tipsbilk.net

13 topprangerte smarte kontraktsrevisjonsfirmaer i 2023

La oss utforske de beste smarte kontraktsrevisjonsfirmaene som kan hjelpe deg med å sikre kryptoprosjektet ditt og beskytte kundens eiendeler.

Smarte kontrakter er selvutførende digitale avtaler i koder lagret på en blokkjede. Dessuten, når disse kontraktene er distribuert, kan de ikke endres.

Sårbarhetene i smarte kontrakter er en hovedårsak bak ulike kryptobaserte hacks, svindel og tyveri. For eksempel stjal hackere kryptoaktiva verdt 480 millioner dollar i første halvdel av 2023.

Derfor er det viktig å revidere smarte kontrakter før du starter kryptoprosjektet ditt. La oss starte med det grunnleggende, følg med!

Hva er en smart kontraktrevisjon?

Smart kontraktrevisjonen innebærer en detaljert analyse av koder som finnes i den smarte kontrakten. Som et resultat hjelper denne prosessen med å oppdage potensielle risikoer og feil før du distribuerer koden på et blokkjedenettverk.

I tillegg gir åpen kildekode-naturen til blokkjedeprosjekter rom for ulike sårbarheter. Når slike ureviderte kontrakter er distribuert, finner hackere det lett å bryte sikkerhetssystemet og komme unna med kundens kryptoaktiva.

Dessuten har et prosjekt som fullfører revisjonsprosessen en tendens til å få aksept i kryptorommet. Dessuten er det mer sannsynlig at reviderte prosjekter tiltrekker seg investors oppmerksomhet.

Blockchain-sikkerhet er en fremtredende faktor som spiller en avgjørende rolle for suksessen til et kryptoprosjekt. Av denne grunn er det viktig å gjennomføre smart kontraktrevisjon gjennom anerkjente firmaer.

La oss nå utforske listen over de beste smarte kontraktsrevisjonsfirmaene.

Hashlock

Hashlock er et australsk firma som fokuserer på smart kontraktrevisjon og blockchain-cybersikkerhet. I tillegg er de medlemmer av FinTech Australia og Blockchain Australia.

Dette firmaet gjennomfører en streng revisjon for å oppdage og rapportere smarte kontraktsikkerhetsproblemer. Som et resultat involverer revisjonsprosessen deres:

  • Sårbarhetsanalyse
  • Inngående manuell kodegjennomgang
  • Støtende testing med programvareverktøysett av industristandard
  • Utviklingsrevisjonsforslag for den første gjennomgangen
  • Sluttanalyse og detaljert rapport

Hashlock ble samarbeidet med forskjellige kryptoprosjekter for å gjennomføre smarte kontraktrevisjoner på Ethereum, BNB Smart Chain (BSC), Polygon og Solana. For eksempel inkluderer noen av disse prosjektene Gale kartellerAria Land, BTAF Protocol, Jubi DAO, Verida Token(VDA), etc.

Den mest imponerende funksjonen til Hashlock er dens enkle og veldefinerte revisjonsrapporter. For eksempel dekker rapportene deres alle viktige aspekter, som sikkerhetsvurdering, kodekvalitet, avhengigheter, sårbarheter, mulige forslag og mer.

Hacken

Grunnlagt i 2017, Hacken tilbyr smarte kontraktsrevisjonstjenester til over 1000 kunder globalt. Dessuten har de revidert 1200+ kryptoprosjekter til dags dato.

I tillegg inkluderer hovedkundene deres Huobi, Binance, DAO Maker og 1inch for å nevne noen. Dessuten gjennomfører de revisjoner for et bredt spekter av blokkjeder som Ethereum, BNB Smart Chain (BSC), Polygon, Solana, Aptos og mer.

Deres kjerneteam involvert i smart kontraktrevisjonen omfatter mer enn 60 ingeniører i toppklasse. Som et resultat var det ingen rapporterte utnyttelser i regnskapsåret 2022.

For å få tjenesten deres må du først sende et tilbudsskjema som beskriver prosjektet ditt, dokumentasjonsdetaljer, smart kontraktskildekode og mer. Hacken bruker 5 til 15 virkedager på å fullføre sin smarte kontraktrevisjon.

QuillAudits

QuillAudits har en bevist merittliste med å sikre 850+ kryptoprosjekter. I tillegg har revisjonstjenesten deres bidratt til å sikre eiendeler verdt over 30 milliarder dollar.

