Veikartet for kundetilfredshet

Jeg vet at du allerede er klar over forretningsmodellens salgsorientering, hvor aggressivt salg er hovedmålet. Men vet du at du også kan tilføre salgsorientering i kundesentrert virksomhet for å øke kundetilfredshet og salg?

I hver virksomhet er salgsinntektene og fortjenesten nesten ingen. Du må imidlertid følge praksis for bærekraftig virksomhet for å oppnå langsiktige mål. Mens tradisjonelle virksomheter følger selvsikkere salgsstrategier, kan du imidlertid gjøre det bedre ved å blande salgsorientering med kundetilfredshet.

I denne artikkelen skal jeg forklare alt du trenger å vite om å forbedre salg og kundesentrert med salgsorienterte ordninger, så les til slutten!

Hva er salgsorientering?

Salgsorientering er en forretningstilnærming som utelukkende er fokusert på å øke bedriftens produkt- eller tjenestesalg. Denne salgstilnærmingen ser for det meste bort fra kundebehov, kundevilje til å betale og kundetilfredshet.

I denne salgsfilosofien produserer eller utvikler bedriften din hovedsakelig varer eller tjenester og presser folk til å kjøpe dem. Du forstår i utgangspunktet ikke preferansene til kjøperne. Du vet kanskje ikke engang om forbrukeren noen gang vil bruke tjenesten eller produktet. Målet er salgsinntekter så raskt som mulig og så mye som mulig.

Du nøl heller ikke med å tilby gode rabatter, spesielt innen forbruksvarer, skjønnhet og matvareindustrien, fordi produksjonskostnaden er mye lavere enn salgskostnaden.

Siden du fokuserer på å øke salget, støtter og stimulerer du salgsteamet mer enn noen annen avdeling i organisasjonen din. Du trenger heller ikke tenke deg om to ganger for å kjøre dyre PPC-kampanjer for å markedsføre produktene, tjenestene eller salgsavtalene aggressivt.

Les også: Beste verktøy for å fjerne klikksvindel fra PPC-kampanjene dine

For eksempel er kjøp en, få en gratis eller BOGO-tilbud i butikker, supermarkeder, forhåndsbetalte mobilforbindelser, billig webhotell for de første månedene osv. klare illustrasjoner på denne salgsorienterte strategien.

Nøkkelprinsipper på et øyeblikk

 • Legger vekt på å øke salget av produkter eller tjenester
 • Prioriterer aggressive salgstaktikker
 • Kan i utgangspunktet ikke vurdere kundenes behov eller evner
 • Fokuserer på å markedsføre produkter til kundesegmenter, målgrupper og stort sett alle og enhver som kan betale i bytte for tjenesten eller produktet
 • Forsømmer ofte markedsundersøkelser for kundetilfredshet
 • Kundeservicestrategien følger konsepter som deeskalering og konflikthåndtering
 • Benytter fristende salgstilbud for å drive kjøp
 • Tyder ofte til skjulte gebyrer og gebyrer
 • Deretter vil vi diskutere viktigheten av salgsorientering i virksomheten.

  Viktigheten av salgsorientering i virksomheten din

  Her er grunnen til at alle virksomheter må følge ulike varianter av salgsorienterte ordninger for å vokse og opprettholde i markedet:

  • Denne taktikken er viktig for virksomheten din siden den gir flest inntekter på de tidlige stadiene, under oppstart, for nye produkter og i høy konkurranse.
  • Du kan raskt øke markedsandelen i ditt forretningssegment. Den oppadgående bevegelsen i markedsverdien er kortvarig hvis du ikke forbedrer kvaliteten på produktet eller tjenesten.
  • Bedriften din tilegner seg ekte ekspertise innen salg fordi du regelmessig foretar kalde samtaler, kalde e-poster, gransking av nabolag, feltbesøk og mer.
  • Salgsorientering hjelper deg med å opprettholde et topp salgsteam som er målrettet, smart og hardtarbeidende.
  • Ved å sette strenge salgsmål for salgsteammedlemmene i en salgsorientert virksomhet, kan du enkelt luke ut salgsagentene som ikke presterer.
  • Salgsdiagrammet ditt hjelper deg også med å fremstille deg selv som den øverste merkevaren i segmentet ditt. Dermed får du en passiv og sterk merkeverdi ved å ganske enkelt selge ting som kundene kanskje ikke bruker tross alt.
  • Innsikt samlet inn fra salgssamtaler, salgse-poster, salgschatter og besøk via samtaleanalyse kan hjelpe deg med å forbedre produktkvaliteten og til slutt presentere merkevaren din som en kundesentrert virksomhet.
    Hvilket nettutviklingsrammeverk å velge?

  Les også: Slik bruker du salgsinformasjon for å gjøre virksomheten lønnsom

  Kjennetegn på en salgsorientert virksomhet

  #1. Aggressivt salg og markedsføring

  Salgsorienterte virksomheter bruker svært selvsikker salgs- og markedsføringstaktikk. De bruker hyppige kampanjer og annonser for å engasjere potensielle kunder aktivt.

  #2. Smarte salgsrepresentanter

  I salgsorienterte virksomheter er selgere skarpe og kunnskapsrike. De har dyp produktkunnskap og bruker overbevisende kommunikasjon for å avslutte avtaler effektivt.

  #3. Kvalitetsprodukt

  Disse virksomhetene prioriterer å levere produkter av høy kvalitet. Et fokus på kvalitet forsterker deres evne til å gjøre salg basert på produktfortreffelighet.

  #4. Kortsiktig salgsplanlegging

  Salgsorienterte virksomheter legger ofte vekt på umiddelbare salgsmål. De kan ha kortsiktig planlegging for å øke salget raskt.

  #5. En stor kundedemografi

  De retter seg mot et bredt spekter av kunder. Deres produkter eller tjenester har som mål å appellere til en bred kundebase.

  #6. Uønskede tjenester eller produkter

  Noen ganger tilbyr de produkter eller tjenester uten forespørsler fra kundene. Denne proaktive tilnærmingen kan føre til impulskjøp.

  #7. Verdsetter alt om salg

  Alle aspekter av virksomheten dreier seg om salg. Det er kjernefokuset, og alle anstrengelser er på linje for å maksimere salget.

  #8. Hard lukking av salgsavtaler

  Salgsrepresentanter bruker assertive teknikker for å sikre avtaler raskt. De bruker sterke overtalelsestaktikker for å lukke salget så raskt at kundene noen ganger er i mørket til de mottar en e-post eller tekstmelding.

  I forretningsverdenen er det viktig å forstå sammenhengen mellom salgsorientering og kundetilfredshet. Når du fokuserer på salg, er hovedmålet å øke inntektene gjennom effektivt salg. Men her er den avgjørende forbindelsen: Ved å oppfylle salgsmålene dine gir du ofte kundene det de trenger eller ønsker.

  Når du prioriterer salg, har du en tendens til å ta hensyn til tilbakemeldinger fra kunder. Deres tilfredshet blir avgjørende fordi fornøyde kunder er mer sannsynlig å gjenta kjøp. Når du konsekvent oppfyller eller overgår salgsmål, tyder det på at produktene eller tjenestene dine stemmer overens med kundenes preferanser.

    Tecno lanserer Slimmed Down 14" Megabook T1 & Color Changing S1 Dazzling Edition

  Det er imidlertid viktig å finne en balanse. Selv om salgsorientering kan generere inntekter, bør ikke kundetilfredsheten gå på akkord. Du oppnår suksess når du harmoniserer disse aspektene. Når du selger mens du har kundetilfredshet i tankene, skaper du en vinn-vinn-situasjon.

