10 beste sanntidsbåndbreddemonitorer for bruk av nettverkstrafikk

Verktøy for båndbreddeovervåking hjelper nettverksadministratorer med å overvåke og administrere nettverket mer effektivt.

Hva er båndbreddeovervåking?

Båndbreddeovervåking er en grunnleggende IT-aktivitet som holder styr på nettverksenheter og tilkoblinger mens den oppdager feil, funksjonalitet og nettverksflyt. Det omfatter å oppdage store tilkoblingsproblemer og unormale aktiviteter og regulere kvaliteten på forskjellige nettverkskomponenter. Og det kan gjøres ved hjelp av nettverksovervåkingsverktøy.

Disse overvåkingsverktøyene holder styr på internettforbindelsen din og gir deg en fullstendig og detaljert analyse av hva som skjer i nettverket ditt.

Hvilke faktorer bør du vurdere når du velger båndbreddeskjermer?

 • Enkel utplassering og sanntidssynlighet.
 • Et oppsett som kan samhandle med alle modeller av nettverksutstyr.
 • Mulighet for å sammenligne gjeldende statistikk med historiske data.
 • VLAN (Virtual Local Area Network) sporings- og designverktøy for pakkeprioritering og overbelastningskontroll.
 • Evne til å velge interaksjonene du vil spore og analysere.
 • Egendefinerte skript bør inkluderes som plugins eller globale funksjonskall.
 • Rimelig pris og gratis prøvedemo.

Med disse kriteriene i bakhodet, har vi oppsummert en liste over de beste båndbreddemonitorene i sanntid for bruk av nettverkstrafikk. La oss sette i gang!

SolarWinds NTA

SolarWinds er et velkjent navn blant IT-eksperter. De lager forskjellige programvareprodukter, for eksempel programvare for nettverksovervåking, visualisering og nettverksrapportering.

SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer (NTA) er et utmerket verktøy for båndbreddeovervåking. Dette verktøyet konverterer båndbreddebruksstatistikk til grafer og diagrammer, noe som gjør det enklere å se både gjeldende og lagrede historiske data og få en bedre kunnskap om nettverksaktiviteten din. Nettverksadministratorer kan betjene nettverksinfrastrukturen enklere ved å oppdage, feilsøke og fikse problemer med nettverksytelse.

Ved å optimalisere din evne til å grave videre i nettverksinfrastrukturen, kan du evaluere og sammenligne trafikkforhold med historiske data med mer synlighet. Den er laget for å hjelpe deg med å identifisere kilden til problemer som har oppstått tidligere. Brukere kan også generere rapporter for bedre å forstå statistikk over båndbreddebruk.

SolarWinds NTA er designet for å samle, analysere og vise data om klassebasert tjenestekvalitet (CBQoS) i tillegg til å bruke flytdata. CBQoS-overvåking lar deg sjekke at reglene dine er funksjonelle når det gjelder å prioritere virksomhetskritisk trafikk i tilfelle overbelastning og optimalisere båndbreddebruken på nettverksinfrastrukturen din.

Funksjoner:

 • Sett en tidsplan med letthet og motta detaljert nettverkstrafikkovervåking og båndbreddestatistikk
 • Enkel visualisering kan hjelpe til med forståelsen av trafikkflyt over tid og aktiviteter.
 • Tidsseriegrafer og Quality of Service (QoS) styring.
 • Terskelbaserte varsler kan tilpasses både store og små bedriftsnettverk.

SolarWinds tilbyr en 30-dagers gratis prøveperiode på Network Bandwidth Analyzer-pakken.

ManageEngine

ManageEngine tilbyr et fantastisk og enkelt Bandwidth Monitor-verktøy som du kan bruke til å overvåke nettverksaktivitet og båndbreddeforbruk i infrastrukturen din.

  Slik kaster du Popcorn Time til Smart TV

Den gratis utgaven av denne applikasjonen lar brukeren overvåke bare to grensesnitt fra en enhet, noe som er ganske begrenset. Likevel gir den deg detaljene og all statistikken du trenger fra nettverkstilkoblingene dine.

Den lar deg overvåke nettverkstilkobling, båndbredde og relevante data for en rekke enheter, for eksempel rutere og svitsjer.

Funksjoner:

 • For å evaluere nettverksbåndbredden på riktig måte, kan brukere spesifisere forhåndsdefinerte kontrollgrenser avhengig av bruk, periode og frekvens.
 • Finner automatisk kilden til nettverkstilkoblingsproblemer og feilsøker den.
 • Basert på ressursstyringsprognoser, evaluerer den automatisk kravene til nettverksinfrastruktur.
 • Analyserer viktige VoIP- og multimedieytelsesparametere for å oppnå klassens beste servicestandarder.

Med konfigurerbare visualiserings- og rapporteringsalternativer er det enkelt å undersøke trafikkmønstre og høye aktivitetstimer.

PAESSLER PRTG

PAESSLER PRTG båndbreddemonitor er et fantastisk verktøy for både individuell og kommersiell bruk. Den sjekker Internett-protokolladressen din og finner alle koblede enheter.

