10 beste gratis annonseblokkere (anmeldelser) i 2021

Vi lever i en tid med informasjon, som oftere enn ikke angriper oss fra alle mulige retninger i form av tekst, lyd, bilder eller video. Hvor mange ganger har det skjedd for deg å bare prøve å lese en artikkel bare for å bli bombardert av annonser?

Og vi forstår det, annonser er nødvendige for å generere inntekter for nettsteder som lager gratis innhold, men det er bare en dråpe i havet. Mange (dessverre ikke bare) skisserte nettsteder har økt antallet annonser som vises på sidene deres, og forvandlet en en gang så hyggelig nettleseropplevelse til en unnvikekamp.

Du har kanskje snublet over nettsteder som har påtrengende annonser på sidepanelene, mellom avsnittene, popup-typen som får deg til å feilklikke og lande på en helt annen nettside, eller til og med popup-vinduer. Heldigvis har sistnevnte blitt håndtert av de fleste nettlesere som ikke tillater popup-vinduer som standard, så i det minste fikk vi det til for oss.

Men for resten av annonsene som sklir seg inn i synsfeltet vårt, noen subtilt, mens andre er mer som en murstein i ansiktet, er det noen tredjeparts programvareløsninger som kan blokkere annonser, så vel som deres vanlig- kjente domener. Vi kaller disse annonseblokkere, og å få dem tar bare noen få sekunder hvis du vet hvor du skal lete.

Hva er annonseblokkere?

Det er ganske enkelt å finne ut hva annonseblokkere er siden navnet deres er ganske selvforklarende. Hvis du er lei av å se annonser hvor enn de virtuelle sporene dine fører deg til, så er det sannsynligvis et godt tidspunkt å få en annonseblokkering.

Disse verktøyene er oftere enn ikke tilgjengelige som nettleserutvidelser, men du kan også finne dem i form av installerbare programmer på PC-en din (systemomfattende annonseblokkering), eller samlet i antivirus- eller VPN-programvare.

Selv om en systemomfattende annonseblokkering kan være mer effektiv i det lange løp, kan den ende opp med å koste deg mer enn en nettleserutvidelse, spesielt hvis den er inkludert i en antivirusprogramvareløsning eller en VPN. Videre kan bruk av en systemomfattende annonseblokkering ende opp med å endre vertsfilen din, noe som kan hindre deg i å få tilgang til visse domener helt.

Derfor er de fleste av oss avhengige av nettleserbaserte annonseblokkere, som ikke bare er gratis, men de holder de fleste annonsene i sjakk bare mens vi bruker nettleserne våre, som er når de fleste «annonseangrep» skjer.

Vi har utarbeidet en liste over populære gratis annonseblokkerende nettleserutvidelser som kan hjelpe deg med å sette litt avstand mellom deg og annonser uten betydelig innsats. Du bare distribuerer dem og glemmer at de til og med er der. Med mindre du kommer til en av de nettstedene som blokkerer innholdet deres for annonseblokkeringsbrukere, det vil si.

Rask oversikt: hva er den beste gratis annonseblokkeren?

AdBlock Plus
En lett annonseblokkerende utvidelse du kan installere på forskjellige nettlesere, inkludert Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Microsoft Edge, Opera og Yandex-nettleseren. Støtter «rettferdige utgivere» ved å tillate «akseptable annonser» som standard, men du kan slå dem av manuelt hvis du vil. Kan også installeres på nettlesere Samsung Internett (Android) og Safari (iOS), eller lastes ned som en frittstående nettleser for Android-enheten din.

AdLock
Effektiv annonseblokkering som kan installeres som en nettleserutvidelse, men som også er tilgjengelig som skrivebordsverktøy, macOS-program og Android- eller iOS-apper. Du installerer AdLock på Chrome, Firefox, Safari og Edge. Windows-versjonen pakker også tilleggsfunksjoner som kan beskytte deg mot andre eksterne trusler også.

Opera-nettleserens annonseblokkering
Opera-nettleseren har en egen annonseblokkering som du enkelt kan aktivere med et trykk på en bryter. Enten du bruker denne nettleseren på din Windows-PC, Android-telefon eller nettbrett, vil du kunne holde de fleste annonser unna uten å måtte installere noen ekstra annonseblokkerende utvidelser for samme formål. Videre har Opera Browser også en tracker blocker-komponent som beskytter deg mot trackere, som ikke alltid er synlige.

Stands Fair Adblocker
Dette er en Chrome-bygget annonseblokkering som du kan bruke for å hindre synet ditt fra irriterende annonser, samtidig som det lar noen rettferdige annonser være synlige nå og da, slik at du kan støtte nettsteder som genererer inntekter hovedsakelig fra annonser. Men ikke bekymre deg, du kan sette dette tallet til null, slik at du ikke vil se annonser selv når du surfer på nettsteder som bare viser «rettferdige annonser», som utvidelsen uttrykker det.

uBlock Origin
Du har kanskje hørt om uBlock før i to vidt forskjellige scenarier: enten som en av de beste annonseblokkeringsapplikasjonene på markedet eller som en ondsinnet klone som mer enn 8 millioner brukere lastet ned og brukte på PC-ene sine uten en eneste anelse om dens sanne natur. Imidlertid mente uBlock Origin å sette så stor avstand mellom den og klonen, derav navnet, som antyder at det er originalen, den virkelige avtalen.

