11 beste Android-antivirus for bedre nettbeskyttelse

Android-smarttelefoner og -nettbrett kan bære mye personlig data, og de er et lukrativt mål for hackere og andre nettkriminelle. Når nettkriminelle bryter seg inn på telefonen din, kan de stjele dataene dine, eller enda verre – bruk den til å stjele identiteten din og begå forbrytelser med den.

Dine personlige data inkluderer ikke bare bildene, videoene og andre morsomme filer, men også passord, ID, bankinformasjon og annet. Risikoen for at disse sensitive dataene kommer i feil hender er for høy til å tas lett på.

Selv om det er sant uansett hva du gjør, kan du aldri være helt sikker på at du er 100 prosent beskyttet mot nettrisiko når du ikke tar noen som helst tiltak for å beskytte telefonen din, spørsmålet er ikke om, men når du blir hacket. For å minimere risikoen, bør du skaffe deg et godt sikkerhetsprogram på nettet.

Du kan ikke si at det finnes et eneste beste antivirusprogram. Noen ganger er en enkel antivirusskanner alt du trenger, mens i andre tilfeller bør du velge en komplett beskyttelsesløsning som inkluderer mer avanserte ting, for eksempel enhetslås, sikkerhetssjekker for Wi-Fi-nettverk, trygge banktjenester, VPN, foreldrekontroll , etc.

Du må kanskje prøve noen antivirusprogrammer før du velger vinneren. For å gjøre det enklere for deg, har du her en liste over noen av de beste programvarene som er spesielt gode, og du kan bruke dem som utgangspunkt i søket etter den perfekte antivirusappen for Android-enhetene dine.

Det er mange fordeler med å bruke antivirus. La oss utforske dem nå.

Avast

Avast Mobile Security, med sine over 100 millioner installasjoner, er et av de beste gratistilbudene du kan finne når du leter etter et Android-antivirus. Den tilbyr selvfølgelig en betalt versjon med mange flere funksjoner, men til og med gratisversjonen gir et anstendig nivå av beskyttelse.

Gratisversjonen inkluderer gratis skanninger for å oppdage trusler og sårbarheter, muligheten til å identifisere skadelige apper før du installerer dem, skadelig programvaresjekk av nettlenker og en sikkerhetssjekk av Wi-Fi-nettverk du kobler deg til. Det er noen andre fordeler, for eksempel enhetsposisjonssporing, enhetslåsing, sletting av alle sensitive data, lagring og batterioptimalisering – alt dette i gratisversjonen.

De betalte versjonene inkluderer noen funksjoner, som VPN, PIN-låser/fingeravtrykkspassord, bedre tyveribeskyttelse osv.

Malwarebytes

Malwarebytes er et annet anstendig antivirusprogram å vurdere. Det er spesielt nyttig for å bli kvitt adware og for å forhindre løsepengeprogramvare fra å låse enheten din. Det følger ikke med alle klokkene og fløytene til Avast Mobile Security, men for det grunnleggende er det ikke et dårlig valg.

  Skriv notater og synkroniser dem til Dropbox eller Google Disk [Android]

Malwarebytes har også et alternativ for personvernrevisjon (dvs. forteller deg om apper overvåker deg). Det er gratis å rengjøre en enhet. Hvis du vil ha sanntidsbeskyttelse, er det betalte planer som starter på $39,99 i året.

VIPRE

Beskytt Android-smarttelefonene eller -nettbrettene dine mot 20 000+ skadelig programvare og virus ved å bruke VIPRE Android Security. Dette sofistikerte antivirusprogrammet kan holde hackere i sjakk samtidig som det hjelper deg å finne den tapte enheten din og sikre den.

Med skannefunksjoner på forespørsel og på installasjon, beskytter dette antiviruset enhetene dine sammen med dataene dine mot skadelige applikasjoner. De oppdaterer hele tiden skanneren med de nyeste sikkerhetsoppdateringene og tilbyr automatisk skanning etter applikasjoner ved installasjon umiddelbart.

Den er utstyrt med nettbeskyttelse for å identifisere ondsinnede aktiviteter for å gi en tryggere nettleseropplevelse på de fleste nettlesere. Tyverisikringsfunksjoner kan geolokalisere, låse og varsle enheten din fra Internett-drevne enheter.

VIPRE har en autopilotfunksjon som fungerer som din sikkerhetsrådgiver. Den gir deg fullstendig informasjon om sikkerhetsstatusen til enhetene dine, slik at du kan holde deg våken. For personvern for e-post er det mulig å sjekke om e-postadressen din eller dens detaljer er trygge eller ikke.

Med Smart opplåsing kan du få tilgang til alle appene dine direkte ved å deaktivere PIN-koden din mens du bruker Wi-Fi fra en pålitelig kilde. Legg til et ekstra lag med beskyttelse med støtte for fingeravtrykksensor inkludert i appen.

Dessuten kommer antivirusprogrammet med en PIN-tidsavbruddsfunksjon. Når noen prøver å få tilgang til noen av programmene dine med PIN-beskyttelse, viser den en tidsavbrudd på 30 sekunder på fem mislykkede forsøk på rad. Dessuten, hvis noen tukler med enheten din uten at du vet det, vil smarttelefonen ta et bilde av den personen.

Prisen er $15,99 for ett år, en enhet.

AVG

En av de mest populære gratis antivirusappene for Android er AVG AntiVirus for Android – den har over 100 millioner nedlastinger på Google play. Antivirus- og Antitheft-modulene er gratis, mens resten av pakken (dvs. App Lock for filer og apper, Camera Trap og Device Lock) kommer med en 14-dagers gratis prøveversjon.

