Topp 10 Linux-skylagring for superbrukere

Bli kjent med de mest populære Linux-skylagringsalternativene for avanserte brukere.

Det ville være en underdrivelse å si at Linux ikke er det mest brukte operativsystemet for skrivebordet. Linux er fortsatt veldig populært blant superbrukere med mer avanserte datakunnskaper som liker å leke med datamaskinene sine til de må bruke en skylagringstjeneste.

Linux krasjer sjeldnere enn andre operativsystemer, men hendelser som harddiskfeil støtter fortsatt skylagring.

La oss snakke om skylagring først.

Introduksjon til skylagring

Skylagring lar forbrukere og bedrifter lagre data sikkert på nettet. Den kan nås fra ethvert sted og deles med alle som har gitt tillatelse. Skylagring kan også brukes til å lagre sikkerhetskopier for å gjøre det enklere å gjenopprette data fra off-site.

Her er noen av fordelene med Cloud Storage:

 • Redundans og tilgjengelighet
 • Datasikkerhet
 • Skalerbarhet
 • Ressursbesparelser og kostnadsbesparelser
 • Respekt for lover og regler vedrørende datalagring
 • Sikkerhetskopiering og arkiver

Ting du bør vurdere før du velger Linux Cloud Storage:

Det er viktig å gjøre grundig research på Linux Cloud Storage som du velger å betro dataene dine. Bruk følgende parametere for å evaluere og sammenligne skylagring:

La oss utforske noen av de beste Linux-skylagringene for avanserte brukere.

pCloud

pCloud er en av de mest kjente skylagringstjenestene. Det er en pålitelig, pålitelig, rask og godt designet skylagringstjeneste. Dette gjør den til en magnet for nybegynnere i skylagring.

Det er en av de sikreste skylagringstjenestene som er tilgjengelige, med uovertruffen medieavspillingsmuligheter.

Som all skylagring, er pClouds hovedformål å lagre filene dine slik at du kan få tilgang til dem eksternt og sikkert. pClouds skrivebordsapplikasjon lager en virtuell stasjon som lar deg få tilgang til skyfiler uten å ta opp plass på datamaskinen.

Tresorit

Tresorit, en sveitsisk-basert, kryptert, null-kunnskapssamarbeidsplattform for innhold, er designet for å beskytte de digitale eiendelene til enkeltpersoner og organisasjoner med den høyeste skyklassifiseringen.

Tresorit lar deg lagre filer i skyen uten å måtte ha dem på datamaskinen. Den tilbyr fildeling og krypterte filsynkroniseringstjenester. Den kommer med 3 GB lagringsplass. Den er kompatibel med Linux OS og også med andre operativsystemer.

Tresorit dekrypterer og krypterer filer på klientsiden. Den speiler data til flere lagringsnoder i et datasenter. Dette reduserer risikoen for tap av data og gir høy tilgjengelighet.

  Se på stjernene på din Linux-PC med Stellarium

Icedrive

Icedrive har nettopp lansert på markedet. Selskapet tilbyr en virtuell stasjon som kan installeres på datamaskinen din. Selv om det ikke er en faktisk lagringsplass, oppfører den seg som en. Den kan monteres akkurat som enhver annen virtuell stasjon.

Det vil tillate deg å samhandle med den interne lagringen på samme måte som du vanligvis ville gjort. I tillegg er intelligente caching-mekanismer implementert av selskapet for å sikre at det ikke er etterslep. Du kan laste opp filer til stasjonen, åpne dem, redigere og slette dem akkurat som du ville gjort på en harddisk.

Mega

Mega skylagringstjeneste er blant de mest populære, men den har ikke samme pakke med apper som Apple, Google, Microsoft og Dropbox. Den tilbyr et gratis nivå og er veldig rimelig.

Megas skylagring er satt opp annerledes enn vanlig, takket være Kim Dotcom, en eksentrisk teknologigründer. Megas funksjoner inkluderer kryptering på alle stadier og publisering av kildekoden til GitHub slik at hvem som helst kan se den for sikkerhetsproblemer. Mega er intuitiv og enkel å bruke. Den har også verktøy på tvers av plattformer.

Koselig sky

Cozy Cloud er din personlige skylagringstjeneste som lar deg lagre data fra flere kilder. Du kan bruke den med innfødte apper som Cozy Drive, Cozy Pass og Cozy Banks.

Cozy Cloud er en juridisk tjeneste som konsoliderer alle dataene dine, inkludert filer fra banker, helsevesen og personlige filer.

Cozy Drive lar deg importere filer fra flere steder ved å bruke en rekke innfødte og tredjepartsapplikasjoner. Hver app integreres med de andre, så det er vanskelig å se ethvert Cozy Cloud-produkt individuelt. Selv om Cozy Drive kan brukes som din primære skylagring, vil noen filtyper samhandle med andre apper.

Dropbox

Dropbox, en filhosting- og lagringstjeneste, kalles ofte en «cloud storage» eller «cloud storage» tjeneste. Dropbox er den mest kjente skylagringstjenesten, men det finnes andre alternativer, som Box, Sync og Microsoft OneDrive.

Du kan gjøre endringer i filer fra ett sted, og de vil bli speilet over internett. Du kan få tilgang til Dropbox-filene dine fra hvor som helst ved å synkronisere dem online og lokalt. Dette gjør det lettere å dele og få tilgang til filer med andre.

