12 beste livssimuleringsspill for oppslukende og engasjerende opplevelser

Vil du oppleve flere liv mens du lever ditt vanlige liv? Prøv disse livssimuleringsspillene for en forbedret opplevelse.

Hvis du er lei av din daglige rutine og ønsker å oppleve et bedre liv, så er Life Simulation-spill den beste redningen for deg. En gang sa vennen min at en spiller kunne leve tusen liv i ett liv gjennom spill, og disse ordene endret perspektivet mitt til spill.

Life Simulation-spill gir store og rikelig med alternativer, men hvert spill kan ikke være din kopp te. I tillegg til endeløse simuleringsspill og nye tillegg som dukker opp regelmessig, kan det bli utfordrende å velge det beste spillet for deg. Her er noen av de beste Life-Simulation-spillene som tilbyr en oppslukende og engasjerende opplevelse.

Hva er livssimuleringsspill?

Life Simulation-spill er de som tar deg til en virtuell verden hvor du må vedlikeholde og vokse i henhold til spillets historier. Disse spillene gir spillerne makten til å kontrollere livene til flere mennesker og skapninger i spillet.

Spillerens avgjørelse påvirker historien til de fleste Life Simulation-spill. Derfor er disse spillene ikke begrenset til bare å trykke mellomromstasten eller andre taster. I stedet bør spilleren ha en sterk sinnsnærvær og ta viktige avgjørelser. Livssimuleringsspill er den beste måten å leve et annet virtuelt liv fra en seng eller et komfortabelt sted.

Fordeler med å spille livssimuleringsspill

Spill er mye tatt i en negativ kontekst. Men videospill kan også være et spennende og underholdende alternativ til læring. Livssimuleringsspill hjelper spilleren å vokse følelsesmessig og utvikle bedre ferdigheter.

Life Simulation-spill er basert på virkelige situasjoner gjenskapt ved hjelp av simuleringsteknologi. Disse spillene hjelper spilleren med å lære nye ferdigheter eller utføre ulike oppgaver i den virtuelle verdenen. I tillegg til dette er disse spillene ikke begrenset til bare én typisk historie. Derfor kan du velge spill etter dine preferanser. Enten du ønsker å forbedre hukommelsen eller konsentrasjonen, kan Life Simulation-spill hjelpe dere alle.

Så la oss hoppe direkte til listen over de beste livssimuleringsspillene.

Stardew Valley

Stardew Valley er et simuleringsrollespill i åpen verden. Den er basert på livet på landet og eventyrene som følger med det. Dette spillet er helt basert på gårdsdrift og hverdagsrutiner, som medborgere inspirerer. Det ligger i en mystisk landlig by kalt «Pelikanbyen», hvor du starter reisen som innbygger og arver bestefarens gamle jordbrukstomt.

Dette spillets historie dreier seg om gårdsdrift, men andre oppgaver som fôring, gruvedrift, fiske og sosialt samvær med forskjellige innbyggere i byen er også en del av det. Dette spillet inkluderer tonnevis av sideoppdrag og hendelser som belønner spilleren med hver fullføring.

Stardew Valley er et spill mange elsker for sin avslappende opplevelse, unike, rolige, beroligende lydspor og gammeldags pikselert grafikk. Mangfoldet av karakterer er forbløffende, og hvis du elsker å bruke timevis på å tilpasse karakteren din, er dette spillet spesielt bygget for deg!

Utgivelse – februar 2016

Utgiver/utvikler – ConcernedApe

Plattformer – PC, PlayStation 4, Nintendo Switch og Xbox One

Sims 4

Anta at du er en hard fan av simuleringsvideospill. I så fall må du ha hørt om «Sims»-spillserien, som revolusjonerte ideen om simuleringsspill og tok den til et nytt nivå. Dette er den fjerde delen i Sims-serien.

I Sims 4 må du lage din egen unik virtuelle karakter og kontrollere den gjennom hele spillet, også kalt «Sims». Spillere må administrere sine liv, forhold og karrierer for å nyte dette mesterverket. Dette spillet gir et bredt utvalg av tilpasningsmuligheter for simmenes utseende, personlighet, oppførsel, hjem og nabolag.

