Svindelvarsel: Nei, Netflix suspenderer ikke kontoen din

Tekstmeldingssvindel er på vei oppover. Hvis du har mottatt en SMS-melding som truer med å suspendere Netflix-kontoen din på grunn av manglende betaling, er det en svindel. I likhet med FedEx tekstmeldingssvindel, er dette en form for SMS-basert nettfisking.

Hvordan Netflix-svindel fungerer

Denne svindelen er ganske enkel. Du mottar en tekstmelding som hevder å være fra Netflix og truer med å suspendere kontoen din. Det står noe sånt som «Vi vil suspendere Netflix-kontoen din i dag fordi du ikke klarte å betale,» sammen med en lenke.

  Hvordan sikre at et kamera eller objektiv fungerer som det skal før du kjøper

Hvis du trykker på linken, kan du havne på en falsk Netflix-side som ber om ditt Netflix-brukernavn og passord eller kredittkortnummeret ditt.

Svindleren utgir seg for å være Netflix for å stjele din personlige informasjon. Svindleren vet sannsynligvis ikke om du er Netflix-abonnent eller ikke, men Netflix er så populær at det er en god sjanse for at du er det.

Netflix vil aldri be deg om personlig informasjon via tekstmelding eller e-post. Du bør kun endre Netflix-faktureringsinformasjonen din på Netflix sin offisielle nettside på netflix.com.

Hvordan beskytte deg selv

Som med phishing-e-poster, er det ingen måte å unngå phishing-tekstmeldinger helt. Ignorer tekstmeldingen, ikke åpne lenken i den, og ikke send noen personlig informasjon som svar. Du kan blokkere svindlerens nummer på en iPhone- eller Android-telefon for å sikre at du ikke ser det igjen.

  Slik deaktiverer du automatisk avspilling og bakgrunnsvideoer på Disney+

Du kan også installere apper som automatisk blokkerer SMS-meldinger og telefonsamtaler fra mistenkte phishing-numre. Dette er spesielt nyttig hvis du mottar mange spam-SMS-meldinger. Slik beskytter du deg mot SMS-baserte phishing-angrep, også kjent som «smishing».

Vil du hjelpe med å fange phisheren? spør Netflix som du videresender en kopi av tekstmeldingen eller e-posten til [email protected]

Hvis du har gitt informasjon til svindleren

Hvis du allerede har trykket på lenken i svindeltekstmeldingen og oppgitt personlig informasjon, bør du iverksette tiltak for å beskytte deg selv.

Hvis du for eksempel skrev inn ditt Netflix-brukernavn og passord, bør du gå til Netflix sin nettside og endre passordet ditt. Du bør også endre passordet ditt på alle andre nettsteder du bruker det samme passordet på. Det er alltid en dårlig idé å gjenbruke passord. Angriperen kan prøve e-posten og passordet ditt på andre nettsteder for å få tilgang til kontoene dine.

  Hvordan duplisere en side i Microsoft Word

Hvis du har oppgitt betalingsinformasjon som kredittkortnummer, debetkortnummer eller bankkontoinformasjon, bør du kontakte banken eller annen finansinstitusjon.

Netflix anbefaler deg kontakt deres kundeservice Hvis du tror noen andre har fått tilgang til Netflix-kontoen din og overtatt den.