Slack vs. Teams: Hvilken plattform passer best for din bedrift?

«`html

Er du usikker på hvilket verktøy som best fremmer kommunikasjon og samarbeid i din virksomhet, enten det er Slack eller Microsoft Teams? Denne sammenligningen vil hjelpe deg å velge det mest passende alternativet.

Tradisjonelle metoder som e-post og meldingsapper mangler effektivitet når det kommer til dyptgående dialog og møteavholdelse. Samarbeidsplattformer som Slack og Microsoft Teams har revolusjonert forretningskommunikasjon ved å tilby en mer integrert og dynamisk tilnærming.

Dersom du er usikker på hvilket verktøy som passer best for dine behov, er det bare å lese videre!

Betydningen av kommunikasjon og samarbeid i næringslivet

Her er grunner til hvorfor effektiv kommunikasjon og samarbeid er avgjørende i en virksomhet:

  • Kommunikasjon er grunnleggende for informasjonsdeling, tydelighet og forståelse mellom teammedlemmer, avdelinger og andre relevante parter.
  • Konkrete og oppnåelige mål for et prosjekt defineres best gjennom grundige diskusjoner mellom teammedlemmer.
  • Digitale samarbeidsverktøy, som Slack og Teams, tillater direkte presentasjon av dokumenter og rapporter på skjermen. Dette eliminerer behovet for tidkrevende e-postgjennomganger for ledere og andre interessenter.
  • For virksomheter som verdsetter åpenhet, dialog og tillit, kan et kommunikasjonsverktøy som Teams eller Slack være en verdifull investering.
  • Ønsker du å samle alle dine forretningsdokumenter, filer og koder på en sikker lokasjon? Da er et slikt verktøy et nødvendig steg.
  • Samarbeidsplattformer som Slack og Teams tilbyr en sentralisert løsning for trygg kommunikasjon og fildeling for alle typer virksomheter.

Nå som du forstår viktigheten av samarbeid og kommunikasjon, la oss se nærmere på noen av de ledende plattformene på markedet:

Hva er Slack?

Slack er en skybasert meldingsplattform med enklere funksjoner for lyd- og videosamtaler. Den er spesielt tilpasset forretningskommunikasjon, der du kan dele filer, kode, kontrakter og oppnå godkjenninger, samt koordinere arbeidsoppgaver.

Slack er spesielt populært blant oppstartsbedrifter og mindre virksomheter. Likevel, større selskaper har også begynt å ta i bruk plattformen. Bedriftsrettede funksjoner som Slack Connect, Canvas og Slack Enterprise Key Management (SEKM) har bidratt til denne økningen.

Her er noen av de viktigste funksjonene som gjør Slack ideell for samarbeid:

  • Slack kanaler
  • Direktemeldinger
  • Klipp
  • Slack bots
  • Arbeidsflyter
  • Integrasjoner
  • Fildeling og lagring

Hva er Microsoft Teams?

Microsoft Teams er en integrert plattform for meldinger, videosamtaler og samarbeid, spesielt utviklet for brukere av Microsoft 365. Teams fungerer som en «mega-applikasjon» som tilbyr integrasjon av filer, apper, arbeidsflyter og mye mer.

Ved å optimalisere bruken av Teams, kan man i stor grad administrere flere prosjekter, forretningsteam og til og med hele organisasjonen fra én og samme plattform.

Nedenfor er noen av de viktigste funksjonene som fremmer samarbeid i Microsoft Teams:

  • Chat
  • Lydanrop
  • Videosamtale
  • Skjermdeling
  • Lag
  • Aktivitetsoversikt
  • Filer
  • Arbeidsflyter
  • Apper

Slack vs. Teams: En sammenligning av funksjoner

Her følger en detaljert sammenligning av Slack og Teams basert på funksjoner for kommunikasjon og samarbeid:

#1. Brukergrensesnitt (UI) og brukeropplevelse (UX)

Slack sitt brukergrensesnitt er kjent for sin enkelhet. Sidemenyen til venstre viser alle aktive Slack-arbeidsområder. Disse arbeidsområdene kan representere ulike bedrifter, team, eller prosjekter. Øverst i panelet vises det nåværende arbeidsområdet du er logget inn på.

Under arbeidsområdet finner du seksjoner for kanaler og direktemeldinger. For en full oversikt over alle tilgjengelige elementer, kan du navigere til «Browse Slack». Det er enkelt å bytte mellom ulike arbeidsområder; dette gjøres ved å klikke på det aktuelle arbeidsområdets ikon i sidemenyen.

Microsoft Teams, derimot, har et mer komplekst grensesnitt. Hovedseksjonene inkluderer Chat, Shift, Teams, Aktivitet, og Apper. Du har mulighet til å tilpasse dette panelet etter behov. For direktemeldinger går du til Chat-seksjonen.

