Topp Metaverse-selskaper og veien videre!

Meta (Facebook) er bare ett av metaverse-selskapene som satser stort på denne ideen. Følg med for å vite om de andre og veien videre.

Metaverse er den oppfattede fremtiden til internett. En fremtid utenfor skjermene, inn i det digitale riket av avatarer, spill, læring, handel og praktisk talt alt vi gjør i våre virkelige liv.

Ok, men…

Hva er Metaverse?

I sin nåværende form er metaverset en virtuell verden som du kan gå inn i ved hjelp av utvidede reality-dingser.

Bygget for å kutte avstander, er hovedmålet å samarbeide uten fysiske grenser.

Tenk på en superavansert versjon av en videokonferanse der du er der inne i form av en avatar, kan snakke med andre avatarer, gjøre bevegelser, gå eller sitte rundt et rundt bord.

Det ville vært et metavers.

Og det er ikke en ny idé hvis du kjente til spillet Secondlife, som ble lansert i 2003. Det er en virtuell verden å leve med ditt digitale jeg. Et lignende spill er The Sims.

Men metaversen er mye mer avansert og livlig enn bare et spill. Det er så stort at Facebook ga nytt navn til Meta.

Og ikke bare dette, den har allerede investert milliarder av dollar i et forsøk på å ta brorparten i metaversen. Så vi starter med Meta og dets Metaverse-prosjekter.

Horisont arbeidsrom

Horisont arbeidsrom er å oppheve fjernarbeidskultur – digitalt. Ta en titt:

Mens du fortsatt er i beta, kan du og teamet ditt bruke dette via VR-headsettet: Oculus Quest 2.

Bare den første personen trenger å lage et VR-rom med Quest 2, mens resten kan bli med datamaskinene sine. Imidlertid kreves et Quest 2-hodesett for en oppslukende virtuell opplevelse.

  Slik utfører du tilbakestilling av Harmony Hub

I et nøtteskall er Workrooms ditt alternativ til en fysisk coworking-plass. Et annet Meta-prosjekt er…

Horisontverdener

Horisontverdener er mye mer enn bare fjernarbeid. Det handler om alt vi gjør i hverdagen og dette:

Horizon Worlds er mer komplett enn Workrooms. Til å begynne med føles det at Meta prøver å gjøre det til en erstatning (virtuell) virkelighet. Men ting er kanskje ikke så fancy som videoen viser, men det er på vei dit uansett.

Spesielt disse Metaverse-prosjektene – Workrooms & Worlds – trenger Oculus VR-headset. Dette kan være en stor ulempe fordi det til syvende og sist kan være en innsats å bruke de klumpete hodesettene i lengre varighet uten bivirkninger som nettsyke.

Det er akkurat der Microsoft ligger foran i løpet. Det er et av de metaverse selskapene med en visjon om å bringe mennesker sammen selv uten VR-headset.

Microsoft Mesh

Microsoft Mesh er et multi-plattform samarbeidsverktøy oppfunnet for å krympe fysiske avstander.

Du kan oppleve det beste av Mesh med en HoloLens-enhet.

Den kan imidlertid også nås med noen begrensninger på smarttelefoner, PC-er og nettbrett via Mesh-aktiverte apper.

Mesh for Microsoft Teams

Microsoft har nylig lansert en slik integrasjon i Mesh for Teams å svare på Metas Horizon Workrooms.

Dette er virtuelle rom for effektiv fjernarbeid. Et annet skjult mål er å redusere videotretthet under eksterne møter.

Så du kan aktivere avataren din i stedet for å sitte oppreist vendt mot webkameraet. Og det vil ikke være en kjedelig animert karakter som sitter der; Microsoft har planer om å gjenskape dine håndøyeblikk og ansiktsuttrykk i fremtidige oppdateringer.

