Unngå disse 9 tingene i CV-en din for utviklings- eller sysadminjobb

Å lage en god CV krever innsats. Det handler ikke bare om å nevne dine viktigste prestasjoner, men også hvordan du presenterer dem.

Jada, det kan være en enkel CV med tullfrie tillegg. Men det er et par ting du bør unngå i en CV avhengig av jobbrollen du søker på. Det handler med andre ord mer om å sikre hva du ikke skal nevne i en CV enn hva du bør.

Hvis du har en feilfylt CV, vil rekruttereren mer sannsynlig vurdere å forkaste den selv om du har mange prestasjoner.

På samme måte bør du ta vare på flere ting i CV-en din når du søker på jobber som utvikler eller aspirerende systemadministrator. Selv om det bare er menneskelig å gjøre en feil, kan det å gå gjennom en liste over ting du bør unngå hjelpe deg med å bygge en bedre CV.

Så her skal jeg nevne noen viktige aspekter som du bør fokusere på.

Personlig blogg / nettstedkobling utilgjengelig

Hvis du har en personlig blogg eller porteføljenettsted, sørg for at den er godt vedlikeholdt og lett tilgjengelig for alle. Ikke bekymre deg; du kan bygge et nettsted gratis ved å bruke GitHub hvis du ikke har en.

Med tanke på at du nevner siden/den personlige bloggen i CV-en din, må den være oppdatert. Hvis rekruttereren lander på din utdaterte blogg eller ikke får tilgang til den, gir det et negativt inntrykk av hvordan du gjør ting.

Hvis du foretrekker WordPress, kan det være lurt å sjekke ut noen av våre anbefalinger som er ideelle for bloggen din.

Ikke bare begrenset til tilgjengeligheten til bloggen din, du bør også sørge for at den besøkende får en god brukeropplevelse når han går inn på nettstedet ditt.

  Lagerstyring er tilgjengelig med Sortly

Kvaliteten på brukeropplevelsen kan veie opp for et godt inntrykk og bør være mer tiltalende.

Legg til detaljer i GitHub-profilen din

Å bidra til åpen kildekode-prosjekter og bygge noe eget er en betydelig prestasjon når du starter.

Hvis du brenner for utvikling, kan det være lurt å vise frem dine ferdigheter og ideer gjennom et GitHub-depot.

Samtidig er det viktig å sørge for at GitHub-profilen din beskriver godt hva du gjør.

Hvis du nevner GitHub-profillenken i CV-en din, bør du sørge for at den er oppdatert med nok detaljer. Det bør gjenspeile din vanlige aktivitet og bidrag når noen ser på GitHub-profilen din.

GitHub Repositories

Ikke bare din personlige informasjon, men sørg for at profilen din viser alle de aktive depotene dine når noen sjekker ut lenken.

Uten at noen repositories er knyttet til profilaktiviteten din, er det ingen vits i å nevne GitHub-lenken på profilen din med mindre du vil at den skal se kul ut.

Unngå små skrifter

Selv om det kan gjøre det mulig for deg å legge til flere detaljer i CV-en din, gjør mindre fonter det vanskelig å lese.

Generelt sett tar en rekrutterer et blikk på CV-en din; hvis det er for mye tekst, vil de foretrekke å skumme over det uten å gi det for stor betydning.

Så du må sørge for at når noen tar en titt på CV-en din, får de den essensielle informasjonen så tydelig som mulig. Med en større skrift (ikke for stor), bør informasjonen i CV-en din være lettere å lese samtidig som den gir deg de beste sjansene for en rekrutterer til å vurdere å lese CV-en din.

Unngå å bruke farger som påvirker lesbarheten

I likhet med fonter bør du unngå å bruke farger som påvirker lesbarheten.

Noen eksempler kan inkludere lysegul, lysegrønn, knallrød og mer.

Generelt bør du bruke minst antall farger som gir en sterk kontrast til bakgrunnen, noe som gjør teksten synlig.

Grammatikkfeil

Selv om du anser deg som flytende i grammatikk, kan det være unntak. En skrivefeil, en utilsiktet grammatisk feil, vil det påvirke CV-en?