Dropbox tilbyr mer enn bare nettlagring. Den kan holde filer synkronisert mellom enhetene dine og skyen. Du kan også holde en logg over alle filene dine med versjonskontroll for å hente dem i tilfelle skadelig programvare eller løsepenge-angrep, eller utilsiktet sletting. Du får 30 dager med filgjenoppretting med gratisversjonen, mens betalte nivåer tilbyr opptil 180 dager.

  Hva er en TTY på Linux? (og hvordan du bruker tty-kommandoen)

Dropbox gjør det enkelt å dele filer. Dette er en av hovedgrunnene til at du bør bruke den. Dropbox lar deg kontrollere tillatelser og dele filer eller mapper med bestemte personer ved hjelp av en lenke. Du kan også gjøre filer offentlige slik at alle kan få tilgang til dataene dine med riktig lenke. Dette er en fin måte å dele filer uten e-postvedlegg.

Yandex

Yandex, et russisk selskap, er kjent for sin Yandex-søkemotor. Det er et av de største teknologiselskapene som tilbyr en rekke produkter og tjenester.

Det lar brukere lagre filer på skyen og la dem dele alle filene sine på nettet. Den ble lansert i 2012. Yandex Disk tilbyr 10 GB lagringsplass gratis, og mot en avgift har den en grense for maksimal lagringsplass. Den gir maksimalt 1024 GB lagringsplass.

Yandex Disk har følgende fordeler:

 • Anstendige prisplaner
 • Kun online filer
 • Brukererfaring

Yandex Disk har følgende ulemper:

 • Det er ingen alternativer for innholdskontroll
 • Sikkerheten er svak
 • Russiske personvernlover
 • Ikke null-kunnskap

Internxt

Internxt tilbyr en skylagringstjeneste som er desentralisert og sikrer dataene dine. Selskapets X Core-programvare driver sin X Cloud cloud desentralisert lagring.

Internxts blokkjedebaserte desentraliserte modell er ment å forbedre skylagringssystemers personvern, sikkerhet og hastighet. Det skaper en hybrid blokkjede av offentlige og private skysystemer.

Internxt har vokst med årene, og har lagt til nye funksjoner som backup og bilder. En passordskanner og en filvirusskanner er to frittstående verktøy. Internxt Send lar deg overføre filer på opptil 5 GB sikkert. De eneste alternativene for å laste ned filer er å generere en lenke eller begrense nedlastingene.

Internxts grunnleggende plan er gratis og tilbyr 10 GB lagringsplass. Imidlertid er det mye vekt på «opp til» her.

NextCloud

NextCloud, en gaffel fra OwnCloud, lar deg lagre alle dataene dine på ett sentralt sted. I data inkluderer vi tekstdokumenter, bilder, multimedieinnhold osv.

NextClouds unike funksjon er at alle funksjoner er åpen kildekode. Du har også full kontroll over dine sensitive data og sikkerheten til disse. Dette eliminerer behovet for tredjeparts skyvertstjenester. NextCloud tilbyr mange ekstra plugins og apper som du kan laste ned.

  Hvordan bruke den gratis kommandoen på Linux

Koofr

Koofr tilbyr en skylagringsløsning for å lagre alle filtyper i en sentral database. Prisene varierer avhengig av ditt valgte nivå, men minimum er 2 GB. Du kan koble til Dropbox-, Google Drive- og Amazon-kontoer for å enkelt få tilgang til alle filer som er lagret i skyen og på tilknyttede enheter.

Koofr gjør deling enkelt – brukere kan opprette lenker til filer eller mapper og angi personverninnstillinger. Den kan også lage mottakslenker fra store filer mottatt fra andre. Denne løsningen fungerer på alle nettlesere og på tvers av en rekke plattformer.

Koofr støtter automatisk sikkerhetskopiering av mobile enheter. Dataene dine er beskyttet mot trusler på nettet og uautorisert tilgang gjennom SSL og TLS (Transport Layer Security). Etter at dokumentene er kryptert og arkivert, lagres de på minst tre steder i et svært sikret datasenter.

Nedenfor er funksjonene til Koofr:

 • Den kan nås via nettet eller mobile enheter (iOS, Android, Windows Phone).
 • Det er ingen grense for filstørrelsen
 • Beskytt dokumentene, bildene og videoene dine
 • Automatisk sikkerhetskopiering av videoer og bilder fra mobiltelefonen din
 • Toveissynkronisering er så enkelt som det blir fra datamaskinen din
 • For ekstra sikkerhet, beskytt kontoen din ved å bruke 2-trinns bekreftelse

Konklusjon

Etter min mening, selv om mange skytjenester tilbyr et nettbasert grensesnitt for brukerne, er det få som tilbyr native Linux-apper. Det kan være vanskelig å velge riktig skylagringstjeneste for Linux-brukere. Dropbox er et flott alternativ, men det koster mye. MEGA og pCloud legger mye vekt på sikkerhet. Icedrive og Cozy tilbyr begge rimelige alternativer.

pCloud er en av de mest populære tjenestene som tilbyr native Linux-klienter. Andre alternativer er verdt å se nærmere på. Jeg vurderer følgende parametere: innebygd Linux-støtte, hastighet, sikkerhet og om tjenesten er verdt prisen.

Du kan også utforske gratis skylagringsalternativer for personlig og forretningsbruk.

x