10 beste videomaker og redaktør for macOS og Windows

Enten du lager et kort klipp eller en lang video, kan det å velge riktig programvare utgjøre en stor forskjell i det endelige resultatet.

Uavhengig av dine krav, trenger du noe raskt, enkelt og kraftig samtidig. Selv om det er en god del videoprogramvare tilgjengelig, er ikke alle imponerende. Du trenger ikke noe som bare gjør halvparten av arbeidet og tvinger deg til å laste ned annen programvare for å gjøre den andre halvparten.

Noen videoprogramvare der ute lar deg for eksempel bare kutte, trimme og kompilere klipp. Du vil ikke «bare» det fordi det ikke er nok til å lage flotte videoer. Du vil også kunne legge til filtre, spesialeffekter, undertekster, lydspor, overganger og så videre.

Det finnes også massevis av online videoprodusenter eller filmskaperapper, men de er gode når du har minimale krav. For robuste funksjoner, enklere tilgjengelighet og potensielt tidsbesparende, tar videoprogramvare kaken uten tvil.

Det er ikke så vanskelig å finne den rette videoprodusenten fordi jeg har gjort alt det harde arbeidet for deg. Før vi hopper inn i listen, her er noen av de mange grunnene til at du trenger god videoredigeringsprogramvare.

Stor mulighet

God videoprogramvare installert på datamaskinen lar deg redigere videoene dine på alle måter du kan. Du kan legge til spesialeffekter, overganger, lyd og andre kule ting. Du kan fikse lydproblemer, trimme scener og til og med redigere grønn skjermopptak.

Det er også noen videoprodusenter der ute som kan hjelpe deg med å samarbeide og jobbe med videoen som helhet.

Håndterer høye krav

Videoredigeringsprogramvare kan håndtere avanserte krav i den forstand at selv om du ønsker å redigere filmer, reklamefilmer eller markedsføringsvideoer, kan du gjøre det med letthet.

Selv om det er sjanser for at du kanskje bare vil ha et videoredigeringsprogram for enkle YouTube-videoer og ikke en hel film, bare det å vite at programvaren kan håndtere tungt arbeid gir deg en følelse av sikkerhet om at du ikke trenger å lete etter andre videoredigerere hvis i det hele tatt kravene dine øker.

Tidseffektiv

Siden god videoredigeringsprogramvare lett kan håndtere tung belastning, vil datamaskinen din ha mindre å bekymre seg for og vil ikke ligge i mellom.

Det er ikke noe mer irriterende enn de hyppige forsinkelsene. Det avbryter arbeidsflyten og kaster bort tid, og ingen vil ha det. Så det er bare en annen grunn til at du må gå for god videoprogramvare.

Når det er sagt, er det på tide å dykke ned i listen endelig.

  Rett opp en spesifisert pålogging finnes ikke i Windows 10

Filmora

Med en kvote på 100 medielag, Wondershare Filmora er langt utover bare det grunnleggende innen videoredigering. Det kan hjelpe deg med å lage videoer som leverer budskapet ditt på en veldig detaljert og tiltalende måte. Du kan redigere greenscreen-videoer, justere keyframing, fjerne bakgrunnsstøy og nyte skarp kvalitet med full 4K-støtte.

Den fjerner raskt actionkameraproblemer som fiskeøye og kamerarystelser. Du kan leke med dem hvis du har lyst på effekter som sakte film og revers.

Filmora er tilgjengelig for både Windows og Mac.

Movavi

Lage profesjonelle videoer med Movavi Video Editor er så enkelt som å dra og slippe elementer. Du kan legge til filtre og titler og bruke attraktive overganger. Hvis klippene dine er ustø, kan du enkelt fikse det. Den har et verktøy for alle behov. Her er noen av de mest bemerkelsesverdige funksjonene:

 • Bilde-i-bilde
 • Overgangen med ett klikk gjelder for alle seksjoner
 • Panorer og zoom
 • Smart stabilisering

Denne programvaren kommer allerede med mange effekter og elementer innebygd, men hvis du vil ha mer, kan du gå over til butikkdelen deres og hente nye designet av profesjonelle. Det fungerer på begge OS.

