VPN

Fullfør anonymitet med Mullvad VPN [Hands-on Testing & Review]

Du trenger ikke engang en e-post for å bruke Mullvad VPN. Men la oss finne ut om det er flere grunner til å bruke det.

Du er kanskje noen som ikke har hørt om Mullvad VPN. Det er ganske vanlig fordi de ikke har noe tilknyttet program. Enkelt sagt, de betaler ikke hvis noen sender dem en kunde.

Dette faktum alene sementerer deres troverdighet over mange andre topp VPN-leverandører.

Men denne artikkelen vil skrape dypt under overflaten med omfattende praktisk testing. Til slutt vil du være klar til å vurdere det selv og foreta den riktige samtalen.

La oss begynne.

Mullvad VPN

Startet i 2009, Mullvad VPN er lokalisert i Sverige, et medlem av 14-øyne overvåkingsallianse. I begynnelsen er ikke dette noe ideelt.

For eksempel har PureVPN flyttet til De britiske jomfruøyene fra Hong Kong, med henvisning til forbrukernes personvern.

Men, Mullvad er åpen kildekode og har startet med uavhengige eksterne revisjoner i 2017. I tillegg kan du lese revisjonsrapportene på nettsiden deres, noe som definitivt er et kjærkomment tillegg.

Dessuten viser de serverne som er leid eller eid som sådan:

Dette krever mye for å avsløre dine leide servere, spesielt hvis du har så mange. Selv om VPN-leverandører er ganske vanlige å leie servere i forskjellige land, nevner de sjelden dette faktum på vidt gap.

Dessuten er alle leide servere dedikert eksklusivt til Mullvad, og det er ingen deling med noen annen forretningsenhet.

Dessuten bruker ikke Mullvad VPN virtuelle servere, noe som er en annen vanlig, men litt usikker praksis med de fleste VPN-er.

Kort sagt, Mullvad VPN er sikker for alle, bortsett fra hvis du er noen som en høyprofilert spion.

Funksjoner

Mullvad VPN har en uttømmende liste over personvernsentriske funksjoner. I tillegg vil du finne mange nyttige avanserte funksjoner som ikke er sett med alle frontlinje VPN-er:

 • Retningslinjer for ingen logger
 • Apper med åpen kildekode
 • Modifisert WireGuard
 • Integrert Kill Switch
 • Multihopping
 • Delt tunneling
 • Port Forwarding
 • Egendefinerte DNS-servere
 • Flat prissetting på tvers av planer
 • DNS- og IPv6-lekkasjebeskyttelse
 • Innebygd annonse- og sporingsblokkering
 • Anonym registrering med kryptobetalinger

Vi bekreftet at listen var flott og kom til slutt til testingen. Gjennomgangen vil ha ytterligere forklaringer av hver funksjon etterfulgt av noen standardtester.

Starter

Man begynner med Mullvad VPN med et tilfeldig generert kontonummer.

Og det blir den eneste metoden for å kommunisere med støtten og aktivere applikasjonen. Så vær så snill å ikke miste den. 👈

Etter at du har generert kontonummeret ditt, kan du legge til tid. Abonnementene er ekstremt brukervennlige og plager ikke langtidskontrakter.

Selv om det ikke er noen gratis plan, dekker en 30-dagers pengene-tilbake-garanti enhver risiko for nye brukere.

Og du kan også betale kontant for fullstendig privatliv:

Uansett, vi abonnerte på den månedlige planen og lastet ned Windows-applikasjonen for videre testing.

Brukergrensesnitt

Innlogging gjøres med det allerede genererte kontonummeret. Alternativt kan du laste ned applikasjonen, opprette en konto med den og kjøpe kreditter.

Brukergrensesnittet ser ikke moderne ut, men ingenting egentlig utdatert. Den er pakket inn i en fin enkeltpanelsvisning, i motsetning til Namecheap VPN, som var spredt i et trepanelssystem.

Alle de grunnleggende og avanserte alternativene er skjult under tannhjulikonet øverst til høyre. Så det er ingen sjanse for at du vil gå glipp av noe i et komplisert brukergrensesnitt som det var med HideMyAss VPN.

  Hva er den beste VPN-en i USA?

Dessuten vil du finne en hengelås i oppgavelinjen som indikerer tilkoblingsstatus. Denne forblir ulåst i rødt og blir grønn når du oppretter en tilkobling. Dessuten lar den deg koble til/fra med et enkelt høyreklikk uten å åpne applikasjonen.

