10 beste kalkulatorapper for å løse komplekse matematiske ligninger enkelt (Android og iOS)

Innrøm det! Matematikk er en vanskelig nøtt å knekke.

Fra komplekse problemer til selv de mest grunnleggende, kan å løse matematikkligningen være utfordrende for selv de smartere.

Komplekse beregninger tar mye tid å løse, spesielt problemer som kalkulus og trigonometri. Det er da du trenger den vitenskapelige kalkulatoren. Du kan imidlertid ikke alltid ha disse vitenskapelige kalkulatorene for hånden.

Dermed har dette innlegget delt listen over de beste vitenskapelige kalkulatorappene.

Fordeler med Scientific Calculator-apper

Kalkulatorappene hjelper deg med å løse de grunnleggende til avanserte nivåene av aritmetiske problemer. Du kan ikke alltid ha den vitenskapelige kalkulatoren for hånden. Det er derfor disse mobilappene kan vise seg å være til stor hjelp for å løse matematikkproblemer.

La oss se på de mange fordelene ved å bruke matematikkkalkulatorappene:

#1. Lett å bruke

En av de viktigste fordelene ved å bruke online kalkulatorapper er brukervennligheten og tilgjengeligheten. Disse appene har et intuitivt grensesnitt og kan ta sekunder å løse matematiske problemer.

Alt du trenger er å slippe oppgaven og symbolene i riktig rekkefølge, og kalkulatoren vil gi deg det nøyaktige svaret.

Det beste er at det vil lede deg gjennom trinn for trinn for problemløsning, slik at du kan forstå konseptet med slike problemer.

#2. En rekke beregninger

Kalkulatorappene er ikke bare for å løse grunnleggende addisjon, subtraksjon og multiplikasjon, men også for å løse kompleks aritmetikk og algebra. Du kan effektivt løse aldersproblemer, arealer og volum, kvadratiske ligninger og til og med kalkulering.

#3. Nøyaktig og effektivitet

Tradisjonelle beregninger krever penn og papir, og sjansen for å gjøre feil er stor. Nettbaserte matematiske kalkulatorer er ikke bare raske, men nøyaktige. Hvis du skriver inn riktig inndata, vil du få det nøyaktige svaret i løpet av sekunder.

I tillegg vil du få en gjennomgang av trinnene som er tatt.

#4. Tilpasset læring

Noen kalkulatorapper har også funksjoner for matematikkløsning der elevene kan få ekstra øvingsprøver og oppgaver. Den tilbyr funksjoner som tilpassede læringsopplevelser for å løse komplekse matematikkoppgaver.

Hva annet? Noen premium kalkulatorapper tilbyr eksperthjelp for å forbedre læringsopplevelsen.

Nedenfor har vi listet opp noen utmerkede kalkulatorapper som på en dyktig måte kan løse de lengste matematikkberegningene og spare tid. De fleste av disse nettkalkulatorappene vi har delt er tilgjengelige på Apple Store og Android.

La oss hoppe inn i listen over de beste vitenskapelige kalkulatorappene med deres toppfunksjoner:

Panecal vitenskapelig kalkulator

Panecal av Appsys er en vitenskapelig kalkulatorapp for iOS- og Android-brukere. Denne 32-bits kalkulatorappen lar deg vise og redigere formlene slik at du ikke gjør noen feil. Du kan også lagre de tidligere formlene for å begynne der du slapp.

  Slik sletter du DNS-buffer på Android-enheter

Det er også mulig å bruke variabelt minne til å endre noen verdier for å beregne dem til slutt.

Du kan navigere til en hvilken som helst formel eller tall på skjermen eller bla gjennom formlene. Panecal har forskjellige bevegelser, for eksempel et langt trykk for å kopiere og lime inn.