Camtasia

Den støtter skjermopptak og videoredigering, Camtasia er enkel å bruke og en av de mest populære på denne listen. Selv om den kan brukes til ethvert formål, hvis du er interessert i å lage en opplæringsvideo eller instruksjonsvideoer, kan denne programvaren være den du leter etter.

Det er mer skjermopptaksprogramvare for Windows, macOS og Chrome du kan prøve.

Du kan legge til lyd, titler, merknader, infomeldinger og forskjellige overganger. Bortsett fra det lar den deg også zoome inn og ut og legge til panoreringsanimasjoner.

Den mest spennende funksjonen til denne programvaren er at den lar deg lage quizer i videoen din. Dette er flott for å maksimere brukerengasjement og interaktivitet. Ikke glem å bruke deres gratis prøveversjon for å oppleve alle funksjonene.

Adobe Premiere Pro

Alt som kommer fra Adobe er garantert bra, og Premiere Pro er ikke annerledes. Den har funksjoner som kan håndtere avanserte krav. Du kan redigere film, TV-innhold og nettvideoer uten å føle en klype varme.

Deres kreative verktøy og integrasjon med forskjellige andre apper gjør det til et av de mest fleksible verktøyene på denne listen. Den har et AI-verktøy kalt Adobe Sensei som kan hjelpe deg massivt med å spare tid ved å automatisere mange oppgaver.

Ikke bare det, men du kan også redigere opptak i alle formater, enten det er 8K eller virtuell virkelighet. Det flotte er at den har lette proxy-arbeidsflyter og raskere ProRes HDR for å hjelpe deg med å jobbe slik du vil.

  Hvordan optimalisere Windows 11 for spill

Til slutt er det verdt å nevne at Premiere Pro kommer med Premiere Rush, en annen alt-i-ett-app som fungerer på alle enheter, inkludert mobile enheter.

Da Vinci

En veldig avansert videoprogramvare med et enkelt grensesnitt, DaVinci Resolve 16 kombinerer 8K-redigering, fargekorrigering, lydpostproduksjon og visuelle effekter under ett verktøy. Og det spennende er at dette er den eneste programvaren i verden som gjør dette.

Du kan sømløst hoppe mellom redigering, farger, lyd og effekter umiddelbart uten å forstyrre arbeidsflyten. Det er flott for folk som meg som har lyst på multitasking.

Denne løsningen lar deg også samarbeide med teammedlemmene dine og jobbe med de samme prosjektene samtidig. Enten du er en enkeltperson eller et selskap med mange medlemmer, er DaVinci Resolve 16 egnet, selv for avanserte krav som spillefilmer, reklamefilmer osv.

Den har noen overveldende funksjoner som du ønsker å sjekke ut. Du kan laste ned programvaren gratis for Mac, Windows og Linux.

PowerDirector

PowerDirector 365 er en annen glimrende videoredigeringsprogramvare, og den kommer med 200 kraftige redigeringsverktøy. Når jeg sier «kraftig», tror du kanskje det vil være en utfordrende oppgave å lære å bruke alt dette. Heldigvis er det ikke tilfelle. Denne programvaren lar deg lage profesjonelle videoer uten å virkelig miste hodet. Det gjør det enkelt for deg å bruke alt og alt inne i den.

Når du snakker om funksjonene, kan du:

 • Legg til egendefinerte formobjekter.
 • Legg til kreative overganger
 • Bruk bevegelsesgrafikk og animerte titler
 • Bruk tittelavsløringsmaske
 • Video i forholdet 1:1 for sosiale plattformer som Instagram og Facebook
 • Rediger grønn skjermopptak
 • Få tilgang til en rekke maler
 • Lag videokollasjer

Og listen fortsetter og fortsetter. Du kan bruke denne programvaren på Windows, Android og IOS.

iMovie

Apple-brukere vet hvor bra iMovie er.