  Hvordan sette opp et utgiftsskjema i Microsoft Word

Dessuten har dette firmaet også 5+ års revisjonserfaring i Web3-området. Som et resultat har de revidert over 800 000 linjer med smarte kontraktskoder.

Videre tilbyr QuillAudits revisjon for et stort antall blokkjeder. For eksempel inkluderer de viktigste eksemplene BNB Smart Chain (BSC), Solana, Ethereum, Polkadot, Polygon, Algorand og mer.

Kvaliteten på revisjonstjenesten deres har tiltrukket seg flere kunder fra ulike økosystemer som DeFi og kryptospill, for å nevne noen. I tillegg inkluderer deres kundebase Gameloft, Nord Finance, Dfyn, Polygon DAO, etc.

ConsenSys Diligence

ConsenSys Diligence tilbyr smarte kontraktrevisjoner spesielt for Ethereum-baserte prosjekter. Dessuten har de revidert over 100 blokkjedeselskaper og oppdaget 200+ store problemer i smarte kontraktskoder.

Grunnlagt av Ethereums medgründer Joseph Lubin, er ConsenSys et av de mest pålitelige navnene i kryptoområdet. Spesielt står dette firmaet bak utviklingen av en av de beste krypto-lommebøkene, MetaMask.

I tillegg består ConsenSys Diligence av et erfarent team av revisorer, forskere og utviklere. Som et resultat har de revidert fremtredende kryptoprosjekter som Aave, 1inch, 0x, Lybra Finance, Uniswap og mer.

Etter å ha fullført revisjonen, gir dette firmaet en rapport med et sammendrag, omfang, funn og systemoversikt. I tillegg inkluderer denne rapporten også alvorlighetsgraden av hvert problem og potensielle forbedringer.

CertiK

Grunnlagt av professorer ved Yale og Columbia, CertiK er utvilsomt et av de mest foretrukne revisjonsselskapene. I tillegg innlemmer de AI-teknologi, bransjeledende revisjonsverktøy og metoder for de beste revisjonsresultatene.

I skrivende stund har CertiK revidert over 4400 blokkjedebaserte prosjekter. I tillegg har de rapportert over 68 000+ revisjonsfunn til sine klienter.

Spesielt har dette selskapet, grunnlagt i 2018, fått aksept hos topp investeringsselskaper. For eksempel inkluderer deres store investorer Sequoia Capital, Tiger Global, Goldman Sachs, Binance, etc.

Videre er CertiK en av de anbefalte smarte kontraktsrevisorene av fremtredende børser som Huobi, Binance og OKEx. Dessuten tilbyr de revisjonstjenester for populære blokkkjeder som Ethereum, BSC, Polygon, Solana, etc.

Halborn

Growth hacker Rob Behnke og etisk hacker Steven Walbroehl grunnla Halborn i 2019. Smart kontraktrevisjoner er en viktig tjeneste de tilbyr sine kunder.

Deres revisjonsrapport gir en grundig analyse av smarte kontrakter. Derfor hjelper det å korrigere kodefeil, designproblemer og identifisere sikkerhetssårbarheter. Dessuten har de ekspertise på revisjon av programmeringsspråk som Solidity, Python og Rust.

De største kundene til Halborn inkluderer ApeCoin, Avalanche, Bancor og BlockFi, for å nevne noen. Dessuten spesialiserer dette revisjonsfirmaet seg på blokkjeder som Ethereum, Terra, Solana, NEAR, etc.

I tillegg har størrelsen på Halborn vokst de siste årene, og den har et team på over 100 beste sikkerhetsingeniører. Til slutt bruker dette firmaet 2 til 4 uker på å fullføre en smart kontraktrevisjon.

Antier løsninger

Antier løsninger er et selskap som tilbyr ulike metaverse og blokkjedebaserte tjenester. Spesielt har de fått et rykte som en smart kontraktrevisjon for sin kvalitet og effektivitet.

Viktigst av alt, de tilbyr sin revisjon for et bredt spekter av bransjer. For eksempel har de kunder på tvers av eiendom, forsikring, helsevesen, media og underholdning, bank og finans, transport og logistikk.

I tillegg dekker deres revisjon alle områder av kryptoøkosystemet. De viktigste tjenestene dekker desentralisert finans (DeFi), desentralisert applikasjon (DApp), ikke-fungibel token (NFT), innledende mynttilbud (ICO) og revisjoner av blokkjedeprotokoller.

