9 Markedsføringsplanmaler og generator for SMB

Markedsføringsplanmalene fungerer som et nyttig verktøy for forretningsforbindelser, ledere og lederskap. Det hjelper deg med å visualisere markedsføringsstrategier for fremtiden.

Uansett hvor bra produktet ditt er, bør du ha en godt undersøkt og solid markedsføringsstrategiplan for å lykkes i virksomheten din. Siden det kan være vanskelig å utvikle en markedsføringsstrategi for en bestemt tidsperiode, velger folk ofte å bruke maler for markedsføringsplaner for å gjøre oppgaven enklere.

Denne artikkelen vil diskutere definisjonen, viktigheten og elementene i en markedsføringsplan. Vi vil også dele en liste over maler for markedsføringsplaner.

Hva er en markedsføringsplan?

En markedsstrategiplan er et dokument som inneholder omrisset av en organisasjons markedsførings- eller reklamestrategi. Den viser hvordan PR-kampanjer vil bli drevet for å nå målkundene og generere potensielle kunder.

En klart definert markedsføringsstrategi bærer den overordnede planen for å forklare fordelene med produktet eller tjenesten til publikum og slå konkurrentene. Videre kan en slik plan inneholde ulike markedsføringsbegreper som trenger en enkel forklaring når man når ut til publikum.

Fordeler med en markedsføringsplan

#1. Identifiser målgruppe og konkurrenter

Med en tilstrekkelig undersøkt markedsplan, kan bedrifter identifisere sine målkunder hvis problemer de vil prøve å løse med sine produkter eller tjenester. Den bør også lokalisere konkurrentene for å forstå hva de andre tilbyr til de samme kundene og hvordan du kan tilby bedre produkter.

#2. Aktiver beslutningstaking

En markedsføringsplan inneholder faktorene som vil påvirke virksomheten din og ressursene du kan bruke til å håndtere dem. Når disse er oppført på samme sted, vil det være en enkel prosess å ta markedsføringsbeslutninger. Nå kan du svare på alle markedsføringsspørsmålene basert på markedsføringsplanen.

#3. Hjelper med langsiktig plan og kortsiktig utførelse

En ideell strategisk markedsføringsplan gir et futuristisk syn på de neste 3 til 5 årene. Dermed blir du forberedt på å håndtere eventuelle utfordringer som kan oppstå i fremtiden. Du kan også besøke dem fra tid til annen for å gjøre endringer om nødvendig.

#4. Unngå panikkbeslutninger

Markedsplanen kan forutsi problemene som ligger foran deg, slik at du kan være forberedt på dem og utvikle passende strategier for å håndtere dem. Av denne grunn vil du ikke ende opp med å ta panikkbeslutninger hvis noe ugunstig skjer. Gjennomføringen av det planlagte rammeverket er nok til å takle disse situasjonene.

  Slik deaktiverer du Motion Smoothing på en LG TV

#5. Utvikle kundeorienterte strategier

Med en strategisk markedsføringsplan kan du bruke markedsundersøkelsesdataene til å utvikle en måte å nå målgruppen din på. Planen vil også inneholde kanalene og verktøyene du skal bruke for å tiltrekke dem. Det sikrer også at du investerer i markedsføringsaktiviteter som støtter den forhåndsdefinerte strategien.

Hva skal inkluderes i en markedsføringsplan?

Avhengig av ditt produkt og bedriftens behov, kan du fokusere på ulike aspekter av en markedsføringsplan. Følgende er noen komponenter som vanligvis finnes i en strategisk markedsføringsplan.

  • Målgruppe og deres demografi
  • Markedsundersøkelser
  • SWOT-analyse
  • Konkurrent-analyse
  • Mål
  • Markedsstrategier og kanaler
  • Timing
  • Budsjett

HubSpot

Å lage en markedsføringsplan er en lek hvis du bruker HubSpot mal for markedsstrategiplanen. Malen hjelper brukere med å skissere sin årlige markedsføringsstrategi, finne de mest avgjørende initiativene og spore de kritiske beregningene.

