Lad e-sykkelen din mens du trener

Viktige takeaways

  • Hold deg aktiv innendørs med MorphRover mens du genererer gratis strøm.
  • Den har en jevn kjøring og kraftig motor, men den er tung og mangler nyanser.
  • Den mest imponerende funksjonen er å kunne lade batteriet mens du trener, men det er kanskje ikke ideelt for nybegynnere.

De Freebeat MorphRover er verdens første 2-i-1 fettdekk-ebike for både utendørskjøring og innendørs trening. Og mens du trener innendørs med den tilkoblede Freebeat-appen, lader du din MorphRover klar for ditt neste utendørseventyr. Men mens MorphRover gjør en anstendig nok jobb med å være både en innendørs treningssykkel og en utendørs e-sykkel, utmerker den seg på ingen av delene.

Freebeat MorphRover

Freebeat MorphRover er en kraftig e-sykkel som kan forvandles til en treningssykkel med variabel motstand innendørs – og den vil lade batteriet mens du trener, klar til å drive neste reise. Men med mindre du allerede er utrolig sprek, ville jeg ikke forvente å generere mye.

Merke Freebeat

Batteri 720Wh

Vekt 35 kg / 77 lbs

Hydraulisk bremsestil

Hjulstørrelse 26×4 tommer

Fjæring Kun hydraulisk foran

Motor (W) 750W

Elektronisk Power Assist 5 nivåer

Lader AC eller selvlader treningssykkel

Tilkobling Bluetooth til Freebeat-appen

Rytterhøyde, gjennomgående 5’1″ til 6′; høyt trinn 5’6″ til 6’4″

Dekk Chao Yang

Gir 8 gir

Sensor tråkkfrekvens

Gåmodus Ja

Ramme Høyt trinn eller trinn gjennom

Kun lys foran

Shimano bakgir

Mål 75 tommer foran til bak

Fordeler

  • Fortsett å sykle selv når du ikke kan komme deg ut, og generer gratis strøm samtidig
  • Jevn stabil kjøring på de fleste underlag
  • Kraftig 750W motor
  • Variabel motstand for trening

Ulemper

  • Du trenger et Freebeat-abonnement for å få mest mulig ut av det som treningssykkel
  • Kadenssensor og kontroller mangler nyanser og overmanner ofte
  • Det er enormt og tungt, ingen måte du får dette opp noen trapper

Spesifikasjoner: Kraftig og enorm

James Bruce / MakeUseOf

MorphRover er en stor og tung sykkel på 77lbs, og måler 75 tommer fra front til bak, noe som betyr at til tross for evnen til å forvandle seg til en innendørs treningssykkel, er det nesten helt upraktisk å bære opp en trapp.

Tilgjengelig i tre farger (Sage Green, Sahara Sand og Midnight Black som gjennomgått), og enten gjennomgående eller høytrinnsramme, har MorphRover 26×4 tommers fett Chao Yang-dekk – de største du finner på en elsykkel . Gjennomgangen skal passe for alle 5’1″ til 6′, mens høysteget bør passe 5’6″ til 6’4″. For referanse, jeg er 6’1″, så jeg valgte det høye trinnet.

Å få et tungt beist som dette til å bevege seg krever en kraftig motor: en 750W bakre navdrift i dette tilfellet, aktivert av en tråkkfrekvenssensor, og tilbyr opptil 85 Nm dreiemoment med en gass som kan opp til 20 MPH.

For sikkerhets skyld finner du hydrauliske skivebremser, en liten frontlykt og en bakrefleks. Merkelig nok er ledningene for et baklys tilstede, men det ble ikke gitt noe faktisk lys i pakken vår for å koble den til. Gearing er en Shimano 8-trinns, som sitter tett ved siden av en gass; for nærme etter min smak, da jeg syntes at skifteknappene var litt vanskelige å trykke på.

James Bruce / MakeUseOf

Du finner en justerbar fjæring foran, men ingenting bak. Batteriet kan tas helt ut ved hjelp av en nøkkel, slik at du kan lade det andre steder eller bare fjerne det for sikkerhets skyld. Det er ganske standard greier her, bortsett fra de enorme dekkene og konvertible innendørs/utendørs funksjon.

