Topp 5 tredjeparts datakoblinger for Google Data Studio

Som et dashbord og rapporteringsverktøy for massene, blir Google Data Studio stadig mer populært. En av grunnene til det er det voksende økosystemet av tredjeparts datakoblinger som utvider funksjonaliteten til å samle data fra nesten overalt.

Lær om de mest relevante av disse koblingene og gå inn i datarapporteringsverdenen med høyre fot.

I tilfelle du er interessert i visualiseringsdelen av business intelligence og ikke ønsker å håndtere komplekse eller dyre verktøy, bør du sannsynligvis gi en sjanse til å Google Data Studio. Det er gratis, det er vennlig, det er enkelt å bruke, og det er der. Hvis du har en Google-konto, er døren åpen for at du kan begynne å designe profesjonelle dashbord med en gang og uten problemer.

Noen kan fortelle deg at Google Data Studio ikke er like kraftig som andre BI-verktøy, for eksempel Tableau. Og de vil ha rett. Men Data Studio gjør det veldig enkelt å dele og samarbeide med andre: du kan dele rapportene dine med hvem som helst, og mange mennesker kan jobbe sammen om den samme rapporten, til og med samtidig. Og når tiden kommer for å velge en datakilde, har Data Studio mange forbindelser.

Datatilkoblinger

Google tilbyr et utvalg av innebygde datatilkoblinger som gir tilgang til sine egne kilder, som Google Analytics, Google Ads, Sheets, YouTube, Search Console osv. Det gir også standardkoblinger for skybaserte MySQL- og PostgreSQL-databaser, og for opplastede CSV-filer. Men det som gir verktøyet dens virkelige kraft, er den lange listen over tredjepartskontakter, som gir tilgang til praktisk talt alt.

Da denne artikkelen ble skrevet, utgjorde listen over partnerkoblinger for Data Studio 191 av dem. Denne listen inneholder mange alternativer for å samle inn data fra alle sosiale medieplattformer (Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, etc.), markedsføringsdatakilder, annonsenettverk, tilpassede JSON- eller XML-kilder, alle kjente databaser, CRM-er, statistikkapplikasjoner og mange andre.

Et interessant aspekt ved tredjepartskoblinger er at noen av dem gir datamanipuleringsfunksjoner som Data Studio mangler, for eksempel avansert ETL-funksjonalitet (ekstrahering, transformasjon og lasting) eller datablandingsfunksjoner. For å lage en nyttig liste over tredjepartskoblinger for Google Data Studio, vil vi fokusere på de som har størst spennvidde, og gir tilgang ikke bare til én enkelt type data, men til et bredt spekter av informasjonskilder.

Supermetrics

Når du oppretter en ny rapport på Google Data Studio, og du klikker på knappen for å legge til en datakilde til den, Supermetrics logoen begynner å dukke opp overalt i partnerforbindelsesområdet. Det er fordi dette selskapet tilbyr mange kontakter for mange forskjellige kilder.

For å nevne noen: Facebook Insights, Instagram Insights, HubSpot markedsføringsdata, LinkedIn Ads, MailChimp, Bing Search Console, Microsoft Advertising, og listen fortsetter.

  Hvordan lage avstemninger i iMessage-gruppechatter på iPhone og iPad

Supermetrics mål er å redde markedsførere fra de tidkrevende oppgavene med å flytte data fra ett sted til et annet, og gi dem mange muligheter for å forene informasjonen fra alle markedsføringsplattformene deres til Data Studio. Dette inkluderer sosiale, analytiske, e-postmarkedsføring, PPC, SEO og betalingsplattformer. Hvis du trenger en form for integrasjon som ikke dekkes av noen av kontaktene, vil de gjerne høre fra det og bygge en kontakt, spesielt for deg.

I tillegg til å koble rapportene dine til dataene dine, hjelper det deg også med å lage bedre rapporter. Den tilbyr rapportering på tvers av plattformer som lar deg sammenligne data fra forskjellige kilder i de samme diagrammene; for eksempel kan du sammenligne resultater fra kampanjene dine på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn. Du trenger ikke å importere CSV-filer eller kopiere/lime inn.

