10 beste brannmurer for Linux for effektiv systembeskyttelse [2023]

Linux er det sikreste operativsystemet. Dette er fordi den tilbyr en konfigurerbar innebygd brannmur. Det er imidlertid ikke nybegynnervennlig, og presser nye brukere til å se etter andre, mer brukervennlige Linux-brannmurer.

I denne artikkelen vil vi liste opp de beste Linux-brannmurene som kan hjelpe deg å holde deg beskyttet. Vi vil undersøke disse brannmurene for Linux gjennom forskjellige kriterier, inkludert grensesnitt, funksjoner, alternativer, fellesskap, ytelse og enkel oppsett.

La oss komme i gang.

Hva er en brannmur?

En brannmur er en digital vegg (maskinvare- eller programvarebasert) som beskytter datamaskinen og tilkoblede enheter mot trusler utenfor. Den gjør det ved å overvåke all innkommende og utgående trafikk.

Brannmurer er svært tilpassbare, slik at du kan definere sikkerhetsregler. Disse reglene kan settes til å tillate, forby eller pålegge spesielle vilkår for apper, skuespillere og tjenester.

Linux-kjernen kommer med Netfilter-undersystemet som beskytter systemet mot et ubeskyttet nettverk. Den er imidlertid ikke tilgjengelig og krever mye teknisk kunnskap å bruke. Du har også iptables som identifiserer pakker slik at regler kan brukes på dem.

Den mest populære Linux-brannmuren bruker imidlertid undersystemet til å gjøre pakkefiltrering, en prosess for å filtrere ut pakker, avhengig av reglene.

Kort sagt handler det om å beskytte det pålitelige interne nettverket ditt fra et upålitelig eksternt nettverk som Internett.

Som Linux-bruker finner du to typer Linux-brannmurer:

  • Kommandolinje- eller GUI-verktøy: Kommandolinje- eller GUI-verktøyet utnytter allerede tilgjengelige brannmurfunksjoner i Linux, som IPtables, Netfilter, FirewallD, UFW, etc. For å konfigurere disse trenger du teknisk kunnskap.
  • Frittstående Linux-brannmur: Den frittstående brannmurløsningen for Linux er mer brukervennlig og gir bedre brukervennlighet. Dessuten gir de bedre funksjoner, inkludert muligheten til å rute trafikk eller lage rapporter.

Hvorfor trenger du å beskytte Linux-systemer mot uautorisert tilgang?

Uautorisert tilgang til ethvert system, inkludert Linux, er ikke ideelt. Tross alt kan den ondsinnede aktøren hemme og kompromittere systemets og den tilkoblede enhetens integritet og sikkerhet.

For eksempel kan skuespilleren endre oppstartssektorene og forhindre at systemet starter opp riktig. De kan også installere og aktivere skadelig programvare som kan bremse et system, stjele sensitiv informasjon, krasje systemet og til og med bruke systemet til å spre skadelig programvare til tilkoblede enheter.

For å beskytte Linux-systemer trenger du mange sikkerhetssystemer, inkludert brannmurer og antivirusløsninger. I tillegg må brukere også følge beste praksis, inkludert bruk av sterke passord, aktivering av tofaktorautentisering (2FA) og bruk av SSH ved tilgang til eksterne maskiner.

Og hvis du er vert for en nettapplikasjon på en Linux-drevet server, må du beskytte serveren for enhver pris. Du kan bruke åpen kildekode nettapplikasjonsbrannmurer (WAF) for å forbedre sikkerheten eller kommersielle for en mer fokusert sikkerhetsløsning.

Linux-brannmurfunksjoner som du bør se etter

Før du velger brannmuren for Linux, må du se etter noen nøkkelfunksjoner. Med disse funksjonene kan du sikre at brannmuren kan beskytte systemet ditt og det tilkoblede nettverket. Disse inkluderer:

  • Brukervennlighet: Brannmuren må tilby en enkel måte for brukere å konfigurere og administrere. Hvis du er ny på Linux, må du bruke frittstående Linux-brannmurløsninger som er enklere å bruke enn innebygde Linux-brannmurløsninger.
  • Konfigurerbar: Du må kunne konfigurere brannmuren ved behov. For eksempel bør det tilby muligheten til å angi tilpassede nettverkssoner, tidsbestemte sikkerhetspolicyer, etc.
  • Pakkefiltrering og SPI: Brannmur for Linux bør tilby muligheten til å filtrere pakker basert på anvendte regler. I tillegg kan det tilby Stateful Package Inspection (SPI) som gir nettverkstilkoblingsinformasjon under pakkefiltrering.
  • Vertsmiljø: Bedrifter eller bedrifter som velger en frittstående Linux-brannmur må sjekke vertsmiljøets kompatibilitet. Det vil hjelpe med å måle om du trenger implementeringsstøtte og eventuelle tilhørende investeringer.
  • Dokumentasjon og fellesskap: Når vi jobber med Linux, er de fleste brannmurtilbudene åpen kildekode. Dette gjør det viktig å sjekke utviklerens fellesskap for å forstå utgivelsene, oppdateringene og andre støttekanaler. Du bør også sjekke brannmurens dokumentasjon, da den vil gi deg en klar ide om hvorvidt den oppfyller dine krav. God dokumentasjon vil også hjelpe deg under installasjon, tilpasning og feilsøking.
  Hvordan få størrelsen på en fil eller katalog i Linux

Det kan også være lurt å se om brannmuren for Linux tilbyr ikke-brannmurfunksjoner som Virtual Private Network (VPN), innholdsfiltrering, inntrengningsdeteksjon og forebygging.

Linux-systemene dine kommer allerede forhåndsutstyrt med brannmurer. Det kan imidlertid være utfordrende å bruke dem, da det krever teknisk kunnskap. Dessuten har disse innebygde brannmurene også begrensede muligheter. Det er her disse frittstående brannmurene for Linux kommer inn.

IPFire

IPFire er en brukervennlig, funksjonsrik Linux-basert stateful brannmurdistro. Det er også gratis å bruke da det faller inn under kategorien åpen kildekode brannmur. Dette gjør den til en pålitelig frittstående brannmur som gjør det mulig for Linux-brukere å styrke operativsystemsikkerheten.

IPFire er en unik distro som tilbyr en av de beste brannmurmotorene og Intrusion Prevention Systems.

Siden det er en stateful brannmur-distro, kan du kjøre den på skyen. I tillegg er den tilgjengelig på Amazon Cloud, hvor du kan lage fleksible regler. Dessuten kan bedrifter bruke det tilgjengelige inntrengningsdeteksjonssystemet for å beskytte skyservere. For å gjøre ekstern tilgang sikker, kommer den med VPN-støtte.

Til slutt kan du bruke Pakfire, et pakkebehandlingssystem, til å installere tilleggsprogrammer som å kjøre Tor-node, kjøre reléer eller proxyer.

Nøkkelegenskaper:

  • Brannmurmotor og instruksjonsforebyggende system.
  • Tilbyr standardsoner med forskjellige sikkerhetspolicyer. For eksempel DMZ og LAN.
  • Oppdateres ofte for å forhindre angrepsvektorer og sikkerhetssårbarheter.
  • Tilbyr Stateful Package Inspection (SPI) brannmur bygget på toppen av Netfilter
  • Gir et intuitivt nettbrukergrensesnitt
  • Beskytter mot Denial-of-Service-angrep.
  • Den lar brukere lage logging og grafiske rapporter for innsikt.
  • Den kan installeres på maskinvareenheter som Raspberry Pi.

Smoothwall Express

Smoothwall Express er en gratis brannmur med åpen kildekode. Utviklingen startet i 2000, noe som gjorde den til en to tiår gammel brannmur. Den hadde som mål å la nye hjemmebrukere sette opp Linux-sikkerhet. Og det er derfor det er enkelt å installere, sette opp og bruke.

I tillegg til Smoothwall åpen kildekode-utgave, tilbyr de et kommersielt tilbud.

Smoothwall Express ble sist oppdatert i 2014. Dette gjør den imidlertid ikke til en utdatert brannmur.

Nøkkelegenskaper:

  • Minimalistisk GNU/Linux brannmur
  • Minimalt maskinvarekrav
  • Svært konfigurerbar ettersom den lar deg angi pålitelige nettverk
  • Oppdag nettverksenheter automatisk
  • Plug-and-play backup
  Hvordan bruke hvilken kommando på Linux

Nebero

Nebero er en åpen kildekode tilpassbar Linux-distribusjon som tilbyr bedrifter en fleksibel tilnærming til Linuxs sikkerhet, skalerbarhet og funksjonalitet. Ved å bruke den kan organisasjoner sikre at nettverket deres alltid er sikkert. I tillegg beskytter den organisasjonens nettverk mot ondsinnede angrep, inkludert spionprogrammer, trojanere og mye mer.

Nebero er imidlertid ikke gratis. Den gir tilgang til fem varianter: Enterprise, Premium, Standard, SOHO og Basic. Hver av dem har et annet funksjonssett, og du bør sjekke prissiden deres for å forstå forskjellen. Alle disse planene kommer med gratis oppgraderinger og støtte det første året. I tillegg får selskaper ubegrensede brukerlisenser på alle planer.

