Verifikasjon vs. validering i programvaretesting: Kjenn til det grunnleggende

Verifikasjon og validering i programvaretesting er prosessene for å sjekke om et programvaresystem oppfyller formålet og oppfyller de tiltenkte spesifikasjonene.

Disse to begrepene blir også referert til som programvarekvalitetskontroll brukt av programvaretestere i programvareutviklingens livssyklus. Selv om både ser ut og høres like ut, er de forskjellige i analysen.

Verifikasjon er prosessen med å bestemme programvarens kvalitet, mens validering er å sjekke kundens krav gjennom programvarefunksjonaliteten. Validering utføres etter at verifikasjonene er fullført på slutten av utviklingssyklusen.

Vel, det er mye forvirring rundt disse begrepene i applikasjonstestverdenen. Så hvis arbeidet ditt er relatert til programvaretesting eller du bare er nysgjerrig på det, må du vite forskjellene mellom disse begrepene i programvaretesting.

I denne artikkelen vil jeg diskutere verifisering og validering, fordelene deres og mer. Senere skal jeg beskrive forskjellene mellom disse begrepene i en tabell.

Her går vi!

Hva er bekreftelse?

Verifikasjon er en enkel prosess for å verifisere programvaren i utviklingsprosessen. Det inkluderer møter, inspeksjoner, gjennomganger, anmeldelser og mer for å evaluere planer, koder, dokumenter, spesifikasjoner og krav.

I sin tekniske term er det definert som prosessen som innebærer å evaluere applikasjonen for å avgjøre om den oppfyller kravene og kan tilfredsstille kundene eller sluttbrukerne.

Derfor er det primære formålet med verifisering å sikre programvarekvalitet, arkitektur, design og mer. Ved verifisering fungerer spesifikasjoner som input for applikasjonsutviklingsprosessen. Koden er skrevet basert på dokumentene som spesifiserer spesifikasjonene i detalj.

Programvaretesterne bruker ulike verifiseringsmetoder avhengig av applikasjonens omfang og kompleksitet. Noen ganger bruker de matematiske modeller og avledede beregninger for å lage spådommer om programvaren og verifisere logikken bak koden.

Videre kontrollerer verifisering om utviklingsteamet bygger produktet riktig. Med andre ord er verifisering en prosess som starter i forkant av valideringsprosessen og fortsetter til programvaren er validert og utgitt.

Det er tre faser involvert i verifiseringsprosessen. De er:

  • Kravverifisering: Det er en prosess for å verifisere og bekrefte at kravene eller kravene er fullstendige, korrekte og presise. Før applikasjonen går til design, verifiserer programvaretestteamet kundens eller forretningskravene for deres fullstendighet og korrekthet.
  • Designverifisering: Det er en prosess å sjekke om programvareapplikasjonen oppfyller designspesifikasjonene nevnt i dokumentet ved å fremlegge bevis. Her sjekker programvaretestteamet prototypene, layoutene, arkitektonisk design, logiske databasemodeller og navigasjonskart for applikasjonen for å møte de målrettede funksjonelle så vel som ikke-funksjonelle kravene.
  • Kodeverifisering: Det er en prosess å sjekke koden for korrekthet, konsistens og fullstendighet. I denne prosessen sjekker programvaretestteamet om konstruksjonsartefaktene, inkludert brukergrensesnitt, kildekoder og fysiske databasemodeller, oppfyller designspesifikasjonen.

La oss ta et virkelighetseksempel for å forstå dette konseptet.

Når du ansetter en interiørdesigner til hjemmet ditt, må du først fortelle om kravet ditt. I henhold til disse kravene utvikler interiørdesignerteamet en modell for å vise deg hvordan den ser ut. Det samme teamet tester også gjennomførbarheten av det designet og gjør endringer i henhold til kravet og tilbakemeldinger for å fullføre den som er riktig og også oppfyller eierens krav.

  6 beste eDiscovery-programvare for advokatfirmaer

Her er husmodellen koden, interiørdesignteam er utviklere og testere, og huseier er kunden.

Hva er validering?

Validering er en prosess som brukes til å evaluere programvaren i henhold til virksomhetens eller kundenes krav under eller på slutten av programvareutviklingsprosessen. Den evaluerer den endelige søknaden for å sjekke om søknaden oppfyller forventningene og kravene til kundene.