PRTG skanner hele trafikkmønsteret ditt og tilbyr omfattende statistikk over hvilke applikasjoner og tjenester som bruker båndbredden din og hvor mulige miljøblokkeringer kan eksistere. Den undersøker og viser en rekke båndbreddefaktorer for å gi deg et omfattende bilde av ytelsen til nettverksinfrastrukturen.

Et tilpasset varslingssystem sender deg SMS, e-post eller varsler når det er problemer med nettverkstilkobling og båndbredde. Dette sikrer at brukeren kan reagere raskt på eventuelle båndbreddeutfordringer og diagnostisere problemer før de eskalerer.

Individuelle kunder kan bruke hastighetstestmekanismen for å evaluere om bredbåndsforbindelsen deres gir gode resultater og sjekke DSL (Digital Subscriber Line) båndbredde og andre funksjoner.

Funksjoner:

 • Overvåker hele nettverksinfrastrukturens tilkoblinger, tjenester og trafikk i sanntid.
 • Den har en funksjon for automatisk oppdagelse som lar deg konstruere og administrere et nettverksregister.
 • Støtter ulike funksjoner som SNMP, Windows Management Instrumentation (WMI) og Packet Sniffing.
 • En innebygd protokollanalysator kan oppdage applikasjoner og tjenester med mye trafikk.
 • Den består av ekstra sensorer for å holde styr på arbeidsstasjoner og apper.

Den tilbyr også en 30-dagers gratis prøveperiode tilgjengelig for nedlasting. Og etter at prøveperioden utløper, går den tilbake til en redusert versjon.

Auvik

Auvik er en skybasert båndbreddeovervåkingsapplikasjon som er betydelig tilpasningsdyktig og gir deg rask kunnskap om nettverksgrensesnittene du administrerer gjennom automatisk oppdagelse, overvåking og rapporteringssystem.

Statistikken og databeregningene oppdateres regelmessig og kan oppdage nettverksenheter som overskrider maksimal kapasitet. I disse tilfellene sender systemet ut alarmer, slik at teknikere kan gripe inn og forhindre problemer.

Funksjoner:

 • Ytelsessporing og et avansert trafikkanalysesystem er inkludert.
 • Tilbyr automatiserte nettverksoppdagingstjenester.
 • Data samles inn og analyseres i sanntid.
 • Den har også en funksjon for automatisk oppdagelse som lar deg konstruere og administrere et nettverksregister.

Essentials og Performance er faktisk de to planutgavene som er tilgjengelige i Auvik. Nettverkstrafikkanalysen er en del av ytelsesutgaven. Performance-utgaven inkluderer alle funksjonene i Essentials-pakken. Auvik tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode.

  Best betalende vertspartnerprogrammer for bloggere

Zabbix

Zabbix er en gratis og åpen kildekode-applikasjon for båndbreddeovervåking. Zabbix er godt anerkjent for å være enkel å sette opp og ha et robust grafisk brukergrensesnitt. Og den har også et veldig stort aktivt fellesskap. Zabbix er skalerbar, med mulighet for visualisering på tvers av nettsteder.

Hvis båndbredden din er begrenset, er det bare å konfigurere en alarm til å gå av når du når et spesifisert nivå. For øyeblikket er Zabbix bare tilgjengelig for Linux-plattformer og dets distribusjoner som CentOS, Oracle Linux, Ubuntu, Debian og SUSE Linux Enterprise Server.

Funksjoner:

 • Sporer fremdriften til nettverksbelastningen og båndbreddeutnyttelsen.
 • Hele nettverkstrafikken mellom Zabbix og nettverksutstyret vil være kryptert.
 • Forutsi nettverksavbrudd og trender for båndbreddebehov.
 • API er tilgjengelig for konfigurasjonsadministrasjon og kontinuerlig integrasjon.
 • Oppretter kompliserte logiske uttrykk for spesifikk nettverksenhetsinformasjon som overvåkes.
 • Ved å bruke hendelseskorrelasjonsmekanismen kan du redusere varselstøy.

Nagios

Nagios er nok en fantastisk applikasjon for båndbreddeovervåking i sanntid. Nettverksutstyr som rutere og svitsjer, nettsider og virtuelle servere overvåkes, visualiseres og tegnes med Nagios. Denne gratis nettverksovervåkingsapplikasjonen gir deg et detaljert bilde av nettverksinfrastrukturen din og hvor bra den gjør det.

Nagios bruker SNMP-protokollen for å motta båndbreddestatistikk i stedet for NetFlow-protokollen. Den kan også bygge en sanntidspresentasjon av trafikknivåene på hver forbindelse.

Funksjoner:

 • Tilkoblingsforsinkelser og protokollproblemer kan oppdages raskt.
 • Det innebygde nettbaserte konfigurasjonsgrensesnittet gjør det enkelt å bruke.