Nøkkelegenskaper:

  • Fellesskapsfokusert utvikling og regelmessige oppdateringer
  • Tilbyr rapportering og analyser for å forstå nettverkssikkerhet, ytelse og interaksjon mellom nettverksenheter.
  • Tilgang til VPN for sikker tilkobling
  • Samlet trusselhåndtering som gir tilgang til neste generasjons brannmur, nettfilter, Gateway Anti-Spam, Intrusion Prevention System, WAF og mye mer.
  • Båndbreddestyring for bedre nettverksytelse
  • BYOD-fokusert sikkerhet og katastrofegjenoppretting.

Nerbora tilbyr også tillegg, inkludert DMZ, Virtual Appliance, Wi-Fi-sikkerhet, osv. Du kan prøve Nebero ved å be om en demo og deretter gå for eventuelle betalte alternativer.

OPNSense

OPNSense er en funksjonsrik brannmurløsning som lar deg sikre bedriftsnettverket ditt. Den kommer i gratis og betalte alternativer og er basert på FreeBSD-distribusjon. Dessuten utviklet det seg fra to åpen kildekodeprosjekter på toppnivå: pfSense og m0n0wall.

I tillegg har OPNSense inngått samarbeid med populære teknologiledere som ZeroTier, Suricata, Sensei og flere for å tilby utmerkede integrasjonsmuligheter for brukerne.

Den tilbyr et intuitivt og brukervennlig grensesnitt for brukere. Gratisversjonen er et ideelt sted å komme i gang, hvor du utforsker den før du prøver den betalte OPNsense Business Edition, som gir deg tilgang til 70+ plugins omfattende.

I motsetning til SmoothWall Express, er OPNSense aktivt utviklet og har sett over 190 utgivelser.

Nøkkelegenskaper:

  • En stateful brannmur som fungerer med IPv4 og IPv6.
  • Støtte Multi-WAN-oppsett med failover og lastbalansering.
  • Sett opp SD-WAN på få minutter med ZeroTier-plugin.
  • Støtter tofaktorautentisering (2FA), rutingprotokoller og nettfiltrering
  • Tilbyr riktig inntrengningsdeteksjon og -forebyggingssystem
  • Utmerket nettdokumentasjon

PfSense

PfSense er en av de beste gratis Linux-brannmurene med et rent webgrensesnitt, utmerket dokumentasjon og mange funksjoner. Det kan imidlertid være mer utfordrende å bruke på grunn av den kompliserte konfigurasjonsprosessen.

Siden OPNSense er basert på PfSense, vil du finne mange likheter. For eksempel bruker PfSense FreeBSD under panseret. Bortsett fra det, vil du også finne at PfSense tilbyr et omfattende funksjonssett som en fleksibel og svært konfigurerbar brannmur, inntrengningsdeteksjonssystem og støtte for et bredt utvalg maskinvare, inkludert ruter, DNS-server eller DHCP-server. Totalt sett kan PfSense fungere på linje med kommersielle brannmurer.

I tillegg betyr PfSense rik historie at den også inneholder utmerket dokumentasjon.

Nøkkelegenskaper:

  • FreeBSD-basert
  • Støtter et bredt utvalg av maskinvare
  • Rent webgrensesnitt
  • Den kommer med kommersielle funksjoner
  • Støtter VPN-endepunkt og trådløs tilgangspunktkonfigurasjon
  • Utgående og inngående lastbalansering
  • Sanntidsinformasjon

Smoothwall brannmur

Smoothwall Firewall er en komplett alt-i-ett-beskyttelsespakke for høyskoler, skoler og MAT-er. Det er den kommersielle versjonen av Smoothwall Express vi diskuterte ovenfor. Men i motsetning til den gratis og åpen kildekode-versjonen, blir Education-utgaven stadig oppdatert og støttet.

  Hvordan installere og lage en oppstartbar USB med Ventoy i Linux

I kjernen får du neste generasjons brannmur som kombinerer stateful pakkeinspeksjon med Layer 7-applikasjonskontroll. Bortsett fra det får du også et dynamisk filter i sanntid og et førsteklasses system for inntrengningsdeteksjon og -forebygging.

Så hvorfor ville du velge Smoothwall Education fremfor Smoothwall Express? Vel, det avhenger av ditt krav. Smoothwall Education er basert i Storbritannia og jobber sammen med britisk lovgivning og krav. På toppen av det er det rettet mot britisk utdanning med britisk-basert støtte. Alle disse gjør det til et utmerket valg for Storbritannia-baserte utdanningsorganisasjoner.