Bare skriv inn markedsføringsmålene dine og få en mal for bedriftens markedsføringsstrategi. For eksempel må du legge til bedriftens oppdrag, teamets fokus, initiativer du har på prioritet, mål du ønsker å oppnå med disse, og fremtidige bestrebelser.

Malen inneholder seksjoner for sammendrag, forretningsinitiativer, markedsstrategi, markedsføringskanaler, markedsføringsteknologi, målmarked og budsjett.

monday.com

Folk som søker etter tilpassbare maler for markedsføringsbehovene deres kan velge monday.com. Her finner du flere ferdige markedsføringsmaler, inkludert en for markedsføringsstrategien.

Ved å bruke denne malen kan du og teamet ditt overvåke alle markedsføringsstrategier og -initiativer. Nå blir det mulig å planlegge forretningsmål, kampanjer og budsjetter i ett enkelt arbeidsområde.

Denne malen støtter også visualisering av markedsføringsstrategien gjennom en omfattende tidslinje og diagram. Dra og slipp-funksjonen lar deg enkelt inkludere nødvendige kolonner.

Markedsføringsmalen fra monday.com integreres enkelt med Gmail, Google Kalender, Google Drive, Facebook Ads, Mailchimp og HubSpot.

Canva

Canva har et bredt spekter av maler, inkludert dedikerte maler for markedsføringsstrategiplanen. Plattformen har noen enestående lysbildepresentasjoner du kan tilpasse for å presentere den mest overbevisende markedsføringsstrategien.

Her kan du finne en rekke profesjonelt utformede presentasjoner med forskjellige stiler og farger for ulike formål, alt fra nye produktpresentasjoner til strategioppdateringer for sosiale medier.

Du kan velge mellom fargerike, enkle, minimalistiske og sære maler for å matche merkeidentiteten. Denne brukervennlige plattformen støtter også samarbeid med lagkameratene dine og lar deg legge til bilder, ikoner, former og illustrasjoner.

Etter å ha laget presentasjonen kan du laste den ned som PDF eller PPT. Du kan også dele en synlig lenke til presentasjonen med interessentene.

  De beste gratis Dropbox-alternativene (for mer enn 3 enheter)

Visme

Hvis du synes det er hektisk å lage en strategisk markedsføringsplan, sjekk ut samlingen av maler for markedsføringsplaner som Visme tilbud. Ved å bruke malene deres kan hvem som helst komme i gang med forhåndsdesignede oppsett og tilpasse dem for å lage en plan som passer til dine mål og strategi.

Funksjoner som erstatning av plassholderinnhold sammen med skrift- og fargetilpasning gjør at markedsføringsplanen skaper en sømløs prosess. Du kan inkludere merkevareelementene dine eller andre gratis bilder, ikoner og diagrammer i malen etter behov.

I tillegg er det mulig å omorganisere eller fjerne lysbilder i henhold til innholdet ditt. Når planutviklingen er fullført, kan du laste ned høyoppløselig markedsføringsplan eller dele den på nettet ved å bruke en lenke.

Plannuh

Plannuh er en skybasert strategisk markedsplanløsning hvor brukere kan utvikle og administrere markedsplaner ved hjelp av kraftige maler. Ved å bruke lysbildemaler kan du bygge online markedsføringsplaner og eksportere eller laste dem ned etter behov.

Mallysbildene kommer med definisjoner og eksempler på elementene slik at du kan generere bedre ideer. Disse er redigerbare og tilpassbare der du kan formatere teksten i tillegg til å legge til nummerering og punkttegn.

For eksempel, mens du genererer en plan om målgruppen, kan du inkludere definisjonen av målkundene dine, deres demografi, oppførsel, plassering og personas.

Noen av Plannuh-lysbildene for markedsstrategiplanen er markedsundersøkelser og -analyse, markedsføringsmål, bedriftsmål, prissetting og pakking, konkurranseanalyse og salgskanalstrategi.