Trustnav Adblocker
Trustnavs Adblocker er en effektiv annonseblokkeringsløsning brakt til deg av Trustnav som hovedsakelig ble utviklet for Chrome-nettlesere, men er også tilgjengelig som en utvidelse for Mozilla Firefox-nettlesere. Den er lett, har avansert annonsegjenkjenning og lar deg blokkere popup-vinduer slik at de ikke dukker opp på deg når du minst venter det og forstyrrer din fredelige nettleseropplevelse.

Adblocker Ultimate
Adblocker Ultimate er en Chrome-utvidelse som tar sikte på å fjerne alle annonser fullstendig fra nettleseropplevelsen din, enten det er «rettferdig» eller ikke. I motsetning til andre annonseblokkere på denne listen, godtar ikke Adblocker Ultimate ideen om rettferdige annonser, så den blokkerer alt som standard. Dessuten tillater den deg ikke å hviteliste nettsteder, eller med andre ord, den tolererer ingen annonser, uansett hvor de kommer fra.

AdGuard
AdGuard er en veldig effektiv systemomfattende annonseblokkering (vi har nevnt dem ovenfor) som du kan installere på forskjellige enheter, er også tilgjengelig som en nettleserutvidelse og har en VPN, for de som er interessert i å ta personvernet deres til neste nivå. Selv om det er bra på hva det gjør, er ikke AdGuard akkurat gratis, til tross for at det pleide å komme i to varianter: gratis og betalt. Du bruker den i 14 dager gratis, men det er det. Mer om det nedenfor!

Poper Blocker
Som du kanskje har skjønt ved å se på navnet, er Poper Blocker faktisk en utvidelse for popup-blokkering. Imidlertid gjør den en ganske god jobb med å blokkere andre forstyrrende elementer som kan komme mellom deg og en avslappende nyhetslesing eller videoseøkt du kanskje har planlagt. Den har også en spam-blokkering og ikke-påtrengende varsler for å fortelle deg om popup-vinduer den klarte å blokkere.

NoScript
Ikke en annonseblokkering i tradisjonell forstand, men NoScript gir deg ekstra beskyttelse mot ulike trusler som upålitelig Java, Flash, JavaScript og andre plugins ondsinnede kjøring. Videre tilbyr den også en effektiv anti-clickjacking-beskyttelsesmodul og har anti-XSS for å holde personvernet og sikkerheten på optimale nivåer.

I den følgende delen vil vi tilby deg så mange detaljer vi kan om hver annonseblokkering vi har nevnt ovenfor, slik at hvis du er i en vanskelig situasjon og ikke kan velge bare en fra listen vår, til slutt av den vil du forstå mer om hvert produkts funksjonalitet og være i stand til å velge den som passer dine behov best.

Vi har tenkt mye på listen vår og funnet ut en måte å vise frem kun de beste produktene på markedet basert på følgende kriterier:

Beskytter deg effektivt mot annonser, uten kompromisser (såsom hele poenget)
Er gratis eller begrenser deg ikke for mye hvis den kommer som både betalte og gratisversjoner
Brukerens tillitsfaktor
Ikke forlatt, mottar fortsatt oppdateringer regelmessig
Kompatibilitet med mer enn bare ett system (kan installeres i andre nettlesere, for eksempel)
Kan oppdage og blokkere streambare annonser (for eksempel på YouTube eller andre strømmenettsteder)
Blokkerer popup-vinduer og andre typer annonser (tekst, flytende annonser, bannere, automatisk avspilling av videoer, omdirigeringer)

De beste gratis annonseblokkeringsappene i 2021

Med det i tankene, la oss se nærmere på noen av de beste gratis annonseblokkeringene på markedet og se hva som virkelig gjør dem spesielle.

1. AdBlock Plus

AdBlock Plus er for tiden en av de mest populære nettleserutvidelsene med annonseblokkeringsfunksjoner på markedet, og med god grunn. Den er enkel å installere, enklere å konfigurere, og den er kompatibel med mer enn bare én nettleser. Faktisk, fra et kompatibilitetssynspunkt, er AdBlock Plus en av de mest allsidige annonseblokkeringene der ute.

Det er helt gratis, og faktisk åpen kildekode, så du kan være trygg på å vite at prosjektet støttes av ulike medlemmer av annonseblokkerende entusiaster med jevne mellomrom. Som standard lar AdBlock Plus noen annonser passere, som et middel til å støtte rettferdige nettsteder som er avhengige av annonser for å generere inntekter.

Det er ikke å si at malware-nettsteder ikke er avhengige av reklame, men det er en enorm forskjell mellom et warez-nettsted og nettstedet til din favoritt-nyhetskilde, for eksempel. AdBlock Plus tillater annonser for sistnevnte, men blokkerer annonser som opererer på skyggefulle grunner eller deltar i uregjerlige praksiser som å dukke opp fra ingensteds for å dekke det du var i ferd med å klikke, slik at du umiddelbart blir sendt et helt annet sted.

