Topp 6 bokføringsprogramvare for små bedrifter og frilansere

Bokføringsprogramvare er avgjørende for å sikre at bedriftens inntektsrapporter er nøyaktige. Dette kan hjelpe deg med å unngå betydelige bøter og strengere straff.

Det er mange bokføringsverktøy for frilansere og små bedrifter, så sjekk ut våre velprøvde favoritter.

1. FreshBooks for pålitelig og omfattende rapportering

FreshBooks er et skalerbart frilansbokføringsverktøy som også er utmerket hvis bedriften din har ansatte og kontraktører. Du kan enkelt designe fakturaer i appen og bruke programmet i flere land. Så du kan finne ut at dette verktøyet er et utmerket alternativ hvis du håndterer internasjonale betalinger som frilanser.

I tillegg til å sende fakturaer, kan du også bruke FreshBooks til å designe profesjonelt utseende forslag. På toppen av det kan du spore tiden din, få balanse og sette opp betalinger for retainer-kunder som du mottar det samme månedlige beløpet for.

Hvor mye koster FreshBooks?

FreshBooks har tre prisnivåer: Lite, Plus og Premium. Lite er kun for frilansere. Du kan få tilpassede planer hvis du skalerer virksomheten din, og disse kommer til unike priser.

Abonnement

Månedlig pris

Årlig pris

Lite

$19/md

$228/år

I tillegg til

$33/md

$396/år

Premium

$60/md

$720/år

Last ned: FreshBooks for iOS/iPadOS | Android (Gratis prøveversjon, abonnement tilgjengelig via kjøp i app)

2. Honningbok for en alt-i-ett-frilansløsning

Hvis du er frilanser basert i USA eller Canada, er HoneyBook en flott alt-i-ett-løsning. Flere bokføringsverktøy er tilgjengelige, inkludert muligheten til å opprette og sende tilpassede fakturaer. Du kan også få full oversikt over inntekter og utgifter gjennom året.

  Hvordan laste ned filer ved hjelp av Safari på iPhone eller iPad

I tillegg til å administrere økonomien din, har HoneyBook flere verktøy som hjelper deg å forbedre produktiviteten din som frilanser. Du kan for eksempel integrere Google Kalender og lage gjøremålslister. Appen integreres også med QuickBooks, Asana, Slack og flere andre løsninger.

Hvor mye koster HoneyBook?

HoneyBook har tre abonnementsnivåer: Starter, Essentials og Premium. Når du starter, kan du få 50 % rabatt de første tre månedene på månedlige abonnementer. For årsplaner får du 50 % rabatt på det første året. Nedenfor er en sammenligning av HoneyBooks» abonnementer.

Abonnement

Månedlig pris

Årlig pris

Starter

$19/md

$192/år

Essensielle

$39/md

$384/år

Premium

$79/md

$792/år

Last ned: HoneyBook for Mac os | Android | iOS (Gratis prøveversjon, abonnement tilgjengelig via kjøp i app)

3. Bølgebokføring for gratis bokføring og fakturaer

Wave Bookkeeping er et av de mest brukervennlige verktøyene på denne listen, og jeg brukte programmet i mine tidlige dager som frilanser mellom 2019 og 2020. Den eneste grunnen til at jeg sluttet å bruke tjenesten var fordi jeg flyttet til et land der den fungerer ikke.

Du kan enkelt legge til inntekter og utgifter, og hjemmesiden lar deg se inntekt og utbetalinger for de siste 12 og 24 månedene. Det er også enkelt å designe og sende fakturaer, og du kan til og med inkludere logoen din for å gi et profesjonelt preg.

Legg til produktene og tjenestene dine via Wave Bookkeeping-grensesnittet for å gjøre fakturering for tjenestene dine enklere. I tillegg har du muligheten til å koble til bankkontoen din og gjøre det enklere å betale. Et annet nyttig verktøy er kostnadsfordelingsfunksjonen, som lar deg organisere utgiftene dine bedre og finne ut om du bruker for mye på ett område.

  5 beste CPU-stresstestprogramvare for programmerere og spillere

Hvor mye koster Wave Bookkeeping?

