tipsbilk.net

SoundCloud vs. Spotify: Hvilken er best?

Hurtigkoblinger

Viktige takeaways

  • SoundCloud er ideell for å oppdage uoppdagede artister og uoffisielle remikser.
  • Spotify tilbyr en godt avrundet lytteopplevelse med et bredt spekter av funksjoner og tilpasningsmuligheter.
  • Spotify har bedre lydkvalitet, et mer intuitivt grensesnitt og rimeligere premium abonnementsalternativer.

Lurer du på om du bør velge SoundCloud eller Spotify for en optimal musikk-streameopplevelse? Her er en titt på hver plattforms styrker og hvilke som er best for å avdekke nye artister, organisere spillelistene dine og høykvalitetslyd.

Hva er SoundCloud?

SoundCloud er en musikk-streaming-plattform grunnlagt i august 2007. Tjenesten har blitt et populært sted for kommende artister å dele arbeidet sitt med verden.

I følge SoundCloudmer enn 30 millioner artister bruker plattformen.

Hva er Spotify?

Spotify er en musikk- og podcast-strømmetjeneste som fokuserer på en blanding av etablerte artister og nykommere i musikkmiljøet. Plattformen ble grunnlagt i 2006 og lansert to år senere. Etter å ha startet i Sverige, har plattformen utvidet seg til Storbritannia, USA og mange andre land.

I tillegg til å vise frem en blanding av artister, kan du også oppdage hitlister i forskjellige land på Spotify. Dessuten lar appen deg designe dine egne spillelister – i tillegg til å dele sine egne.

SoundCloud vs. Spotify: Er SoundCloud bedre enn Spotify?

SoundCloud og Spotify utmerker seg på forskjellige områder. For å finne ut hvilken plattform som passer dine preferanser bedre, må du vurdere begge i tråd med dine individuelle behov.

For å hjelpe deg med å avgjøre Spotify vs. SoundCloud-debatten for deg selv, har vi analysert de viktigste samtalepunktene.

  Hvordan (og hvorfor) starte Microsoft Word fra ledeteksten

SoundCloud vs. Spotify: Avdekke nye artister og sanger

Spotify har flere funksjoner som hjelper deg å oppdage nye artister og sanger. Discover Weekly, som leverer nye spor til deg hver mandag basert på lyttehistorikken din, er det beste eksemplet.

Når du bruker Spotify til å avdekke nye artister og sanger, kan du også bruke Daily Mix-spillelistene. Normalt er disse brutt ned i ulike sjangere og stemninger. På samme måte kan du få tilgang til personlige mikser på Spotify som ikke er dagsspesifikke.

Spotify har også en utgivelsesradar for sanger fra artister du allerede følger eller singler som den tror du vil like.

SoundCloud har, som Spotify, også Daily Mix-spillelister. En annen lignende funksjon er artiststasjonen, som vil spille spor som ligner på det du allerede liker. De to appene har også spillelister for ulike aktiviteter, som å studere og trene. I denne kategorien er det ikke en stor forskjell mellom de to plattformene.

Vinner: Uavgjort

SoundCloud vs. Spotify: Lytte til uoffisielle remikser

SoundCloud er utmerket for å oppdage uoffisielle musikkremikser og mashups. Hvis du noen gang har vært i en venns hus og hørt noe som er en kombinasjon av to populære sanger, vil du sannsynligvis finne det på SoundCloud eller YouTube Music.

Spotify, derimot, er ikke den beste plattformen for å lytte til uoffisielle spor. Dette skyldes i stor grad at vanlige brukere ikke kan laste opp sanger til Spotify på samme måte som de kan på SoundCloud. Av denne grunn vil du ofte finne undergrunnsklassikere på Spotify lenge etter at de ble utgitt, om i det hele tatt. Likevel kan du fortsatt få tilgang til et godt utvalg av skjulte perler.

Vinner: SoundCloud

SoundCloud vs. Spotify: Lydkvalitet

Spotifys AAC (avansert lydkoding) avhenger av planen du har. Spotify Premium lar deg streame opptil 320 kb/s på sin offisielle app, mens du kan få 256 kb/s på nettversjonen. I mellomtiden lar Spotify Free deg streame opptil 160 kb/s (offisiell app) og 128 kb/s (nettleser).

SoundCloud Go+-brukere kan streame opptil 256 kb/s. SoundCloud spesifiserer imidlertid ikke lydkvaliteten for gratisplaner.

  8 Git-basert CMS for å synkronisere utvikler- og innholdsteamene dine bedre

Vinner: Spotify

SoundCloud vs. Spotify: Priser

Spotify og SoundCloud har begge annonsestøttede gratisplaner, men du kan få premiumversjonene hvis du vil ha tilgang til flere funksjoner.

Spotify Premium starter på $10,99/måned i USA ($5,99/måned hvis du er student). Du kan også få Spotify Premium Duo (som gir mulighet for to kontoer) for $14,99/måned. I mellomtiden koster Premium Family – som lar deg koble til opptil seks kontoer – $16,99 per måned.

