q Slik ser du hvilke apper som sporer posisjonen din på iPhone - tipsbilk.net

Slik ser du hvilke apper som sporer posisjonen din på iPhone

Apper på iPhone kan spore posisjonen din, men du må gi dem tilgang først. Slik sjekker du hvilke apper som kan overvåke GPS-posisjonen din og tilbakekalle tilgangen deres.

Like viktig som personvern er, det å la noen apper spore posisjonen vår gjør dem mye mer nyttige – og noen ganger er det viktig. Det er urimelig å forvente at Google Maps skal fungere som det skal uten at Google vet posisjonen din, men trenger den appen for å ta notater vite hvor du er? Kanskje, kanskje ikke.

Hvor du står på disse tingene er en personlig avgjørelse, og det er ikke en vi er her for å argumentere. Vi er her for å vise hvordan du tar kontroll over hvilke apper som kjenner posisjonen din, og når de har lov til å spore den.

  Hvordan fikse Hulu-lastefeilen på PS4

Det er også viktig å huske at noen apper trenger posisjonsdataene dine for å gjøre jobben sin. Å tilbakekalle tilgang til posisjonen din kan stoppe noen viktige funksjoner fra å fungere. Ha det i bakhodet når du sjekker hvilke apper som kan og ikke får tilgang til dataene dine.

Slik ser du hvilke apper som sporer deg

For å se en liste over apper som har bedt om tilgang til posisjonsdataene dine, åpne Innstillinger-appen og trykk på «Personvern».

Deretter trykker du på «Stedstjenester.»

Den neste skjermen viser alle apper som kan be om tilgang til posisjonsdataene dine. Du kan også se om du har gitt den tilgangen, og i så fall om appen kan få tilgang til posisjonen din til enhver tid eller bare når du bruker den.

  Hvordan legge til en utløpsdato til e-poster i Outlook (og hva de er til for)

For å gå inn i en bestemt app, trykk på den.

Her kan du se tre forskjellige alternativer (og et hake ved siden av det aktive):

Aldri: Appen vil aldri få tilgang til posisjonsdataene dine.
Når du bruker appen: Når appen er åpen og aktiv – med andre ord, når den er på iPhone-skjermen – får den tilgang til dataene dine.
Alltid: Som navnet antyder, hvis dette alternativet er valgt, vil appen kunne få tilgang til dataene dine når den ber om det.

Slik tilbakekaller du tilgang til stedsdata

Hvis du bestemmer deg for at du ikke lenger vil at en app skal ha tilgang til posisjonsdataene dine, kan du trekke tilbake den tilgangen. Åpne Innstillinger og trykk på «Personvern» igjen.

  Wifi Collector skanner etter og samler informasjon om trådløst nettverk

Trykk på «Stedstjenester.»

Trykk på navnet på appen du vil tilbakekalle tilgang til.

For å sikre at appen ikke lenger har tilgang til posisjonsdataene dine, trykk på «Aldri».

Hvordan fortelle når en app får tilgang til posisjonsdata i bakgrunnen

Hvis en app får tilgang til posisjonsdataene dine, men ikke er aktiv – med andre ord, hvis den får tilgang til posisjonen din i bakgrunnen når du ikke bruker den – vil iOS vise et blått varsel øverst på skjermen for å varsle deg.

Hvis du ser dette varselet og ikke vet hvilken app som er den skyldige, vil du starte den aktuelle appen ved å trykke på den. Du kan gå til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester, trykke på appens navn og trykke på «Aldri» eller «Mens du bruker appen» for å forhindre at den får tilgang til posisjonen din i bakgrunnen.