Den viktigste seksjonen er «Teams», hvor du kan etablere ulike team for ulike avdelinger, og kommunisere sikkert. Lag kan sammenlignes med kanaler i Slack. Men, et team kan omfatte mange elementer, som innlegg, filer, dokumenter og integrasjoner med SharePoint, med mer.

Det å bytte mellom ulike kontoer og organisasjoner i Teams er mer komplisert, og du vil ofte bli møtt med tofaktorautentisering. Når du legger til en ekstra konto eller blir med i et annet team, kan det ta litt tid før innholdet lastes.

Fra et UI og UX perspektiv leder Slack an med sin intuitive design.

#2. Desktop- og mobilapper

Både Slack og Teams tilbyr applikasjoner for forskjellige plattformer, inkludert en nettleserbasert app, en desktop-app, og en mobilapp (for iOS og Android).

Mobilappene til både Teams og Slack er funksjonelt like, med lett tilgang til kanaler/lag, chatter/direktemeldinger, filer og varsler. Det er imidlertid en merkbar forskjell mellom desktop-versjonene.

Teams desktop-app krever betydelig mer ressurser (CPU og RAM) sammenlignet med Slack. Derfor vil en datamaskin med god prosessorkraft og minne være nødvendig for en optimal Teams opplevelse.

Teams desktop-app har også en tendens til å ha uventede feil. Et vanlig problem er at appen ikke starter etter å ha blitt lukket. Ofte er det nødvendig å tvinge appen til å stoppe i Task Manager før den kan kjøres igjen.

Slack sin desktop-app er derimot kjent for å være stabil og effektiv. Med et lavere ressursforbruk, fremstår Slack som et godt valg for datamaskiner med begrenset maskinvare.

#3. Samarbeidsfunksjoner

Slack tilbyr brukervennlige samarbeidsfunksjoner, med mulighet for lyd- eller videosamtaler (også kalt «huddles») med opptil 15 deltakere. Slack mangler en innebygd kalender, men man kan enkelt integrere Google Calendar for å planlegge arbeidsoppgaver.

For sanntidssamarbeid med design, kode eller dokumenter, må en tredjepartsapp (som Miro) integreres med Slack. Når et team trenger tilgang til et felles design- eller kodemiljø, vil Slack omdirigere brukerne til den tilkoblede samarbeidsappen.

Slack tillater fildeling på opptil 1 GB via vedlegg i kanaler og direktemeldinger. Korte videoklipp eller skjermdelingsøkter kan også deles med teamet.

For å få en samlet oversikt over innhold og samtaler, tilbyr Slack «Canvas», men denne funksjonen er kun tilgjengelig for betalende brukere.

Microsoft Teams er en robust plattform for samarbeid. Den støtter videomøter med opptil 250 deltakere, skjermdeling og innholdssamarbeid i sanntid.

Man kan også bruke Microsoft 365-applikasjoner som Excel, Word eller PowerPoint direkte i Teams for å samarbeide om prosjekter i sanntid. Dette eliminerer behovet for annen programvare.

Fra et samarbeidsperspektiv, er Microsoft Teams vinneren i denne sammenligningen.

#4. Enkel kommunikasjon og samarbeid

Slack utmerker seg med sin oversiktlige meldingskommunikasjon. Man kan kommentere individuelle chatter og åpne dem som egne tråder i høyre side av appen. Det er imidlertid ulike typer varsler for tråder og direktemeldinger. Slack egner seg ikke like godt for store lyd-, video- og skjermdelingsøkter.

Teams har et lignende meldingsgrensesnitt. Svar og kommentarer til individuelle chatter vises derimot i samme tråd, på lik linje med WhatsApp og Messenger.

Dersom du er logget på Teams med organisasjonens e-post og innhold er lagret i OneDrive eller SharePoint, er det lett å dele filer og dokumenter med teamet.

Fra et kommunikasjons- og samarbeidsperspektiv er Teams overlegen Slack. Teams eliminerer behovet for annen programvare for videosamtaler og innholdssamarbeid.

#5. Sikkerhet og personvern

Både Slack og Teams bruker avanserte krypteringssystemer for å beskytte forretningskommunikasjon. For bedriftsbehov kan man anskaffe et spesialtilpasset Slack-arbeidsområde med et eget nøkkeladministrasjonssystem. Enterprise-utgaven oppfyller også krav fra FedRAMP, FINRA og HIPAA.

Slack Connect er en eksklusiv funksjon for bedrifter som samarbeider mye med eksterne leverandører, entreprenører og kunder. Den sikrer at intern kommunikasjon og filer er beskyttet fra eksterne parter.