Grensesnittet er festet til oppgavelinjen. Og du kan frigjøre den ved å navigere til Innstillinger > Innstillinger og bytte den til Unpin-appen fra oppgavelinjen.

Totalt sett er brukergrensesnittet enkelt, intuitivt og fungerer uten problemer.

Automatisk tilkobling og annonseblokkering

Du kan stille inn Mullvad VPN til å automatisk starte og koble til når du starter datamaskinen. Disse funksjonene er imidlertid uavhengige. For eksempel kan man sette den til å starte ved oppstart, men forbli frakoblet. På samme måte kan dette konfigureres til å koble til automatisk med appoppstarten, men unngå å åpne ved oppstart.

Det er et alternativ for å blokkere annonser og sporere rett under Auto-connect. Selv om annonseblokkering vil sikre en distraksjonsfri nettleseropplevelse, kan dette ødelegge enkelte nettsteder.

I tillegg er det Block trackers for å sikre en randomisert nettlesers fingeravtrykksom hjelper til med å omgå målrettede annonser.

Men vi har lagt merke til at VPN-er bare gir delvis beskyttelse og ikke tjener formålet helt.

Dette var det samme med vår testing av ProtonVPN. Netshield skulle blokkere annonser, skadelig programvare og sporere. Men selv å bruke det til full styrke resulterte i et unikt nettleserfingeravtrykk, som med Mullvad VPN.

En mer dedikert løsning for å beskytte mot annonser og sporere er anti-spor programvare. Alternativt kan du ganske enkelt begynne å bruke Brave Browser. Den har utmerkede blokkere på plass og gir en sjanse til å tjene gratis krypto også.

Integrert Kill Switch

En kill switch beskytter VPN-brukere under midlertidige problemer i VPN-tilkobling. Dette sikrer at brukerens IP-adresse forblir skjult når krypteringen går ned.

Mullvad VPN kommer med en integrert kill-switch, noe som betyr at den vil deaktivere internettilgang hver gang du bytter server eller for midlertidige forstyrrelser på serversiden. Dette er en innebygd funksjon og kan ikke slås av.

I tillegg kan du øke ante med Alltid krever VPN (under Aktiver IPv6). Dette tillater bare tilgang når det er en VPN-tilkobling. Selv appene som er ekskludert i Split Tunneling (diskutert senere) vil være internettblokkert.

Delt tunneling

Split Tunneling er å spare utvalgte applikasjoner fra VPN-kryptering og hastighetsreguleringen som følger med. Du finner dette alternativet i Innstillinger > Avansert > Delt tunneling.

Prosessen er enkel. Velg enten fra den delte tunnelfilterdelen eller bla ned og velg Finn en annen app.

Og igjen, denne funksjonen vil ikke fungere med Alltid krever VPN.

Tunnelprotokoll

Tunnelprotokoller, bedre kjent som VPN-protokoller, er ryggraden i VPN-tilkoblingen din. Dette er bestemmelsene som er ansvarlige for å tilby en kryptert tilkobling. I et nøtteskall dikterer disse reglene VPN-tilkoblingen din spiller med.

Det er mange VPN-protokoller for spesifikke brukstilfeller. Mullvad VPN er utstyrt med OpenVPN og WireGuard, to av de beste.

Det ideelle alternativet for en lekmann er å overlate det til Automatisk. Men det ville være best å foretrekke OpenVPN (TCP) for å omgå sensur som å fjerne blokkering av Netflix internasjonale biblioteker eller få tilgang til Facebook fra Kina.

Eller du kan bytte til WireGuard for raske tilkoblinger. Spesielt bruker Mullvad VPN forbedret WireGuard, som er like sikker som OpenVPN-protokollen.

Multihop (broservere)

Med Mullvad VPN kan du få trafikken rutet fra flere VPN-servere før du går ut. Dette er i utgangspunktet gjort for å få et ekstra lag med sikkerhet og er generelt unødvendig for de fleste brukere.

  Hvordan bruke en VPN med DraftKings

Multihop passer best for kompromitterte servere (les leid) og omgåelse av sensur i internettregulerte land som Tyrkia. Men som en bieffekt av ekstra ruting, vil du oppleve enda mer fradrag i nettverkshastighet.

Gå over til Bridge-modus i OpenVPN-innstillingene, som ligger under Tunnel Protocol-delen.

