Slik aktiverer du spilldeling på PlayStation 5

For å dele et fysisk spill med en annen PlayStation 5-eier, gir du dem bare platen, og det er det. Å dele et digitalt spill krever imidlertid noen ekstra trinn, og du kan gjøre det gjennom PS5s spilldelingsfunksjon. Heldigvis er det relativt enkelt å aktivere og deaktivere som du vil.

Slik kan du dele spill på PS5.

Hva er spilldeling på PS5?

PS5-spilldeling er en funksjon som lar deg dele dine digitale spill med venner og familie, slik at de kan spille dem på PS5-en som om de eier dem. Det er litt forskjellig fra spilldeling på PS4 siden du ikke angir den andre PS5 som den primære konsollen. I stedet kobler du PSN-kontoen din til den andre konsollen og aktiverer et alternativ som heter Konsolldeling og Offline Play.

Ikke forveksle spilldeling med Share Play på PlayStation 5. Førstnevnte gir den andre personen full tilgang til ditt digitale bibliotek slik at de kan spille spillene på brukerkontoen sin, mens sistnevnte bare gir dem midlertidig tilgang til brukerkontoen din slik at de kan spille spillene dine.

  Hvordan sette opp Odoo business suite på Ubuntu Server

Videre, hvis du har et PlayStation Plus-abonnement, vil du også dele det med dem, noe som betyr at de vil få tilgang til visse PS Plus-fordeler. Disse inkluderer å spille spillene i PS Plus-spillbiblioteket ditt (inkludert titler i den klassiske katalogen) og ha tilgang til online flerspiller. Fordeler de ikke kan bruke inkluderer å lagre spillfremgang til skyen og kreve PS Plus-rabatter og gratis månedlige spill.

Hvordan dele spill på PS5

Du kan bare aktivere spilldeling på én PS5-konsoll om gangen, noe som betyr at du må deaktivere den på PS5-hovedkonsollen din før du aktiverer den på en annen. Husk at når du har gjort dette, vil du ikke kunne få tilgang til de digitale spillene dine offline, siden konsollen din trenger en internettforbindelse for å bekrefte eierskap til titlene på PSN-serveren.

Alle på den primære konsollen som spilte de digitale spillene dine på kontoen sin før du deaktiverte spilldeling, vil miste tilgangen til disse titlene når du aktiverer spilldeling på en annen konsoll.

  5 trinn for å skrive en vinnende designportefølje

For å aktivere spilldeling på en annen PS5-konsoll, er det første du må gjøre å sørge for at du har koblet PS5 til internett og at du har logget på PSN-kontoen din. Følg deretter trinnene nedenfor:

 • På startskjermen velger du Innstillinger (tannhjulikonet) øverst til høyre.
 • Velg Bruker og kontoer > Annet på menyen til venstre, og velg deretter Konsolldeling og avspilling uten nett til høyre.
 • Velg Deaktiver for å slå av spilldeling på konsollen.
 • På den andre PS5-en kobler du den til internett og logger på PSN-kontoen din. Hvis du ikke har en eksisterende konto på den konsollen, kan du opprette en ny brukerkonto på den PS5-en.
 • Naviger til skjermbildet Konsolldeling og avspilling frakoblet (trinn én og to ovenfor).
 • Velg Aktiver denne gangen for å aktivere spilldeling på den konsollen.
 • Last ned spillet vennen din eller familiemedlemmet din vil spille, og de vil få tilgang til det fra kontoen sin.
 • Hvis du har problemer med å laste ned spill etter spilldeling, kan det skyldes lisensieringsproblemer. For å fikse det, gå til Innstillinger > Bruker og kontoer > Annet og velg Gjenopprett lisenser. Ved å gjøre dette vil du oppdatere lisensene til alle de digitale spillene i biblioteket ditt, slik at du kan laste ned og spille dem uten problemer.

    Hvorfor tar strømmetjenester ekstra betalt for HD og 4K?

  For å beskytte PSN-kontoen din bør du aldri dele påloggingsinformasjonen din med noen. Det er derfor vi anbefaler at når du logger på og aktiverer spilldeling på en annen persons PlayStation 5, gjør du det personlig.

  Når du ikke lenger ønsker å dele spill, er det bare å deaktivere konsolldeling og avspilling uten nett på den andre PS5, og aktivere den på nytt på din.

  Nå er du klar til å dele spill på PS5

  PS5-spilldeling er en flott måte å la andre spille dine digitale spill uten å måtte kjøpe kopier av sine egne. Ikke bare sparer dette dem penger når det kommer til spillkjøp, men det betyr også at de ikke trenger et eget PS Plus-abonnement, spesielt hvis de bare vil ha flerspiller på nettet.

  Og hvis vennen din eller familiemedlemmet ditt har et spill i sitt digitale bibliotek som du vil spille, er det bare å få dem til å aktivere kontoens spilldelingsfunksjon på PS5-konsollen din. På den måten kan dere spille hverandres spill og effektivt doble besparelsene.