  8 betalte og gratis skannere for fjerning av virus å se opp for

Dette spillet har et bredt utvalg av spillmoduser, inkludert «Live Mode», der spillere kontrollerer sanntidssimmene sine og «Bygg-modus», der spillere har tilgang til å bygge sine egne hjem, og «Create a Sim»-modus, der spillere kan lage sine nye simmer fra bunnen av.

Spillet inkluderer et stort utvalg pakker, for eksempel utvidelses- og tingpakker, for å legge til nye funksjoner i spillingen din.

Utgivelse – september 2014

Utgiver/utvikler – Maxis, The Sims Studio

Plattformer – PlayStation 4, Xbox One og PC

Topunkts sykehus

Har du noen gang ønsket å vite hva som skjer på sykehuset på et profesjonelt nivå? Her er drømmespillet! Two Point Hospital er et simuleringsspill der spillere får ansvaret for å bygge og administrere egne sykehus for å kurere ulike rare sykdommer, som helt sikkert vil gjøre deg gal! Dette spillet inkluderer forskjellige sykehus, hver med sine oppgaver.

Spillere må administrere sykehuspersonalet, fasilitetene og økonomien for å opprettholde jevnheten i spillet.

Oppgaver som å ansette folk til personalet, trene dem, forske på nye teknologier og oppdage nye behandlinger, og oppgradere sykehuset for pasientenes tilfredshet så vel som for den generelle optimaliseringen av spillet er noen fordeler som er verdt å nevne. Dette spillet inneholder en rekke sprø karakterer med sprø problemer, med ulike referanser til populærkulturer og klassiske sykehusdramaer.

Totalt sett er det et oppslukende og morsomt simuleringsspill med mye å tilby – fra unik sarkasme til strategidrevet spilling. Den tegneserieaktige grafikken og en letthjertet, avslappet tilnærming gjør den egnet for alle aldersgrupper.

Utgivelse – august 2018

Utgiver/utvikler – Two Point Studios

Plattformer – Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One og PC

Dyreovergang

Animal Crossing er et velkjent fiktivt livssimuleringsspill utviklet og utgitt av Nintendo. Den ble utgitt for første gang i 2001, etterfulgt av mange oppfølgere.

I dette spillet må spillerne flytte til en by full av antropometriske dyr (for de som ikke vet hva det begrepet betyr, det refererer til dyr som har menneskelige egenskaper og karakterer, inkludert oppførsel) og leve et fredelig liv som innbygger .

Byen kan utforskes av spillerne, der de også kan samhandle med dyr og delta i ulike aktiviteter som jakt på fossiler, fiske osv. Dette er et sanntidsdrevet videospill med forskjellige aktiviteter og arrangementer gjennom dagen, måned og år basert på spillerens spesifikke plassering.

Dette spillet er kjent for avslappingen og roen det gir, sammen med de sjarmerende og nydelige visuelle tingene, som er uten sidestykke. Spillere har tilgang til å besøke andre spilleres byer, lokalt/online.

Utgivelse – april 2001

Utgivere/utviklere – Nintendo, Nintendo of America Inc.

Plattformer – Nintendo Switch

Min tid på Portia

My Time At Portia er et simuleringsdrevet rollespill hvis hele historien dreier seg om byen som heter «Portia». Historien starter når du ender opp i Portia som en nykommer og oppdager den postapokalyptiske verdenen der denne byen er bosatt.

Der menneskeheten har gjenoppbygd sin sivilisasjon etter en uheldig katastrofal hendelse, som hovedperson, arvet du din fars verksted. Den må brukes til å lage, bygge og oppgradere ulike gjenstander som maskiner, verktøy og våpen.

Et bredt utvalg av materialer og ressurser som kan samles inn av spillere, inkludert metaller, steiner, steiner, lær og pels, er omtalt i dette spillet. Ulike NPC-er kan samhandles med mens du går videre i dette spillet, og mange av dem tilbyr oppdrag som låser opp byens bakhistorie og spillerens fortid i små biter med fullføringen av hver.

  12 beste 5-ports Gigabit-svitsjer for å sette opp nettverket ditt

Du kan bygge romantiske forhold langs historien, og til slutt forvandles til ekteskap med en av mange NPCer.