Nå kan du bytte til Automatisk under bromodus. Dette alternativet vil prøve tre ganger normalt før du går for en multihop-tilkobling. Alternativt kan du ganske enkelt velge På og prøve en brokoblet forbindelse med det første forsøket.

Du har valget mellom å velge spesifikke inngangs- og utgangsservere via Bytt plassering på startskjermen etter å ha slått den på i innstillingene.

Mullvad VPN-applikasjonen støtter flere serverruting gjennom OpenVPN-protokollen. Og du må generere, laste ned og bruke konfigurasjonsfilene til sette opp multihop med WireGuard.

Etter sigende bruker Mullvad Shadowsocks for sine multihop-funksjoner. Shadowsocks er en åpen kildekode-proxy som opprinnelig ble opprettet for å omgå sensur i Kina. Men presset fra kinesiske myndigheter tvang utvikleren til å gjøre det om til et åpen kildekode-prosjekt administrert av verdensomspennende bidragsytere.

Mens det får datapakker til å se ut som vanlig HTTPS-trafikk, gjør en kobling med en VPN-server duoen mer robust.

Det åpenbare målet er å omgå sensur samtidig som man har et privat og anonymt internett.

Port Forwarding

Port Forwarding (aka Port Mapping) er for å gi rask tilgang til eksterne tjenester/filer som ligger innenfor et privat nettverk. Dette hjelper innkommende tilkoblinger direkte til å nå destinasjonen og forbedre ytelsen.

Dette er vanligvis distribuert i spill, innstilling av FTP-servere for filoverføring, etc.

Du kan opprette/slette porter fra Mullvad VPN-kontosiden din:

Klikk på Administrer porter og WireGuard-tastene øverst til høyre. Alternativt kan du nå dit fra Mullvad VPN-applikasjonen din ved å navigere til Tunnel Protocol > WireGuard > WireGuard-innstillinger > Wireguard Keys > Administrer nøkler.

For WireGuard velger du nøkkelen som er i bruk på den tiltenkte enheten som skal fungere som server for eksterne tilkoblinger. Eller velg Ingen nøkkel for OpenVPN. Til slutt klikker du på Legg til port-knappen på høyre side for å få portnummeret.

Dette vil tildele og holde porten fungerende til du har tid på kontoen din. Spesielt fungerer denne funksjonen bare uten at automatisk fornyelse er slått på. I slike tilfeller kan du avbryte ditt automatiske abonnement og begynne å betale manuelt. Dette vil ikke påvirke tiden som er igjen av ditt nåværende abonnement.

Du kan administrere portene fra samme seksjon. Mullvad VPN fjerner disse portene etter 20 dager etter kontoens utløp.

Og husk å koble til samme by som med den videresendte havnen. Dessuten vil dette ta litt tid å aktivere. Så vent på aktiveringen og start VPN-applikasjonen på nytt før du bruker en bestemt port.

Egendefinert DNS-server

En tett plassert, godt vedlikeholdt DNS-server er en ytelsesforsterker. Du kan abonnere på premium tredjeparts DNS-servere eller bruke gratis, f.eks Googles offentlige DNS eller Comodo Secure DNS.

Mullvad har sin egen offentlige DNS-tjeneste. Man kan bruke det selv om man ikke bruker VPN-tjenesten deres.

Du kan angi IP-adressen til DNS-serverne i Innstillinger > Avansert > Bruk egendefinert DNS-server.

Når det er sagt, undergraver bruk av tilpasset DNS personvernet ditt, spesielt hvis du ikke er sikker på den spesifikke DNS-vertstjenesten.

En DNS-server kan logge dataene dine og snoke over nettaktiviteten din. Derfor er det generelt ikke foreskrevet å bruke tilpassede ikke-pålitelige DNS-servere. Avslutningsvis trenger du ikke et tilpasset DNS-oppsett i de fleste tilfeller og har det bedre uten det.

Så det dekker de fleste av Mullvads VPN-funksjoner. Ytterligere deler handler om noen grunnleggende VPN-tester for å validere personvern- og ytelseskravene.

  Hvorfor trenger du en VPN for torrenting?

IP- og WebRTC-test

Dette er en av de første tingene brukere ber om med en VPN: en anonym IP-adresse. Med Mullvad VPN har du en anonym IPv4-adresse og kan bruke en IPv6-adresse selv om du ikke har en opprinnelig.