  Slik gjør du din Macs Caps Lock til en ekstra modifikasjonsnøkkel

Men ikke bli forvirret ennå. Bare fordi AdBlock Plus ikke blokkerer «rettferdige annonser» som standard, betyr det ikke at du bare skal sukke og la det gli forbi hvis du ikke er greit med det. Du kan bare få tilgang til den ekstremt brukervennlige konfigurasjonsmenyen og deaktivere alle annonser, enten de er rettferdige eller ikke.

Du kan også konfigurere AdBlock Plus til å tillate annonser uten tredjepartssporing hvis du ønsker å støtte lokale virksomheter eller noe. Faktisk er det i samme seksjon (akseptable annonser) som den forrige typen annonser vi diskuterte. Bare fjern merket i boksen, så skal du være klar.

Noen nettsteder gjemmer seg fortsatt mellom en annonsevegg og tvinger deg til å deaktivere annonseblokkeringen for å få tilgang til visse data eller lese noen av artiklene deres. I stedet for å gjøre det, kan du bare ringe AdBlock Plus-menyen ved å klikke på utvidelsesikonet, og deretter slå den av for den siden spesifikt. Etter det er det opp til deg om du vil deaktivere det eller beholde det slik.

For å gjøre ting mer interessant kan du legge til hele nettsteder eller nettsider til en hviteliste manuelt, slik at AdBlock Plus blir deaktivert som standard mens du surfer på dem. For å få tilgang til Hviteliste-funksjonen, bare åpne AdBlock Plus-konfigurasjonsmenyen, og velg deretter delen Hvitelistede nettsteder.

Sist, men ikke minst, har AdBlock Plus en funksjon reservert for mer avanserte brukere, men vi ser ingen grunn til at du ikke skal dra nytte av den også. Hvis det er et element på siden som fortsatt hindrer visningen din, kan du bruke funksjonen Block Element for å fjerne det fra syne. Alt du trenger å gjøre er å åpne utvidelsens meny (ikke konfigurasjonsmenyen), klikk på Block Element-knappen, og klikk deretter på elementet du vil blokkere.

Legg merke til at hvis du holder musen på siden der du vil fjerne et bestemt element fra visningen, vil visse seksjoner fremheves. Å bruke Block Element på seksjonen vil endre siden (bare for deg), slik at du ikke lenger ser det som plaget deg.

2. AdLock

AdLocks storhet kommer fra det faktum at du kan installere den på flere enheter i din besittelse. Ikke forskjellige nettlesere, vel å merke, men forskjellige enheter, for eksempel Windows-PCer, Mac-PCer og bærbare datamaskiner, iOS-enheter, Android-telefoner og nettbrett. På toppen av det er AdLock også tilgjengelig som en utvidelse for Chrome, Firefox, Safari og Edge-nettlesere, slik at det dekker opp omtrent alt.

Nå til de ikke så gode nyhetene. De fleste appene vi har nevnt før er premiumtjenester, noe som betyr at du må betale for å bruke dem. Dessuten er det ingen livstidslisens tilgjengelig, så du må velge mellom ulike planer for å motta annonsebeskyttelsen du fortjener. For tiden er det tre forskjellige planer: en månedsplan, en årlig og en for 5 hele år, som for øvrig også er den mest lønnsomme.

På den lyse siden er og vil alle AdLocks nettleserutvidelser (forhåpentligvis) forbli gratis. I følge den offisielle nettsiden, hvis du holder deg til å bruke nettleserutvidelsen, vil du aldri bli bedt om å kjøpe eller donere for å fortsette å utvikle appen. AdLock-nettleserutvidelsen kan omgå anti-adblocking-skript, slik at nettsteder ikke sender deg meldingen «Vennligst deaktiver AdBlocker» på din vei.

Det er imidlertid noen forskjeller mellom nettleser- og skrivebordsversjonene av denne tjenesten. Utvidelsen vil nemlig ikke blokkere annonser i alle nettlesere som standard (med mindre du installerer den overalt) eller i apper, og vil ikke fungere på alle typer annonser, på grunn av tekniske begrensninger. Så det er helt opp til deg om du vil fortsette å bruke den gratis utvidelsen eller bytte til skrivebordsversjonen.

Når det gjelder å beskytte deg mot ulike annonser, er AdLock upartisk, så den gjør ingen tjenester til spesifikke annonser, uansett om de er ikke-påtrengende og fungerer som en hovedinntektskilde til favorittnettstedet ditt. Hei, det er det du har betalt for. Vi ser for oss at det kan være veldig frustrerende å betale for et program som skal beskytte deg mot annonser bare for å oppdage at det lar noen annonser gli gjennom.

Blant AdLocks funksjoner kan du finne ikke-diskriminerende annonseblokkering av ulike typer. Derfor, enten annonsen du vanligvis møter er en videoannonse, en tekstbasert, et banner eller et popup-vindu, vil AdLock finne den og forhindre at den når synet ditt. Hvis du går med systemomfattende beskyttelse, vil AdLock ikke bare beskytte nettleseren din, men den vil også utvide paraplyen til apper installert på PC-en din, for eksempel torrent-klienten din, VoIP-appen din eller favorittmediespilleren din.