Raske funksjoner:

 • Brukere kan gjenopprette formlene og sjekke svarhistorikken fra grensesnittet.
 • Appsys tillater binære tall, desimaler, oktale og heksadesimale tallberegninger.
 • Den utfører ulike matematiske operasjoner som inverse trigonometriske funksjoner, logaritmiske funksjoner, potensfunksjoner, potensrotfunksjoner, faktorialer, absolutte verdier, prosentberegninger, modulo-beregninger og polare og kartesiske koordinater.

Tilgjengelig på: Google Play Store og Apple Store

Desmos

Desmos er en grafisk kalkulator-app som er spesielt utviklet for å kartlegge de polare og kartesiske koordinatene. Alt du trenger er å legge inn en hvilken som helst ligning, og denne grafiske kalkulatoren vil tegne linjer og parabler i løpet av sekunder.

Denne matematikkappen lar også brukere plotte polare og kartesiske grafer ved å bruke de intuitive glidebryterne og datainndataverktøyet.

Hva annet?

Desmos kan sømløst tegne trigonometriske ligninger, løse kalkulus- og precalculus-problemer og til og med demonstrere de statistiske dataene som tilsvarer dataene.

Raske funksjoner:

 • Desmos har også en vitenskapelig kalkulator som løser komplekse matematiske problemer som kvadratrøtter, kuber og til og med logger.
 • Desmos krever ingen Internett-tilkobling. Du kan få tilgang til appen selv offline.
 • Den tilbyr en skjermleser for å fange bildet og tegne en graf.
 • Videre kan brukere også bruke lydspor for å forstå plottingen bedre.

Tilgjengelig på: Play Store og Apple Store

GeoGebra

GeoGebra er en matematikkproblemløser-app som kommer med en tavlefunksjon. Enten du vil jobbe individuelt eller presentere det for klasserommet, fungerer GeoGebra sømløst.

Denne gratis kalkulatorappen løser ulike matematiske problemer, inkludert kalkulus, statistikk, geometri og algebra.

Du kan lage grafer ved å bruke dra-og-slipp-grensesnittet. I tillegg har du fleksibiliteten til å manipulere grafene ved hjelp av fingerglidere.

GeoGebra har et enkelt grensesnitt med tilgjengeligheten av ulike former og linjer som du kan bruke i plotting og foring.

Raske funksjoner:

 • Brukere kan kartlegge sanntidsberegningene og kontrollere variablene nederst for å justere grafene.
 • Dessuten er det en mengde gratis læringsaktiviteter som du kan søke etter fra appen.
 • Du kan veksle mellom algebra- og tabellvisning samtidig.

Tilgjengelig på: Play Store og Apple Store.

RealCalc vitenskapelig kalkulator

Du vil ikke være fornøyd med det tradisjonelle brukergrensesnittet, men med den typen funksjoner som denne kalkulatorappen løser.

RealCalc er en vitenskapelig kalkulator-app for Android-brukere. Den har over 20 millioner nedlastinger og forskjellige 5-stjerners anmeldelser. Kalkulatorappen er bygget på en måte som ser ut som en ekte kalkulator.

RealCalc løser komplekse matematiske problemer som potenser, røtter, eksponenter, trigonometriske funksjoner og til og med logger.

Det er absolutt ingen bjeller og fløyter i denne appen.

Realcalc har funksjoner som vitenskapelige beregninger, historie, minner og enhetskonverteringer. Akkurat som den ekte kalkulatoren, støtter denne appen 12 sifre og kommer i forskjellige stiler og formater.

  Hvordan la en kontakt omgå iOS 'Ikke forstyrr-modus

Raske funksjoner:

 • Appen gir både liggende og stående visninger.
 • Den støtter binære, oktale og heksadesimale beregninger.
 • RealCalc støtter ulike grafikk og skjermoppløsninger i alle størrelser.

Tilgjengelig på: Play Store

Vitenskapelig kalkulator

Hvis du trenger en enkel vitenskapelig kalkulator, vil jeg anbefale Scientific Calculator av Simple Innovation. Kalkulatorappen kommer med et tradisjonelt, men brukervennlig grensesnitt.