Oppsett: Mer konstruksjon enn vanlig

James Bruce / MakeUseOf

  9 beste API-er for handelsmenn å integrere i finansielle produkter

MorphRover kommer med en forferdelig masse biter å feste, som skjermen og knappene til styret. Den har en relativt god trykt hurtigstartguide å følge, men savner noen kritiske trinn som hvilke kabler som plugges inn hvor, og det faktum at du bør feste bremsekabelen til rammen før du setter inn forhjulet (eller du må fjern enten hjulet eller bremsespaken for å tre den riktig gjennom). Ingenting av dette ga store problemer, men med tanke på at de har en hurtigstartguide som er utmerket i alle andre henseender, virker det som en forglemmelse. Du vil imidlertid finne en pose full av alle nødvendige verktøy, så du trenger ikke å raide skuffen din.

Når hovedsykkelen er bygget, kan du gå over til tillegget for statisk ramme; det er ytterligere tre eller fire bokser med biter plassert inne i hovedforsendelsesboksen, og konstruksjonen der er enkel nok. Forhjulene sitter på et grunnleggende stativ som hindrer det i å snu; ryggen er forhøyet og låses på akselen med en enkel og sikker håndskruemekanisme.

Jeg skal merke meg at det er praktisk å sende alt i en enkelt boks, men det gjør det utrolig tungt – totalt ca. 121 kg. Dette var langt mer enn jeg kunne håndtere alene, og min kone var ikke til mye hjelp; vi måtte ringe en venn for å hjelpe til med å flytte den inn på kjøkkenet.

MorphRover er imponerende – en av de største e-syklene jeg har anmeldt ennå. Med 26-tommers fettdekk er den klar for noen røffe fjellstier, kombinert med en slitesterk ramme. Dette ville definitivt ikke være egnet for noen i den mindre enden av spekteret. Jeg er 6’1″ eller 185 cm, og det føles fortsatt stort for meg.

Batteriet kom helt tomt, men i rettferdighet ble det sendt over fra USA til Storbritannia, og det tok rundt tre måneder å levere, så det er sannsynligvis ikke tilfelle for de fleste kunder.

Den fullstendige brukermanualen avslører også et veldig interessant poeng: den refererer til «Velotric»-sykkelen seks ganger. Min gjetning er at MorphRover er en modifisert Nomade 1. Spesifikasjonene og rammen er identiske, mens kontrolleren, med sine Bluetooth-funksjoner, sannsynligvis er den eneste forskjellen.

Som en Spin Bike: Du vil sannsynligvis ha et Freebeat-abonnement

James Bruce / MakeUseOf

Når du er klar til å trene, hever du bakhjulet opp på stativet; fest den på stangen på den ene siden, og stram deretter bolten på den andre. Frontstativet er enda enklere; skyv den under forhjulet for stabilitet. Det bakre stativet slås sammen for oppbevaring, og frontsiden er liten nok til å ikke ta opp mye plass uansett.

James Bruce / MakeUseOf

Det hele føltes stabilt nok til at jeg kunne reise meg og sykle kraftig uten frykt for å velte.

James Bruce / MakeUseOf

Før du kan trene innendørs, må du bytte sykkelen til innendørsmodus. Du kan enten gjøre dette gjennom appen – den kobles enkelt til over Bluetooth sensorene som er innebygd i sykkelen – eller via LCD-skjermen og kontrollknappene på styret. Det anbefales også at du setter MorphRover i høyeste gir. Når innendørsmodus er aktivert, vil du finne at den vanlige hastighetsjusteringen i stedet endrer den variable motstanden i motoren, mellom 0-100. Dette kan enten styres manuelt med +/- knappene på styret, eller du kan la appen automatisk justere nivået for deg.

Uten et Freebeat-abonnement vil du kun få tilgang til Free Ride-delen av appen, som inneholder litt statistikk om din nåværende tur. Det er ingen interaktive elementer eller gamified opplevelse der – bare tråkkfrekvensen, utgangseffekten, hastigheten osv.

Hvis du vil ha tilgang til noen av de andre programmene, treningsøktene eller gamified beat-matching-delene, må du registrere deg for 45-dagers prøveversjon og oppgi kredittkortopplysningene dine. Etter 45 dager blir du belastet enten $20/måned for enkeltbrukerplanen, eller $35/måned for familieabonnementet.

  Lag et kurs og tjene penger på ekspertisen din med Thinkific

Så hva gir dette deg?

