tipsbilk.net

10 viktige produktivitetstips for Visual Studio Code

Visual Studio Code er lett den beste programmeringstekstredigereren. For mange erstattet den Sublime Text som deres foretrukne redaktør. Det er en elektronbasert JavaScript-app, men den er lynrask og lider ikke av ytelsesproblemer slik mange JavaScript-apper gjør.

Og i tilfelle du lurte, ja, VS Code er åpen kildekode og tilgjengelig på GitHub. Her er flere viktige Visual Studio Code-tips du bør lære hvis du vil øke produktiviteten og arbeidsflyten til neste nivå.

1. Mestre kommandopaletten i VS-kode

På samme måte som Sublime Text (og TextMate før det), har VS Code noe som kalles en kommandopalett. Denne funksjonen lar deg få tilgang til forskjellige kommandoer bare ved å skrive dem ut i stedet for å måtte navigere i menyer med musen.

Du kan hente frem kommandopaletten med Ctrl + Shift + P (eller Cmd + Shift + P) hurtigtast. Bare begynn å skrive det du vil gjøre (f.eks. «lukke»), og alternativene vil oppdateres i sanntid. Noen kommandoer ligger i kategorier (f.eks. «Fil», Git, «Terminal» osv.) som gjør dem lettere å finne.

2. Sett en arbeidsprosjektmappe

Hvis du klikker på Utforsker i navigasjonssidelinjen, vil du se et nytt underpanel åpne seg. Dette underpanelet består av to seksjoner (det kan hende du må klikke på menyen med tre prikker og velge Åpne redaktører for å ha det som ett av alternativene): Åpne redaktører (dvs. filer og dokumenter som er åpne) og Ingen mappe åpnet. Det siste er det vi er interessert i.

Klikk Åpne mappe (eller du kan navigere til Fil > Åpne mappe i menylinjen) og velg hvilken som helst mappe på systemet ditt. Dette vil laste den mappen inn i VS Code som det «gjeldende arbeidsprosjektet», og gir deg enkel tilgang til alle filer og undermapper, slik at du ikke trenger å fortsette å bla frem og tilbake til Filutforsker.

  Slik aktiverer du direkteteksting på Chromebooken din

3. Vis flere filer samtidig

De fleste moderne tekstredigerere kan støtte mer enn én fil samtidig, slik at du kan bytte mellom åpne filer gjennom et fanebasert grensesnitt. Mer avanserte tekstredigerere kan til og med støtte side-ved-side tekstredigering, og VS Code gjør det også (om enn bare horisontalt).

Men side-ved-side-redigering er vanskelig på mindre skjermer, som bærbare datamaskiner eller eldre skjermer, og det er der VS Code skinner.

Den har noe som kalles dynamiske paneler, der hvis et av de åpne dokumentpanelene er for smalt, vil det automatisk utvides når du gjør det dokumentet aktivt (dvs. plasserer markøren i det). Hvis du fortsatt bruker en oppløsning nær 720p, vil du elske denne funksjonen.

4. Rediger flere linjer samtidig

Hvis du noen gang trenger å sette inn eller slette flere forekomster av tekst gjennom et dokument, er alt du trenger å gjøre å lage flere markører. Du kan gjøre dette ved å holde nede Alt (eller Option på Mac) og klikke hvor som helst i teksten. Hvert klikk lager en ny markør.

Dette er spesielt nyttig for ting som HTML, der du kanskje vil legge til mange forekomster av samme klasse eller endre formatet til flere hyperkoblinger. Lær det og elsker det.

5. Gå til Definisjon

Når du programmerer eller skripter, vil du ofte støte på en variabel eller metode du ikke kjenner igjen. Så hva gjør du? Du kan bruke flere minutter på å søke etter den riktige filen, eller du kan velge variabelen/metoden med markøren og trykke F12 for umiddelbart å hoppe til definisjonen. Alternativt kan du velge metode, funksjon eller variabel og trykke Ctrl eller Cmd, og deretter klikke på den for å gå til definisjonen.

  Hva er tipsene for falske blokkerte tekstmeldinger?

Eller du kan bruke tastatursnarveien Alt + F12 (eller Cmd + F12) for å bare se på definisjonen, som viser deg definisjonen rett på linje der markøren er i stedet for å åpne kildefilen.

