Velge riktig bloggplattform: Medium vs. Blogger

I dagens digitale verden er blogging et av de beste mediene for enkeltpersoner og bedrifter til å dele sine tanker, ideer og ekspertise med et stort publikum. Gitt at mange plattformer tilbyr denne muligheten, er det nesten en herkulisk oppgave å velge den beste som passer dine behov og mål.

To av de største bloggplattformene er Medium og Blogger, og de tilbyr flere funksjoner og fordeler som imøtekommer ulike behov og preferanser.

For dette formål vil vi fremheve nøkkelfunksjonene til Medium og Blogger. Ved å sammenligne hovedfunksjonene deres, hjelper vi deg med å avgjøre hvilken plattform som passer best for bloggbesøkene dine.

Mediums nøkkelfunksjoner

Medium ble etablert i 2012 og er en gratis bloggplattform som hjelper amatører og profesjonelle forfattere med å publisere arbeidet sitt og tjene penger. Den støtter korte og lange skriveformer, og har blitt hjemsted for forfattere fra ulike bransjer, inkludert sport, teknologi, utdanning og journalistikk.

Her er noen av de beste funksjonene som plasserer Medium blant de beste gratis bloggplattformene:

1. Brukergrensesnitt

Det første noen legger merke til med Medium er det elegante og brukervennlige brukergrensesnittet. Denne enkle designen tilbyr et godt organisert skriveoppsett som lar deg fokusere på innholdet ditt uten forstyrrelser.

Tekstredigeringsprogrammet gir grunnleggende formateringsalternativer som fet skrift, kursiv, punkttegn og overskrifter. Du kan også bygge inn videoer, bilder og hyperkoblinger i bloggen din. I tillegg lar Medium deg tilpasse overskriften med egendefinerte farger og muligheten til å bruke en logo i stedet for ren tekst.

Disse formateringsalternativene lar deg presentere ditt unike innhold på måter som lar deg skille deg ut fra andre skapere.

Den primære bekymringen for alle som begynner å blogge er å bygge publikumsbasen. I denne forbindelse lar Medium deg utnytte den innebygde trafikken på over 100 millioner brukere og besøkende på nettstedet. Følgelig kan du få kontakt med likesinnede individer og engasjere deg med et bredt spekter av lesere.

  Liste over gratis Disney Movie Insider-koder

I tillegg oppmuntrer denne plattformen til engasjement og interaksjon mellom forfattere og lesere ved å la dem klappe for og kommentere innlegg. Disse handlingene hjelper deg med å forholde deg til publikummet ditt, og etablere et fellesskap av genuint interesserte personer i innholdet ditt.

Dessuten kan du dele blogglenkene dine, slik at du kan bruke sosiale medier for å øke følget ditt på Medium.

3. Kuratert innhold

Kuratert innhold på Medium sikrer at brukerne har konstant tilgang til førsteklasses artikler basert på ulike parametere, som lesehistorikk, følgerenettverk eller anbefalinger fra Mediums redaksjon.

Dette teamet velger nøye ut og promoterer artikler av høy kvalitet for å forbedre synligheten, og øke sjansene deres for å nå et bredere publikum. Imidlertid er disse artiklene vanligvis av upåklagelig standard, så konkurransen er ganske høy.

Hvis artikkelen din er valgt, vil den definitivt vises under relevante emnekategorier og tiltrekke flere lesere.

4. Analyse og statistikk

En avgjørende del av blogging er å overvåke innleggenes ytelse og engasjement. Det er derfor Medium tilbyr detaljert informasjon om hvor mange visninger og lesninger artiklene dine får. Annen analytisk informasjon inkluderer engasjementdemografi og trafikkilder.

Med denne informasjonen omfattende organisert på analysedashbordet, kan du måle innholdets innvirkning på leserne. Disse beregningene er verdifulle for å ta informerte beslutninger om hvordan du skal strukturere skrivingen din slik at den passer til publikum og skaffe deg en større publikumsbase.

5. Inntektsgenerering

Mediums funksjon for inntektsgenerering er en unik egenskap som skiller den fra andre bloggplattformer. Den bruker et partnerprogram, som hjelper forfattere med å tjene penger basert på engasjementene innleggene deres mottar fra Medium-abonnenter.

I motsetning til andre plattformer avhenger ikke inntektene av annonser eller tilknyttet markedsføring. I stedet avhenger pengene du kan tjene av antall lesninger, klapp og kommentarer innleggene dine får.

Denne tilnærmingen til inntektsgenerering oppmuntrer forfattere til å lage og publisere artikler av høy kvalitet, samt etablere og beholde en base av følgere.

Bloggers nøkkelfunksjoner

Blogger ble opprettet i 1999 av Pyra Labs og senere kjøpt opp av Google i 2003. Det er en gratis og allsidig bloggplattform med flere funksjoner som gir den en fordel i forhold til de fleste plattformer. Fra det brukervennlige grensesnittet til det fleksible designet, er denne applikasjonen et uvurderlig verktøy for alle bloggere, profesjonelle og amatører.