Du vil imidlertid ikke ha vanskelig for å bruke denne kalkulatorappen. Trykk lenge på tallene for å velge konstanter, variabler og beregninger som π.

Ved å bruke denne kalkulatorappen kan du utføre aritmetiske operasjoner, inkludert logg, grafkalkulator, kvadratisk ligning og matriser.

Tilgjengelig på: Play Store

TechCalc vitenskapelig kalkulator

TechCalc er en vitenskapelig kalkulator-app som er egnet for å løse matematikk- og fysikkproblemer. Den kommer med 12 forskjellige datamoduser. TechCalc har 44 forskjellige beregningsalternativer, en vitenskapelig referanseseksjon og en periodisk tabell over elementer.

Referansedelen inkluderer forskjellige beregninger, inkludert fysiske lover, matematisk algebra, elementær algebra, pH-kalkulator, BMI-kalkulator og annet.

Det brukervennlige grensesnittet lar deg zoome inn eller zoome ut sifrene ved å bruke + eller – knappene. Selv om det er en gratisversjon av appen for Android, kommer den med bannerannonser.

Du kan betale en startpris på $2,99 hvis du trenger en annonsefri versjon.

Raske funksjoner:

 • Kalkulatorappen tilbyr en 64-biters programmeringsmodus som tilbyr heksa-, okta-, binære- og desimaltall.
 • Brukere kan tilpasse kalkulatorgrensesnittet ved å velge mellom ulike oppsett.
 • Beregninger kan registreres slik at brukere kan få tilgang til beregningshistorikken.

Tilgjengelig på: Play Store

Gratis 42

Husker du de gamle HP-42S-kalkulatorene? Free42 er den nøyaktige re-implementeringen av det.

Free42 er en åpen kildekode-kalkulator-app som har et tradisjonelt brukergrensesnitt og fungerer omtrent som din gamle skolekalkulator. Kalkulatorappen har to visninger – Standard og Landskap.

Hva mer? Du kan velge fra et bredt utvalg av skins og laste opp utseendet du ønsker. Men hvis du leter etter en kalkulator som løser komplekse funksjoner som paraboler og polare og kartesiske koordinater, kan du få den forbedrede versjonen av Free42.

Plus42 er en forbedret versjon av Free42-kalkulatorappen. Den kommer med 8 rader og 22 kolonner i alt.

Raske funksjoner:

 • Brukere kan importere og eksportere dataene.
 • Matematikkoppgavene kan skrives ut og er mest kompatible med HP-82240-skriveren.
 • Free42 er tilgjengelig på Linux, Windows og MacOS.

Tilgjengelig på: Play Store og Apple Store

NCalc Scientific Calculator-app

NCalc er en enkel, men kraftig kalkulatorapp som lar deg løse ethvert matematikkproblem, som hvordan du skriver dem på et stykke papir. Appen fungerer veldig bra med sine to moduser – symbolsk og numerisk.

NCalc kan løse komplekse og grunnleggende problemer som generelle og kubiske, kvadratiske og kvartiske ligninger. Videre kan du også beregne derivater, integraler og kalkulusoppgaver.

I tillegg genererer tabellfunksjonen tabellbasen når du skriver inn uttrykket. Brukere kan generere beregningshistorikk og eksportere beregningene i løpet av sekunder. For å gi mer frills kommer appen med ulike stilige temaer og fonter.

Raske funksjoner:

 • Desimalformatet kommer i fem former; normal, teknisk SI, vitenskap og fast.
 • Bortsett fra matematiske beregninger, løser NCalc også fysikkligninger som vektorer.
 • Appen tilbyr forskjellige tastaturoppsett, som ligner 115 es plus, 991 es plus, 300 es plus og 991 ex-modeller.
 • En av de beste funksjonene er arbeidsområdet med flere grafer, hvor ulike brukere kan samarbeide.
  Alt galt med iOS 8 med 450 ord eller mindre

Tilgjengelig på: Apple Store

Tryvin-kalkulator

Calculator+ av Tryvin er spesielt utviklet for iPhone og iPad. Den kommer med et tiltalende grensesnitt og store tastaturfonter. Tryvin tilbyr et elegant kalkulatorlignende grensesnitt som støtter mange avanserte funksjoner, inkludert avansert redigering, kopier og lim inn, og til og med eksport og import.