For å gå motsatt vei, kan du velge en definert variabel/metode og bruke Shift + F12 hurtigtast for å finne alle referanser til den. Dette vises også på linjen ved markøren.

For at disse funksjonene skal fungere, må du åpne den riktige mappen som «gjeldende arbeidsprosjekt» (se tips #2).

6. Gi nytt navn til alle forekomster

Refaktorering er et nødvendig aspekt ved å skrive og vedlikeholde ren kode, men det kan være ganske hodepine – spesielt når du refaktoriserer en stor modul eller en ellers stor kodebit. Så i stedet for å lete gjennom dusinvis av filer bare for å gi nytt navn til en variabel eller metode, la VS Code gjøre det for deg.

Hvis du velger en variabel/metode og trykker F2, kan du redigere navnet, og det vil endre hver forekomst av variabelens navn gjennom hele det nåværende arbeidsprosjektet.

Hvis du bare vil endre innenfor gjeldende fil, bruk Ctrl/Cmd + F2 tastatursnarveien, og VS-kode vil skape en markør ved hver forekomst gjennom den gjeldende filen.

7. Søk på tvers av mange filer

Hvis du jobber med filer som ikke er kildekode, vil ikke symbolsøkefunksjonene ovenfor (i tips #5) være brukbare. Så hva kan du gjøre når du trenger å finne en setning eller et ord, men ikke vet hvilken fil det er i? Du går tilbake til den grunnleggende Finn-funksjonen.

Ctrl/Cmd + F lar deg søke i gjeldende fil, mens Ctrl + Shift + F (eller Shift + Cmd + F) lar deg søke i alle filer i hele gjeldende arbeidsprosjekt, inkludert alle undermapper rekursivt.

8. Bruk kommandolinjen i VS-kode

VS Code kommer med en integrert terminal. På Windows vises denne terminalen som ledetekst. På Mac og Linux vises det som en Bash-ledetekst. Uansett, terminalen starter i gjeldende arbeidsprosjekts katalog, hvis det er en, eller i hjemmemappen din ellers.

  Hvordan se spanske filmer på Kodi

Den støtter også muligheten til å ha flere, separate terminaler. Bare klikk på pluss-knappen (+) øverst til høyre for å skape flere terminalforekomster, eller klikk på papirkurven for å lukke gjeldende terminal. Rullegardinmenyen gjør det enkelt å bytte mellom dem (og kaster ikke bort så mye skjermplass som et fanebasert grensesnitt kan gjøre).

9. Installer et nytt tema i VS Code

Som du sannsynligvis forventer, lar VS Code deg tematisere syntaksuthevingen av tekst og kildekode. Dessverre tillater det ikke tematisering av selve grensesnittet, men syntaksuthevingen er den viktige biten. Et godt tema kan øke produktiviteten mer enn du kanskje tror.

Du kan finne nye temaer på VS Code Marketplace (de er gratis), eller du kan søke etter dem direkte i VS Code. Sjekk ut listen vår over de beste VS Code-temaene i tilfelle du trenger anbefalinger.

10. Installer tredjepartsutvidelser i VS-kode

Den siste viktige funksjonen å fremheve er utvidbarheten til VS Code gjennom tredjepartsutvidelser. Som med temaer, kan du finne dem på VS Code Marketplace (ja, disse er også gratis), eller du kan søke etter dem i VS Code. Få tilgang til utvidelsespanelet med Ctrl + Shift + X (eller Shift + Cmd + X) hurtigtast.

Utvidelser er nøkkelen til å maksimere produktiviteten. Du finner alle slags verktøy her, som linters, debuggere, snippets, livskvalitetsforbedringer til VS Code selv, byggeverktøy og til og med noen utvidelser som bruker ChatGPT for enklere programmering i VS Code.

Visual Studio Code er den beste tekstredigereren

Så mye som mange ser ut til å elske det, er VS Code ikke perfekt for noen – ingenting er det – og det er kanskje ikke det du leter etter. Husk at VS Code er et tekstredigeringsprogram, ikke en fullverdig IDE.

Du bør imidlertid prøve det, og gå inn med et åpent sinn. Vi tror funksjonene kan overraske deg – på en god måte!

x