  Hvordan endre brukernavnet ditt på Roblox

For dette formål er her noen funksjoner som gjør at plattformen skiller seg ut fra sine jevnaldrende:

1. Tilpasningsalternativer

En nøkkelfunksjon i Blogger er at den gir brukerne fleksibiliteten til å velge mellom et bredt spekter av tilpassbare maler og temaer. Med disse verktøyene kan du få bloggen din til å skille seg ut fra andre, og tilpasse den perfekt med merkevaren din.

Blogger lar deg også endre fonter, farger og oppsett for å passe til ønsket estetikk. Takket være disse tilpasningsalternativene kan du skildre merkevarens stemme og image ved å bruke de riktige fargene, bildene og stilen.

2. Integrasjon med Google-tjenester

Som alle andre Google-applikasjoner, integrerer Blogger sømløst med Google-tjenester som Analytics, AdSense og Drive. Med dette garanterer Blogger førsteklasses funksjonalitet, brukervennlighet og bekvemmelighet.

Hver tjeneste spiller en unik rolle i å drive en blogg med suksess. For eksempel gir Google Analytics viktig innsikt i bloggens ytelse, med fokus på trafikkkilder, brukerengasjement og populariteten til innleggene dine.

Dessuten kan du bruke Google AdSense til å tilby målrettede annonser for nettstedet ditt og tjene penger på innholdet ditt gjennom klikk og visninger. Til slutt hjelper Google Search Console deg med å optimalisere bloggens synlighet i søkeresultatene.

3. Integrasjon med sosiale medier

Alle vet viktigheten av sosiale medier for å promotere og dele innhold. Det er derfor Blogger tilbyr integrasjoner med populære sosiale medieplattformer som Twitter, Facebook og Instagram.

Som sådan kan du enkelt koble til dine sosiale mediekontoer og sette den opp til automatisk å dele blogginnleggene dine med følgerne dine. På denne måten kan du nå ut til et bredere publikum, trekke inn trafikk til nettstedet ditt og øke innleggsengasjementet.

4. Søkemotoroptimalisering (SEO)

I en verden av innholdsskaping er det viktig å mestre søkemotoroptimalisering for maksimal bloggsynlighet og publikumsvekst. Ved å tilpasse metakoder, URL-strukturer og sidetitler hjelper Blogger deg med å gjøre innholdet ditt mer søkemotorvennlig.

I tillegg genererer Blogger XML-nettkart, noe som gjør det enklere for søkemotorer å gjennomsøke og indeksere bloggsidene dine.

5. Inntektsgenerering

Blogger lar deg tjene penger på nettstedet og innholdet ditt gjennom integrasjonen med Google AdSense. Når du har konfigurert bloggen din, kan du søke om en AdSense-konto som, når den er godkjent, viser spesifikke annonser på bloggen din.

  Hvordan invertere et bilde på iPhone [2023]

Disse annonsene er utformet for å samsvare med blogginnholdet ditt, slik at de samsvarer med lesernes interesser. Som et resultat tjener du penger basert på antall klikk og visninger disse annonsene mottar.

Du kan også tjene mer penger gjennom sponset innhold og partnerskap med andre blogger og nettsteder. Dessuten lar Blogger deg selge produkter og tjenester på bloggen din og godta betalinger med tredjepartsapplikasjoner som PayPal.

Blogger vs. medium: Vår dom

Blogger og Medium er begge fantastiske, gratis å bruke bloggingplattformer med unike funksjoner som imøtekommer ulike behov. Disse behovene avhenger av personlige preferanser og forventningene du har til bloggen din.

En hovedfunksjon som gir Blogger et forsprang på Medium er dens omfattende tilpasningsmuligheter. Medium bruker et minimalistisk grensesnitt som opprettholder enhetlighet og sikrer at leserne dine fokuserer på innholdet, mens Blogger gir deg full kontroll over hvordan bloggen din skal se ut.

På baksiden kan du stole på et eksisterende fellesskap av lesere og forfattere med Medium. Dette blomstrende fellesskapet gir Medium en betydelig fordel, ettersom du kan se gjennom modellprofiler og deres innhold og lære hvordan du strukturerer ditt for å få flere følgere og rekkevidde. Tross alt, å øke publikumsbasen garanterer en økning i inntektene dine.

Du er imidlertid eneansvarlig for å bygge publikum på Blogger og må stole på flere markedsførings- og annonseringsstrategier.

Med disse faktorene i bakhodet, hvis du er en spirende forfatter som fokuserer på å avgrense innholdsstilen og tonen din, er Medium et overbevisende valg. Men hvis avanserte tilpasnings- og integreringsmuligheter er raskere for deg, bør Blogger være midt i blinken.

Gjør det riktige valget for bloggen din

Enten for lidenskap eller forretning, er blogging en integrert del av innholdsøkosystemet som har kommet for å bli. Og med så mange plattformer å velge mellom, finnes det ikke en løsning som passer alle. Så det er viktig å vurdere nødvendige faktorer som brukervennlighet, SEO, inntektsgenerering og tilpasningsalternativer.

Til syvende og sist vil en plattform med et intuitivt grensesnitt forenkle innholdsopprettings- og publiseringsprosessen, slik at du kan fokusere på det som virkelig betyr noe – innholdet ditt. I tillegg kan du alltid prøve andre plattformer – som WordPress – hvis du vil ha flere alternativer.