  14 metaverser du allerede kan gå inn i i 2022

I praksis kommer det an på. Men teknisk sett er det et ja.

Så det er viktig å korrekturlese CV-en din og identifisere/korrigere eventuelle grammatikkfeil du kan oppdage. Det skal være lettere å oppdage grammatikkfeil ved å bruke elektroniske grammatikkkontrollverktøy som Grammarly.

Lag strukturen til CV-en nøye

Du vet hva du trenger å presentere, men hvordan sikrer du at det reflekteres effektivt gjennom CV-en?

Den samme informasjonen kan legges til i CV-en på ulike måter. Så du må bestemme deg for en struktur som skal la en rekrutterer enkelt se gjennom dine sterke sider i riktig rekkefølge.

Det avhenger av hva du vil at rekruttereren skal se først, og jo bedre du oppsummerer alle egenskapene dine, kan en rekrutterer raskt måle dine potensielle sjanser for jobben.

Legge til for mye eller for lite informasjon

Å holde ting enkelt betyr ikke at du går glipp av detaljer. Du bør legge til all nødvendig informasjon som er relevant for jobbstillingen samtidig som du holder den lett å konsumere.

Derimot vil du ikke legge til mange unødvendige detaljer. Totalt sett vil du ha en god balanse i detaljer og lengden på CV-en din.

Samme CV, forskjellige selskaper

Når du søker jobb, er det best å fokusere på å skreddersy CV-en for den aktuelle bedriften. I et nøtteskall bør du ha forskjellige versjoner av samme applikasjon.

Det er best å unngå å ha samme CV for flere selskaper.

Teknisk sett trenger du ikke å endre en hel ting, men rekkefølgen, type relevant informasjon, bør passe mer til selskapet du sender det til. Det er usannsynlig at begge rekruttererne til forskjellige selskaper vil sammenligne din CV, men det er best å målrette en separat CV for et annet selskap.

Hvordan kan du bygge en perfekt CV?

Det er ikke lett å lage en imponerende CV. Men det er noen få CV-byggere som hjelper deg å få fart på ting.

Noen anbefalte alternativer inkluderer:

#1. Resumonk

Resumonk gir noen av de enkleste og mest effektive CV-eksemplene og malene. Du trenger ikke å tenke på en struktur i det uendelige. Prøvene skal hjelpe deg å få et forsprang.

  Google dreper Cloud Print på slutten av 2020

Du kan også finne følgebrevmalene på Resumonk. Det krever ikke at du registrerer deg for å prøve det for din første prøve.

Selv om det er gratis å komme i gang, trenger du et abonnement for å bruke alle tilgjengelige maler og laste ned CV-en din som en PDF uten vannmerker.

#2. MyPerfect Resume

My Perfect Resume er en populær CV-bygger som har en rekke maler. I motsetning til Resumonk, må du registrere deg for å laste ned CV-en din.

Dessverre tilbyr den ikke en gratis plan. Men det kan vise seg å være et billigere og mer nyttig alternativ, med tanke på at det lar deg velge to ukers tilgang for noen få dollar. I tillegg til å lage og laste ned CV-er, inkluderer den også en funksjon for å sjekke CV-en for vanlige feil.

Gjør deg klar for neste jobbsøknad

Uansett hvordan du ender opp med å lage din CV, ville det være best å være trygg på ferdighetene dine og prestasjonene nevnt i den. Selv om det kan høres skremmende ut å bygge den perfekte CV-en, bør du alltid sørge for at du unngår de vanligste problemene for å øke sjansene for å få rekruttererens oppmerksomhet.

Du kan alltid bruke noen tilgjengelige CV-byggere, som nevnt ovenfor.

Teknisk sett spiller det ingen rolle om du bruker en premium mal eller bygget den fra bunnen av; kvaliteten på CVen din bør gjenspeile din personlighet og selvtillit. Sørg for at du komfortabelt lager et CV for deg selv uten å skynde deg til det, og det burde gjøre jobben!

Her er noen flere verktøy for å lage enestående CV.

x