Ta fonter fra FontShop for en prøvekjøring på et hvilket som helst nettsted

WebFonter er Chrome-utvidelse og et bokmerke som lar deg prøve fonter fra FontShop som har en stor samling fonter du kan kjøpe. Den har også gratis fonter, selv om utvalget er mindre. Fonter kan koste alt mellom $45 og $2000+. Det WebFonter gjør er at den lar deg prøve ut en font på nettstedet ditt omtrent som et forsøk før du kjøper en avtale. Du kan leke med fonten, bruke flere fonter for forskjellige overskriftsstiler og brødtekst, og endre fontattributter som linjehøyde og linjeavstand. Du kan velge hvilken som helst font fra FontShop uten å måtte besøke selve nettstedet og se hvordan det ser ut.

  Slik endrer du telefonnummeret ditt i GroupMe

Chrome-brukere får en utvidelse, og hvis du bruker en annen nettleser, kan du bruke bokmerket. Naviger til nettstedet du jobber med. Det fungerer for både live-nettsteder og lokalt hostede nettsteder, men du trenger en internettforbindelse slik at utvidelsen kan hente fontene. Klikk på utvidelsen/bokmerket og i vinduet som dukker opp velger du en font og hva du vil bruke den til.

For å velge en annen font, klikk Endre familie og et andre vindu åpnes som lar deg søke etter fonter etter type, bla gjennom dem eller søke etter dem etter navn. Klikk på skriften du vil prøve, eller hold markøren over den for å finne lignende fonter, se flere detaljer for den skriften (åpner en nettside), eller legg den til i favorittene dine. Klikk på en font og den er valgt, endringene på nettsiden gjenspeiles umiddelbart.

  Slik kansellerer du app-abonnementer på iPhone eller iPad

Du kan minimere både skriftvalgvinduet og hovedvinduet i WebFonter ved å klikke på den lille pilen som peker oppover øverst til høyre. Du kan skjule det ved å trykke Ctrl+H. Pass på at du klikker på vinduet først, ellers vil du ende opp med nettleserloggen åpen i en ny fane i stedet.

Som standard lar utvidelsen deg tilpasse skrifttypen for H1-overskriftsnivå og brødteksten, men hvis du holder markøren over de første alternativene for skrifterstatning, utvider du for å vise en plussknapp. Klikk på den og velg hvilken attributt du vil bruke skriften på. Du vil også se en kjøpsknapp som lar deg gå til FontShop og kjøpe fonten. Tweak-knappen lar deg endre størrelsen, linjehøyden og avstanden til skriften.

  Årets 32 beste nettapper 2014

Som et verktøy er WebFonter ganske bra, men det er begrenset til skriftene som er tilgjengelige på FontShop. Jeg ser for meg at det ville være et langt mer nyttig verktøy hvis du kunne laste ned fonter som er lastet ned til stasjonen og teste dem ut slik.

Installer WebFonter for nettleseren din