Det er kjent som den dynamiske mekanismen for å validere det faktiske prosjektet sammen med testing. Validering fokuserer på resultatet; det har ikke noe med interne prosesser å gjøre. Det er en engangsprosess som starter først etter bekreftelsesprosessen.

Programvareteam bruker ulike valideringsmetoder, som black box-testing (funksjonell testing) og white box-testing (ikke-funksjonell testing eller design/arkitektonisk testing).

  • White box-testing hjelper med å validere applikasjonen gjennom forhåndsdefinerte serier med datainndata. Dermed sammenligner testere utdataene fra programvareapplikasjonsverdiene med inngangsdataverdiene for å sjekke om programvaren produserer lignende utdata som forventet.
  • I black box-testing er det tre viktige variabler – inngangsverdier, forventede utgangsverdier og utgangsverdier.

Kort sagt, funksjonell testing eller black box-testing inkluderer integrasjonstesting, systemtesting og enhetstesting, mens ikke-funksjonell testing eller white box-testing inkluderer brukeraksepttesting.

Validering sikrer at du har utviklet programvareproduktet riktig ved å sjekke programvareinnholdet i henhold til kundens spesifikasjoner.

Valideringsprosesser omfatter følgende trinn:

  • Designgjennomgang: Programvaretestteamet skisserer kravene til kundene. Senere lager de en testplan for å bekrefte hvert element i programvaren før de går til produksjon. Utviklingsteam vil få godkjenning angående beredskapen til produktet.
  • Installasjonsgjennomgang: Programvaretestteamet prøver å installere programvaren i henhold til testplanen. Hensikten er å sørge for at installasjonsprosessen og den essensielle systemmaskinvaren overholder spesifikasjonene. Dessuten bekrefter testere statusen til programvarefunksjonene.
  • Driftsgjennomgang: Programvaretestere setter applikasjonen gjennom forskjellige testscenarier for å sjekke fullstendigheten. Målet er å gjennomgå alle operasjoner eller funksjonalitet for å finne ut om programvaren fungerer slik kunden har bedt om.
  • Ytelsesgjennomgang: Den viser at programvareapplikasjonen kan fungere i henhold til forretningsbehovene under virkelige forhold. Kunder kan også utføre betatesting for å få en følelse og vite om den er utviklet på riktig måte. Et eksternt sett med visninger oppdager tydelig defekter og feil som kan ha blitt savnet av det utviklede teamet.
  • Gjennomgang av produksjonsberedskap: Når alle vurderingene er fullført, er valideringsprosessen fullført, og produktet flyttes til produksjonsklart. Dette betyr at teamet kan gå videre med å frigi applikasjonen til produksjonsmiljøet.

Videre, hvis defekter og feil oppdages etter utgivelsen, kan programvareutviklingsteamet gi ut nye oppdateringer for å løse disse problemene.

La oss ta det forrige eksemplet og forstå hva validering er.

For teamet som jobber med et interiørdesignprosjekt, vil verifisering hjelpe deg med å produsere det endelige resultatet av hele interiøret i hjemmet. Men validering er det neste trinnet som kan testes ved å føle og analysere det designet. Validering kommer når du finner huset ditt det samme som du så i designet.

Et annet eksempel antas at du vil ha pannekaker fra en gitt kafé. For å bekrefte at pannekaken er den samme pannekaken du bestilte, må du smake den.

Verifisering vs. validering: Fordeler

Fordeler med verifisering

La oss diskutere noen fordeler med verifikasjonstesting:

  • Hyppig og tidlig verifisering reduserer risikoen for programvarefeil og hjelper til med å minimere defekter og feil som kan dukke opp senere.
  • Interessenter, produktledere og utviklere får mer innsikt i programvareapplikasjonen ved å verifisere kodene på hvert trinn. På denne måten kan de forutsi hvordan programvaren vil fungere i de senere stadiene.
  • Verifisering av programvaren hjelper til med å holde programvaren i samsvar med forretnings- og kundekrav på hvert trinn i utviklingsfasen. Dette hjelper utviklere til å legge mindre unødvendig arbeid etter hvert som utviklingen fortsetter.
  • Siden alle feilene ikke kan elimineres fullstendig, hjelper verifisering QA-er med å estimere problemene som kan dukke opp senere, slik at de kan forberede et dokument for umiddelbart å håndtere disse feilene ved behov.
  • Det reduserer kostnadene ved å trykke og sende på nytt.
  • Ved verifisering er sjansen for systemfeil etter utviklingsfasen lavere.
  Slik aktiverer du kamera på Omegle

