tipsbilk.net

10 beste nettverksautomatiseringsverktøy for bedre effektivitet

Sjekk ut de kraftige nettverksautomatiseringsverktøyene for forbedret effektivitet og bedre brukeropplevelse.

Dagens IT-infrastruktur krever automatisering for å lykkes, og det gjelder også for nettverksadministrasjon. Nettverksautomatisering gjør ikke bare administrasjonen enklere, men sparer deg også penger når du skalerer opp.

Organisasjoner må bruke pålitelige applikasjoner for nettverksautomatisering. De bør også ha en klar idé om arbeidsprosessen for automatisering og nyttige funksjoner i applikasjonene.

Les videre til slutten for å lære mer om nettverksautomatisering.

Hva er nettverksautomatisering?

Nettverksautomatisering betyr å bruke programvare for automatisk å administrere prosessene som konfigurasjon, testing, distribusjon og drift av nettverksenheter. Enhetene kan være fysiske eller virtuelle.

Imidlertid kan mellomstore og store bedrifter i alle tilfeller forbedre nettverkseffektiviteten med det. Teknologien reduserer også menneskelige feil og driftskostnader knyttet til manuell styring. Denne automatiseringen hjelper administratorer og nettverksingeniører med å kartlegge, konfigurere og oppdage enheter effektivt.

Den kan også konfigurere og levere nettverksinfrastruktur og hjelper deg med å planlegge for nettverksoppskalering. Denne automatiseringsprosessen kan være skriptdrevet eller programvarebasert. De relevante nettverksautomatiseringsverktøyene kan eliminere nesten alle manuelle oppgaver.

Hvordan fungerer nettverksautomatisering?

For nettverksautomatisering må du utføre programmerbar logikk på kommandolinjegrensesnittet (CLI) til enhetene. Dermed kan nodene automatisk utføre handlinger som nettverksfiltrering, båndbreddekontroll og portkontroll.

Ulempen med denne metoden er dens manglende evne til å skalere opp. For bedre resultater har de fleste moderne nettverksinfrastrukturer et sentralisert kontrollpanel for å koble til og administrere alle nettverksenhetene.

Automatiseringsverktøy og -løsninger kan også automatisere repeterende nettverksoppgaver. I tillegg er båndbreddebruk og -analyse, administrasjon av nettverkslager, dynamisk klargjøring, sikkerhetskopiering av data, endring av konfigurasjoner og tilgangspunktkontroll også mulig med løsningene.

Nettverksautomatiseringsverktøy og hvordan det fungerer

Nettverksautomatiseringsprogramvare er løsningen som støtter prosessen med nettverksautomatisering. Det kan hjelpe bedrifter med å oppnå betydelig vekst til lavere driftskostnader.

Med det riktige verktøyet kan en organisasjon oppnå ideell nettverksytelse og automatisere viktige funksjoner som sikkerhetskopiering, overholdelse, sporing og administrasjon. Med alle disse gir det forbedret produktivitet og pålitelighet.

Nettverksautomatiseringsverktøy finner den mest dyktige tilnærmingen til å administrere et nettverk gjennom kartlegging, konfigurasjon og klargjøring. API-baserte automatiseringsløsninger kan konfigurere hver nettverksenhet gjennom direkte påkalling eller ved å bruke programmeringsspråk som Python, Java og Go.

Disse plattformene overvåker nettverksressurser under klargjøring og verifiserer om et nettverk kan håndtere en konfigurasjonsforespørsel.

  Legg til, fjern eller utsett autokjøring for programmer ved oppstart

Funksjoner å se etter i et nettverksautomatiseringsverktøy

#1. Støtte for én eller flere leverandør

Verktøyene kan være leverandørspesifikke, eller de kan være kompatible med alle nettverksplattformer. Som kunder må organisasjoner velge verktøyet som passer deres nåværende og fremtidige behov.

#2. Plattformstøtte

Mens tradisjonelle automatiseringsverktøy bare fungerer lokalt, ønsker mange bedrifter å velge et SaaS-verktøy for rask distribusjon og løpende oppdateringer. Du kan velge hvilken som helst av disse modellene, eller du vil kanskje prøve hybridverktøyene.

#3. Sikkerhet og samsvar🛡️

Det moderne scenariet krever at du setter IT- og sikkerhetsdrift sammen. Derfor må nettverksautomatiseringsverktøyene dine sikre sterk datasikkerhet mot alle mulige trusler og vise at de oppfyller regelverket.

#4. Orkestrering

Ofte må bedrifter endre andre infrastrukturelementer, som brannmurinnstillinger, når de endrer nettverksenheter. Av denne grunn bør automatiseringsprogramvaren ha orkestreringsmuligheter slik at den kan utløse andre automatiseringsrammer for å endre enheter.