En annen nyttig funksjon du kan finne i AdLocks verktøybelte er dens evne til å utføre grundige kontroller av lenker før du klikker på dem og advare deg om uønsket tilbud eller skadelig programvare du plutselig kan møte før du faktisk gjør det. Denne funksjonen kan være veldig nyttig, spesielt hvis du er den forhastede typen som klikker tilfeldig på hver lenke i håp om å nå målet ditt raskere. I forbindelse med funksjonene beskrevet ovenfor, kan du finne en hendig modul som kan beskytte dine personlige data mot spyware og phishing-forsøk.

3. Opera-nettleserens annonseblokkering

Hvis du aldri har brukt Opera-nettleseren før eller ikke er i det minste kjent med den, kan det komme som en overraskelse for deg å oppdage at den har en del tilleggsfunksjoner innebygd i verktøybeltet. For en gangs skyld har den en VPN som ikke er halvdårlig, med tanke på at den kan omgå geoblokkering hvis serverne ikke er for overfylte.

Vi er ikke så sikre på retningslinjene for datainnsamling og aktivitetslogging, men dessverre gjør den det den skal gjøre: skjuler identiteten din mens du er online, gjør det gratis og trenger ikke å installere noen tredje -parts programvareløsninger slik at den kan gjøre alt det. Vi ble litt revet med av Opera Browsers VPN, gjorde vi ikke?

Bortsett fra VPN-en, har Opera-nettleseren også en innebygd annonseblokkering som gjør en god jobb med å holde ulike annonsetyper i sjakk, uavhengig av enheten der du har Opera installert og denne funksjonen aktivert. Hei, hvis forskjellige nettsteder oppdaget det og ba oss om å deaktivere annonseblokkeringen vår, betyr det at den holder slutten av handelen.

I tillegg kommer Opera-nettleseren også med en tjeneste som skal forhindre sporingstjenester fra å følge alle bevegelsene dine mens du er online. Det skal være aktivert som standard, men du bør definitivt sjekke og se selv. Bare trykk på Easy Setup-knappen (øverst til høyre, ved siden av hjertet) og sørg for at alternativet Block trackers er aktivert.

Det er forresten også der du må se for å sjekke om annonseblokkeringen er aktivert. Hvis den ikke er det, gi den en god snurr og pust lett i et nettmiljø som ikke er hindret av annonser.

Opera-nettleserens annonseblokkering og sporingsblokkering har begge noen konfigurasjonsseksjoner du kan bruke for å tilpasse måten de fungerer på. Det er ikke noe fancy, men gir deg en haug med alternativer angående ting du vil blokkere og ting du trenger å gjøre et unntak for.

For å få tilgang til disse konfigurasjonsdelene, trykk på Easy Setup-knappen, bla ned til slutten av menyen og klikk på knappen Gå til fulle nettleserinnstillinger. De to første alternativene i konfigurasjonsmenyen bør være annonseblokkering og sporingsblokkering. Du kan administrere unntak og lister for hver av disse tjenestene, så hvis du har noen nettsteder der du ønsker å se annonser eller bli sporet, kan du gjerne legge dem til i disse listene. Kanskje du eier et nettsted og ønsker å sjekke måten annonser vises på det, hvem vet.

Poenget er at Opera Browser gjør en utmerket jobb som nettleser, med tanke på den imponerende samlingen av tilleggsfunksjoner som ikke er standard for en nettleser den har i verktøybeltet. Hvis du vil ha en annonsefri opplevelse, bør du definitivt vurdere å bruke Opera-nettleseren så lenge du ikke glemmer å aktivere annonseblokkering og sporingsblokkering.

4. Stands Fair Adblocker

Stands Fair Adblocker kan være litt forvirrende når det kommer til hvordan du kan kalle det. Chromes nettbutikk kaller det Fair AdBlocker, dens offisielle nettside kaller det Stands, og jeg antar at resten av oss bare burde bruke det fulle navnet: Stands Fair Adblocker. Navnet er heller ingen tilfeldighet, vel å merke.

Stands-delen er proprietær, men Fair AdBlocker-segmentet er ment å informere oss om at dette verktøyet har en evne til å filtrere rettferdige annonser og vise dem i nettleseren din, bare for å gi de som genererer inntekter fra dem en rettferdig sjanse.

Det er et Fair Ad-program du kan delta i ved ganske enkelt å la Stands Fair Adblocker gjøre det den gjør best: blokkere påtrengende, obstruktive, utrygge annonser fra å komme i synet ditt og tillate trygge annonser som respekterer ditt valg om ikke å bli tvunget eller villede til å klikke annonser bare slik at du kan lese en artikkel som sannsynligvis er en clickbait uansett.

