Slik viser du skjulte filer i Windows 11

Filutforsker har endret seg i Windows 11. Båndet er borte og erstattet med et mye mer kortfattet sett med knapper for å administrere filer. Det er et registerhack som kan aktivere Windows 1o File Explorer-båndet i Windows 11, men det kan slutte å fungere når Windows 11 rulles ut til allmennheten.

Vis skjulte filer i Windows 11

Et av alternativene på File Explorer-båndet i Windows 10 hadde en avmerkingsboks kalt «Skjulte elementer». Når aktivert, var skjulte filer synlige i Filutforsker, og når de var deaktivert, ble filene skjult. Dette alternativet er borte i den nye filutforskeren i Windows 11. I stedet har alternativet flyttet. Slik får du tilgang til den.

  19 beste gratis filbehandler for Windows

Vis skjulte filer i Windows 11 – Filutforsker

Åpne Filutforsker.
Klikk på visningsknappen på båndet.
Velg Vis alternativer og klikk på Skjulte elementer.
Skjulte elementer vil nå vises i Filutforsker.
For å skjule dem, følg trinn 1-3 og fjern merket for/deaktiver alternativet.

Vis skjulte filer i Windows 11 – Mappealternativer

Du kan også vise skjulte filer i Windows 11 fra Mappealternativer. Dette er definitivt den lengre veien å gå om det, men det fungerer.

Åpne Filutforsker.
Klikk på knappen for flere alternativer (knappen med tre prikker).
Velg Alternativer fra menyen for å åpne Mappealternativer.
I vinduet Mappealternativer går du til fanen Vis.
Se etter skjulte filer og mapper.
Aktiver alternativet «Vis skjulte filer, mapper og stasjoner».
Skjulte filer vises i Filutforsker.

  Kan du bruke AirDrop på en Windows-PC eller Android-telefon?

Skjulte systemfiler

Metodene ovenfor vil gjøre det mulig å vise vanlige skjulte filer som AppData-mappen for en bruker, men noen systemfiler vil forbli skjulte. Dette er ikke ny oppførsel. På Windows 10 måtte skjulte systemfiler vises ved å aktivere et annet alternativ også. For å vise skjulte systemfiler, følg metode 2 gitt ovenfor, dvs. Mappealternativer-metoden og fjern merket for «Skjul beskyttede operativsystemfiler».

Systemfilene vil være synlige, men du kan kanskje ikke få tilgang til eller redigere dem uten først å ta eierskap av mappen.

Konklusjon

Det nye brukergrensesnittet har fjernet mange tekstetiketter på knapper. Du vil stort sett se knapper nå, selv i kontekstmenyen. Du kan utvide visse menyer for å få tilbake den eldre versjonen, men det er omtrent det. Det er ganske mange hacks på gang for å gjenopprette Windows 10-grensesnittet i Windows 11, men de blir sakte blokkert av Microsoft med hver nye versjon av Windows 11. På et tidspunkt vil brukerne måtte tilpasse seg den nye, knappe/ikontunge UI.

  Hvordan fikse WDF_VIOLATION-feil på Windows 10 (fullstendig veiledning)