Fordeler med validering

Alle valideringstester utføres for å sikre at systemet fungerer som forventet ved å kjøre funksjonene og spore kvantifiserbare og håndgripelige resultater.

La oss diskutere fordelene med validering i programvaretesting.

  • Eventuelle defekter eller feil som går glipp av under verifiseringsstadiene kan enkelt oppdages mens du kjører alle valideringstestene.
  • Hvis spesifikasjonene er utilstrekkelige eller ikke korrekte fra begynnelsen, avslører validering at de er ineffektive. Dette vil forhindre at den dårlige programvaren kommer ut på markedet.
  • Valideringstester bekrefter at programvaren samsvarer med og overholder virksomhetens eller kundenes krav, forventninger og preferanser under en rekke forhold, for eksempel lavt batteri, treg tilkobling og mer.
  • Disse testene lar programvaren fungere på tvers av ulike nettleser-enhet-OS-kombinasjoner. Dette betyr at validering autentiserer programvare for kompatibilitet på tvers av nettlesere.
  • Validering bidrar til å forbedre påliteligheten til programvareapplikasjonen.

Verifisering vs. validering: Når skal du bruke dem?

Når skal man bruke verifikasjonstesting?

Verifikasjonstester kjøres på alle stadier av utviklingssyklusen før noen funksjon implementeres.

Legg for eksempel til en knapp merket «Legg til i ønskeliste» på nettstedet ditt. Før du starter med opprettelsen av knappen, ser verifiseringstester på kravene som tidligere er bestemt i idédugnads- og idéfasen.

La oss si at i dokumentasjonen er det nevnt at knappen må være blå med bokstavene skrevet i magenta, og den bør ikke være større enn 15 mm X 10 mm. Dessuten skal knappen være konstant synlig i midten av hver produktside på nettstedet.

En annen knapp med samme funksjon bør plasseres under hvert produkt på siden. Før arbeidet starter skal krav og designtabell gjennomgås, og nødvendige spesifikasjoner skal listes opp.

Kort sagt, verifikasjonstesting brukes før og under utviklingssyklusen til programvareapplikasjonen.

Når skal man bruke validerende testing?

Valideringsprosessen kjører etter hvert trinn eller funksjon i utviklingssyklusen er fullført. For eksempel kjøres enhetstester etter at hver kodeenhet er opprettet. På samme måte kjøres integrasjonstester etter at ulike moduler er fullført individuelt og klare for kombinasjon.

Testing på tvers av nettlesere, en form for valideringstesting, er et viktig element i validering. QA-team må sjekke at hver funksjon, designelement og funksjon vises som forventet på forskjellige nettleser-enhet-OS-kombinasjoner. QAer må for eksempel sjekke om «Legg i handlekurv»-knappen vises i hver nettleser og fungerer som den skal i en hvilken som helst nettleser.

Programvaretestere jobber med produktet for å sikre at programvarens utdata er korrekte ved å bruke valideringsmetoder som white box-testing (som går over intern applikasjonskode) og black box-testing (eller atferdstesting, som kun ser etter eksterne funksjoner til applikasjonene) .

  Topp 10 beste Kodi-tillegg for å se Premier League

La oss nå diskutere de viktigste forskjellene mellom verifisering og validering.

Verifikasjon vs. validering i programvaretesting: forskjeller

Verifikasjon: Utvikler vi produktet riktig?

Validering: Utvikler vi riktig produkt som oppfyller kundens krav?

Verifikasjon og validering er integrerte deler av programvareutvikling. Uten riktig verifisering og validering kan ikke et programvareteam bygge et kvalitetsprodukt. Disse vilkårene hjelper til med å minimere risikoen for produktfeil og forbedrer påliteligheten til programvareapplikasjonen.