Supermetrics automatiserer datainnsamlings- og rapporteringsoppgavene, slik at du ikke trenger å ta deg av dem. Hvis du står overfor en tom rapport og ikke er sikker på den beste måten å designe den på, har Supermetrics et utvalg av ferdige maler, bygget av topp fagfolk, som vil hjelpe deg med en kick-start.

Prisplaner for Supermetrics for Data Studio starter på $ 39 per måned. For de pengene får du én individuell kobling du kan velge fra en lang liste. De dyrere planene legger til flere kontakter og flere alternativer å velge mellom, sammen med andre profesjonelle funksjoner, for eksempel støtte for flere teammedlemmer, datablanding på tvers av plattformer, og så videre.

Motgang

Datatap er mer enn bare en haug med datakontakter.

Det er et fullverdig ETL-verktøy som kan absorbere data fra et bredt spekter av kilder, inkludert sosiale medier og annonsenettverk, tilknyttede nettverk og nettsporingsverktøy, målingssystemer for TV-publikum, offline-filer og mer. Fra disse kildene samler og harmoniserer Datataps automatiserte dataintegrasjonsmodul all relevant informasjon og skaper en integrert løsning som skal gjengis i Data Studio eller andre BI-verktøy.

Du kan koble Datatap til Data Studio ved å følge noen enkle trinn.

Først må du sette opp en datastrøm i Datatap og velge Google Data Studio som en passiv destinasjon for den. Datastrømmen definerer en tilkobling til en datakilde og lar deg hente data fra den. Innenfor ETL-verktøyet kan du kombinere og planlegge datastrømmer for å skreddersy datainnsamlingsløsningen for å passe dine behov. Når Datatap-kilden er koblet til Data Studio, vises skjemainformasjonen til datastrømmene i feltvalgområdet, slik at du kan velge elementene du ønsker å inkludere i rapportene dine. Dataene vil bli oppdatert i henhold til tidsplanene du setter opp for datastrømmene.

For å kunne tilby et virkelig bedriftsorientert verktøy, tar Adverity sine kunders datasikkerhet som en toppprioritet. Selskapet er fullt ut i samsvar med internasjonale databeskyttelsesstandarder som GDPR og har en ISO/IEC 27001-sertifisering, en svært viktig standard for informasjonssikkerhet.

  10 topp Microsoft PowerApps-kurs for nybegynnere

For markedsføringsbyråer som lager dashboards for kundene sine, har Adverity mange white-label-rapporteringsalternativer, ikke bare for å tilpasse dashbordenes utseende og følelse i henhold til hver enkelt kundes smak, men også for å la klienter autorisere tilgang til dataene selv. Dette er en viktig funksjon som fritar byråene fra ethvert ansvar for sine klienters data.

Megalytisk

Hvis du trenger raske, enkle og rimelige GDS-kontakter, Megalytisk kan være svaret. De gir tilgang til Facebook-annonser, Facebook-sider, LinkedIn-annonser, AdRoll, Microsoft (Bing)-annonser, CallRail, Twilio og samtalesporingsberegninger. Ja, det er færre alternativer enn andre kontakter, men hvis du bare trenger en av disse, kan kostnad-nytte-forholdet være praktisk.

Du kan komme i gang med Megalytic for GDS ved å klikke på en gratis prøveversjon-knapp under den aktuelle koblingen du skal bruke – du trenger ikke oppgi kredittkortet ditt ennå. Så kom du inn i GDS og satte opp Megalytic-kontakten ved å følge noen få enkle trinn. Etter det kan du starte prøveversjonen, og hvis du liker resultatene, kan du kjøpe et abonnement når som helst. For eksempel koster et abonnement på en Facebook Insights-kobling, med opptil 20 kontoer og opptil 3 brukere, $ 29,99 per måned.

Megalytiske koblinger er markedsførere-orienterte, designet for å få byrået ditt til å se bra ut – hvis du kjører gode kampanjer – ved å koble til alle dataene dine klienter ønsker: trafikk, konverteringer, inntekter, visninger, CPC, CPA, blant hundrevis av annen statistikk. Alle disse dataene kan fortelle en historie om hvordan markedsføringen din foregår. Det spiller ingen rolle hvor store dataene du trenger å hente; Megalytic støtter kunder som publiserer tusenvis av rapporter hver måned.