Avira

Hvis du er en fan av ting laget i Tyskland, kan det være lurt å starte søket etter et antivirus med Avira Antivirus Security for Android. Gratisversjonen tilbyr beskyttelse mot spyware, adware og banktrojanere, samt løsepengeprogramvare. Tyverisikringsmodulen er også gratis. Den inkluderer standardfunksjonalitet, for eksempel å finne en tapt telefon på et kart, fjernlåse den og fjernslette innholdet hvis du tror den er tapt for godt.

  Timehop ​​bringer sin sosiale medier og Photo Time Machine-appen til Android

Premium-funksjonene inkluderer muligheten til å låse kameraet og mikrofonen, blokkere phishing-nettsteder og bruke en PIN-kode for å låse sensitive apper.

Bitdefender

Bitdefender er et av de største sikkerhetsselskapene, ikke bare i Android-segmentet på markedet, og det er derfor deres Bitdefender Mobile Security er en veldig komplett sikkerhetsløsning. I tillegg til gratis skanninger, lokaliserer den eksterne enheten, låser og sletter data, den kommer med noen ikke så standard funksjoner, for eksempel sikker VPN (premium) og kontopersonvern (en funksjon som overvåker om e-postkontoen din har blitt kompromittert) . Dessuten hevder de at programvaren deres er lett på ressurser og ikke tapper batteriet.

Comodo

Med sine rapporterte 1 million + installasjoner, Comodo Mobile Security er ikke så populær som Avast eller AVG, men likevel har den klart å bli lagt merke til av brukere. Comodo Mobile Security er mer enn et antivirus. I tillegg til sin høyytelses malware-motor, tilbyr den også VPN og brannmur, samt ID-beskyttelse, Safe Browsing og AppLock.

ESET

ESET® Mobile Security for Android kommer i to smaker – gratis og betalt. Gratisversjonen tilbyr ikke mer enn sanntidsskanning, fjernlås og ekstern sirene. Den betalte versjonen koster $14,99 og inkluderer funksjoner som App Lock, Anti-Phishing og Anti-Theft. Du kan ikke si at det er noe eksepsjonelt med disse funksjonene, men hvis alt du trenger er gratis antivirusskanning, tilbyr denne appen dette.

F-Secure

På samme måte som produktene fra Bitdefender og Norton, F-Secure Mobile Security er en del av en komplett pakke (F-Secure SAFE) som beskytter deg på en hvilken som helst enhet – dvs. mobil, bærbar PC, stasjonær, osv. De tilbyr en gratis prøveversjon og flere betalingsalternativer å velge mellom.

Alle betalte planer er for ett år, og du velger hva du vil beskytte – dvs. typen enheter (kun PC-er, smarttelefoner, nettbrett osv.) og antall (1 PC, 3, 5 eller opptil 7 enheter) , etc.). Du kan også velge hvilke funksjoner du vil kjøpe – dvs. total beskyttelse, kun VPN osv.

Når det gjelder funksjoner, avhenger disse av planen du vil kjøpe. Funksjoner inkluderer beskyttelse mot virus, spionprogrammer og hackerangrep, samt ID-tyveri, anrops- og meldingsblokkering, sikker nettbank og beskyttelse mot ondsinnede apper. For smarttelefoner og nettbrett har du muligheten til å låse eller lokalisere enheten eksternt, eller hvis den blir stjålet, kan du fjernslette dataene dine.

  Koble fra søk for Android gjør Google-søkene dine private

Hvis du trenger det, er det også et alternativ for foreldrekontroll.

Chili

Chili Sikkerhet er ikke så populær som noen av de andre navnene på denne listen, men tilbudet deres er bra, og det er derfor det er fornuftig å inkludere det. De tilbyr to prisplaner: EUR 5,00 per måned for én enhet eller EUR 11,00 per måned for et ubegrenset antall enheter. Dette er et røverkjøp hvis du har mange enheter fordi, i dette tilfellet, er prisen per enhet lav. For en eller to enheter er besparelsene uvesentlige til ingen.

Når det gjelder funksjoner, er nettbankbeskyttelse (dvs. ekstra beskyttelse for nettbankaktiviteter) og toveis brannmur verdt å nevne. Unødvendig å si tilbyr de standardfunksjonene, som antivirusskanning og automatiske oppdateringer, samt foreldrekontroll.

Norton

Til slutt, la oss ikke glemme den gode gamle Norton og dens Norton Mobile Security for Android. Ikke forvent å finne ekstraordinære funksjoner du ikke finner andre steder; heller, se på det som bare ett alternativ til å vurdere. Hvis du allerede har kjøpt Norton 360 Deluxe eller Norton 360 Premium, har du allerede mobilbeskyttelsen til din disposisjon; hvis ikke – må du kjøpe den separat.

Norton Mobile Security kommer med en App Advisor (hovedmodulen som tar seg av skadelig programvare, løsepengevare, adware og personvernlekkasjer), varsler om spam og svindel, Wi-Fi-sikkerhet, nettbeskyttelse og enhetssikkerhet.

Konklusjon

På denne listen prøvde jeg å inkludere det beste gratis og betalte Android Antivirus. Det er ikke nødvendig å prøve dem alle, selv om du kanskje må prøve noen før du velger den du skal velge. Når du velger en tjeneste som er god nok for deg, hold deg til den og sørg for at den til enhver tid er oppdatert til den nyeste databasen med trusler, for hvis den ikke er det, får du ikke den tilstrekkelige beskyttelsen du trenger.

Deretter kan du utforske noen av premium-antivirusene for å sikre datamaskinen din.

x