Begge har forskjellig bruk i forskjellige programvareutviklings- og prosjektledelsesfirmaer. For eksempel skjer begge samtidig i den smidige utviklingsmetodikken siden det er behov for begge i videreføring av forretningsprosesser.

Her er de viktigste forskjellene mellom verifisering og validering i tabellen nedenfor:

Verifikasjonsvalidering I verifikasjonstesting er aktivitetene involvert kravverifisering, kodeverifisering og designverifikasjon. Valideringstesting involverer systemtesting, funksjonalitetstesting, sikkerhetstesting, ytelsestesting, brukervennlighetstesting osv. Det inkluderer ikke utførelse av kode. Det krever kodeutførelse for å teste funksjonaliteten og brukervennligheten til programvaren. Mens du utfører verifikasjonstesting, må du svare på dette – «utvikler du riktig produkt?». Mens du utfører valideringstesting, må du svare på dette – «er det utviklede produktet riktig og oppfyller kundekrav?”.Det er en statisk praksis med å gjennomgå design, kode, dokumenter og programmer.Det er den dynamiske mekanismen for å teste og validere det faktiske produktet.Det er en menneskebasert kontroll av filer og dokumenter.Det er en datamaskin -basert utførelse av programmet. Verifikasjon er en øvelse på lavt nivå som kommer før validering. Validering er en øvelse på høyt nivå som fanger opp feil som går glipp av under verifisering. Målet er programvare- eller applikasjonsarkitektur, kravspesifikasjoner, komplett design, databasedesign og høynivådesign. Målet er det faktiske produktet som inkluderer en enhet, en modul, et effektivt sluttprodukt og kombinerte moduler. Det gjøres av kvalitetssikringsteamet for å kontrollere at programvaren er laget i henhold til designspesifikasjonene som er definert i dokumentet. Validering utføres etter at verifikasjonsfasen er fullført, og involverer testteamet. Gjennomganger, inspeksjoner, skrivebordssjekking og gjennomganger er metodene som brukes i verifikasjon.Black box testing og white box testing er metodene som brukes i validering.Det reduserer defekter eller feil på et tidlig stadium. Det oppdager feil som er savnet i verifiseringsfasen. Denne testen vil hjelpe deg å forutsi om inngangene følger utgangene. Denne testen kan hjelpe deg å forutsi om brukerne vil akseptere det endelige produktet.

Verifikasjon og validering (V&V) i ulike faser av programvareutviklingssyklusen

Verifikasjon og validering utføres på hvert trinn i utviklingsprosessen. La oss se:

  • Planleggingsfasen innebærer verifisering av kontrakten, evaluering av konseptdokumentet og gjennomføring av risikoanalyse.
  • Kravfasen inkluderer evaluering av programvarekravene og grensesnittene og generering av aksept og systemtestplan.
  • Designfasen inkluderer evaluering av programvaredesign og grensesnitt og generering av integreringsplan, testdesign og komponenttestplan.
  • Implementeringsfasen inkluderer evaluering av kildekode og dokumenter, generering av testcaser og prosedyrer, og utførelse av komponenttestcaser.
  • Testfasen inkluderer utførelse av system- og aksepttestsaker, oppdatering av sporbarhetsmålinger og risikoanalyse.
  • Installasjons- og utsjekkingsfasen innebærer en revisjon av konfigurasjon og installasjon, en endelig test av installasjonen og generering av en endelig testrapport.
  • Driftsfasen innebærer evaluering av nye begrensninger og vurdering av den foreslåtte endringen.
  • Vedlikeholdsfasen inkluderer evaluering av uregelmessighetene, vurdering av migrasjons- og prøvefunksjoner, foreslåtte endringer og validering av produksjonsproblemene.

Konklusjon

Verifikasjons- og valideringsprosesser er viktige aspekter ved programvareutvikling. Disse prosessene kan hjelpe deg med å avgjøre om programvareapplikasjonen er laget i henhold til kravene som er definert, samsvarer med forretningsbehovene og kan tilfredsstille kundenes krav.

Begge prosessene kan se like ut, men er forskjellige når det gjelder hvordan de implementeres i løpet av livssyklusen for programvareutvikling.

Du kan også utforske de beste API-utviklings- og testverktøyene.