Hvis du er seriøs med markedsføringstjenester, kan du utvide abonnementet ditt for å få tilgang til andre Metalytic-løsninger, som inkluderer mange forhåndsdefinerte rapporter for spesielle formål.

Power My Analytics

Alt Power My Analytics (PMA)-koblinger kommer med et tilpassbart Google Data Studio-malalternativ for å lage øyeblikkelige HD-dashboards, slik at du ikke trenger å begynne å bygge rapportene fra bunnen av. Disse malene vil ikke bare spare deg for tid og penger, men også forbedre verdien av markedsføringsrapportene dine. Listen over koblingsalternativer er ganske imponerende, inkludert Facebook, Google My Business, Instagram, HubSpot, Amazon, LinkedIn, Twitter, PayPal, MailChimp, Pinterest og mange andre. Det er også et tilpasset koblingsalternativ du kan velge hvis datakilden du trenger tilgang til ikke er oppført.

Hvis du vil starte enkelt, kan du velge å betale et gebyr per kobling og per konto, kun $ 9,95 per måned. Du vil automatisk få rabatterte priser når du kobler til flere kontoer og flere datakilder. Under den risikofrie prøveperioden din kan du koble til så mange kontoer du vil – du trenger ikke gi dem kredittkortet ditt under prøveperioden.

I tillegg til å sende deg data til Google Data Studio, kan du også sende dem til Google Analytics hvis du er mer komfortabel med det verktøyet, eller hvis du allerede jobber med det og ikke vil bytte til GDS.

  7 praktiske undernettkalkulatorer å bokmerke

Suksesshistorier fra brukere snakker om store økonomiske fordeler ved å kombinere PMA og GDS. Et markedsføringsbyrå som har vært i bransjen i mer enn 30 år håper å spare over 100 000 USD bare i år, ved å bruke Data Studio og Power My Analytics som deres dataleverandør for klientdashboards.

Trykk på Klikk

Mer enn 4000 byråer, medieselskaper, B2B-bedrifter og forbrukermerker stoler på Trykk på Klikk å koble til alle slags datakilder. Listen over datakilder ser uendelig ut ved første øyekast – du bør bla gjennom koblingsmarkedet etter kategorier for å unngå å bli overveldet med så mange alternativer. I tillegg til å tilby populære koblinger, introduserer TapClicks jevnlig nye og unike kilder, tidligere utilgjengelige på GDS.

Et utvalg av gjennomtenkt utviklede maler vil få deg til å se ut som en profesjonell dashborddesigner med noen få klikk. Du kan redusere tiden som trengs for å lage innsiktsfulle rapporter i et par minutter. Med TapClicks kan du fritt velge datavisninger og administrere flere kunder eller kampanjer, for å matche dine behov – enten du eier et fullverdig byrå eller starter som en ensom frilanser som ønsker å selge rapporteringstjenester.

Etter hvert som du utvider kundebasen din, vil TapClicks kunne følge denne veksten med en fleksibel datainfrastruktur og en teknologistabel bygget for hastighet, høy tilgjengelighet, pålitelighet og skala. For å legge til det, vil et dedikert team av kundestøttepersonell hjelpe deg med å holde virksomheten i gang.

Informasjon om prisplaner er ikke fritt tilgjengelig, men du kan prøve det gratis – ingen kredittkort kreves – eller bestille en demo for å lære mer om verktøyet.

Hvorfor ikke bygge din egen?

Hvis du er kodekyndig, har rikelig med fritid og ikke vil betale noe for å koble til datakilder, kan du bygg din egen. Google tilbyr en veldig enkel å følge veiledningen for å hjelpe deg med det. Alt du trenger for å starte er en nettleser, tilgang til internett, en Google-konto og kjennskap til grunnleggende JavaScript og nett-APIer. Men ta i betraktning at hvis du betaler en moderat månedlig avgift, kan du spare mye tid med de ferdige koblingene nevnt ovenfor og deres respektive maler.

x