  Hvordan låse opp lag i Adobe Photoshop

Du vil sannsynligvis tro at du kan ha det bedre uten en annonseblokkering enn å bruke en som lar ulike annonser invadere din personlige plass mens du bare prøver å nyte en rolig kveld. Imidlertid lar Stands Fair AdBlocker deg konfigurere mengden «rettferdige annonser» du vil se mens du surfer på Internett og få dette, det tallet kan meget vel være 0 (null).

Stands Fair AdBlocker er ganske rask og bremser ikke tilkoblingen din samtidig som den hindrer annonser i å komme i synsfeltet. I tillegg er det verdt å nevne at det kan blokkere et bredt utvalg av annonser, inkludert popup-vinduer, pop-under-vinduer, webmail, søk og Facebook-annonser. I følge utvikleren bruker denne annonseblokkeringen smarte algoritmer for å identifisere og blokkere skadelig programvare og popup-vinduer.

Dessverre kan du bare installere Stands Fair AdBlocker på Google Chrome, så hvis du bruker en annen nettleser, kan det være lurt å gå til et annet alternativ. På den lyse siden er og vil Stands Fair AdBlocker (forhåpentligvis) forbli gratis, så det koster deg ingenting å prøve det og bestemme om det passer dine annonseblokkeringsbehov helt.

5. uBlock Origin

Vi har nevnt noen få detaljer om uBlock Origin noen avsnitt ovenfor, hovedsakelig fordi det er en av de mest kjente annonseblokkeringene på Internett. uBlock ble opprinnelig utviklet i god tro for å blokkere annonser og beskytte den gjennomsnittlige Internett-brukeren mot annonser, skadelig programvare, popup-vinduer og alt som faller i den kategorien.

På et tidspunkt oppsto imidlertid en klone-app kalt uBlock Plus AdBlocker i Chrome-nettbutikken, og mer enn 8 millioner tok den feil av en oppgradering til uBlock. Denne «nye appen» var faktisk en ondsinnet klon og ble fjernet kort tid etter at Google fikk nyss om sine forseelser, men skaden var allerede gjort og folk så på uBlock (den originale) med hevet øyenbryn.

Det var da uBlock ble uBlock Origin, for å signalisere det faktum at det er det originale programmet, den virkelige avtalen, slik at folk ikke ved et uhell vil forveksle det med det ondsinnede motstykket som ble fjernet fra Chromes nettbutikk siden det ble oppdaget for tre år siden. Historietiden er over, håper du likte den, nå tilbake til presentasjonen vår.

uBlock Origin er et effektivt verktøy som kan kvitte deg med ulike elementer som kan hindre deg i å nyte nettleseropplevelsen, inkludert popup-vinduer, skript, annonser og skadelige komponenter. Den bruker en forhåndsinnstilt liste over filtre for å holde uønskede ting ute av nettleserne dine, og annonseblokkeringskomponenten er basert på AdBlocker Plus ved å ha støtte for filtersyntaksen.

Hvis du er en avansert bruker, kan du sette uBlock Origin til å fungere i en standard-nekt-modus, som vil avvise alle tredjeparts nettverksforespørsler som standard, med mindre du vil tillate dem.

uBlock Origin benytter seg av flere lister med filtre og regler for å bestemme hvilke forespørsler/innhold som skal blokkeres og hvilket som skal tillates. Du kan administrere disse listene hvis du mener at uBlock Origin rett og slett blokkerer for mye og ønsker å gi forespørsler mer albuerom.

Som standard kommer dette verktøyet med en rekke lister, inkludert EasyPrivacy, EasyList, Online Malicious URL Blocklist, Peter Lowe’s og noen uBlock Origin proprietære lister, men du kan alltid laste ned flere av dem for å blokkere analyser, trackere og flere lignende elementer . uBlock Origin støtter også vertsfiler, hvis du vet hvordan du fungerer dem riktig.

uBlock Origin fungerer med forskjellige nettlesere, inkludert Chrome, Firefox, Edge og Safari, men det er verdt å nevne at dette verktøyet fungerer best med Chromium-baserte nettlesere. Det er helt gratis å bruke, og mottar stadig oppdateringer fra fellesskapet som jobber utrettelig med dette prosjektet.

6. Trustnav AdBlocker

Trustnav AdBlocker har som mål å gi deg en distraksjonsfri nettleseropplevelse ved å oppdage og fjerne annonser fra synet ditt uansett hvor du streifer rundt. Så å si, selvfølgelig. Verktøyet er lett, så du vet at det ikke vil belaste datamaskinen og/eller Internett-tilkoblingen din.

I motsetning til andre annonseblokkere på markedet, er Trustnav AdBlocker i stand til å blokkere videoannonser, som, la oss innse det, er noen av de mest irriterende. Du kan ikke se YouTube-videoer eller lytte til favorittmusikken din uten å bli avbrutt av ulike annonser.

En annen flott funksjon ved Trustnav AdBlocker er den hyppige oppdateringen som annonsedeteksjonsdatabasen mottar. Det fungerer slik: Trustnav AdBlocker-ingeniører forsker på annonsetyper, og så snart de finner ut hvordan de kan blokkere den, vil annonseblokkeringen din automatisk motta en oppdatering slik at du også kan begynne å blokkere den.