Xtensio

Xtensio er en samarbeidsportal hvor du kan finne vakre maler og presentasjoner, inkludert en mal for markedsføringsplan. Den hjelper deg med å identifisere kjernemålene til bedriften din og tegne et klart veikart for raskere forretningsvekst.

Ved å bruke denne malen kan organisasjoner utvikle en sterk markedsføringsplan som består av de taktiske og strategiske markedsføringsplanene de har for kundene. Det er også egnet for å lage et visuelt engasjerende strategisk veikart for markedsføringsteamet.

Brukere kan opprettholde konsistensen på tvers av markedsføringsstrategien ved å bruke den. Denne malen bidrar også til å opprettholde åpenhet på tvers av selskapet angående effektiv ressursstyring og allokering. Font- og fargetilpasningsfunksjonene sikrer merkekonsistens.

Slide

Ser du etter maler for markedsføringsplaner som lar deg skissere bedriftens markedsføringsplan sammen med dens spesifikke tidsramme? Slide tilbyr deg gratis maler for markedsføringsplaner som hjelper deg med å utvikle en praktisk og nyttig markedsføringsplan med letthet.

  Hvordan lage gratis ringetoner direkte på iPhone

Du trenger ikke å investere verdifulle ressurser og tid for å lage en markedsføringsplan når du har denne malen hendig. Disse samarbeidende markedsføringsstrategimalene gjør hele planleggingsprosessen enkel og kortfattet samtidig som de tilbyr deg en solid base å starte fra.

Slite tilbyr separate maler for markedsføringsprosjekter, markedsføringseksperimenter, markedsføringsnyhetsbrev og konkurrentanalyser, slik at du enkelt kan tilpasse dem for å legge til nødvendige data.

Vakker.ai

Vakker.ai er svært nyttig for ledere som trenger å forberede en effektiv markedsføringsplanpresentasjon for lagkamerater og interessenter. Ved å bruke den kan brukerne presentere en klar oversikt over markedsføringsplanene dine.

Denne presentasjonsmalen frigjør deg ikke bare fra å lage lysbilder fra bunnen av, men gir deg også friheten til å inkludere kreativitet i lysbildene dine. Selv om denne malen er ideell for ulike formål, bruker folk den stort sett til annonsekampanjer, markedsføringsforslag og markedsføringsplaner.

Denne malen fra Beautiful.ai inneholder 10 fullt tilpassbare lysbilder med infografikk og designfunksjoner. Den har dedikerte lysbilder for kampanjestruktur, budsjett, vekstdiagram, markedsføringstrakt, agenda, mål og prosessdiagram.

Asana

Asana tilbyr en robust markedsføringsstrategimal som du kan bruke til å strategier dine mål og administrere nøkkelressurser. Den lar deg også sentralisere alle dine markedsføringsrelaterte planer på én plattform for sømløs utførelse.

Enten du ønsker å lage en B2B- eller B2C-markedsføringsstrategi, er det mulig å vokse og skalere markedsføringseffekten med denne Asana-malen. Du kan bruke den til å lage markedsføringsplaner for digital markedsføring, markedsføring i sosiale medier, innholdsmarkedsføring og enhver annen markedsstrategi.

Denne malen lar deg inkludere oppgavefremgang, prioritetsrangering og godkjenningsstatus for hvert trinn i planen. Med disse kan brukere opprette handlingsrettede oppgaver med eiere, oppdatere regelmessig status og holde planene tilgjengelige for teammedlemmer.

Konklusjon

Å lage en omfattende markedsføringsstrategi er nøkkelen til en vellykket lansering og ledelse av kampanjer. Ved hjelp av de ovenfor omtalte malene for markedsføringsplaner, bør du kunne lage en strategi for produktmarkedsføring på kort tid.

Mens du legger planer, kan det være lurt å inkludere SMS-markedsføringsplattformer for å nå sluttbrukerne direkte for produktpromotering.

x