Først ut: Treningstimer. Følg sammen med en faktisk instruktør, og få poeng på hvor godt du matcher deres spesifiserte tråkkfrekvens. Jeg bør merke meg at jeg er ny på «spin»-klasser, og selv om jeg er sikker på at noen mennesker vil like dette, fant jeg dem vanskelig å følge på en liten iPhone-skjerm – jeg kunne knapt se hvor fort de syklet, og grensesnittet er ellers ganske lite intuitivt. Dette ville vært bedre hvis du kjører foran en TV-skjerm, men ut av esken er det ikke noe avtakbart nettbrettstativ eller iPhone-holder.

Med noen klasser fant jeg ut at musikken og instruktørstemmen var så dårlig blandet at jeg ikke kunne høre et ord den stakkars kvinnen sa. Noen klasser inkluderer andre elementer som involverer å gå av sykkelen, som er mer egnet for resten av FreeBeat-serien.

Da får du Rhythm Game-modusen. I motsetning til treningstimene, er det ikke noe valg her – du blir kastet rett inn i en tilfeldig sang, ingen av dem jeg faktisk kjente igjen, og alt hørtes ut som generisk popmusikk. Sykle raskere eller saktere avhengig av takten, og prøv å matche linjene som kommer nedover skjermen. Men i motsetning til spill som Guitar Hero, er det ingen knapper å trykke på, så det er i beste fall en svak forbindelse mellom hva føttene dine gjør og hvordan de matcher takten.

Når du har laget en sang, flyttes den automatisk til en annen. Igjen, men det er ikke noe valg, og jeg ser egentlig ikke hvordan dette er noe bedre enn å bare sette på Spotify. Jada, du vil ikke få poeng på hvor godt du matcher takten, men du kan gjøre det opp og snurre av gårde som hjertet ditt vil uansett.

Begge klassene og de rytmematchende spillmodusene inkluderer en automatisk motstandsjustering, men det føltes ikke som om det fungerte. Den svevde rundt 10/100 uansett hva jeg gjorde. Til slutt ga jeg opp og tok kontrollen manuelt.

Til slutt er det Scenic Rides. Du kan velge et nydelig fjellpass eller lignende å kjøre gjennom, og se det på den lille telefonskjermen. Jeg forventet at jo raskere jeg syklet, jo raskere ville videoen utvikle seg. Eller hvis jeg stoppet, ville videoen stoppe. Ingen slik hell. Uansett hva jeg gjorde, spilte det i samme takt. Jeg begynte å lure på om sykkelen min var ødelagt, men nei, den var fortsatt koblet til. Du får selvfølgelig den vanlige statistikken, men den er helt frakoblet hva videoen på skjermen gjør. Det er ikke bedre enn å finne en naturskjønn turvideo på YouTube, og spille den mens du snurrer rundt.

Det er andre irritasjonsmomenter med Freebeat-appen også, som de konstante varslene som forteller deg å sikre at sykkelen er satt på gir 8 (det var det); dette skjer hver økt.

Det er synd, for det er så mye interaktivitet de kunne ha gjort med dette. I stedet sa jeg opp medlemskapet mitt og lastet ned Holofit for Meta Quest 3. Fest en tråkkfrekvenssensor til pedalen, og den vet hvor fort eller sakte du sykler, og beveger den virtuelle syklusen din med samme hastighet. Det er morsomt, men det gjengitte landskapet kan være litt tørt. VZFit er en lignende app, men abonnementsbasert, med tilgang til faktiske Google Street View-bilder (som høres morsomt ut, men virkeligheten er litt forvrengt). Dessverre er det ingen tredjeparts tilgang til de innebygde sensorene.

På vei utendørs: Røft, men kraftig

James Bruce / MakeUseOf

MorphRover har en tråkkfrekvenssensor, om enn en veldig responsiv en, noe som betyr at motoren starter med full kraft uansett hvilket nivå du har satt den på i det øyeblikket den oppdager pedalhandling – opptil 750W.

  Raid 0 vs Raid 1: Forskjeller og likheter

På flatt terreng, selv på nivå 1 PAS, føltes dette litt for mye, som om det ikke var nødvendig å tråkke. På den annen side betydde det å slå av PAS helt at jeg knapt kunne bevege tingen på grunn av den store vekten. Det er ikke mye nyanser her.