Hvis du har Mac eller en annen IOS-enhet, kan du glede deg over å bruke denne fantastiske programvaren og redigere videoene dine uten problemer. Du kan lage trailere i Hollywood-stil og utmerkede filmer i 4K-oppløsning.

Velg opptakene dine, og legg til titler, lyd og effekter for å lage en profesjonell video. iMovie har ikke de mest avanserte funksjonene, men den er kjent for sin brukervennlighet, og jeg tror det er en stor faktor.

Du kan legge til filtre, redigere grønn skjermklipp og til og med synkronisere dem over alle IOS-enhetene dine. Du kan for eksempel trimme noen deler fra iPhone, legge til effekter på iPad og fullføre redigeringen på Mac-en. Selv om jeg ikke er sikker på hvem som gjør dette, er det fortsatt en kul funksjon å ha for gjennomførbarhet. 😉

HitFilm Pro

Flott for både redigering og VFX, HitFilm Pro gjør det praktisk ved å holde begge tingene under én enkelt løsning. Den har en kraftig chroma key, partikkel, tekstverktøy og verdens største VFX-verktøysett.

  Slik installerer du Windows 98-ikoner i Windows 10

HitFilm Pro samarbeider med kjente eksperter for å gi deg Foundrys 3D-kamerasporing, BorisFXs protittelverktøy og støtte for VideoCopilot-plugins for å gjøre ting enda bedre. Med alle de spennende funksjonene får du en jevn arbeidsflyt med alt du trenger for å se prosjektet ditt til slutten.

Du kan prøve ut funksjonene ved å bruke deres gratis demo. Jeg anbefaler på det sterkeste å sjekke denne hvis kravet ditt krever.

Magix

Arbeider med INFUSJON-motoren, Video Pro X er rask og effektiv i videoredigering. Du kan bruke denne programvaren til småskala og komplekse prosjekter. Den har intuitive verktøy for å gjøre presisjonsredigeringer, velge en tidslinje i flere formater og bruke multikameraredigering for å sikre den beste arbeidsflyten.

Du får også en sanntids lydmikser og renser, noe som er ganske imponerende. Bortsett fra det er dette noen flotte funksjoner:

 • Fleksibel banehåndtering
 • Fargegradering
 • Oppslagstabeller
 • Spesialeffekter
 • Chroma keying
 • HDR og 4K-støtte
 • VEGAS videostabilisering
 • Bygg inn reisekart med MAGIX
 • Mer enn 1500 maler

Foreløpig kan du bare bruke Video Pro X på Windows.

AVS Video Editor

En annen kun for Windows, AVS Video Editor, er full av funksjoner som muligens kan gjøre alt videorelatert du kan forestille deg. Den støtter forskjellige formater og oppløsninger, og du kan redigere videoer mye raskere ved hjelp av «videobufferteknologien».

I et nøtteskall, her er noen av hovedmulighetene:

 • Trim, klipp, del, slå sammen og roter.
 • Legg til over 300 effekter.
 • Bruk kreative overganger og overlegg.
 • Integrer lyd, tekst og undertekster
 • Rediger 2K- og 4K-videoer
 • Bruk VHS-kassetter og DV/HDV-innhold
 • Forbedre rystende opptak
 • Video med fargejustering
 • Bruk chroma key-effekt for å endre bakgrunnen.

Med alt dette til side, er AVS Video Editor relativt enkel å bruke til tross for at den er lastet med kraftige funksjoner.

Konklusjon

Nå som du vet viktigheten av god videoredigeringsprogramvare, er det bare å velge en passende fra listen ovenfor. Jeg tror alle er nybegynnervennlige, og uansett hvor mye kunnskap du har angående videoredigering, vil du lett kunne finne en vei rundt disse løsningene.

Sjekk ut Video for å få GRATIS klipp for å øve på videoredigering.

x