Wave Starter-planen er helt gratis, så det er et perfekt valg hvis du er ny på freelancing. Du kan godta nettbetalinger, lage ubegrensede fakturaer og legge til alle dine inntekter og utgifter. Hvis du trenger mer omfattende funksjoner, som automatisering av påminnelser om forsinket betaling og automatisk import av transaksjonene dine, koster Wave PRO $16/md eller $170/år.

Last ned: Wave for iOS | Android (Gratis kjøp i app tilgjengelig)

4. Bonsai for effektiv bokføring

Bonsai sin intelligente og dype integrasjon lar deg lage fakturaer, samle inn betalinger, spore utgifter og tid og generere rapporter for den kommende skattesesongen. Du kan også utvikle forslag og lage kontrakter.

Med Bonsai kan du også liste opp tjenestene dine for å tillate effektiv fakturering. For å sikre at alt forblir organisert, kan du bruke appens kategoriseringsfunksjoner. Det er også mulig å lagre alle kundene dine i appen, noe som betyr at du enkelt kan lage fakturaer for hver person du jobber med på slutten av hvert prosjekt.

Hvor mye koster Bonsai?

Bonsai har tre prisnivåer: Starter, Professional og Business. Du vil sannsynligvis ha det bra med Starter eller Professional som frilanser, mens personer med større selskaper og ansatte bør velge Professional eller Business. Nedenfor er en oversikt over de forskjellige prisalternativene dine.

Abonnement

Månedlig pris

Årlig pris

Starter

$25/md

$21/md

Profesjonell

$39/md

$32/md

Virksomhet

$79/md

$66/md

5. Fiverr arbeidsområde for skalerbar bokføring og klare beregninger

Jeg bruker for tiden Fiverr Workspace for frilansbokføringen min, og det er uten tvil det beste regnskapsverktøyet jeg noen gang har brukt. Programmet er brukervennlig og skalerbart, og det støtter også flere valutaer. Du kan få en enkel oversikt over alle dine overskudd og utgifter for både inneværende og tidligere år. Videre har du valget mellom å se på inntekt og utbetalinger for tilpassede perioder.

  Hvor er WPS-knappen på Canon-skriveren?

Fiverr Workspace lar deg legge til kunder og enkelt velge fra kontaktlisten når du sender månedlige fakturaer. Du kan også spore forfalte betalinger og sende påminnelser til kunder om nødvendig. Hvis du ønsker å øke inntektene dine, kan du også sette mål som vises på startskjermen din, med en fremdriftslinje når du kommer nærmere det magiske tallet.

I Fiverr Workspace kan du også spore abonnementer, lage forslag, holde øye med tiden din og mer. Plattformen integreres med PayPal og Stripe, noe som betyr at du kan få betalt med minimalt oppstyr. Hvis du leter etter prosjekter med høyere betaling, bør du vurdere disse nettstedene for å finne freelance tech-jobber som betaler godt.

Hvor mye koster Fiverr Workspace?

Med gratisversjonen av Fiverr Workspace kan du integrere betalinger og sende klare til bruk kundekontrakter. Hvis du bestemmer deg for å oppgradere til Unlimited, kan du redigere kontraktene dine og få tilgang til en bredere pakke med forretningsanalyse. Du vil også motta prioritert støtte hvis noe går galt. Ubegrensede kostnader $24/md og $216/år hvis du foretrekker å betale årlig.

Før du registrerer deg for fullversjonen, bør du vurdere å sjekke ut vår guide til fordeler og ulemper ved å bruke Fiverr Workspace. På den måten kan du ta en bedre informert beslutning.

Last ned: Fiverr Workspace for iOS | Android (Gratis kjøp i appen tilgjengelig)

Du bør velge et bokføringsverktøy som er tilgjengelig i din region og støtter valutaen din. Du bør ikke ha noen problemer hvis du er i USA, men ting kan være vanskeligere hvis du er basert andre steder – for eksempel i et europeisk land som ikke bruker euro, sveitsiske franc eller britiske pund.

Du trenger ikke bekymre deg for mye om komplekse funksjoner hvis du er en ny frilanser. Du er klar så lenge verktøyet ditt lar deg spore inntekter og utgifter og, ideelt sett, sende fakturaer. Men hvis du er mer en etablert bedriftseier, se etter tilleggsfunksjoner som du kanskje trenger – spesielt hvis du har ansatte.