Nagios Core og Nagios XI er de to utgavene av programvaren. Den originale pakken, Nagios Core, er et åpen kildekode-prosjekt, og den er tilgjengelig gratis. Nagios XI-systemet er en premium-pakkeutgave som bygger på en base av Nagios Core-versjonens evner.

Og nettverksbåndbreddemonitor er inkludert i både Nagios Core og Nagios XI-utgavene. En 1-måneders gratis prøveversjon av Nagios XI er tilgjengelig.

Nettsted 24×7

Nettsted 24×7 er et pålitelig og stabil båndbreddeovervåkingsverktøy som gir informasjon på utstyrs- og tilkoblingsnivå. Det er et Software as a Service (SaaS) båndbreddeovervåkingssystem som bruker ulike robuste mekanismer som On-Premise Poller for å samle inn data fra nettverket.

Denne programvaren lar deg holde oversikt over hele nettverksarkitekturen, som omfatter opptil 10 arbeidsstasjoner og annet nettverksutstyr som har en IP-adresse. Dette verktøyet har også en integrert SNMP-basert sensorovervåkingsmotor, som hjelper til med å overvåke sensorsporede egenskaper ved ganske enkelt å bygge tilpassede moduloppsett.

Funksjoner:

 • Konsollen er skybasert og kan nås fra hvor som helst.
 • Genererer rapporter med detaljerte grafer
 • Den sporer ulike beregninger som ventetid og pakkefall for å forbedre ytelsen til VoIP-tjenester på tvers av kommunikasjonskanalen.

Det er en kraftig applikasjon som gir et omfattende sett med muligheter for å unngå og varsle deg om potensielle bredbåndsproblemer. Ste24x7 tilbyr andre verktøy, for eksempel domeneverktøy, sysadmin, utvikler- og konverteringsverktøy.

  Løs problem med fullskjermoppløsning i NieR

BitMeter OS

BitMeter OS er en sanntids båndbreddeanalyse og overvåkingsprogramvare som er gratis og åpen kildekode.

Det innebygde webgrensesnittet gir et bredt utvalg av grafiske verktøy som viser hvordan nettverksbåndbredde brukes.

Den lar brukeren sette opp alarmer for å varsle når båndbreddeterskelnivåene krysses. Du kan også se og undersøke statistiske data basert på timer og dager.

Funksjoner:

 • Grensesnittet er enkelt å bruke.
 • Statistikk og rapporter kan eksporteres i CSV-format.
 • Fjernovervåking med innebygd webgrensesnitt

Dette verktøyet fungerer i forskjellige operativsystemer som Windows, Linux og Mac OSX.

NetWorX

Et annet velkjent verktøy for båndbreddeovervåking er en NettverkX av Softperfect. Det er et fullt tilpassbart verktøy med en rekke temaer. Den overvåker datatransaksjoner (nedlasting og opplasting) i sanntid. NetworX hjelper brukeren med å oppdage potensielle nettverksfeil.

Den viser historiske data og lar brukere eksportere dataene i en rekke formater. En innebygd sikkerhetsmekanisme hjelper brukeren med å identifisere mistenkelige aktiviteter i nettverket. Dette verktøyet er tilgjengelig for både Windows og macOS.

Funksjoner:

 • Overvåker de Internett-tilkoblede appene og tjenestene.
 • Sporer fremdriften til nettverksbelastningen og båndbreddeutnyttelsen.
 • Opplastinger og nedlastinger overvåkes kontinuerlig.

Softperfect tilbyr også andre verktøy for å administrere nettverkene dine, for eksempel en svitsjporttilordning, WI-FI-geni, hurtigbufferflytting og utskriftsinspektør.

BWMonitor

BWMonitor er et enkelt verktøy for å overvåke nettverkets båndbredde. Den kommer med en rekke nyttige funksjoner, inkludert hastighetsregistrering, overføringshastighetslogger og båndbreddevarslingssystem. Denne BWMonitor holder styr på alle nettverkstilkoblinger inkludert VPN-tilkoblinger.

Du kan også konfigurere og sette opp varsler hvis du ønsker å bli advart om mer båndbreddeforbruk. Dette verktøyet er kun tilgjengelig for Windows. Dette verktøyet krever ingen ekstra drivere som skal installeres på systemet ditt.

Funksjoner:

 • Samtidig kan den holde styr på flere nettverksforbindelser.
 • Varsler brukeren om båndbreddebruk via e-post og push-varsler.
 • Eksporterer trafikkinformasjon i CSV- og HTML-formater.

Den har et minimalt brukergrensesnitt og bruker svært lite systemminne. Og dette verktøyet er kun tilgjengelig for Windows.

Konklusjon

Ulike typer båndbreddeovervåkingsverktøy er tilgjengelige, avhengig av utgiftene dine og nettverkets omfang. For å forbedre nettverksadministrasjonen er det avgjørende å holde styr på båndbreddeutnyttelsen.

I denne artikkelen har vi listet opp de beste båndbreddemonitorene i sanntid for bruk av nettverkstrafikk.

Du kan også være interessert i å lære om den beste åpen kildekode-overvåkingsprogramvaren for IT-infrastruktur.

x