Med fantastisk grafikk og vanedannende og oppslukende spilling tilbyr dette spillet en rekke aktiviteter – fra gruvedrift og jordbruk til utforskning av verden til spennende kamper! Spillere kan eksperimentere ved å kombinere tilbehør for å lage en unik gjenstand.

Utgivelse – januar 2019

Utgivere/utviklere – Pathea, Team17

Plattformer – Nintendo Switch, Android, PlayStation 4 og Xbox One

Koralløya

Har du noen gang lurt på hvordan det er å bo på en øy? Hvis ja, vil dette spillet oppfylle alle dine ønsker. Coral Island er et jordbruks- og livssimuleringsvideospill på en tropisk øy. Som de fleste spill, dreier dette spillets historie seg om en nedslitt ranch på en vakker øy. Dette spillet har som mål å gjenopprette gården til sin tidligere tilstand og bygge et blomstrende samfunn på en øy!

Spillere kan dyrke avlinger, temme og oppdra dyr, og også engasjere seg i andre aktiviteter, for eksempel fiske, for å tjene penger og forbedre tilstanden til gården deres. Det er et spill som dreier seg om miljø og bærekraft.

Spillere må beskytte øyas naturressurser og ha tilgang til å delta i aktiviteter som resirkulering og bruk av fornybare kilder.

Spillere kan samhandle med mennesker rundt på øya, og engasjement i romantiske forhold kan også gjøres med andre innbyggere. Dette spillet har et mangfold av karakterer med unike personligheter og historier.

Utgivelse – oktober 2022

Utgivere/utviklere – Stairway Games, Humble Bundle

Plattform – Steam

The Guild 3

Dykk tilbake til middelalderen og se hvor godt du kunne ha gjort det på den tiden! Guild 3 er et strategibasert spill satt i Europa i senmiddelalderen. Spillere må bygge sitt dynasti ved å navigere i et komplekst økonomisk og politisk system i dette spillet.

Spillere kan spille ved å velge ett av flere yrker, inkludert kjøpmenn, politikere, håndverkere osv. Spillere kan også bruke hvert yrke som en egenskap og fordel for å lykkes i dette spillet.

På toppen av det må spillere også forvalte ressurser, inkludert rikdom, mat og materialer, for å drive sine virksomheter og få innflytelse og makt i samfunnet. Engasjement i diplomati er mulig samtidig som man danner allianser med andre spillere. Dette spillet har en dynamisk verden befolket av AI-karakterer med agendaer.

Utgivelse – juni 2022

Utgivere/utviklere – GolemLabs

Plattformer – Steam

Drømmelysdalen

Folk elsker dette spillet for dets fargerike karakterer og pulserende verden, fylt med hemmelige skjulte skatter. Dreamlight Valley er et annet oppdrettsbasert simuleringsspill. Spillere må kanskje håndtere naturkatastrofer som jordskjelv, stormer og flom og administrere økonomien og ressursene sine for å dyrke gårdene sine.

Etter hvert som spillerne går videre i dette spillet, kan de låse opp nye områder i dalen og utvide gården sin med flere dekorasjoner og bygninger. De kan også handle med andre spillere og delta i tonnevis av aktiviteter og sideoppdrag for å tjene ekstra belønninger.

Dette klokt bygde mesterverket er supplert med sjarmerende og levende bilder og en avslappende bakgrunn, som er kirsebæret på kaken.

Utgivelse – september 2022

Utgivere/utviklere – Gameloft

Plattformer – Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 og Xbox One

Spill Dev Story

Game Dev Story er et simuleringsspill der spillere driver sitt eget videospillutviklingsselskap, skaper, utvikler og slipper videospill, administrerer teamet sitt og driver virksomheten sin jevnt.

Spillere må forske på ny teknologi og bygge videospillene sine ved å velge ønskede plattformer og sjangere. Du kan også ansette ansatte med forskjellige ferdighetssett. Dette kan sikre bedre produktivitet og hjelpe bedriftens fremgang. Spillere kan også delta i ulike arrangementer og motta ekstra belønninger for hver prestasjon de gjør.

