10 beste 360-kameraer å fotografere fra alle vinkler

I løpet av få år har det vært stor popularitet for 360-graders videoer, bilder og bilder.

Dette er fordi 360-graders innhold tilbyr en oppslukende og unik måte å se verden på. 360-innhold fjerner grensene for å ta bilder og videoer fra bare ett perspektiv.

Du kan enkelt fange en scene fra alle vinkler med denne 360-graders teknologien. Det betyr at du virkelig kan fordype seerne i enhver scene, noe som ikke var tilfelle med tradisjonelle metoder.

Teknologien utvikler seg daglig, og som et resultat øker også rimeligheten og kvaliteten til 360-graders kameraer. Dette gjør 360-graders kameraer mye mer tilgjengelige for innholdsskapere enn noen gang før.

Men før vi finner de beste 360-graders kameraalternativene, la oss utforske hva de er.

Hva er et 360-graders kamera?

Et 360-graders kamera, også kalt et rundstrålende kamera, består av et 360-graders synsfelt (FOV). Som et resultat kan den fange opp alt rundt deg. Dette er avgjørende enheter når du trenger å fange et synsfelt av større størrelse, som panoramaer.

Hvordan fungerer et 360-kamera?

Oftest består 360-graders kameraer av linser i et sirkulært arrangement med mulighet for vidvinkelopptak. Dette arrangementet hjelper disse kameraene med å fange omgivelsene fra alle vinkler samtidig.

Det resulterende klippet kommer i form av en 360-graders video eller bilde. Du kan se disse klippene på enheter som VR-headset, smarttelefoner og datamaskiner.

Noen av 360-kameraene har spesialfunksjoner som gjør at du kan slå sammen flere 360-graders bilder. Som et resultat får du et enda mer utvidet synsfelt.

Hva er noen bruksområder for 360-kameraer?

Det er mange bruksområder for 360-graders kameraer på forskjellige områder. La oss snakke om noen store brukstilfeller av denne teknologien.

  • Ta 360-graders videoer og bilder: Hvis du er en innholdsskaper, kan disse kameraene gi seerne en virkelig oppslukende opplevelse. Du kan maksimere kvaliteten på videoinnholdet ditt ved å fange hendelser eller omgivelser fra forskjellige vinkler.
  • 360-graders opptak under vann: De fleste 360-kameraer har en vanntett design. Dette gjør dem perfekte for å ta fengslende undervannsbilder fra vide vinkler.
  • Dekk alle i en konferanse: 360-kameraer, når de er plassert i midten av bordet, hjelper til med å fange alle i en konferanse eller et møte.
  • Eiendomsturer: Eiendomsmeglere eller -selgere bruker nå mye 360-kameraer for å ta forlokkende bilder og videoer av eiendommer. Dette har gjort det praktisk å tilby potensielle kunder en 360-graders virtuell omvisning i eiendommene.
  14 beste treningssykler for hjemmet ditt og for å være sunn

Nå skal vi se nærmere på noen av de beste 360-kameraene.

Insta360 X3 vanntett kamera

Insta360 X3 hjelper deg med å ta opp Active HDR 5.7K 360-videoer. Du kan velge vinkelen du ønsker og ta fengslende bilder. Den har en AI-drevet Insta360-app.

Dens 1/2″ 48 MP-sensorer lar deg fange med forbedret klarhet selv om du tar opp under dårlige lysforhold. Den er sikkerhetskopiert med en batteristyrke på 1800 mAh. Den har en usynlig selfie-pinne som forsvinner mens du redigerer opptakene.

Dens 360-horisontlås og FlowState holder videoene dine jevne, selv om du følger en sikksakk-bane.

Insta360 ONE X2

Det er et kraftig 360-action kamera som er opptil 33 fot vanntett og kommer med et lommemannskap. Denne enkeltenheten lar deg fotografere i alle retninger med den ultimate 5,7K 360-opptak. FlowState-stabiliseringen som den kommer med gjør skuddene dine jevne og stødige.

Insta360 ONE X2 lar deg fange droner som engler med et tredjepersonsperspektiv. Den usynlige kamerapinnen forsvinner lett under redigering. AI-redigeringsteknologien gjør at du enkelt kan komme opp med innhold av høy kvalitet.

GoPro MAX

For å ta oppslukende videoer eller bilder i heltestil, prøv GoPro Max 360-kameraet. Dens frontvendte skjermen og haglemikrofonen gir deg det ultimate resultatet.

Dens 180-graders fangst gir deg perfekt stabilisering. Den lar deg streame live med 1080p-oppløsning. Funksjonen for horisontutjevning i HERO-modus lar deg ta kinobilder med ultimat jevnhet. PowerPano-funksjonene lar deg ta 270-graders panoramabilder uten forvrengning.