Så langt er Trustnav AdBlocker i stand til å oppdage og blokkere pop-up- og pop-under-annonser, påtrengende bannere (du kjenner den typen), Facebook-annonser og sponsede historier, Instagram-annonser og sponsede historier, YouTube-videoannonser (de som fullstendig ødelegger musikklytteopplevelsen din), fellesskap som rapporteres som annonser eller spam, samt sporing av annonsenettverk.

Det er enkelt å installere denne annonseblokkeringen på systemet ditt, med tanke på at du bare kan distribuere det som en nettleserutvidelse. I motsetning til noen andre produkter på listen vår, er ikke Trustnav AdBlocker tilgjengelig på en lang rekke nettlesere. Du kan enten installere den på Chrome eller på Firefox-nettlesere, så du er ganske begrenset når det gjelder fleksibilitet.

Det er også verdt å nevne at Trustnav AdBlocker håndhever en streng policy angående innsamling av dine private data og salg til tredjeparter, brukt eller overført til ulike formål som ikke blokkerer annonser. Med andre ord, Trustnav AdBlocker vil ikke delta i slike aktiviteter, så du kan være trygg på å vite at dine personlige data er i gode hender.

Sist, men ikke minst, bør du vite at Trustnav tilbyr en Sikkert Søk-utvidelse du kan bruke til å fjerne sporere fra søkemotorer slik at fremtidige resultater ikke blir påvirket av tidligere søk. Den har også et antivirus på lager for deg, men du må registrere deg for forhåndsutgivelsen.

Den beste delen? Trustnav AdBlocker, så vel som SafeSearch-utvidelsen og antiviruset, er helt gratis, så du trenger ikke å bekymre deg for at noen av disse produktene brenner et hull i lommen din.

7. AdBlocker Ultimate

AdBlocker Ultimate en nesten perfekt poengsum på Chrome Nettmarked og har rundet opp mer enn 900 000 brukere, noe som sannsynligvis betyr at den gjør noe bra, ikke sant? Å holde annonser i sjakk er ingen enkel jobb, og AdBlocker Ultimate tar utfordringen ved å gi oss en gratis, rask og effektiv tjeneste som fungerer på et bredt utvalg av nettlesere, slik at du ikke trenger å bekymre deg for kompatibilitet.

Du kan bruke AdBlocker Ultimate for å øke personvernnivået ditt på nettet og øke datamaskinens sikkerhet ved å unnvike skisserte annonser som ofte skjuler skadelig programvare eller samler inn personlige data uten at du vet det. Dette produktet kan oppdage og blokkere annonser uavhengig av typen innhold du ser på, og dermed holde deg beskyttet mot en lang rekke potensielle brudd på personvernet.

Mer så, i motsetning til andre lignende verktøy, kommer ikke AdBlocker Ultimate med en forhåndsdefinert liste over pålitelige nettsteder, så du kan administrere dem manuelt. Med andre ord vil AdBlocker Ultimate blokkere alt som standard og lar deg bestemme om det skal stole på et nettsted nok til å la det vise annonser mens du surfer på det.

Det er verdt å nevne at bortsett fra nettleserutvidelsene vi kort har nevnt ovenfor, er AdBlocker Ultimate også tilgjengelig som en frittstående app på Windows, og du kan også laste den ned for iOS- og Android-enheter. Mens nettleserutvidelsene og mobilappene er helt gratis, er dessverre ikke Windows-versjonen av AdBlocker Ultimate det, og du må velge mellom 3 planer for å bruke den (1 måned, 12 måneder og levetid).

Imidlertid trenger du kanskje ikke engang Windows-versjonen, spesielt hvis alle Internett-bruksmønstrene dine dreier seg om å bruke en nettleser. Windows-appen kan sørge for at annonser ikke finner deg noe sted på PC-en din ved å blokkere dem i hele systemet gjennom ulike teknikker. Når det er sagt, uansett om du bruker en nettleser, en messenger-app, en torrentklient eller et annet annonsestøttet program, vil du ikke se annonser mens Windows-versjonen av AdBlocker Ultimate beskytter deg.

Hvis du planlegger å holde Internett-bruken din utelukkende innenfor grensene til nettleseren din, eller du ikke har noe imot å se en og annen annonse når du bruker et gratis program, bør du ha det bra med nettleserutvidelsene av AdBlocker Ultimate. Du kan også legge til AdBlocker Ultimate til dine mobile enheter slik at du ikke får så mange annonser mens du surfer på nettet.

Merk at på Android og iOS er AdBlocker Ultimate fortsatt en nettleserutvidelse, så dessverre vil den ikke kunne fjerne de utallige annonsene du har møtt i favorittspillet ditt F2P (gratis å spille), som ikke akkurat er F2P. De fleste systemomfattende annonseblokkere på Android krever en rotfestet enhet, og for iOS er det bare noen få alternativer, og alle er premium (du må betale for dem).