Microsoft Teams tilbyr innebygde funksjoner for sikkerhet, informasjonsadministrasjon og tilgangskontroll. Det er et tofaktorautentiseringssystem som kan tilpasses for å godta fysiske nøkler. Tilpasset tilgang til ulike Teams-kanaler kan også tildeles forskjellige brukere.

#6. Integrasjon

Slack bruker apper for å integrere med tredjeparts verktøy. Slack App Directory tilbyr over 2600 apper, fordelt på kategorier som Analytics, Kommunikasjon, Design, Filbehandling og Produktivitet.

Microsoft Teams støtter mer enn 2000 integrasjoner. Her finner du integrasjoner for applikasjoner som Asana, Trello, Workday, Mural, monday.com, fireflies.ai, Salesforce, ClickUp og Jira.

Fra et integrasjonsperspektiv er Slack bedre enn Teams.

#7. Skråstrekkommandoer

Slack er kjent for sin automatisering basert på skråstrekkommandoer. Det er to typer skråstrekkommandoer: innebygde og tilpassede.

Innebygde skråstrekkommandoer er f.eks. /remind, /collapse og /expand. Ved å skrive instruksjoner i Slack med en skråstrek i starten, vil Slack implementere automatiseringen.

Et eksempel er å skrive «/sett påminnelse om fravær 4. juli», da vil Slack gi deg en påminnelse om dette.

Teams har også skråstrekkommandoer. Men den kan kun implementere kommandoer som er en del av appen, som f.eks. /aktivitet, /borte og /opptatt.

Slack er overlegen Teams når det gjelder skråstrekkommandoer.

#8. Arbeidsflyter og bots

Slackbot hjelper deg å automatisere oppgaver i Slack. Dersom du har integrert prosjektstyringsverktøy som Jira Work Management, Asana, Trello, monday.com, osv., kan Slackbot informere deg om dine oppgaver for dagen, kommende forfall, ventende oppgaver og mer. Den fungerer som en KI-assistent.

Med et betalt abonnement får du tilgang til Workflow Builder, som hjelper deg å automatisere repeterende oppgaver, som å onboarde nye teammedlemmer, sende inn supporthenvendelser, be om fri, og hente tilbakemelding.

Teams har ikke en signatur-bot som Slackbot. Man kan legge til ulike roboter for spesifikke oppgaver, ved å skrive @ i meldingsboksen og velge «Hent roboter». Deretter kan man legge til CoffeePals, Bitbucket, Polly, og lignende.

Teams skiller seg ut med sine arbeidsflyter. I app-seksjonen finnes over 100 ferdiglagde arbeidsflyter, og flere kan installeres fra appmarkedet, som kan tilpasses med Power Apps.

Selv om Teams tilbyr flere ferdiglagde arbeidsflyter, er Slack den klare vinneren på grunn av Slackbots avanserte funksjonalitet og de brukervennlige arbeidsflytene.

#9. Prisplaner

Både Slack og Teams tilbyr gratis versjoner med begrensede funksjoner. For å dekke kommersielle behov, finnes det en rekke betalte abonnement:

Slack prisplaner:

Pris Slack Tier
$0/måned Gratis
$7,25/måned Pro (for konsulenter og små team)
$12,50/måned Business+ (små til mellomstore bedrifter)
Egendefinerte priser Enterprise Grid

Microsoft Teams prisplaner

Pris Teams Tier
$0/måned Gratis
$6,99/måned Microsoft 365 Personlig
$9,99/måned Microsoft 365 Family
$4,00/bruker/måned Microsoft Teams Essentials
$6,00/bruker/måned Microsoft 365 Business Basic
$12,50 Business-plan/måned Microsoft 365 Business Standard

Fra et kostnadsperspektiv er Microsoft Teams mer gunstig enn Slack. Med et Microsoft 365-abonnement får man også tilgang til en rekke produktivitets- og bedriftsadministrasjonsverktøy.

Slack vs. Teams: Dommen

Dersom virksomheten din ikke er avhengig av mange videosamtaler, er Slack et utmerket alternativ. Du vil også oppleve økt produktivitet og brukervennlighet dersom du har investert i Google Workspace og Salesforce.

Dersom virksomheten er bygget rundt Microsoft-verktøy som Excel, Word, SharePoint, PowerPoint og PowerApps, er Teams det beste valget. Teams gir også et mer profesjonelt uttrykk, noe som kan være en fordel for større bedrifter.

Konklusjon

Dersom du representerer en mindre, mer kreativ eller gig-basert virksomhet, er Slack et ypperlig kommunikasjons- og samarbeidsverktøy.

Dersom virksomheten har lang erfaring med Microsoft 365 eller andre Microsoft-verktøy, bør du velge Teams.

Ser du etter verktøy for arbeids- og prosjektledelse? Sjekk ut denne artikkelen om Jira Work Management vs. Asana.

«`