Trenger du en Zoom-konto for å bli med på et møte

Antall personer som jobber eksternt har økt og verktøy som vanligvis brukes til fjernarbeid har sett en økning i brukere. Nettbaserte webkonferanseverktøy har kanskje sett den sterkeste økningen i brukere.

Trenger du en Zoom-konto for å bli med på et møte?

Det finnes ganske mange forskjellige webkonferanseverktøy; Zoom, Skype, Google Meet, Microsoft Teams, Slack, Discord og mer. Ulike organisasjoner bruker ulike verktøy og det er urealistisk å ha eller opprette en konto for hver enkelt tjeneste hvis du trenger å delta på et møte.

  Hvilken skjerm er best for deg?

Hvis du må bli med på et Zoom-møte, men du ikke har en Zoom-konto, trenger du ikke nødvendigvis en for å bli med. Du kan delta i et møte uten å logge på, dvs. som gjest.

Bli med på Zoom-møte uten konto

For å bli med på et Zoom-møte uten en konto, trenger du;

En stasjonær datamaskin med en moderne nettleser installert
En lenke til møtet
Passordet til møtet hvis det ikke allerede er inkludert i invitasjonen eller lenken som er delt med deg (spør møteverten)

Følg disse trinnene for å bli med i et møte;

  Den beste måten å organisere e-postene dine på: Bare arkiver dem

Kopier lenken til møtet til utklippstavlen.
Åpne en nettleser og lim inn lenken i den.
Avvis alternativet for å åpne eller installere Zoom-skrivebordsappen.
Klikk på Start møte-knappen.
Klikk på koblingen Bli med fra nettleseren din.

Skriv inn et navn du vil bli med.
Skriv inn passordet hvis du blir bedt om det.
Gi nettstedet tilgang til kameraet og mikrofonen.
Klikk Bli med.
Vent til verten lar deg bli med.

Begrensninger

Når du blir med i et Zoom-møte uten å logge på en Zoom-konto, blir du tvunget til å gjøre det fra nettappen. Dette betyr at du effektivt er blokkert fra å bruke Zoom-appen på skrivebordet med mindre du oppretter en konto.

  Hvordan installere Ubuntu Server 21.04 via USB

Du kan ikke dele skjermen din
Du kan ikke ta opp et møte
Lagre bilder/filer som sendes

Konklusjon

Vi støtter ikke nødvendigvis å opprette en konto for hvert enkelt nettkonferanseverktøy du må bruke. Når det er sagt, hvis det er et verktøy du bruker ofte og du har problemer med de begrensede funksjonene som er tilgjengelige for brukere uten konto, bør du vurdere å opprette en. Når det gjelder Zoom, kan du bruke en gratis konto for å få alle fordelene med skrivebordsklienten. En betalt konto er nødvendig hvis du er vert for mange møter. En gratis konto lar deg opprette og planlegge møter, men møtene vil være tidsrammet inn i 40-minutters segmenter.