Hvis du bestemmer deg for å holde deg til nettleserutvidelsen av AdBlocker Ultimate, vil du være glad for å vite at alle større nettlesere støtter den. Derfor vil du enkelt kunne installere den på Chrome, Edge, Firefox, Opera og Yandex. Dessverre er det ingen Safari-versjon eller noen omtale av den på den offisielle nettsiden.

  Slik holder du kameralinsene rene

8. AdGuard

Vi starter med det åpenbare; AdGuard er rett og slett en av de beste annonseblokkeringene som er tilgjengelige på markedet, så hvorfor skulle vi sette den så lavt på listen vår? Grunnen er enkel: du ba om gratis annonseblokkere, og selv om AdGuard er en av de beste, er det ikke akkurat gratis hvis du vil bruke det over hele systemet.

Du kan installere den på forskjellige nettlesere, inkludert Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera og Yandex, og bruke den gratis. I utvidelsesskjemaet er AdGuard helt gratis, og du trenger ikke å bekymre deg for å betale for å fjerne blokkeringen av funksjonene. Alt er der, vi har sjekket og de fungerer utmerket.

Men hvis du ønsker å slippe løs det fulle potensialet til AdGuard og nyte en annonsefri opplevelse hver gang du bruker tid på datamaskinen din, enten du torrenterer noen filer, chatter med jevnaldrende eller bruker Skype til å ringe dine slektninger , vil du kanskje bruke den betalte versjonen av AdGuard.

Nå tilbake til vår gratis AdGuard-nettleserutvidelse: den har et imponerende utvalg av tilpasningsalternativer, slik at du kan bruke den til å blokkere praktisk talt alle typer annonser som kan forstyrre dine fredelige nettlesingsøkter. AdGuard kan blokkere interstitial-, flytende-, banner-, tekst- og videoannonser på en veldig effektiv måte, og dens innebygde elementblokkeringsfunksjon kan hjelpe deg med å skille ut og blokkere enhver komponent du ikke vil skal vises på noen side.

Konfigurasjonsdelen av denne annonseblokkeringen lar deg velge hvilket filter den skal bruke for å oppdage og blokkere annonser. Disse inkluderer annonseblokkering, personvern, sosiale widgets, sikkerhet, irritasjoner, språkspesifikke, andre og tilpassede filtre. Derfor, enten du irriterer deg over videoannonser eller du er bekymret for å bli sporet mens du bruker sosiale plattformer som Facebook eller Twitter, har AdGuard fått ryggen din.

Du kan også aktivere en stealth-modus som kan beskytte din online identitet og sensitive personlige detaljer ved å blokkere sporere og dermed hindre dem i å følge med på hvor du befinner deg på nettet. I tillegg kan du angi en tid etter hvilken tredjeparts- og førstepartsinformasjonskapsler skal selvdestruere, forhindre tredjeparter i å vite hvilket nettsted du går inn på, blokkere nettsteder fra å spore deg ved å sende Do-Not-Track-overskrifter, og til og med skjule søkene dine.

Når sant skal sies, er AdGuard ganske kompleks, og til og med å kjøpe en betalt lisens kan rettferdiggjøres med tanke på mengden personvern og sikkerhetsfunksjoner den omfatter.

9. Poper Blocker

Poper Blocker er ikke en annonseblokker, noe som er en del av grunnen til at den er så lavt på listen vår. Du har kanskje gjettet å dømme på navnet, men Poper Blocker er faktisk en popup-blokkering, og vi vet alle at popup-vinduer bare er en type annonser du kan støte på mens du surfer på Internett, så dette produktet vil bare tilby delvis beskyttelse.

I følge den offisielle nettsiden kan du kjøre Poper Blocker sammen med en annonseblokkering for å øke beskyttelsesnivået. Men gitt at de fleste annonseblokkere har implementert popup- og pop-under-beskyttelsesmoduler som standard, kan paring av dem med Poper Blocker virke litt overflødig, selv om vi forsikrer deg om at det ikke er det.

Som med ethvert annet deteksjonssystem, kan ting falle gjennom sprekkene selv når du kjører et stramt skip. Ved å pare Poper Blocker med annonseblokkeringen din kan du øke sjansen for at irriterende popup-vinduer blir oppdaget selv før de begynner å gyte og til slutt blokkeres.

I tillegg kan det hjelpe deg å vite at Poper Blocker ikke bare fungerer mot popup-vinduer; faktisk gjør den også en god jobb mot pop-unders og overleggsannonser, slik at du kan få en renere opplevelse som ikke føles like påtrengende som siden som tilfeldig spør deg om favorittproduktene dine (du vet, målrettede annonser).

Du kan også ha støtt på disse «deaktiver annonseblokkering»-meldingene som strategisk spawner foran alt innholdet slik at du ikke kan lese det eller se det lenger. Vel, overraskelse, Poper Blocker kan også bli kvitt dem, noe som kan være svært nyttig hvis du har brukt en annonseblokkering som vanligvis ble oppdaget av disse overleggene og trakassert av den.

Denne utvidelsen er basert på en algoritme som oppdager riktig blokk for hver popup ved å krysssjekke gjennom en URL-database. Dette kan hjelpe deg å unngå popup-vinduer som gyter i nye faner og til og med nye vinduer uten for mye innsats. Bare installer Poper Blocker og glem at den er der.

