10 beste MOBA-spill [Android + iOS] for å slippe løs din indre kriger

Leter du etter de beste MOBA-spillene for Android eller iOS? Hvis ja, har du snublet over den riktige nettsiden.

Flerspillerspill har alltid vært en av de mest populære sjangrene blant spillere. En av de største årsakene bak en så massiv popularitet er følelsen av konkurranse som det gir, som er vanskelig å gjenskape med noen annen sjanger.

MOBA, som står for Multiplayer Online Battle Arena, er den perfekte spillundersjangeren for folk som elsker konkurrerende spill. I MOBA-spill konkurrerer to lag med hverandre på en kollektivt valgt slagmark.

For å lykkes i MOBA-spill, vil du kreve raske reaksjoner, evner til å lage strategier i sanntid, koordinert teamstøtte, detaljert kunnskap om de spesifikke spillene, og viktigst av alt, et rolig sinn for å håndtere presset.

I denne artikkelen har vi dekket en liste over de beste MOBA-spillene for Android og iOS som du kan nyte med en gang med vennene dine.

Så, uten videre, la oss komme i gang.

Brawl Stars

Brawl Stars er et av de beste MOBA-spillene der ute. Det er et tredjepersons skytespill MOBA-spill utviklet av Supercell, selskapet bak noen av de mest populære titlene, som Clash of Clans og Clash Royale.

Spillingen til Brawl Stars er ganske grei. Du spiller som en brawler og får sjansen til å bli med og konkurrere mot andre brawlere og AI-roboter i forskjellige arrangementer. Spillets algoritme matcher motstandere for deg basert på styrkenivået ditt, og gir deg både en rettferdig sjanse til å konkurrere og vinne.

Spillet kan ikke skryte av blod, grusom vold eller sensurerte ord og har langt enklere og mindre intenst spill enn andre MOBA-er. Derfor kan Brawl Stars være det beste MOBA-spillet for deg hvis du leter etter et MOBA-spill med lettere tone. Spillet er tilgjengelig for både Android- og iOS-plattformer.

League of Legends

Jeg tror ikke League of Legends trenger noen introduksjon. Tross alt er det et av de mest kjente flerspillerspillene noensinne. For de som ikke vet om det, League of Legends er et Multiplayer Online Battle Arena-spill utviklet og utgitt i 2009 og er fritt tilgjengelig på Android og iOS App Store.

Som alle andre MOBA-spill, kjører League of Legends på et lag-mot-lag-konsept der hvert lag kan ha fem spillere. LoL har imidlertid ikke et bredt spekter av kart. I stedet tilbyr den variasjon i form av karakterer og gjenstander du kan kjøpe eller låse opp.

  10 beste karaoke-sangapper for Android og iOS

Spillet er ganske enkelt ettersom du må ødelegge rivalenes Nexus. Det er imidlertid ikke så lett som det høres ut, siden laget ditt må kjempe mot motstanderlaget mens de ødelegger flere andre tårn underveis.

Arena of Valor

Arena of Valor er et av de mest populære og lengste MOBA-spillene som er tilgjengelige for både Android- og iOS-enheter. Den ble utgitt i 2015 som en internasjonal tilpasning av Honor of Kings, en av de mest innbringende MOBA-ene i Kina.

Som en MOBA har hovedspillmodusen et lag-mot-lag-konsept. Hvert lag kan ha fem spillere, og de kjemper på en forhåndsdefinert slagmark. Du kan velge karakteren din fra et bredt spekter av alternativer, inkludert stridsvogner, krigere, magikere, leiemordere, junglere, støtte og mer. Hver av disse heltene kommer med spesifikke ferdigheter som kan brukes på slagmarken.

For å gjøre spillet morsomt, har AoV flere karakterer, inkludert nøytrale monstre, håndlangere og mer, og å ødelegge noen av dem vil gi deg gull. Du kan bruke dette gullet til å kjøpe og låse opp forskjellige gjenstander i spillet.

Mobile Legends: Bang Bang

Mobile Legends: Bang Bang er et av de topprangerte MOBA-spillene som har fått massiv fanstøtte globalt. Ifølge en rapport utgitt i juni 2022 av Sensor Tower, har Mobile Legends alene generert over 317,7 millioner dollar i inntekter for ByteDance, morselskapet til Mobile Legends.

Som alle andre MOBAer har Mobile Legends to lag på fem spillere som konkurrerer mot hverandre på en forhåndsdefinert slagmark. For å erobre slagmarken trenger du ferdigheter, rask responstid, strategi og noen ganger til og med flaks med et tilfeldig lag.

Da spillet ble lansert hadde det bare 10 helter, som jevnt og trutt vokste til 119 i den siste patchen. I tillegg tilbyr spillet fem forskjellige spillmoduser, over 600 helteskall, flere land for daggry og mer. Totalt sett er det en fantastisk MOBA tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter.

Helter utviklet seg

Heroes Evolved er en MOBA inspirert av DOTA 2 og League of Legends. Når det er sagt, er Heroes Evolved ikke bare en replikert versjon av disse fanfavorittene. I stedet har den mange ekstra ting som gjør det til et mer spennende valg, for eksempel Glyph-systemet, en spillmekanikk som lar spillere endre heltenes statistikk.

Heroes Evolved er også kjent for sin store pool av helter, som inkluderer over 100 helter med unikt tema og to forskjellige kart. Spillet til Heroes Evolved ser ganske kjent ut, men likevel friskt. Selv om det grafisk sett ikke er den flotteste MOBA der ute, har den sin egen stil, som gir en blandet stemning av LoLs tegneserie- og tegneserietema sammen med et sterkt preg av Anime.

