Windows 11 tastatursnarveier som vil gjøre livet enklere

Lei av å bruke et tastatur hver gang du vil ha noe gjort? Vel, med hurtigtastene eller Windows 11-snarveiene er det litt lettere å få jobben gjort.

Men hvorfor spesielt Windows 11?

Microsoft Windows 11 er den nye aktøren i byen som tiltrekker brukere og er allerede i ferd med å endre spill. Nye Windows er designet for å forbedre kreativiteten og produktiviteten med brukervennlig design.

Windows 11 kobler sammen mennesker og tror på PC-spillopplevelsen. Det nyeste operativsystemet er fullpakket med noen toppfunksjoner og unike tastatursnarveier, noe som gjør det enklere å få tilgang til elementene. Derfor er brukere glade for å installere Windows 11.

Søkeordsnarveier har gjort det enkelt å få tilgang til funksjonene i systemet. Det er imidlertid skremmende å huske snarveiene, og det kan ta tid å få dem riktig.

Vi snakker ikke om Ctrl + A, Ctrl + C, Ctrl + X og Ctrl + V som henholdsvis kan velge, kopiere, klippe ut eller lime inn innholdet, og er standard hurtigtaster. Men vi snakker om snarveiene som er unike og kan gjøre arbeidet enklere.

Men før vi begynner å fange de store fiskene i havet, la oss lede deg gjennom noen vanlige hurtigtaster for å varme deg opp.

  • Gjenta og angre – Ctrl + Y og Ctrl + Z
  • Lukk vinduet eller gjeldende applikasjon – Alt + F4
  • Åpne ny filutforsker – Windows-tast + E
  • Slett det valgte elementet permanent – ​​Ctrl + Slett
  • Åpne klippeverktøy – Windows-tast + SHIft + S
  • Ta et skjermbilde og lagre det i mappen – Windows-tast + PrtScn
  • Bytt mellom vinduene og appene – Alt + Tab
  Hvorfor henger Netflix? Fiks Netflix-lagging på Windows 10

Dette er noen av kommandosnarveiene som man må være klar over. Med dette sagt, her er det nye tillegget til hurtigtastfamilien med Windows 11.

Windows-tast + A

Ved å bruke Windows-tasten + A kan brukere åpne handlingssenteret. Tenk på Action Center som at brukere kan utføre handlinger eller se varsler. Brukerne kan få tilgang til Wi-Fi, Bluetooth, lysstyrke og andre funksjoner gjennom den. Alternativet lar dem også åpne innstillingen ved å bruke knappen som finnes på Action Center.

Windows-tast + C

I Windows 10 kan Windows Key + C åpne Cortana, men i Windows 11 åpner det Microsoft Teams Chat. Det åpner et raskt panel for å sjekke kontaktene deres og nylige meldinger. Hurtigvinduet lar også brukere starte samtaler eller møter uten å åpne selve programmet.

Windows-tast + H

Hvis du er en fan av stemmeskriving, vil Windows-tast + H være din favorittsnarvei. Det vil tillate brukere å starte stemmeskriving for å diktere tekst, og ordene vil automatisk skrive inn. En liten boks åpnes med mikrofonknappen, og ved å klikke på knappen kan brukerne begynne å snakke. Vurder det som diktering eller talegjenkjenning, noe som gjør det lettere å ta notater uten å skrive.

  Reparer Zoom Invalid Meeting ID-feil i Windows 10

Windows-tast + K

Koble systemet ditt til den trådløse skjermen enkelt ved å bruke Windows-tast + K. Det åpner Cast-panelet nederst til høyre på skjermen og viser skjermene som er tilgjengelige for brukere å koble til.

Windows-tast + N

Denne hurtigtasten åpner kalenderen og varslingssenteret på skjermen. Imidlertid kan brukere få tilgang til kalenderen ved å klikke på dato og klokkeslett i nedre høyre hjørne. Hvis du er i humør til å bruke tastaturet, kan Windows-tast + N være ditt valg.

Windows-tast + W

Få tilgang til widgets-panelet direkte ved å trykke på Windows-tast + W. Det inneholder widgets for kalenderen, OneDrive-bilder, vær, spill, trafikk og annet. Sammen med dette kan brukerne holde kontakten med de siste nyhetene med hurtigtasten.

Windows-tast + Z

Snap-oppsett er omfattende nye funksjoner for Windows som lar brukere jobbe med flere apper. Windows Key + Z-funksjonen kan åpne boksen på minimer eller maksimer-knappen i vinduet eller appen. Brukerne kan velge fra oppsettene for å knipse appene uten å endre størrelsen på vinduene i henhold til deres behov.

Windows-tast + Alt + Pil opp

En annen måte å feste appen eller vinduet til den øverste halvdelen av skjermen er ved å klikke på Windows-tasten + Alt + Pil opp. Det vil minimere appen eller vinduet og vise det på øverste halvdel av skjermen i stedet for å ta hele skjermen. Det vil også be brukere om å åpne en annen applikasjon eller side nederst.

  (Fiks) CLOCK WATCHDOG TIMEOUT-feil på Windows 10

Windows-tast + pil ned

Denne hurtigtasten vil feste den aktive appen eller vinduet til en mindre størrelse hvis det tar opp hele eller halve skjermen.

Windows-tast + Alt + pil ned

Det fungerer på motsatt måte av Windows-tast + Alt + Pil opp. Den vil plassere appen i den nedre halvdelen av skjermen mens du blir bedt om å åpne en annen side på øvre halvdel.

Konklusjon

Tastatursnarveiene kan hjelpe deg å navigere i enkelte deler intuitivt og enkelt. Du må imidlertid kjenne flyten til tastaturet for å sikre at du er oppdatert og forstår hva du gjør. Her er de viktigste Windows 11-funksjonene du må være klar over.

Likte du å lese artikkelen? Hva med å dele med verden?

x