  Slik kopierer du en mappe i Google Disk

Dessuten reviderer dette firmaet fremtredende blokkjeder som Ethereum, BSC, Cosmos, TRON, Cardano, Solana, etc. Av denne grunn har de inngått samarbeid med kryptoplattformer som Alchemy Pay, fastnode.io, GetBlock, Nownodes, Nexo, etc.

Antier Solutions har også en stor kundebase fra kryptoområdet. Kundene deres inkluderer CoinTrade, 5ireChain, Tarality, Weownomy Platform og mer.

Kjedesulting

Grunnlagt i 2017, Kjedesulting er et Web3-konsulent-, sikkerhets- og programvareutviklingsselskap. Dette selskapet har over 6 års bransjeerfaring og har tilbudt sine tjenester til 420+ kunder.

Dette tyskbaserte selskapet tilbyr smarte kontraktrevisjoner for de beste blokkkjedene. De støttede blokkkjedene er Ethereum, Solana, Hyperledger, EOS, Tezoz, Polygon og BSC.

I tillegg er revisjonsrapporten til Chainsulting akseptert og tilgjengelig på en av de beste kryptoplattformene, CoinMarketCap. Som et resultat har rapporten deres et godt rykte blant medlemmene av kryptosamfunnet.

Videre følger dette selskapet tyske sikkerhetsstandarder og teknologi for å levere kvalitetsrevisjonsrapporter. Av denne grunn er deres bemerkelsesverdige kunder 1inch, ApeCoin, Agave, Apollo Currency, etc.

I skrivende stund er Chainsulting i ferd med å rebrande til softstack.io.

SlowMist

Etablert i 2018, SlowMist er et anerkjent sikkerhetsfirma som tilbyr blockchain-sikkerhet. I tillegg er de det første kinesiske smartkontraktssikkerhetsrevisjonsfirmaet som er oppført på Etherscans anbefalingsliste.

Spesielt ble deres smarte kontraktrevisjonsrapporter verdsatt og anerkjent av flere kryptobørser som OKX. Dessuten har teamet deres 10+ års erfaring innen nettverkssikkerhet.

Dette firmaets erfaring og ekspertise innen smart kontraktrevisjon har hjulpet dem med å få mange partnere. For eksempel har de samarbeidet med bemerkelsesverdige navn som Binance, Huobi, Crypto.com, imToken, OKX, PancakeSwap, etc.

SlowMist har gjennomført smarte kontraktrevisjoner for over 1500 kunder. I tillegg dekker tjenesten deres topp blokkkjeder som Ethereum, Aptos, EOS, Klaytn og Solana.

Quantstamp

Quantstamp er et godt anerkjent firma med ekspertise innen blokkjedesikkerhet med over 500 smarte kontraktrevisjoner. I tillegg har de hjulpet kundene sine med å sikre eiendeler verdt over 200 milliarder dollar.

Dette firmaet har revidert blokkjeder, inkludert Solana, Avalanche, Ethereum, Flow, BSC, Cardano og mer. I tillegg spilte deres smarte kontraktrevisjon en avgjørende rolle i å sikre DApps som Curve, OpenSea og Maker.

Videre gjennomførte Quantstamp også revisjoner for store navn i NFT-området, som Decentraland, The Sandbox, Axie Infinity, SuperRare, Nifty Island, Zora, NBA Top Shot og mer.

Dessuten inkluderer klientene deres fra DeFi-området Compound, Arbitrum, Chainlink, SushiSwap, Lido, xDAI, BadgerDAO, etc.

OpenZeppelin

OpenZeppelin består av et team med sikkerhetseksperter som gjennomfører smarte kontraktrevisjoner. Dette firmaet, grunnlagt i 2015, har revidert mer enn 370 kryptoprosjekter.

De smarte kontraktene revidert av OpenZeppelin har eiendeler verdt over 15 milliarder dollar. I tillegg jobber dette firmaet med over 30 topp blockchain-nettverk fra kryptoområdet.

Dessuten påpeker de om problemstillingene i smarte kontrakter er kritiske, høye, middels eller lave. Dessuten legger de til notater som inkluderer ekspertforslag og anbefalinger.

OpenZeppelin er klarert av de populære navnene fra kryptoøkosystemet. Kundebasen deres inkluderer for eksempel Coinbase, Ethereum Foundation, Matter Labs, Aave, Optimism og mer.

Kjedesikkerhet

Kjedesikkerhet er et smart kontraktsrevisjonsfirma som har operert i blokkjedesektoren siden 2017. Dessuten leverer de revisjonstjenester til Web3-prosjekter og DeFi-protokoller, for å nevne noen.