Avhengig av enheten for hånden, vil interaksjonene være naturtro. For eksempel er en HoloLens en perfekt enhet for å oppleve virtuelle verdener på sitt mest mulige sammenlignet med en smarttelefon med færre sensorer og kameraer.

  10 beste Assassin's Creed-spill å spille

Etterpå er planen å komme inn i oppslukende 3D-rom.

Dette er for eksempel kalt Nth Floor – et 3D digitalt landskap for Accenture-ansatte:

Så ditt multinasjonale selskap kan designe et virtuelt campus der langrennsproffene kan jobbe sammen. Alt dette vil skje i Microsoft Teams.

For øyeblikket er dette i beta. Du kan imidlertid hente HoloLens-enheter og noen få kolleger for å få en smakebit av begrenset erfaring Mesh for Teams.

AltspaceVR

Du kan arrangere en fest, arrangere et møte og gjøre mye mer sosialt i Mircosoft kjøpt AltspaceVR.

Folk enten oppretter og arrangerer et arrangement eller er gjest på andre. Det er til og med en offentlig AltspaceVR-kalender med opplysninger (tid, dato osv.) for hendelser.

Dette er gratis. Og alle kan delta med kompatible enheter, inkludert en vanlig Windows-PC eller Mac.

Decentraland

837 er Samsungs opplevelsessenter i New York City. Det er faktisk ikke alle som kan gå og besøke fysisk. Men du kan definitivt prøve Samsung 837x: en metaversmodell av den originale 837.

Det er Samsungs måte å vise frem bærekraftighet, tilpasning og tilkoblingsinitiativer.

Du kan spille som gjest for en uformell hang-out. Eller koble til kryptolommeboken din for å samle merker og NFT-klær til avataren din.

Dette arrangeres kl Decentraland, en 3D nettleserbasert digital verden. Du kan kjøpe/selge tomter, handle og gjøre mye mer i denne virtuelle verdenen som ble åpnet for allmennheten i februar 2020.

Det er nok av forretningsmøter, kunstutstillinger og til og med noen spekulasjoner om metavers dating på den. Det er også en offentlig arrangementskalender å planlegge for dine metaverse eventyr. Du kan bli med på de nevnte arrangementene eller sende inn dine.

En artist har opprettet en NFT-butikk, så du kan kontakte ham på Instagram for å kjøpe disse tokenene.

  10 grunner til å unngå billig hosting for WordPress-nettsteder

Man kan gjøre kjøp inne i Decentraland med MANA, en metavers kryptovaluta. Disse digitale valutaene lar deg kjøpe kun metaverse ting. Og eierskapet til dette opprettholdes via ikke-fungible tokens.

Andre Metaverse-selskaper

Selv om det dekker de primære metaverse-prosjektene, er det mange andre.

For eksempel, snart kan du bestille fra McDonald’s metaverse restaurant for å få den levert på din virkelige adresse.

Tilsvarende automajor Hyundai har inngått samarbeid med Unity å sette opp en Metaverse-fabrikk. Dette vil hjelpe ledere med å løse produksjonsproblemer uten å faktisk besøke anlegget hver gang. I tillegg er denne metafabrikken for virtuell opplevelse for Hyundai-kundene.

Går på linje, TikTok-eier Byte-Dance har lansert Paiduidao, en metavers sosial applikasjon for virtuelle møter og fester. Gir ikke opp heller, YouTube utarbeider også sitt Metaverse-trekk.

Selv om det er mange flere, er de fortsatt svært beta-nivå, med Meta (Facebook) og Microsoft som klart leder løpet.

Konklusjon

Det vil være mange flere metaverse selskaper som sementerer sin virtuelle tilstedeværelse i de kommende årene.

Vi vil møtes, kjøpe, nyte og jobbe i metaversen. Jeg antar at det er en stor del av det vi kaller livet.

Men ikke tenk for langt; vi har laget en liste over metaverser for å bli med akkurat nå for å gi deg et innblikk i fremtiden.

x