#5. APIer

Verktøyet for nettverksautomatisering bør integreres med andre verktøy du bruker. Det kan imidlertid hende du ikke får alle funksjonene i API. Når du velger et verktøy, må du ikke ignorere denne funksjonen.

#6. Rapportering

Hvis programvaren din har rapporteringsfunksjonen, kan den gi deg innsyn i hver nettverkslivssyklusfase.

Nå som du har lært om toppfunksjonene til et nettverksautomatiseringsverktøy, her er noen applikasjoner du kan få dem. Du finner kanskje ikke alle funksjonene i én løsning og trenger å finne hvilken som gir maksimal verdi i forhold til prismodellen.

SolarWinds

SolarWinds tilbyr en omfattende løsning som kan administrere, overvåke og integrere nettverksautomatiseringssystemet selv i et stort eller komplekst miljø.

Den holder styr på nettverksytelsen din samtidig som den reduserer nettverksbrudd og oppdager ytelsesproblemer for en rask løsning. Programvaren kan analysere trafikk og båndbredde slik at du kan samle granulære data for optimal ytelse.

Ved å bruke SolarWinds kan du også overvåke nettverksenhetskonfigurasjoner for manuelle eller automatiserte feil. Det sikrer også høy tilgjengelighet mot OS-krasj, appfeil og problemer med databasetilgjengelighet.

Dessuten får du funksjoner som IP-adresseadministrasjon, WAN-ytelsesovervåking, svitsjkapasitetsovervåking og sporing av endepunktenheter fra denne programvaren.

Itensial

Itential er en nettverksautomatiseringsløsning som er ideell for å konvertere dine manuelle prosesser til selvbetjent automatisering og orkestrering. Denne ledende plattformen for NetDevOps-team tilbyr støtte for både nettverks- og skyinfrastruktur.

Som et resultat kan bedrifter redusere manuelle operasjoner og gjøre nettverksadministrasjon enklere selv fra den første dagen av distribusjonen. Applikasjonen kommer med en lavkode API som hjelper bedrifter med å administrere og konfigurere deres hybride skynettverk.

Itential har også forhåndsbygde integrasjoner og arbeidsflyter som du kan bruke til å ta i bruk nettverksautomatisering raskt. Løsningen er svært skalerbar, og du kan bruke den til å automatisere ethvert nettverk.

  7 PaaS for å bygge og være vert for dine moderne applikasjoner

Mikrofokus

Micro Focus muliggjør automatisert konfigurasjon og sikkerhetsoverholdelse for bedrifter med letthet. Det forenkler også kostnadskutt ved å automatisere tidkrevende manuelle oppgaver knyttet til samsvar og konfigurasjon.

Organisasjoner kan forbedre nettverkssikkerheten ved å oppdage sikkerhetssårbarheter og fikse dem før de kan forårsake skade. Den tilbyr deg også proaktiv håndhevelse av retningslinjer og rapporter om revisjon og overholdelse. Som et resultat trenger du ikke å bekymre deg for å bestå revisjons- og samsvarskrav.

Bortsett fra disse, forhindrer Micro Focus inkonsekvenser og feilkonfigurasjoner som til slutt øker nettverkets stabilitet og oppetid. Den lar deg også finne ut om ytelsesproblemene er relaterte ved å bruke konfigurasjonsendringene.

BMC TrueSight

BMC TrueSight er plattformen for smidige organisasjoner som muliggjør raske, skalerbare og sikre nettverksendringer. I tillegg til sårbarhetshåndtering øker den smidigheten, akselererer nettverkskonfigurasjonsendringer, forbedrer sikkerheten og reduserer kostnadene.

Du får forbedret synlighet med denne plattformen som lar deg svare på trusler på tvers av nettverksenheter. Dens automatiske tilbakerullings- og endringssporingsfunksjoner er ideelle for superrask konfigurasjon.

I tillegg kan bedrifter bruke den til å distribuere nye nettverksenheter (fysiske eller virtuelle) og utføre en samsvarsrevisjon.

Fortra

Nettverksproblemer er realitetene du må forholde deg til. Men du kan fikse dem raskt gjennom nettverksovervåkings- og automatiseringsproduktene til Fortra. Denne løsningen kan opprette loggfiler, sikkerhetskopiere data, gjenopprette mislykkede tjenester, konfigurere nettverk, rekonfigurere enhetsinnstillinger, utføre klargjøring og sende rapporter.

Nettverkskartprogramvaren lar deg visualisere nettverket ditt raskt og løse eventuelle problemer som måtte dukke opp. Du kan også tilpasse den i henhold til det virkelige nettverket. Suiten har også et fleksibelt, IP-basert nettverksovervåkingsverktøy for sporing av nettverksytelse.

Det er også et nettverksadministrasjonsverktøy for å administrere og lage planer for IT-infrastrukturen din.