Men du kan slå av Aktiver IPv6 hvis du ikke vil ha en maskert. Hvis du deaktiverer den, får du bare en IPv4-adresse selv om du har en IPv6-adresse.

Mullvad VPN presterte utmerket ved å maskere IPv4- og IPv6-adressene mine. Den var utmerket i håndtering nettleserbaserte WebRTC-lekkasjer også.

Du kan sjekke IP-adressen din på nettleserlekkasjer.

DNS-lekkasjetest

En DNS-server er det første datamaskinen din kontakter mens du oppretter en ny utgående tilkobling.

Normalt er det Internett-leverandøren din som håndterer DNS-forespørsler. Men det bør endres til VPN-leverandøren etter tilkobling til en kryptert VPN-tunnel, selv om visse VPN-er mislykkes, noe som resulterer i en DNS-lekkasje.

En DNS-lekkasje er når DNS-spørringene dine omgår VPN-en din og lander tilbake til den opprinnelige DNS-serveren, som mest sannsynlig håndteres av Internett-leverandøren din. Med det kan Internett-leverandøren din overvåke internettaktivitetene dine som hver nettside du besøker, nedlastingene dine, lenker du klikker på osv.

Og det skal ikke skje. Det dreper en av kjernepilarene – personvern – ved bruk av en VPN.

Vi kjørte en utvidet DNS-lekkasjetest med Mullvad VPN:

Resultatene indikerer ingen DNS-lekkasje at Mullvad VPN håndterte alle DNS-spørringer.

Krypteringstest

Nettverksanalyse er ikke så vanskelig som det var for en tid tilbake. Verktøy som Wireshark er fritt tilgjengelig for å hjelpe dårlige skuespillere med å få viktige detaljer om deg som nettleser, operativsystem, IP-adresse, etc.

Det foregående bildet avslører mye fra en enkelt datapakke. Og tusenvis reiser per minutt basert på nettaktiviteten din.

Til slutt kommer dette til VPN for å kryptere denne informasjonen som i bildet ovenfor, slik at tilskueren ikke får noe.

Avslutningsvis fungerte krypteringen, og en gjennomsnittlig bruker har ingenting å bekymre seg for.

Fartstest

Hastighetstester indikerer kapasiteten til en VPN-server til å levere etter vanlig kryptering. Selv om premium VPN-er aldri svikter deg, er hastighetsreguleringen uunngåelig.

Dette var resultatene med MullvadVPN med automatisk protokollvalg slått på:

ServerPing (ms)Last ned (Mbps)Last opp (Mbps)Ca. Avstand (km)Default648.7239.86NASingapore7546.145.366200Stockholm, Sverige35442.3117.325720Manchester, UK32729.721.546900Miami, Florida, USA46731.21531,709.709.

Den faktiske opplevelsen kan imidlertid variere med faktorer som øyeblikkelig serverbelastning, avstanden mellom innholdsserveren og VPN-serveren, brukerens plassering osv.

En ulempe med Mullvad VPN er ingen omtale av serverbelastning slik det var med ProtonVPN. Det er en avgjørende parameter som er nyttig for å velge en mindre overfylt server for bedre ytelse.

Hastighetsregulering er imidlertid ikke så stort problem med Mullvad VPN.

Mullvad VPN: Endelige inntrykk

Mullvad VPN er bra for beløpet det fakturerer. Den flate prisen reduserer enhver tvetydighet og styrker brukerne mens de abonnerer. Portvideresending er en annen premiumfunksjon som enten er fraværende hos noen topp VPN-leverandører (f.eks. NordVPN) eller kommer som et betalt tillegg med andre som PureVPN.

Imidlertid er aspektene som trenger Mullvads oppmerksomhet antall servere (for øyeblikket er det bare 700+), geo-oppheving (Netflix, BBC iPlayer, Hulu, etc.), og å gi hjelpetekster i VPN-applikasjonen.

Selv om vi har noen VPN-er som er gode på det, som ProtonVPN, er de dobbelt så dyre for månedlige abonnementer.

Og Freedom of The Press Foundation berømmer Mullvad VPN åpenbart øker dens fordeler. I tillegg bruker den høyt respekterte Mozilla VPN også Mullvad VPN-servere.

Det vil imidlertid være fordelaktig om du går gjennom vår ProtonVPN-gjennomgang før du ringer den siste.

x