Dette firmaet tror på profesjonell metodikk for å gi dype undersøkelser og kvalitetssikring for sine kunder. Av denne grunn har de lagt til en enorm kundebase, inkludert MakerDAO, Compound, Curve Finance, Rarible, Uniswap, etc.

  6 beste programvare for bygningsinformasjonsmodellering for designere og byggere

ChainSecurity består av et team av eksperter innen blokkjedesikkerhet. For eksempel er de fleste teammedlemmene nyutdannede og PhD-innehavere ved Europas beste universitet, ETH Zürich.

PeckShield

Grunnlagt i 2018, PeckShield er et blokkjede-sikkerhetsfirma med seniorforskere og sikkerhetseksperter. For eksempel består teamet av eksperter med erfaring fra Microsoft, Qihoo 360, Intel, Alibaba og flere.

Dette firmaet har utført revisjoner for et bredt spekter av områder av blokkjedeområdet. Dessuten har de blitt assosiert med en rekke kryptobørser, lommebøker, DApp, gruvebassenger og DeFi.

PeckShields fremtredende prestasjoner inkluderer oppdagelsen av BatchOverflow-smutthullet på Ethereum-smartkontrakten. Spesielt har dette firmaet enorme kunder, inkludert BNB Chain, Avalanche, dYdX, Polygon, ParaSwap, etc.

Vanlige spørsmål

Hva er trinnene involvert i en smart kontraktrevisjon?

De viktigste trinnene som er involvert inkluderer:

1) Dokumentsamling: Det første trinnet er å samle inn viktige prosjektdokumenter som kodebase, whitepaper, teknisk dokumentasjon, etc.
2) Dokumentgjennomgang: Her gjennomgår teammedlemmene de innsendte dokumentene for å finne omfanget og de tekniske spesifikasjonene til prosjektet.
3) Smart Contract Review: Blockchain-sikkerhetseksperten gjennomgår hver linje med smart kontraktskode for å oppdage sikkerhetsproblemer.
4) Revisjonstesting: De smarte kontraktene testes manuelt og automatisk ved hjelp av industristandard revisjonsverktøy.
5) Innledende rapport og forslag: Etter testing lager teamet en første rapport basert på testresultatet. I tillegg gir de forslag for å rette opp problemene.
6) Revurdering: Revisjonsfirmaet samhandler med prosjektets utviklingsteam for å fikse alle sikkerhetssvakhetene som ble oppdaget i den første rapporten.
7) Endelig revisjonsrapport: Etter å ha fikset de eksisterende problemene, leveres en detaljert endelig revisjonsrapport til kundene.

Hva slags sikkerhetssårbarheter sjekkes for i en smart kontraktrevisjon?

De viktigste sikkerhetssårbarhetene som ble sjekket under en smart kontraktrevisjon består av:

1) Reentrancy-angrep: Dette angrepet skjer når smarte kontraktfeil sender eksterne anrop til en upålitelig kontrakt, noe som fører til tap av penger.
2) Front-running: Dårlig opprettede koder hjelper svindlere å vite informasjon før blokkjedetransaksjoner og dra nytte av den.
3) Logiske feil: Disse feilene er den vanligste formen for sårbarhet, inkludert stavefeil og grunnleggende kodefeil.
4) Heltallsoverløp og underflyt: Her utfører den smarte kontrakten feil utførelse av aritmetiske operasjoner, noe som resulterer i feil beregninger.
5) Tidsstempelavhengighet: Kontrakter som i stor grad er avhengige av tidsstempler kan favorisere gruvearbeidere til å manipulere til en viss grad.

Kan en smart kontraktrevisjon gjøres på egen hånd?

Ja, det er mulig hvis in-house har et godt erfaren blockchain-sikkerhetsteam og de nødvendige verktøyene. Det er imidlertid vanskelig å matche revisjonskvaliteten til de beste revisjonsselskapene som har jobbet med store kryptoprosjekter.

Siste tanker

Avslutningsvis er revisjon av prosjektets smarte kontrakt obligatorisk for å unngå fremtidige hacks og angrep. Sørg dessuten for at kvalitetsrevisjon utføres av bransjeeksperter.

Alle de smarte kontraktsrevisjonsfirmaene som er oppført i denne artikkelen, tilbyr revisjonstjenester med bransjestandard. Til slutt er det opp til deg å vurdere og velge den tjenesten som passer best for ditt kryptoprosjekt.

Deretter kan du utforske de beste krypto-innsatsplattformene.

x