Virtual Disk Image Formater forklart

Du kan ha møtt filer som VDI, VHD, VMDK og VHDX når du lagrer, laster ned eller konfigurerer virtuelle maskinmiljøer. Disse filene er kjent som virtuelle diskbildefiler og brukes til å lagre virtuelle diskbilder og konfigurasjoner som kreves for å kjøre virtualiserte operativsystemer.

Nå, som du kanskje forventer, har hvert diskbildeformat sine fordeler og ulemper, så når bør du bruke begge alternativene, og til hvilket formål?

Hva er VDI?

VDI (Virtual Disk Image) er et virtuelt diskformat med åpen kildekode utviklet for Oracles VirtualBox-hypervisor. Dens åpen kildekode-natur tillater VDI-støtte på tvers av plattformer fra andre populære hypervisorer som VMware og Windows Hyper-V.

En .vdi-fil opprettes ved å lagre en maskintilstand gjennom VirtualBoxs Virtual Media Manager. Filen kan kopieres og deles slik at alle kan bruke den. Å laste filen inn i VirtualBox gir brukerne mulighet for fast og dynamisk allokert lagring. Dynamisk tildelt lagring lar brukere fortsette å utvide filen uten å bekymre seg for filstørrelsen, mens fast tildeling kan hjelpe til med å kontrollere filstørrelsen ved å allokere en bestemt mengde minne for den virtuelle maskinen.

Fordeler

Ulemper

Støttes av de fleste hypervisorer som kjører på forskjellige operativsystemer

Tregere enn VMDK og VHDX

Mulighet for dynamisk og fast minnetildeling

Støtter ikke inkrementelle sikkerhetskopier

Yter bedre enn VHD og VHDX

Veldig bærbar

VDI er et flott virtuelt diskbilde for alle som bruker VirtualBox. Den er gratis, åpen kildekode, har god støtte på tvers av plattformer og er bærbar. Å kjøre en VDI-fil gjennom VirtualBox lar brukere nyte funksjoner, som fjerntilgang, snapshotting og direkte USB-tilgang på Windows, som tilbys som premium på andre hypervisorer. Videre, med den nyeste VirtualBox-utgivelsen, får Linux-brukere sikker oppstartsstøtte!

  9 Imponerende Persona Generator for markedsførere

Hva er VHD og VHDX?

VHD og VHDX er diskbildeformater utviklet av Microsoft. VHD står for Virtual Hard Disk og er formatet som brukes i eldre Microsoft virtualiseringsprodukter som Microsoft Virtual PC og Microsoft Virtual Server. Selv om utviklingen har opphørt, brukes VHD fortsatt i den nyere Microsoft Hyper-V hypervisor for ulike eldre applikasjoner.

VHDX står for Virtual Hard Disc v2. Det er etterfølgeren til det eldre VHD-formatet og kjører primært på Microsoft Hyper-V. VHDX gir flere forbedringer i forhold til VHD, og ​​gir maksimalt 64 TB diskplass, forbedret generell ytelse, bedre sikkerhet og motstandskraft og tredjepartsstøtte for andre plattformer som VirtualBox, VMware og Citrix XenServer.

VHD og VHDX brukes først og fremst på Type 1 hypervisorer som Hyper-V, som gir bedre effektivitet og ytelse, men på bekostning av mulige verts-PC-sårbarheter.

Fordeler

Ulemper

Reparasjons- og gjenopprettingsmuligheter

Gjesteoperativsystemer er mer utsatt for ulike malware-angrep

Én virtuell maskin kan ha flere brukere

Ødelagte VHD- og VHDX-filer kan krasje Windows

Hver bruker påvirker ikke andre forekomster av den virtuelle maskinen

Krever teknisk forståelse for å bruke avanserte funksjoner

Funksjonsrik for avansert servervirtualisering

Begrenset støtte for ikke-Windows-operativsystemer, spesielt VHDX

VHD støttes av en rekke virtualiseringsverktøy

VHDX er stort sett begrenset til Hyper-V

VHD- og VHDX-diskbildeformater brukes best av systemadministratorer som allerede bruker Microsoft Hyper-V og andre Microsoft-relaterte produkter. Dens hodeløse operasjonsfunksjon gjør administrasjonen mye enklere, men det vil kreve kunnskap om Windows PowerShell for å bruke CLI. Hvis du er ny på virtualisering, vil du hoppe over dette formatet og bruke et mer generell diskbildeformat som VDI og VMDK.

Hva er VMDK?

