Ta forskningen til neste nivå med Atlas.ti

Å drive forskning krever at du samler kraftig innsikt, analyserer dem effektivt og oppdager meningsfull informasjon.

Den overordnede prosessen må være sømløs, unngå rot og kompleksitet slik at du kan finne det du sikter etter.

Men det er ikke lett.

Det blir utfordrende å administrere en stor mengde data fra et forskningsprosjekt. Folk sliter mye med å organisere og presentere informasjon slik at det blir enkelt for dem å analysere det. Uansett hvor god du er til forskning, hvis du ikke administrerer dataene dine riktig, kan du ende opp med å bli frustrert, og det vil ta mye mer tid enn det burde.

Det er her Atlas.ti kommer inn i bildet. Det vil hjelpe deg med å organisere, administrere, presentere og analysere dataene dine effektivt med sine robuste funksjoner.

La oss finne ut om Atlas.ti og hvordan det kan hjelpe deg i forskningsprosjektene dine.

Hva er Atlas.ti?

Atlas.ti er en alt-i-ett-forskningsprogramvare som hjelper forskere, utdanningsinstitusjoner og forskere med å oppdage innsikt skjult fra rådata. Denne kraftige arbeidsbenken lar deg analysere store datamengder som består av tekst, videoer, lyd og grafikk. Atlas.ti har tjent mennesker i mer enn tre tiår, og er en brukervennlig og intuitiv skybasert dataanalyse- og forskningsprogramvare.

Verktøyet fungerer på tvers av enheter og plattformer og tilbyr automatiserte prosesser og samarbeidende arbeidsflyter for å gi utmerkede resultater. Den kan håndtere store datavolumer og filer for å behandle, organisere og analysere og få praktisk innsikt fra forskningsarbeid.

Forskere fra universiteter, forskningsinstitusjoner og selskaper fra flere felt bruker dette verktøyet. De kommer fra bakgrunner som kvalitetsledelse, ledelsesstudier, økonomi, utdanningsvitenskap, sosiologi, kriminologi, antropologi, medisin, kommunikasjon og mange flere.

Funksjoner i Atlas.ti

Atlas.ti tilbyr et sett med verdifulle funksjoner og verktøy for å hjelpe deg med å grave dypere inn i dataene dine, uansett hvor komplekse de er. Hovedfunksjonene er:

#1. Støtter flere datatyper

Atlas.ti støtter et stort utvalg av datatyper i ulike formater. Du kan jobbe sømløst med hundrevis av bilder, dokumenter og video- eller lydklipp. Den støtter tekstfiler i formater, inkludert .doc, .txt, .docx, .pdf og .odt. I tillegg kan du utføre automatiserte søk i flere dokumenter, nyte automatisk koding og dra nytte av andre nyttige semantiske operasjoner. Det vil hjelpe deg å trekke ut dypere mening fra tekstdataene dine.

Lydformatene den støtter er .mp3, .wav, .wma osv. mens støttede grafiske formater er .mp4, .avi, .wmv og mer.

#2. Dataimport

Den lar deg importere data fra Twitter, Evernote og din foretrukne referanseadministrator for å aktivere litteraturgjennomgang. I tillegg kan du også velge å importere komplette undersøkelser og analysere svar.

  Hvordan fikse Outlook fortsetter å sende e-poster til søppelpost eller søppelpostmappen

#3. Sentralt arbeidsområde

Du får et sentralisert arbeidsområde for å organisere alle dataene dine pent. Den fungerer som en robust beholder for å lagre dataene dine. Den lar deg få tilgang til alle grunnleggende prosjektelementer som kode, dokumenter, notater, grupper, hyperkoblinger, nettverk, uthevede datasegmenter med komfort og hastighet.

#4. Koding

Du kan utføre koding effektivt ved å dra koden til den valgte informasjonen. I tillegg kan du bruke Project Explorer, Co-occurrence Explorer og Object Manager til å navigere og bla gjennom prosjektdataene.

#5. Kobling

Forskningen din må støttes med solide argumenter og bevis for å øke troverdigheten. For det er det å sitere den riktige kilden noe du aldri bør ignorere. Atlas.ti gjør det mulig ved å la deg koble sammen forskningsmaterialet ditt semantisk, så det er fornuftig.

#6. Tankekart

Tankekart hjelper deg med å visualisere dataene dine slik at du kan trekke ut meningsfull informasjon fra dem. Du kan enkelt presentere data, gjøre endringer og finne hull ved å bruke disse kartene. Atlas.ti tilbyr denne funksjonen som hjelper deg enkelt å lage vakre tankekart for å visualisere tolkningene og funnene dine.

#7. Interaktivt margområde

Det gir et unikt arbeidsområde som knapt finnes i noen annen programvare på markedet for tiden. Den lar deg samhandle med forskningsdataene dine intuitivt og transformere penn-og-papir-analogien for å holde deg kompetent i den moderne, digitale verden.