Kraften som tråkkfrekvenssensoren kommanderer på MorphRover betyr at du vil mikrostyre kraftnivåene og giringen ganske ofte, avhengig av hvor bratt terrenget er. På den annen side, det som er bra med en dreiemomentsensor er at du bare får din egen kraft forsterket; press hardere, få mer motor. Men med tråkkfrekvenssensoren på MorphRover føles det som alt eller ingenting.

Mangelen på bakfjæring eller trestangskobling betyr også at det er litt av en prøvelse å sykle over veldig ulendt terreng. Jeg følte også at pedalene var litt for nær bakken sammenlignet med andre terrengsykler, noe som resulterte i hyppigere skraping langs dype daler eller steinete utspring.

De 26-tommers fete dekkene gir god trekkraft og bidrar til å jevne ut turen litt, men den generelle terrengopplevelsen var ingenting sammenlignet med Himiway Forest Cobra.

Rekkevidde: Ikke massiv, men heller ikke liten

Det avtakbare batteriet på 720 Wh, ladet enten via en tradisjonell veggkontakt eller din egen pedalkraft mens du trener innendørs, bør tilby opptil en oppgitt rekkevidde på 60 mil. Som alltid vil dette tallet bli testet med en testrytter på 130 lb i flatt terreng med bare ett enkelt nivå av pedalassistanse. I virkeligheten betydde det at jeg fikk mer som 20–25 miles. Selvfølgelig, hvis du er spesielt bekymret for rekkevidde, kan du også legge stativet i en ryggsekk og lade det opp selv.

Freebeat hevder 30 minutter med trening vil gi deg 10 miles av rekkevidde; men igjen, det er optimistisk på alle måter. Du må sykle flatt i disse 30 minuttene, og du må være på den lette siden for at det skal oversettes til 10 miles. Prosentvis ga 30 minutter meg omtrent 5 % batteri, som er mer som 1–2 miles.

Irriterende nok fant jeg også ut at batteriet ville falle 2-3% over natten. Det er mulig de lange leveringstidene hadde en negativ effekt på batteriet, så det kan være et isolert problem som til slutt vil løse seg selv etter kalibrering. For nå, skjønt, ender det 5%-batteriet jeg tjener opp med å avta helt hvis jeg lar det stå i noen dager.

Bør du kjøpe Freebeat MorphRover?

Fra et ebike-perspektiv, ingenting på Freebeat MorphRover er enestående på noen måte, men det den tilbyr er en stabil, kraftig tur på eller terreng (bare ikke for off-road). Det inkluderte innendørsstativet og konverteringen til en treningssykkel med variabel motstand er en enestående funksjon som lar deg lade opp med din egen pedalkraft og fortsette å nyte sykkelen din selv når været ikke er behagelig.

På programvarefronten, selv om jeg ikke fant FreeBeat-appen og klasser overbevisende nok til å rettferdiggjøre et abonnement, er det ikke nødvendig å bruke innendørs sykkelmodus.

Du bør imidlertid innse at hvor mye kraft kroppen din kan produsere sannsynligvis er mye mindre enn du tror, ​​så ikke vær i illusjonen om at du vil la veggladeren ligge i esken. Likevel er det en funksjon du bare ikke finner på andre e-sykler. Det alene gjør MorphRover verdt det.

Freebeat MorphRover

Freebeat MorphRover er en kraftig e-sykkel som kan forvandles til en treningssykkel med variabel motstand innendørs – og den vil lade batteriet mens du trener, klar til å drive neste reise. Men med mindre du allerede er utrolig sprek, ville jeg ikke forvente å generere mye.

Merke Freebeat

Batteri 720Wh

Vekt 35 kg / 77 lbs

Hydraulisk bremsestil

Hjulstørrelse 26×4 tommer

Fjæring Kun hydraulisk foran

Motor (W) 750W

Elektronisk Power Assist 5 nivåer

Lader AC eller selvlader treningssykkel

Tilkobling Bluetooth til Freebeat-appen

Rytterhøyde, gjennomgående 5’1″ til 6′; høyt trinn 5’6″ til 6’4″

Dekk Chao Yang

Gir 8 gir

Sensor tråkkfrekvens

Gåmodus Ja

Ramme Høyt trinn eller trinn gjennom

Kun lys foran

Shimano bakgir

Mål 75 tommer foran og bak