VMDK-filformatet ble først utviklet eksklusivt for VMWares virtualiseringsprodukter, slik som Workstation Pro og Workstation Player hypervisorer. Etter noen revisjoner i 2011 ble VMDK imidlertid gjort til et åpent format for bedre interoperabilitet på tvers av forskjellige plattformer. VMDK-filer kan nå kjøres med VirtualBox, QEMU, Hyper-V, Workstation Pro og Workstation Player.

  Hvordan opprette en konto hos Walmart

VMWares virtualiseringsprodukter tilbyr mange avanserte funksjoner som legger til funksjonalitet og gjør håndtering av VM-er mye mer praktisk. Å kjøre VMDK gjennom VMWares Workstation-hypervisorer gir brukere inkrementelle sikkerhetskopier, raske og praktiske øyeblikksbilder, muligheten til å gå tilbake til eldre lagrede maskintilstander, live migrering og generelt raskere ytelse sammenlignet med VHD og VDI.

Fordeler

Ulemper

Støtte på tvers av plattformer

Fungerer ikke på Microsoft Hyper-V

Bedre total ytelse

Avanserte funksjoner kun tilgjengelig på Workstation Pro

Migrering fra en vert til en annen uten å forstyrre vanlig drift

Inkrementelle sikkerhetskopier

VMDK brukes best av folk som allerede har kjøpt eller er villige til å kjøpe Workstation Pro. Du får massevis av funksjoner, som krypterte VM-er, øyeblikksbilder, ekstern tilkobling og containere, pluss god ytelse sammenlignet med andre hypervisorer. For eksempel gir de gratis Workstation-spillerne fortsatt bedre resultater enn VirtualBox. Du vil imidlertid gå glipp av ekstra funksjoner. Så hvis du ikke kan rettferdiggjøre å kjøpe en Workstation Pro-lisens, bruk Workstation Player for raskere behandling og VirtualBox med VMDK for funksjoner som snapshotting og ekstern tilgang.

Hva med ISO?

Optical Disc Image (ISO) er ikke et virtuelt diskformat, men et filformat som brukes for optiske diskbilder. Det brukes ofte til å lagre en kopi av innholdet på en CD eller DVD, som kan brukes til installasjon eller kjøring av programvare. ISO-filer er ikke spesielt utviklet for virtualisering. Men siden de brukes i kloning av minnestasjoner, kan hypervisorer fortsatt montere dem virtuelt, få tilgang til filene deres og fungere som en vanlig VM.

  13 tilpassede PC Builder-nettsteder for å få det perfekte skrivebordet

ISO-filer er flotte for å distribuere OS-bilder på internett. Men å bruke dem til virtualisering krever et mer detaljert oppsett og går potensielt glipp av ytelse og funksjoner. Så sørg for at du laster ned virtuelle diskbilder i stedet for ISO-filer når de er tilgjengelige. Ved å bruke disse spesialiserte formatene sparer du tid under konfigurasjonen og vil allerede ha kompatible funksjoner første gang du starter opp maskinen.

Kan du konvertere virtuelle diskbildeformater?

Det er mulig å konvertere virtuelle diskbildefiler til andre formater. Selv om VDI, VHD, VHDX og VMDK kan kjøres på de fleste populære hypervisorer, konverterer mange fortsatt sine virtuelle bildefiler til andre formater for å sikre funksjonskompatibilitet når de migrerer til andre plattformer.

En av de enkleste måtene å konvertere virtuelle bildefiler til andre formater er gjennom verktøyene som allerede finnes i VirtualBox og VMware Workstation. VirtualBox Virtual Media Manager kan konvertere ISO, VHD, VHDX og VMDK til VDI. På samme måte kan den virtuelle maskinveiviseren i VMware Workstation brukes til å åpne ISO, VDI, VHD og VHDX for å lagre dem som VMDK.

For de som ønsker å konvertere VDH og VHDX til andre formater og omvendt, må du laste ned Microsoft Virtual Machine Converter. Mer avanserte brukere kan konvertere flere virtuelle diskbilder gjennom PowerShell og VBoxCommands.

Ikke gå glipp av ytelse og funksjoner

Virtuelle diskbildeformater er utviklet for å sikre funksjonskompatibilitet for diskbilder og hypervisorer. Selv om VDI, VHD, VHDX og VMDK har støtte på tvers av plattformer, vil det bety at de kjøres på hypervisorer som ikke er spesielt laget for dem, å gå glipp av verdifull ytelse og funksjoner. Ideelt sett bør du bruke VDI for VirtualBox, VHD og VHDX på Hyper-V, og VMDK for Workstation. For engangssituasjoner kan du bruke dem med hvilken som helst hypervisor du har. Men for lengre brukstilfeller vil du vurdere å konvertere bildene dine i stedet.