Nøkkelegenskaper:

  • HTTPS-inspeksjon
  • Anti-malware
  • Inntrengningsdeteksjon og forebygging
  • Anonym proxy-deteksjon og blokkering
  • Link og lastbalansering
  • VPN med støtte for IPSec, SSL og L2TP
  • Kilde natting og katalogserverintegrasjon

Du kan bestille en demo eller få et tilbud før du kjøper den for din organisasjon.

Zenarmor

Zenarmor er en programvaredefinert applikasjonsfri teknologi som tilbyr organisasjoner å distribuere øyeblikkelige brannmurer på skyer, på stedet, virtuelle og til og med bare-metal. Den er også lett og kan passe inn i ressurskrevende miljøer.

Med andre ord kan organisasjoner bruke Zenarmor til å starte mikrobrannmurer umiddelbart for å beskytte serverne deres mot uautorisert tilgang. Den støtter ulike plattformer, inkludert Ubuntu, Debian, FreeBSD og andre.

Nøkkelegenskaper:

  • Nettfiltrering, programkontroll og skytrusselsintelligens
  • Autoblokker malware/phishing-forsøk i sanntid
  • Implementer brannmur umiddelbart med minimale oppsettskrav
  • Tilbyr sentralisert skyadministrasjon for å administrere flere brannmurer
  • Forbedrer nettverkssynlighet med rik analyse og rapportering

Du kan starte med Zenarmors gratisutgave for åpen kildekode-plattformer. Bortsett fra det tilbyr den også HOME, SOHO og Business-utgaver.

Strandvegg

Shorewall (også kjent som Shoreline Firewall) er et Netfilter-konfigurasjonsverktøy for GNU/Linux. Det gir et høyt nivå av kontroll uten kostnad. Derfor er det mest hensiktsmessig i miljøer der administratorer må opprette og administrere nettverksinstallasjoner.

Med Shorewall kan du enkelt opprette soner og deres respektive begrensninger.

Nøkkelegenskaper:

  • Evne til å lage hemmelige soner for kontorer eller hjemmenettverk
  • Tilbyr stateful pakkefiltrering basert på Netfilter
  • Støtter VPN-tunneler
  • Media Access Control (MAC) bekreftelse støttes
  • Blokker enkelt IP-adresser og undernettverk

Konfigurasjonsserver

Configserver er en stateful package inspection (SPI) brannmur. Den tilbyr omfattende støtte for Linux-operativsystemer, inkludert RedHat, CloudLinux, Debian, Ubuntu og Fedora.

Med Configserver får du tilgang til en pakke med skript som du kan bruke til å konfigurere nettverkets brannmur. Det inkluderer konfigurering av SPI-iptables, dynamisk DNS IP-adresse, daemonprosess for feil på påloggingsautentisering, etc.

Nøkkelegenskaper:

  • Mistenkelig filrapportering
  • Blokker trafikk basert på blokkeringslisten
  • Tilbyr et forhåndskonfigurert nivå av brannmursikkerhet (lav, middels og brannmur)
  • Inntrengningsdeteksjonssystem
  • Portskanning og blokkering

Vuurmuur

Vuurmuur er en iptables-basert brannmur for Linux. Den gjør det mulig for brukere å konfigurere brannmurer enkelt, samtidig som det gir plass til komplekse konfigurasjoner for avanserte brukere.

Vuurmuur tilbyr en intuitiv Ncurses GUI som også støtter ekstern SSH-administrasjon. Den gir også kraftige overvåkingsfunksjoner, som logger og båndbreddebruk, alt i sanntid.

Nøkkelegenskaper:

  • Trafikkforming
  • IPv6-støtte
  • Syntaks for lesbare regler for mennesker
  • ingen iptables-kunnskap kreves
  • Sikker standardpolicy
  • Anti-spoofing funksjoner
  • Tilbyr muligheten til å lage et bash-brannmurskript
  • Sanntidsovervåking
  • Revisjonslogging

Konklusjon

Linux er et robust operativsystem. Dens innebygde brannmurfunksjoner er imidlertid ikke for alle. De er kompliserte å bruke og tilbyr ikke funksjoner som kreves i et kommersielt oppsett. Det er her disse frittstående Linux-brannmurene kommer inn, og gir tonnevis av avanserte funksjoner uten å være for komplekse å sette opp og administrere.

Du kan også utforske noen beste åpen kildekode-brannmurer for å beskytte nettverket ditt.