#8. Tilbudsnivå

Atlas.tis tilbudsnivå er også unikt. Den gir analytisk koding og støtter fortolkende og induktive forskningstilnærminger som diskursanalyse, hermeneutikk, kunnskapssosiologi, fenomenologi, etc., som ikke er tilgjengelig i andre programvareverktøy.

#9. Språkstøtte

Atlas.ti er Unicode-aktivert og administrerer data i ulike tegnsett og språk praktisk talt. Den lar deg tilordne dokumenter og blande språk i dokumentene eller prosjektene. For tiden støtter den språk, inkludert engelsk, spansk, portugisisk, tysk og kinesisk.

Hvem bør bruke Atlas.ti og hvorfor?

Atlas.ti er et flott verktøy for UX-forskning, QDA og blandede tilnærminger, avhandlinger, avhandlinger og semesteroppgaver. Forskere, forskere og andre fagfolk fra forskjellige bransjer kan utnytte dette verktøyet for å gjøre forskningsarbeidet enkelt og spennende ved å bruke verktøyets muligheter. Det er et hendig verktøy for fagfolk innen medisin, økonomi, antropologi, kriminologi og mer.

Brukerne jobber ved hundrevis av universiteter, selskaper og forskningsinstitusjoner, som MIT, Princeton University, Mayo Clinic, Nokia Corp., Rolls-Royce Plc, Yahoo og mange flere.

Produkter fra Atlas.ti

Atlas.ti tilbyr følgende produkter:

 • Atlas.ti Cloud: Du kan utføre dataanalysen din for å finne verdifull innsikt ved å bruke dette skybaserte verktøyet
 • Atlas.ti 9 Windows: Avdekk komplekse fenomener fra dataene dine ved å bruke dette produktets intuitive og kraftige arbeidsmiljø for Windows.
 • Atlas.ti 9 Mac: Hvis du er en Mac-bruker, bruk denne opprinnelige Mac-applikasjonen til å utføre effektiv forskning mens du nyter fleksibiliteten og kraften til denne QDA-programvaren
 • Atlas.ti Mobile for iPad: Start research-arbeidet med den gratis Atlas.ti-mobilapplikasjonen for iPad og utfør oppgaver uansett hvor du er.
 • Atlas.ti for Android: Bruk denne praktiske Atlas.ti-mobilapplikasjonen på Android-telefonen din for å utføre viktige oppgaver mens du er på farten.

Fordeler med Atlas.ti

#1. Dybdeanalyse

Med denne programvaren ved din side kan du analysere dataene dine i dybden. Du kan kode systematisk samtidig som du utvikler en dyp forståelse av forskningsemnet ditt. I tillegg kan du utforske data ved å bruke tekstsøkeverktøyet, nettverksredigering, ordfrekvenstabeller, ordsky og andre søkealternativer. På denne måten vil du kunne oppdage skjulte aspekter av alle dataene dine og betydningen av dem.

  Hva er trådløs HDMI og bør du bruke det?

#2. Integrert visualisering

Atlas.tis nettverks- eller visualiseringsfunksjon er også utmerket. Det gir en svært integrert måte å administrere og jobbe med dataene på. Du kan bruke den til begge formål – analyse og visualisering. På denne måten lar verktøyet deg organisere, presentere og analysere data på konseptuelt nivå.

#3. Håndterer et større antall prosjekter

Denne programvaren kan håndtere større prosjekter som inneholder titusenvis av dokumenter og kodede datasegmenter. Det fungerer sømløst på tvers av ulike typer prosjekter på tvers av bransjer. Derfor er den egnet for profesjonelle, uansett hvilket felt de kommer fra.

#4. Effektivt samarbeid

Du kan glede deg over et svært samarbeidende miljø. De generelle prinsippene og dedikerte verktøyene gjør teamsamarbeid til et stykke kaken. På denne måten kan du bedre organisere og analysere data sammen med teamet ditt for å trekke ut meningsfull informasjon.

Og ikke bekymre deg for personvernet; Atlas.ti er fullstendig i samsvar med GDPR-retningslinjene.

#5. Enkel å lære og bruke

Å lære å bruke Atlas.ti er enkelt uten behov for omfattende tekniske ferdigheter. Grensesnittet er intuitivt og rent for å organisere og analysere data uten kompleksitet. Hvis du har grunnleggende datakunnskaper, vil du være god til å gå.

Alt du trenger å gjøre er å laste opp filene dine til arbeidsbenken, og begynne å analysere.

Hvis du vil lære mer om programvaren og dens metodikk, kan du bli med på deres gratis webinarer. De holder også workshops over hele verden, online eller ansikt til ansikt for å gjøre verktøyet mer kjent for deg. Du kan til og med velge et online læringskurs i eget tempo i spansk og engelsk.