Hvis du lurer på om Poper Blocker fungerer eller ikke, gir dette produktet deg ikke-påtrengende varsler, som gir deg beskjed om og når en pop-up har blitt stoppet. Det er også mulig å få tilgang til en logg over blokkert innhold, hvis du vil.

Videre, hvis du har lyst til å støtte visse nettsteder ved å tillate deres annonser i nettleseren din, lar Poper Blocker deg også gjøre det ved å tilby deg en hvitelistefunksjon. Bare legg til nettstedet du ønsker på listen, og Poper Blocker vil slutte å blokkere pop-ups, pop-unders og overlegg. Hvis du støter på et overlegg som Poper Blocker ikke blokkerte automatisk, kan du nå høyreklikke for å velge og fjerne det manuelt uten store anstrengelser.

Sist, men ikke minst, Poper Blocker er helt gratis, så du trenger ikke å strekke deg etter kredittkortet ditt for å bruke dette verktøyet i nettleseren din. På den annen side er Poper Blocker bare tilgjengelig for Chrome, noe som betyr at du ikke vil kunne dra nytte av funksjonene på Firefox, Opera, Edge eller Safari.

10. NoScript

NoScript er en utvidelse som opprinnelig ble designet for å fungere eksklusivt på Firefox og Mozilla-baserte nettlesere (Iceweasel, Seamonkey, etc), men som har tatt steget til Chrome-nettlesere også, i mellomtiden. Som navnet sier, har NoScript som mål å oppdage og blokkere skript som kjører på sider, spesielt de som kan skjule ondsinnet kode som brukes til å angripe deg, spore deg eller krenke personvernet ditt på noen måte.

Selv om dette produktet er utmerket til å holde ondsinnede og/eller misbrukende skript unna, er det ikke en annonseblokkering, selv om det kan være i stand til å blokkere visse annonser selv nå og da. Men hvis du installerer den med vilje for å bli kvitt annonser, vil du sannsynligvis bli skuffet over å oppdage at mange annonser kan falle gjennom sprekkene og komme i siktelinjen din.

Etter å ha installert NoScript, vil du legge merke til at Flash, JavaScript, Java, men også andre typer plugins ikke lenger kjøres som standard, og vil kreve en form for bekreftelse fra din side. NoScript er mellommannen i denne situasjonen, og det er du som får bestemme hvilke nettsider som er verdige nok til å bli lagt til hvitelisten.

Du bør vite at skript på nettsider ikke er dårlige i seg selv. Det kan for eksempel hende at du ikke kan sjekke bankkontoens saldo eller foreta en online betaling uten å kjøre skript, hvorav de fleste er ment å øke sikkerheten i dette tilfellet. Så i situasjonen som er avbildet tidligere, må du kanskje hviteliste nettstedet og få NoScript til å hoppe over blokkeringen.

NoScript bruker en hvitelistebasert tilnærming til forebyggende skriptblokkering, noe som betyr at du får all beskyttelse mot sikkerhetssårbarhetsutnyttelser som Spectre eller Meltdown mens du ikke mister funksjonaliteten til nettleseren din. Dette produktet har også en kraftig anti-XSS-komponent, i tillegg til en anti-clickjacking-modul, slik at du kan være trygg i å vite at det er mindre sannsynlig at du blir målrettet av denne typen trusler.

Nå når det gjelder hvitelisting av et bestemt nettsted, er prosessen ganske enkel. Du trenger bare å klikke på NoScripts utvidelsesikon og velge nettstedene du vil ekskludere fra NoScripts nådeløse blokkering. Alternativt kan du bruke høyreklikkmenyen mens du besøker et nettsted som du ikke vil skal blokkeres av NoScript.

NoScript er helt gratis og åpen kildekode, slik at du kan nyte full funksjonalitet uten å betale en krone. I motsetning til andre lignende programmer, begrenser ikke NoScript tiden du kan bruke det på, og det skjuler heller ikke funksjonene bak en betalingsmur.

Beste annonseblokkering – Konklusjon

Alt tatt i betraktning sier det seg selv at vi lever i en tid der annonser genererer en betydelig mengde inntekter til ulike nettjenester, så det er lett å se hvorfor det blir vanskeligere for hvert minutt å unngå dem eller blokkere dem.

Imidlertid kan dedikerte tjenester som de vi har presentert i listen vår hjelpe deg med i det minste å begrense antallet annonser som vises av nettleseren din, hvis ikke eliminere dem helt. Noen tjenester som er tilgjengelige her kan også distribueres direkte på PC-en din, uten piggybacking på en vertsapp, for å tilby deg systemomfattende beskyttelse som strekker seg utover grensene til nettleseren din.

Husk at noen av løsningene vi har tatt med på listen vår ikke akkurat er annonseblokkere, selv om de kanskje til en viss grad kan fjerne noen av annonsene du vanligvis ville sett. Sørg for å lese nøye hvert produkts beskrivelse hvis du ønsker å få den beste beskyttelsen mot støtende, påtrengende og irriterende annonser.