  Slik stopper du Google Home fra å ta opp alle samtalene dine

Det som gjør dette spillet unikt er dens retrostilte pikselerte grafikken og den unike designen og den lettvinte tonen, som gjør det egnet for alle aldersgrupper. Så hvis du ønsker å bli en spillutvikler, men ikke har nok budsjett til å starte, kan du oppfylle fantasiene dine her til du begynner å gjøre det i det virkelige liv.

Utgivelse – 1997 (opprinnelig)

Utgivere/utviklere – Kairosoft

Plattformer – Nintendo Switch, Android, PlayStation 4 og Steam

Min tid på Sandrock

Dette er den legendariske oppfølgeren til et fantastisk spill. My Time at Sandrock er oppfølgeren til livssimuleringshiten fra 2022, My Time at Portia. Historien starter i byen Sandrock, som spillere går inn i som en nykommer, en robust grenseby i en post-apokalypse-æra.

Spilleren må bygge og opprettholde relasjoner med lokalbefolkningen og administrere gården deres, utforske villmarken og avdekke byens mysterier. Dette spillet har dag-natt-syklusen og tilbyr mange aktiviteter for spilleren å delta i, inkludert å samle ressurser og lage varer.

Etter hvert som spilleren skrider frem, låser de opp nye ferdigheter, oppgraderer utstyret sitt og får tilgang til å utvide gården sin. Totalt sett har My Time at Sandrock engasjerende og dyp spilling med beroligende lydspor for å slippe løs spillopplevelsen.

Utgivelse – mai 2022

Utgivere/utviklere – Pathea

Plattformer – Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Steam

Potion tillatelse

Har du noen gang lurt på hvordan folk pleide å behandle sykdommene sine lenge før legene satt på klinikker og ventet på at pasientene deres skulle komme? Få svaret ditt i dette livssimuleringsspillet, Potion Permit. Historien starter i «Moonbury»-byen, som avviser alle moderne normer og foretrekker tradisjonelle metoder for å helbrede/kurere sykdommer.

I dette spillet spiller spillere som småbykjemikere som helbreder byfolk for deres sykdommer og plager. Dette spillet inkluderer omsorg for syke innbyggere, diagnostisering av symptomene på en sykdom og finne dens spesifikke kur.

I hele denne prosessen må spilleren også samle ingredienser ut av verden, møte monstre noen ganger og få materialer fra dem for fremtiden. De beroligende lydsporene og den levende pikselerte grafikken gjør spillet interessant.

Utgivelse – september 2022

Utgiver/utvikler – MassHive Media, PQube

Plattformer – Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 og Xbox One

Det gode liv

The Good Life er et eventyrspill med puslespillløsning, utforskning og mekanikk rundt fotografering. Historien starter i den fiktive byen Rainy Woods på landsbygda i England. Spilleren tar rollen som Naomi, en fotograf som har forlatt hjemmet sitt og flyttet til byen for å betale gjelden hennes.

Dette spillet består av mange unike mekanikker, inkludert «Happiness»-funksjonen, som krever at spilleren opprettholder lykkelinjen ved å delta i ulike arrangementer, sosialisere med innbyggere, ta bilder av spennende hendelser, gjenstander osv.

Hvis man ikke klarer å opprettholde lykkenivåer, blir spillet mye mer utfordrende, noe som fører til kompleks og ugunstig spilling. Totalt sett er det et oppslukende og karismatisk spill som er en blanding av 3D-grafikk med håndtegnet grafikk og et sært Indie-lydspor.

Utgivelse – oktober 2021

Utgivere/utviklere – White Owls, Playism

Plattformer – Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One og Steam

Bunnlinjen

Utviklingen av teknologi har gjort flere drømmer til virkelighet. Du kan oppleve drømmelivet gjennom VR-spill. Men de er ikke i stand til å matche nivået på livssimuleringsspill.

Gjennom listen ovenfor ville du ha lagt merke til at sjangeren Life Simulation har mange alternativer for å tjene deg. Du kan oppleve tusenvis av liv, ta avgjørelser, kontrollere karakteren og nyte spillet mens du slapper av i ditt personlige rom. Du må bare prøve noen fra listen ovenfor.