  YoCam legger til en rekke filtre og linser til iPhone-bildene dine [iOS]

Totalt sett er det et verdig MOBA-spill du bør prøve. Den er fritt tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter.

Battle Way

Battle Way av Rovio er et fartsfylt 5v5-kampspill utviklet av Rovio. Spillet har et veldig enkelt konsept. Det gir deg en liten båt utstyrt med flere våpen, og nå må du konkurrere med motstanderens lag i en fem minutters kamprunde.

Du må vinne denne kampen for å få seieren, noe du kan gjøre ganske enkelt ved å erobre motstandernes base eller ødelegge dem. Imidlertid ender kampen for det meste med å eliminere et lag ettersom folk foretrekker kamp fremfor å erobre basen, og kamp er morsommere.

Spillet ble opprinnelig utgitt i 2017, og spillgrafikken har forbedret seg betydelig gjennom årene. I tillegg har denne MOBA nå 10+ verdener, flere besetningsmedlemmer og en haug med skip. Battle Way er morsomt å spille og er tilgjengelig for Android- og iOS-enheter.

VainGlory

VainGlory er et av de første MOBA-spillene som støtter spill på tvers av plattformer, slik at spillere kan spille samtidig, uavhengig av enhetene deres. Dette er en grunn til at VainGlorys popularitet skjøt i været da den ble utgitt.

VainGlory er et gratis-å-spille flerspillerspill på tvers av plattformer utviklet av Super Evil Megacorp. Spillet tilbyr kjøp i spillet og er tilgjengelig for alle større plattformer, inkludert Android, iOS, Windows og Mac.

Som alle andre MOBA-spill har Vainglory et kart der to lag konkurrerer med hverandre for å ødelegge motstanderne og ta kontroll over kartet og motstanderens base. Spillet har flere spillmoduser, en stadig voksende liste med 30+ helter og mye mer. Jeg anbefaler deg å prøve det, spesielt hvis du liker å spille spill på tvers av plattformer.

  • Det fungerer på:

  • Windows

  • iOS

  • Android

  • Mac os

Clash Royale

Clash Royale er et av de mest intelligent konstruerte MOBA-spillene designet for å bli en hit. Jeg sier det fordi dette spillet har tatt kjernekonsepter fra noen av de mest populære MOBA-spillene på markedet, som DOTA 2 og League of Legends.

I tillegg til det kan Clash Royale skilte med samlekort inspirert av Hearthstone: Heroes of Warcraft og har en merkevarebygging som ligner ganske lik Clash of Clans. Spillet og grafikken er svært engasjerende, og du vil definitivt like å spille spillet.

  10 beste Android Kiosk-programvare for små bedrifter

Som de fleste andre MOBA-er, er Clash Royale et fartsfylt slagsmålsspill hvor du må samle kort, duellere spillere, ødelegge fiendens tårn og forsvare ditt eget, og alt dette i sanntid. Spillet er svært vanedannende, og spillet er tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter.

Stormbound

Neste på listen vår over de beste MOBA-spillene har vi Stormbound. Det er et CCG-dekkbyggende spill med en flisebrettbasert taktisk bevegelse utviklet av Paladin Studios. Spillet er veldig levende designet og tar CCG-spillet til neste nivå, noe som gjør spillingen mer overbevisende og morsom.

Spillet foregår på en 4 x 5 vertikal slagmark hvor hver spiller har sin base i den andre enden. Du må spille kort og plassere forskjellige antall soldater på slagmarken slik at de kan marsjere fremover, kjempe og avansere mot motstanderens base.

Selv om spillingen er relativt enkel å hoppe på, krever spillingen mye tenking og strategiarbeid, og den slags spillestil gir deg en mye dypere opplevelse. Spillet er tilgjengelig for Android og iOS, og hvis du liker CCGs, kan Stormbound være et godt valg.

MARVEL Super War

MARVEL Super War ble utviklet av NetEase-spill. Det er uten tvil den første tittelen som har en enorm liste over populære karakterer i ett spill. NetEase utviklet dette spillet strengt for mobile enheter, for både iOS- og Android-enheter.

Opprinnelig, da spillet ble utgitt, hadde det bare en liste over populære karakterer fra MARVEL-filmer. Men med tiden introduserte utviklerne flere karakterer fra MARVEL-tegneseriene, noe som gjorde spillet til det det var ment å være – en ultimat hyllest til MARVEL Comic World.

Som en MOBA har spillingen ti spillere som konkurrerer i et 5v5-oppsett, hver med en MARVEL-helt å kontrollere. Det er et fartsfylt spill, noe som betyr at gjennomsnittsspillet vil vare rundt 15 minutter eller mindre. Som et freemium-spill vil du ha tilgang til begrensede helter i utgangspunktet, mens andre helter kan låses opp ved å tømme nivåer eller gjøre et kjøp.

Der har du det – en detaljert artikkel som dekker de beste MOBA-spillene for Android og iOS.

MOBA, som sjanger, har blitt en fanfavoritt på grunn av sin svært vanedannende natur, intense konkurranse og strategiske spilling. Imidlertid har populariteten til MOBA-spill eksplodert bare de siste årene på grunn av de store eSport-begivenhetene som har trukket millioner av seere over hele verden. Dessuten lar MOBA-spill spillere knytte sterke bånd med lagkamerater.

Derfor, hvis du leter etter de beste MOBA-spillene, vil listen ovenfor hjelpe deg med å ta det riktige valget.

Du kan nå sjekke noen av disse plattformspillene.