Hashtags Søk på Tvers av Sosial Medieplattformer
Twitter er utvilsomt plattformen som først satte hashtagger på kartet, og den er fortsatt ledende når det kommer til å finne konsentrert og relevant informasjon om en aktuell hendelse. Etter den store suksessen med hashtags og Twitters «trending» funksjon, var det ikke overraskende at Facebook og Google Plus også ønsket å innføre dette. Selv om hashtagger kanskje ikke har oppnådd den samme populariteten på disse to plattformene, er de likevel i bruk. Appen «Hashtagger» er en Android-applikasjon som gir deg muligheten til å søke etter hashtags på de tre store sosiale mediene: Twitter, Facebook og Google Plus. I tillegg kan du enkelt holde oversikt over populære hashtags og lagre dine egne søk.
Som standard er søk for Twitter og Google Plus aktivert, og de har egne faner på appens startskjerm. For å inkludere Facebook i søket, må du aktivere denne funksjonen manuelt via appens innstillinger. Du må logge deg inn på hver enkelt plattform i den respektive fanen. Deretter kan du bruke søkefeltet og skrive inn søkeordet.
Søkeresultatene vises separat for hver plattform, slik at du unngår en rotete blanding av tweets og innlegg. Du har også mulighet til å lagre utførte søk. Etter et søk, trykker du på «mer»-knappen, og du vil få valget om å lagre. Alle lagrede søk, i tillegg til de mest populære hashtaggene, finner du i navigasjonsskuffen. Denne er delt inn i to faner; en for populære trender og en for lagrede søk. Du kan velge å se trender i din nærområde eller globalt via nedtrekksmenyen øverst i trend-fanen.
Det er i hovedsak det appen tilbyr. Den er enkel og grunnleggende, men likevel nyttig dersom du planlegger å følge med på en stor global hendelse som FIFA verdensmesterskap ved hjelp av sosiale medier.
Hva kan forbedres? Filterfunksjoner er definitivt ønskelig. Søkeresultatene viser profiler, tweets og innlegg i en og samme liste, og det bør være mulig å filtrere bort profiler og sider. Søkeresultatene kan oppdateres ved å dra ned fanen. For Google Plus og Facebook, hvor hashtags brukes sjeldnere, vises kun de nyeste resultatene. Eldre innlegg kan vises ved å trykke på en knapp. Dette er praktisk med tanke på at de fleste som søker etter hashtags om en aktuell hendelse, er mest interessert i den siste utviklingen.