I tillegg er det enkelt å administrere brukere og lisenser; i det øyeblikket en bruker logger ut, blir setet umiddelbart tilgjengelig for en annen bruker.

#6. Enhetskompatibilitet

Atlast.ti er tverrplattformkompatibel og fungerer sømløst med Windows, Mac, iOS, Android. Den kommer også med en webversjon, slik at du ikke trenger å laste ned noen programvare. Mac- og Windows-versjonene er fullt kompatible med hverandre, noe som gjør det enkelt å flytte prosjekter mellom dem når som helst.

Dette er nyttig, spesielt hvis du har et team med blandede enheter. Den gjør det også enkelt å importere prosjekter fra webversjonen til Mac- eller Windows-skrivebordsversjoner, og omvendt.

#7. Fantastisk brukerstøtte

Du får uovertruffen brukerstøtte med flere kanaler. Du kan få oversikt over programvaren gjennom deres gratis webinar økter holdt på flere språk. De har også nyttige videoer og en rask gjennomgang av programvaren på YouTube-kanalen deres for å hjelpe deg med å mestre verktøyet raskt.

I tillegg kan du kontakte dem 24/7 eller ringe i kontortiden deres for å få løst eventuelle spørsmål. Deres støttesenter kommer med et avansert helpdesk-system for å hjelpe deg med å enkelt kontakte deres støttepersonell og utviklere for å få svar på kortere responstider.

  7 ting å gjøre etter installasjon av Pop!_OS

Prissetting

Atlas.tis programvarepakke er en one-stop-løsning for ulike behov uten skjulte avgifter (ingen fakturering i appen) eller ekstra kostnader.

Her er forskjellige prisnivåer tilgjengelig for Atlas.ti:

Utdanningslisens

Den er til bruk i forskning og undervisning av gradsgivende, akkrediterte utdanningsinstitusjoner og deres team. Den har verktøyets nettversjon og skrivebordsversjoner for Mac og Windows.

 • Leie: Du kan ta planen som en leieavtale for å betale årlig og få programvaren oppdatert automatisk når den nye versjonen utgis. Det starter fra $20/måned kun for web og $240/år for en personlig stasjonær lisens for én bruker på Mac- og Windows-stasjonære maskiner.
 • Kjøpe: Du kan kjøpe programvaren ved å betale en engangsavgift som starter fra $750 for nett- og skrivebordsversjoner.

Studentlisens

Denne lisensen er for doktorgradsstudenter, doktorgradsstudenter og studenter som kan søke om en spesialpriset lisenstype og bruke den ubegrensede programvareversjonen for studiene.

For å benytte, må du ha en gjeldende og gyldig student-ID fra en akkreditert høyere utdanningsinstitusjon. I tillegg må du ha pass eller offisiell ID med samsvarende navn og bilde på for bekreftelse.

Det krever at du fyller ut et kort skjema, skriver inn all nødvendig legitimasjon og sender dokumentene dine til den aktuelle adressen via faks eller e-post. Når legitimasjonen din er godkjent, vil du motta en lenke via e-post for å kjøpe programvaren til redusert pris. Prisen for studentlisensen er:

 • Kun nettlisens: $10 for 30 dager for nettversjonen
 • Semesterlisens: $51 for 6 måneder for PC-, Mac- og nettversjoner
 • Lisensutvidelse: $89 for å utvide semesterlisensen til 2 år for PC-, Mac- og webversjoner
 • 2 års lisens: $99 for 2 år for PC-, Mac- og nettversjoner.

Ikke-kommersiell og statlig lisens

Det er for ideelle organisasjoner, nasjonale/lokale offentlige institusjoner, frivillige organisasjoner, overnasjonale institusjoner og deres ansatte. Prisen er:

 • Leie: $35/år for nettversjonen, $380/år for PC-, Mac- og nettversjoner
 • Kjøpe: $1 290 for en enkelt bruker for PC-, Mac- og nettversjoner

Kommersiell

Det er for kommersiell bruk som opplæring, administrasjon, rådgivning og ikke-akademisk forskning. Prisen er:

 • Leie: $50/år for nettversjonen, $600/år for PC-, Mac- og nettversjoner
 • Kjøpe: $1 840 for PC-, Mac- og nettversjoner.

Det er også en gratis prøveversjon som du kan velge for å sjekke hvordan Atlas.ti fungerer.

Konklusjon 👨‍🏫

Atlas.ti er virkelig et effektivt, intuitivt og kraftig verktøy for å utføre forskning, kvalitativ dataanalyse, avhandling og avhandling. Dens verdifulle og unike evner gjør det mulig for studenter og fagfolk fra omfattende universiteter, utdanningsinstitusjoner og selskaper å oppdage meningsfull innsikt fra dataene deres. Dermed kan du vurdere dette verktøyet for ditt neste forskningsprosjekt og utnytte dets utrolige evner.

x