  Hvordan opprette konto på Yelp

MAX er utstyrt med seks mikrofoner som fanger opp lyd av fantastisk kvalitet. Du kan også ta opp time-lapse-videoer mens du er i en aktivitet.

Ricoh Theta X

Dette Ricoh Theta X 360-opptakskameraet har en 2,25-tommers skjerm som støtter en berøringsskjerm. Det betyr at du kan utføre mange operasjoner på den uten å bruke smarttelefonen. Den lar deg ta stillbilder i høy oppløsning med en utgang på nesten 60 MP.

Bildestabiliseringen lar deg ta 360-graders videoer med en oppløsning på 5,7K. Den lar deg bytte mellom minnekortet og batteriet. USB 3.0 Type-C-port gir strøm til kameraet selv når stativet er i bruk. Dette kameraet kommer i en kropp av magnesiumlegering.

KanDao QooCam

Hvis du er på jakt etter et 360-kamera for live-streaming på profesjonelt nivå, kan KanDao QooCam være det ideelle alternativet. Den lar deg streame live i 4K, 5,7K og 8K. Den har en 2,4-tommers LCD og in-Dual Lens F2.0.

Dette er et fullt utstyrt lommekamera som kan oppfylle alle dine krav til live-streaming. Den støtter Wi-Fi, HDMI og Ethernet-tilkoblinger. Den kommer i vanntett design slik at du også kan ta videoer og bilder i regnet.

Insta360 ONE RS Twin Edition

Insta360 ONE RS Twin Edition har et 5,7K 360-objektiv og et 4K-boost-objektiv som lar deg ta detaljerte bilder. Dens FlowState-stabilisering sikrer jevne og stødige bilder uavhengig av objektivet du bruker.

Den nye sensoren lar deg ta 48 MP-bilder og 6K HDR widescreen-videoer. Denne ONE RS har en usynlig selfie-pinne som gir fantastiske bilder i tredjepersonsperspektiv.

RICOH THETA Z1

RICOH THETA Z1 kommer med 2,7 ganger mer tilleggskapasitet enn den tidligere modellen. Den kommer med 51 GB intern lagring. Det betyr at du kan ta rundt 900 RAW-bilder, 6350 JPEG-bilder og 4K-videoer på 110 minutter.

Med RICOH THETA Z1 kan du ta 360-graders bilder med en oppløsning på 23MP. HDR-bildebehandlingen lar deg ta bilder med varierende lysstyrkenivåer.

  7 nettkurs du trenger å vite

Dens 4-kanals mikrofon lar deg ta opp oppslukende lyd sammen med fengslende videoer. Den støtter en USB 3.0 Type C-tilkobling, som tillater rask overføring av filer.

Insta360 ONE RS 1-tommers 360 Edition

Dette 360-kameraet har en dobbel 1-tommers CMOS-sensor som leverer dynamisk rekkevidde og eksepsjonelle bilder. Og det også, selv under dårlige lysforhold. Den lar deg ta opp 360-videoer med 6K-oppløsning.

Den lar deg ta bilder med dynamisk rekkevidde med 21 MP i PureShot HDR-modus. Den har 360-horisontlås og FlowState-stabilisering som gir utrolig jevne videoer.

Rylo 5.8K 360 videokamera

Dette 360-kameraet kommer med horisontutjevning og banebrytende stabiliseringsteknologi som hjelper deg med å ta jevne bilder. Dette kamerateamet kommer med synkroniseringskabler som støtter iPhones og mange Android-enheter.

Dette Rylo 5.8K 360-videokameraet tilbyr ett års begrenset garanti. Den kommer med et 16 GB SD-kort og trådløs tilkobling. Med dette kan du ta bilder rygg-til-rygg og registrere uttrykkene dine utrolig.

Samsung Gear 360 (2017-utgaven)

Dette Samsung 360-kameraet kan fange hvert øyeblikk med perfeksjonen til 4K-oppløsning. Den lar deg ta 15 MP-bilder med 180 graders linser.

Den har en vanntetthetsgrad på IP53. Den brukervennlige appen lar deg redigere bildene og videoene dine. Den lar deg også dele dem direkte på ulike sosiale medieplattformer.

Siste ord

Så hvis du leter etter et perfekt 360-kamera, bør du vurdere disse alternativene. Disse kan hjelpe deg med å bringe utrolig unikt og detaljert innhold til publikum.

Det kan også være lurt å utforske de beste TF-kortene for kameraet ditt og andre dingser.

x