q Smerte fra tidlig adoptert er ekte, men vi trenger det for fremgang - tipsbilk.net

Smerte fra tidlig adoptert er ekte, men vi trenger det for fremgang

Nye teknologiprodukter er vanligvis dyre, halvubrukelige og buggy. Når man beskriver følelsen av førstegenerasjons teknologi, kommer en bestemt setning til tankene. Nei, det er ikke «kjøpers anger», det er «early adopter pain».

Smerte hos tidlig adoptert er vanskelig å beskrive, men det er nødvendig for teknologisk og sosial fremgang. Det er som smerten som kommer etter en lang løpetur blandet med hasarden med gambling. Og i likhet med gambling er smertene for tidlig bruk dyrt.

Men hva gjør noen til en tidlig adopter, og hvordan er smerte for tidlig adopter nødvendig for fremgang?

De fem stadiene av teknologiadopsjon

Et enkelt Google-søk etter «early adopters» viser at tidlige brukere som konsept er svært viktige for bedrifter. Faktisk er de praktisk talt den avgjørende faktoren for et produkts suksess. I følge Everett Rogers, professor i kommunikasjonsstudier ved University of New Mexico, er det fem stadier til teknologiadopsjon som danner en markedsklokkekurve. I boken hans Spredninger av innovasjoner, beskriver Rogers hvordan tidlige brukere praktisk talt er det første og mest avgjørende stadiet i et produkts livssyklus, selv om tidlige brukere utgjør en svært liten markedsandel.

I følge Rogers» 5 stadier til teknologiadopsjon, er innovatører de absolutt første investorene i et nytt produkt, selv om de utgjør den minste markedsandelen. Disse innovatørene har en tendens til å ha mange økonomiske ressurser, så de kan slippe mye penger på nye produkter, selv om de er halvferdige eller dømt til å mislykkes. Men innovatører har ikke mye innflytelse på publikum; de er bare de rike menneskene som investerer i nye ideer på en lettvint måte.

Grupper av forbrukere som tar i bruk ny teknologi (blå), markedsandel (gul)

Tidlige adoptere er den andre fasen av Rogers adopsjonskurve, og de er menneskene vi er mest interessert i. I følge Rogers har tidlige brukere en tendens til å være unge, trendy og velstående. Tidlige brukere (i feltet teknologi) er vanligvis journalister eller YouTubere som har mye innflytelse over gjennomsnittsforbrukere, og de er ofte det første stedet hvor forbrukerne finner ny informasjon.

  Årets 32 beste nettapper 2014

Som du kan forestille deg, må tidlige brukere være kritiske til nye produkter for å opprettholde troverdigheten. Hvis din favorittnerdete YouTuber begynte å vinke rundt et dumt nytt produkt og hevdet at det er fremtidens teknologi, ville du forhåpentligvis ha mindre tillit til deres meninger. Som et resultat har produsenter en tendens til å imøtekomme tidlige brukere ved å få nye produkter til å se luksuriøse ut, vokalisere produktets potensiale, eller ved å tilpasse seg tidlige brukers meninger i begynnelsen av et produkts livssyklus.

Når et produkt når tidlig majoritet eller sent flertall, anses det som vellykket. Disse kategoriene indikerer at gjennomsnittsforbrukere har begynt å ta i bruk produktet og at det sannsynligvis er gjennomsyret av det meste av samfunnet. Når et produkt begynner å bli tatt i bruk tidlig eller sent, begynner produsentene å markedsføre det som «lett å bruke» eller «universelt». Stasjonære datamaskiner er et godt eksempel på dette. Når gjennomsnittlige mennesker begynte å kjøpe stasjonære datamaskiner, begynte bedrifter å utvikle verktøy som datamus og rene GUI-er for å gjøre ting mer tiltalende.

Etternølere er de siste som tar i bruk et produkt, og de representerer en liten markedsandel. Personer som er utdaterte eller eldre faller vanligvis i denne kategorien, og bedrifter (for eksempel smarttelefonprodusenter) retter vanligvis produkter mot etternølere som en ettertanke.

Vi har alle opplevd tidlig adoptert smerte

Vi vet hva early adopters er, men hva er early adopters smerte? I hovedsak er smerte ved tidlig bruk alt det irriterende dritten som følger med et produkt tidlig i livssyklusen. Selv om du ikke er en storbruksteknologinerd, har du sannsynligvis opplevd tidlige smerter på et tidspunkt. Vi er alle tidlige brukere på et eller annet felt, enten det er TV-programmer, musikk, bøker, biler eller sko. Og selvfølgelig har nettsteder som Kickstarter gjort tidlig adopsjon mye rimeligere og mer universell.