Mens gratisversjonen av denne appen inkluderer den vitenskapelige kalkulatoren, tilbyr den oppgraderte versjonen et bredt spekter av funksjoner.

Tryvin-kalkulator-appen har en håndskriftsfunksjon der brukere kan skrive ligningene med hendene i stedet for tastaturene.

Hva annet? Du kan løse komplekse matematiske problemer, inkludert polynomligninger, lineære ligninger, plottgrafer og statistikk.

Raske funksjoner:

 • Tryvin har en rekke temaer og skinn i designbiblioteket.
 • Valutakalkulatoren inkluderer funksjoner som valutakurser og tilgang til over 150 valutaer.
 • Du kan integrere kalkulatoren med Apple Watch og betjene den direkte.

Tilgjengelig på: Apple Store

PCalc Lite

PCalc tilbyr funksjoner som er mer omfattende enn de andre vitenskapelige kalkulatorappene. Den er perfekt for forskere, ingeniører, programmerere og alle som trenger en fullt funksjonell kalkulator.

På høyre side tilbyr appen RPN-modus med full stack-skjerm. Den har et skiftbart knappoppsett som inkluderer både vertikale og horisontale layouter. I tillegg er det en full editor som kan tilpasses og kan deles med andre.

Brukere kan velge mellom et bredt spekter av temaer, fra minimalistiske til mest slående. Det jeg likte best med denne kalkulatorappen var det stilige grensesnittet og 3D-visningen.

Raske funksjoner:

 • Delt skjerm-funksjonen lar deg åpne to vinduer samtidig.
 • Den støtter også Apple Watch med funksjoner som muliggjør talesøk og en tipskalkulator.
 • Kalkulatorappen støtter heksadesimale, oktale og binære beregninger.
 • Den tilbyr to layoutmoduser – Engineer layout og Tape layouts.

Tilgjengelig på: Apple Store

Hva skal du se etter når du velger en vitenskapelig kalkulator-app?

Vitenskapelige kalkulatorapper tilbyr omfattende funksjoner til en dedikert kalkulator.

Det avhenger av dine behov, om du leter etter en avansert kalkulatorapp med alle klokkene og fløyter eller bare en med grunnleggende funksjoner.

Her er en rask sjekkliste over faktorer du bør vurdere når du velger en kalkulatorapp:

 • Brukervennlig grensesnitt: Ingen liker klønete brukergrensesnitt og rotete funksjoner på ett sted. Velg apper med et rent grensesnitt med store oppsett og klare tastaturfonter.
 • Enkel eksport og import: Du bør også vurdere kalkulatoren som lar deg eksportere og importere problemer og løsninger samtidig.
 • Beregningshistorikk: De fleste apper kommer med denne funksjonen. Kalkulatorappen skal gi beregningshistorikk for de tidligere problemene.
 • Smart Watch Support: Ikke nødvendigvis, men dette er en av de utmerkede faktorene å vurdere. Kalkulatorappen din skal støtte smartklokker som Apple Watch, slik at du får direkte tilgang til den.

Forfatterens notat

De vitenskapelige kalkulatorappene nevnt i denne artikkelen er brukervennlige til tross for at de tilbyr ulike funksjoner. Hvis du har enkle beregninger, anbefaler jeg å gå med gratisversjonen av Free42.

Men hvis du har komplekse funksjoner å gjøre, gå med TechCalc, GeoGebra og Tryvin. Sjekk ut disse kalkulatorappene og ha det gøy med å komme nærmere din kjærlighet til matematikk.

Ikke glem å sjekke ut de beste STEM-appene for barna dine for å lære vitenskap, teknologi og matematikk.