Hvis du er usikker på om du bør foreta et kjøp, bør du vurdere å lese om Spotify Premium er verdt prisen.

Bildekreditt: Spotify

SoundCloud Go koster $4,99/måned, men i motsetning til Spotify Premium inkluderer den ikke lydlytting av høy kvalitet, og du får ikke tilgang til hele katalogen. SoundCloud Go+ koster $9,99/måned og tilbyr full katalogtilgang, pluss lydlytting av høy kvalitet og noe spormiksing.

Bildekreditt: SoundCloud

Fra desember 2023 eksisterer ingen SoundCloud-familieplan.

Vinner: SoundCloud for pris, men Spotify Premium har bedre funksjoner

SoundCloud vs. Spotify: Spillelister

Selv uten de beste Spotify-spillelistetipsene og -triksene, gjør Spotify det veldig enkelt å lage og dele spillelister. Å oppdage spillelister er også enkelt. Å legge til nye spor er kanskje den beste funksjonen; nederst på spillelisten kan du velge nye sanger fra Anbefalt-delen.

Spotify har også en funksjon kalt Smart Shuffle, som blander sangene i spillelisten din mens du legger til nye basert på spillelistens tema. Du kan legge til samarbeidspartnere til hver spilleliste også, noe som er perfekt hvis du vil lage noe med en venn eller partner.

SoundCloud lar deg lage spillelister med favorittsangene dine, og du kan også lagre andres spillelister i biblioteket ditt. Tjenesten mangler imidlertid mange av Spotifys avanserte funksjoner.

Vinner: Spotify

SoundCloud vs. Spotify: App-tilgjengelighet

Spotify har en desktop-app og er også tilgjengelig på iOS og Android. Du kan laste ned Spotify desktop-appen fra hvilken som helst nettleser, mens mobilappene er tilgjengelige i App Store og Google Play Store.

Last ned: Spotify for iOS | Android | Skrivebord (Gratis kjøp i app tilgjengelig)

SoundCloud har også iOS- og Android-apper. Du kan også laste ned Spotify Desktop Player for datamaskinen din, men den er bare tilgjengelig i Chrome, Brave og Edge. Spotify er på sin side også tilgjengelig i Safari, så det sikrer en knepen seier her.

  Hvordan redigere bilder i Google Slides

Last ned: SoundCloud for iOS | Android | Skrivebord (Gratis kjøp i app tilgjengelig)

Vinner: Spotify

SoundCloud vs. Spotify: Organisere biblioteket ditt

Spotify har et veldig intuitivt grensesnitt, og du kan få tilgang til alle sangene og spillelistene du liker fra ditt bibliotek. Dessuten kan du organisere innholdet ditt basert på det du har lastet ned.

SoundCloud lar deg også enkelt få tilgang til biblioteket ditt via bibliotekseksjonen. Imidlertid er organisasjonsfunksjonene begrenset sammenlignet med Spotify. Du kan for eksempel ikke omorganisere rekkefølgen på spillelistene dine.

Vinner: Spotify

SoundCloud vs. Spotify: Sosiale funksjoner

SoundCloud har et utmerket utvalg av sosiale delingsfunksjoner. Du kan like og reposte sanger, og en annen fordel den har fremfor Spotify er muligheten til å kommentere (selv om du kan kommentere på Spotify-podcaster).

Når du finner brukere du liker på SoundCloud, kan du enkelt følge dem. For å holde deg oppdatert med de siste oppdateringene, gå til Feed-delen.

I mellomtiden lar Spotify deg følge venner og artister. Du kan også, hvis du vil, se hva personene du følger lytter til. Dessuten har du muligheten til å dele det du hører på med andre.

Spotify lar deg også gjøre spillelistene dine offentlige, og appens beste sosiale funksjon er Spotify Wrapped. Wrapped viser deg musikk-lyttevanene dine for året og gjør det enkelt å dele dem på sosiale medier.

SoundCloud utmerker seg ved å tilby muligheten til å reposte og kommentere, men Spotify Wrapped er en gamechanger. Av denne grunn gir vi de to plattformene uavgjort i denne delen.

Vinner: Uavgjort

SoundCloud eller Spotify: Hvilken plattform gir en bedre musikklytteopplevelse?

Hvis du leter etter uoppdagede artister og uoffisielle spor, er SoundCloud det beste stedet å se på internett. Du finner også en rekke artister som har gått store og også finnes på Spotify, men dette er hovedfordelen med å bruke SoundCloud.

Spotify tilbyr imidlertid en mer avrundet lytteopplevelse hvis du vil høre på etablerte artister. Du får også bedre valuta for pengene på de månedlige prisplanene. Dessuten er premium-abonnementene som er tilgjengelige mer allsidige enn SoundCloud, og plattformen har også bedre tilpasning for spillelistene dine.

x