Sjansen er stor for at du har støttet et produkt (eller til og med en artist eller musiker) som har noen feil, rett og slett fordi du har sett potensialet. Du går gjennom litt smerte for å vise din støtte, og du har sannsynligvis taklet alle slags hikke og skuffelser, men når et produkts potensiale er oppfylt, blir det adoptert av den gjennomsnittlige forbrukeren.

  Legg til lyd til gif-ene dine

På godt og vondt, flertallet tar ikke alltid i bruk et produkt. Noen ganger blir potensialet til et produkt ikke nådd, eller det er for nisje for den gjennomsnittlige forbrukeren. Når du støtter et nytt produkt, satser du litt – spesielt hvis du betaler penger for å vise din interesse eller støtte. Det er forbannelsen av tidlig adopter smerte; det går ikke alltid.

Det er enda et interessant aspekt ved tidlig adoptersmerter. Noen ganger ser du mye potensial i et produkt, og du drømmer om hvordan det skal brukes i fremtiden. Men det ser ut til å bli vellykket av feil grunner. Fremskrittsveier blir knust – akkurat som det. Et godt eksempel på dette er når en artist eller musiker «selger ut» eller går i en skuffende retning av hensyn til flertallsadopsjon. Det samme skjer innen teknologi. Tenk om smarttelefoner ble leker for barn i stedet for bærbare datamaskiner, og alle voksne ble sittende fast med flip-telefoner. Hei, du vet aldri.

Tenk på iPad eller Apple Watch

Apple kan være det beste eksemplet på smerte for tidlig bruk. Ikke fordi Apples produkter er dårlige (de er gode), men fordi Apple streber etter innovasjon. Når folk kjøper den første generasjonen av et nytt Apple-produkt, må de gå gjennom noen tidlige smerter. Nye produkter kan være dyre, uten nyttige funksjoner, og de kan være litt buggy.

Du husker kanskje ting annerledes, men den første generasjonen iPad var ikke perfekt. Den hadde ingen kameraer, ingen multitasking-funksjoner og knapt noen apper for bedrifter eller spillere. Brukere rapporterte at den første iPaden ville overopphetes, og at merkelige feil og feil ville gjøre apper og menyer utilgjengelige.

I hovedsak var den første iPaden som en gigantisk luksus-iPod touch, og de fleste brukte den utelukkende til nettsurfing og streaming ved sengetid. Men tidlige brukere så mye potensial i iPad, og nå er nettbrett mer enn en milliard nettbrettbrukere over hele verden.

  10 irriterende problemer du kan løse med Smarthome-enheter

Et annet produkt å tenke på er Apple Watch. Den første Apple Watch var i utgangspunktet en klokke som vibrerte når du fikk en samtale eller en tekstmelding. Men tidlige brukere elsket produktet og så mye potensiale for fremtidig bruk. Nå markedsfører Apple sin Apple Watch Series 4 som et helse- og treningsutstyr som alle kan dra nytte av. Den kan til og med utføre et EKG.

Noen ganger klarer ikke produktene seg forbi tidlige brukere

Tidlige brukere er flotte for å popularisere nye produkter og inspirere produsenter til å marsjere mot fremgang, men de er også gode for å holde halvbakte og premature produkter fra hyllene.

Husker du Google Glass? Tidlige brukere så mye potensial i smarte briller, men én ting ble klart veldig raskt. Google Glass er fortsatt for rart, dyrt og underutviklet til å bli et majoritetsprodukt.

Nå kan du argumentere for at Google Glass ble til latter for smartteknologi før det kunne komme forbi en tidlig bruksfase. Men det brukes for tiden til nisjeapplikasjoner i varehus og fabrikker, noe som beviser at noen ganger trenger et produkt en hensikt før det kan ta kontroll over livene våre med vold.

Bøyes bakover for sammenleggbare telefoner

Når du ser på Samsungs «revolusjonerende» nye sammenleggbare telefon, det er greit å være skeptisk. Du trenger ikke kjøpe en med en gang, og de fleste kan ikke. Prislappen på $1980 er ikke rettet mot gjennomsnittsforbrukere. Den er rettet mot innovatører og tidlige brukere.

Disse tidlige brukerne er interessert i innovasjon (eller statussymboler), og de vil teste markedet for sammenleggbare telefoner for deg. De vil vise produsenter potensialet til disse nye enhetene, og de vil bidra til å drive fremgang i et helt nytt marked. Å, og de vil takle all smerten for tidlig adopter. Hvis disse sammenleggbare telefonene faller fra hverandre raskt eller suger helt, trenger du ikke å forholde deg til det.

Det samme som skjedde med iPads og Apple Watches vil (forhåpentligvis) skje med sammenleggbare telefoner. De vil begynne med klønete, dyre og semi-ubrukelige, men de vil sakte bli nyttige og finne veien til gjennomsnittsforbrukere.

Kilder: BEME Nyheter, Om digital markedsføring