q Wi-Fi-kameraer gjør mer enn bare å ta opp video - tipsbilk.net

Wi-Fi-kameraer gjør mer enn bare å ta opp video

Hovedformålet med Wi-Fi-kameraer er å ta opp video, men det er ikke det eneste de kan gjøre. Moderne Wi-Fi-kameraer er sofistikert maskinvare, og de kan gjøre mye mer enn bare å ta opp video.

Dette betyr også at hvis du er på markedet for et Wi-Fi-kamera, er det mange flere funksjoner du vil vite om en bestemt modell bortsett fra videokvaliteten. Her er funksjoner som noen Wi-Fi-kameraer har annet enn bare videoopptak.

Toveis snakk

Stort sett alle Wi-Fi-kameraer i disse dager kommer med en innebygd mikrofon og høyttaler slik at du kan bruke smarttelefonen og Wi-Fi-kameraet ditt som walkie talkies.

Den medfølgende appen på telefonen lar deg trykke på en knapp og begynne å snakke gjennom kameraet, og personen i den andre enden kan snakke tilbake ved hjelp av mikrofonen på selve kameraet. Dette er spesielt nyttig på videoringeklokker der du kan snakke med personen som kom på døren din (i stedet for å faktisk åpne og svare på døren), spesielt hvis det er noen du ikke er helt sikker på.

  Bruk Excel til å beregne hvor mange dager det går til en hendelse

Selvfølgelig, hvis denne intercomen ikke er en funksjon du vil bruke, er det vanligvis en innstilling som lar deg slå av mikrofonen og høyttaleren på kameraet, men dette vil vanligvis også forhindre at videoopptak fanger opp lyd.

Ansiktsgjenkjenning

De fleste – om ikke alle – Wi-Fi-kameraer kan oppdage bevegelse, og noen tar det litt lenger for å skille mellom mennesker, kjæledyr og andre gjenstander. Men en håndfull Wi-Fi-kameraer kan utføre ansiktsgjenkjenning.

Det vil si at disse kameraene ikke bare kan oppdage at et bestemt objekt er en person, men det kan faktisk fortelle deg hvem den personen er, enten det er naboen din eller postbudet, eller noen andre.

  Slik endrer du fargene til smartpæren fra Google Home Hub-skjermen

Ikke veldig mange Wi-Fi-kameraer tilby denne typen teknologi, men, så alternativene dine er begrenset hvis du leter etter et Wi-Fi-kamera som spesifikt kommer med ansiktsgjenkjenning. Det samme gjelder videoringeklokker (Nest Hello tilbyr det), og det er et produkt som vil ha størst nytte av ansiktsgjenkjenning.

Stemmeassistent

Denne er enda sjeldnere av en funksjon, men den eksisterer. Nest Cam IQ, spesifikt, kan også dobbelt som en slags Google Home Mini, slik at du kan rope ut talekommandoer rett til kameraet. Så hvis du har ønsket deg et Nest Cam og et Google Home, kan du slå to fluer i en smekk.

Det er det eneste allment tilgjengelige Wi-Fi-kameraet vi vet om som har en stemmeassistent innebygd, men den gode nyheten er at du kan kjøpe en separat Google Home Mini eller Amazon Echo Dot for ganske billig. Så en innebygd stemmeassistent er ikke en stor avtale, men det er absolutt en fin vei å gå.

  Hvilke Torrenting-nettsteder fungerer fortsatt?

Alarmsystem

En annen noe sjelden funksjon for et Wi-Fi-kamera er en innebygd alarm som kan høres hvis kameraet oppdager noen form for bevegelse.

De Arlo Pro-system er et godt eksempel. Selv om kameraet i seg selv ikke har maskinvaren til sirenen, gjør navet som følger med alt det tunge løftet. De Kanariøyene er et annet eksempel, og sirenen er innebygd i kameraet, selv om hele oppsettet er litt større enn de fleste andre Wi-Fi-kameraer.

Siden mange Wi-Fi-kameraer brukes for sikkerhetsformål, er en funksjon som denne fornuftig. Forhåpentligvis legger flere selskaper denne typen funksjonalitet til fremtidige Wi-Fi-kameraer.