Einerbær

Hvis du ønsker å møte kravene til kunder som forventer smidig, pålitelig og sikker nettverkstjeneste, kan Juniper hjelpe. Med dens bistand kan organisasjoner se færre menneskelige feil og oppnå et forutsigbart og bærekraftig nettverk.

Denne løsningen tilbyr en automatisert tilnærming for forenklede nettverk med flere leverandører med sitt produktspekter for automatisering. Som et resultat får du sikret kvalitetsservice gjennom den daglige driften.

Ved å bruke Juniper Automation kan du ligge i forkant av forretningsbehovene dine i alle livssyklusstadier. Dessuten hjelper det deg med å maksimere brukereffektiviteten og oppnå sluttbrukertilfredshet. Denne komplette automatiseringspakken er i stand til å administrere WAN- og Wi-Fi-tjenester samtidig som den leverer brukervennlighet, sikkerhet og kostnadseffektivitet.

Motadata

Med Motadata kan organisasjoner gjøre nettverkene sine pålitelige, smarte, sikre og kompatible på samme tid.

Dette AI-drevne nettverksautomatiseringsverktøyet kommer med en enhetlig plattform for å hjelpe deg med å visualisere enhetsdistribusjon, nylige sikkerhetskopier, mislykkede sikkerhetskopier, feiltrender og mange flere. Den genererer også rapporter i PDF- og CSV-format.

  10 CSS-jukseark for utviklere og designere

Du kan bruke Motadata til å distribuere konfigurasjoner, oppdage kjørbare endringer, foreta revisjoner og sikkerhetskopiere data. Den gir deg også varsler om konfigurasjonsendringer. Applikasjonen støtter integrasjon med nettverksenhetsleverandører som HP, Cisco, Juniper, Brocade, D-Link, etc.

Løse

Trenger du å håndtere nettverkstesting, klargjøring, hendelsesløsning og ulike konfigurasjonsproblemer? Resolve hjelper deg med å automatisere alt av de mest komplekse nettverkene med proaktiv nettverkstesting.

Den lar deg spare hundrevis av manuelle timer og løse problemer med nettverksytelse og tilkobling umiddelbart. Dermed kan ikke disse problemene påvirke virksomheten din. Når vi snakker om hendelsesløsning, kan du oppnå det mange ganger raskere, og det også til en lavere kostnad.

Det er raskt og enkelt å komme i gang med Resolve. I tillegg kan organisasjoner fortsette å bruke det når de skalerer opp nettverksinfrastrukturen.

Red Hat Ansible

Den langvarige og komplekse nettverksautomatiseringsprosedyren forårsaker ofte forsinkelser i moderniseringsinnsatsen. Red Hat Ansible tilbyr en automatiseringsplattform som hjelper deg med å administrere komplekse nettverksdistribusjoner i Ansible-drevne miljøer.

Dette enkle automatiseringsrammeverket gjør det mulig for nettverksadministratorer å kommunisere enkelt med resten av organisasjonen. Du får også innebygd støtte for enheter som kjører på eldre og åpen nettverksinfrastruktur.

Ved å bruke Red Hat Ansible kan du administrere den helhetlige applikasjonsarbeidsmengden ved å inkludere nettverksenheter og systemer i automatiseringsstrategien til organisasjonen.

Ytterligere fordeler inkluderer et robust og agentløst automatiseringsrammeverk, fellesskaps- og leverandørgenerert spillebok, og muligheten til å bruke en datamodell som fungerer med heterogene nettverksenheter.

Micetro

Micetro er en annen løsning som muliggjør enhetlig nettverksautomatisering. Denne programvaren lar deg tilpasse de forskjellige nettverkene dine og eksportere data ved behov. Den kommer også med et kraftig API som enkelt kan integrere flere plattformer og tjenester.

Dette API-drevne verktøyet kan fremtidssikre nettverket ditt med sine robuste og moderne funksjoner. Ved å bruke denne overleggsløsningen kan organisasjoner beholde nettverksdataene sine på stedet eller migrere dem til ulike skyplattformer som Azure, AWS, NS1 og Akamai Fast DNS.

Micetro lar deg også velge kommunikasjonsmetode fra JSON RPC, SOAP og REST.

Konklusjon

Høyt digitaliserte forretningsmiljøer må ta i bruk ny teknologi, og derfor er fornuftig nettverksautomatisering avgjørende for dem. Automatiseringen bør planlegges riktig, og riktig programvare er nødvendig for å lette prosessen.

Automatiseringsløsningene bør også fokusere på sikkerhet og compliance for å holde seg trygge mot trusler og sårbarheter. Applikasjonene som er oppført ovenfor er kraftige og populære, men du kan sammenligne disse med bedriftens behov for å velge riktig verktøy.

Det kan også være lurt å lese om oppgaveautomatiseringsprogramvare og arbeidsflytautomatiseringsplattformer.

x