsummere artikkelen for deg, og lage en liste over viktige punktpunkter for å hjelpe deg med å finne ut informasjonen du trenger raskere. Hvis du klikker på noen av hovedpunktene, vil Chrome ta deg til den delen av siden som viser relevant informasjon og fremheve den for deg.

Som en eksperimentell funksjon er den eneste måten å få tilgang til SGE mens du surfer, å registrere deg for Søk Labs.

Får du mest mulig ut av Chromes avanserte funksjoner?

Google legger stadig til nye funksjoner i Chrome – så mange at det noen ganger er vanskelig å holde tritt med dem alle.

Det er imidlertid alltid verdt å sjekke Chrome-oppdateringer for nye funksjoner og revidere tidligere oppdateringer for funksjoner du ikke får full bruk av. Du vil ofte finne at det er mer ved en funksjon enn først ser øyet, eller Chrome har stille forbedret funksjonalitet gjennom sekvensielle oppdateringer gjennom årene.

x