  Dessuten sprer fornøyde kunder ofte positiv jungeltelegraf-markedsføring, noe som kan føre til organisk vekst. Så husk at en salgsorientert tilnærming kan være en katalysator for kundetilfredshet, og forsterke ideen om at å møte kundenes behov er grunnleggende for forretningssuksess.

  Hvordan salgsorientering kan forbedre kundesentrerte forretningsstrategier

  Det er lettere for salgsorienterte virksomheter å bli kunde- og markedsorienterte virksomheter. Hvis du er en, har du allerede ekspertisen på salg i ulike former, som online og offline. Alt du trenger å gjøre nå er å fokusere på kundenes behov og publikumspreferanser og forbedre kundeservicen.

  Slik kan du oppnå dette langsiktige kundesentrerte målet for å bygge merkevaretillit mens du allerede er en mester i kortsiktige salgsmål:

  #1. Forbedre inntektsgenerering

  Din salgsorienterte virksomhet legger stor vekt på å selge produkter eller tjenester raskt i høye volumer til ulike kundesegmenter. Nå, ved å identifisere de riktige kundesegmentene og skreddersy tilbudene dine til deres behov, kan du øke salget og til slutt øke inntektene.

  #2. Dekke kundenes behov

  For å lykkes med salg må du forstå kundenes preferanser og krav. Denne kundesentrerte tilnærmingen sikrer at produktene eller tjenestene dine stemmer overens med det kundene ønsker, og øker sannsynligheten for et salg. Når du møter kundenes preferanser, øker du faktisk salgsaktivitetene.

  #3. Bygge kundetillit

  Tillit er en kritisk faktor i enhver kundesentrisk strategi. Når salgsteamene dine virkelig prioriterer kundetilfredshet, fremmer det tillit. Ærlighet og åpenhet i salgsinteraksjoner kan føre til langvarige kundeforhold.

  #4. Balansemål

  Mens du fokuserer på salg, er det viktig å balansere målene dine med kundens beste. En salgsorientert tilnærming bør ikke gå på bekostning av kundetilfredshet.

  #5. Utnytte positiv tilbakemelding

  Du kan bruke et verktøy for kundetilfredshetsundersøkelse for å kjøre tilbakemeldingskampanjer. Samle tilbakemeldinger i en database og analyser dem for å skape handlingsvennlig innsikt. Salgsteam kan bruke denne undersøkelsesinnsikten til å forsterke verdien av produktene eller tjenestene dine for potensielle kunder.

  #6. Øker kundetilfredshet

  En salgsorientering som prioriterer kundetilfredshet fører til fornøyde kunder. Fornøyde kunder er mer sannsynlig å handle produkter eller abonnere på tjenestene dine gjentatte ganger. De kan også anbefale bedriften din til andre.

  #7. Opprettholde lønnsomhet

  Det er avgjørende å administrere kostnadene og opprettholde lønnsomheten til virksomheten din. En salgsorientert tilnærming hjelper deg å nå dette målet. Så hvis virksomheten din er helt kunde- og markedssentrert, kan du flytte en del av fokuset ditt til en salgssentrert tilnærming for å øke inntektene og, til syvende og sist, lønnsomheten.

  #8. Motiverende salgsteam

  Du kan lære opp salgsteamet ditt for eksepsjonell kundeservice, slik at de ved salg føler med kunden og ikke bare følger strenge salgsregler. Du kan skrive om kundesenterskriptene dine for utgående salgssamtaler; innkommende kundeservicesamtaler egnet for mersalg, inngående og utgående e-poster, chatter og feltsalgsbesøk.

  Utfordringer innen salgsorientering og kundesentrisitet

  Du vil møte følgende gridlock når du blander kundesentrert med salgsorientering. Men hvis du overvinner følgende, vil du se robust merkevare og inntektsvekst.

    Hvordan videresende tekstmeldinger automatisk til en annen iPhone

  #1. Å finne den rette balansen

  Å balansere det aggressive salgsfokuset til en salgsorientert tilnærming med en kundesentrert vekt på å møte kundenes behov kan være utfordrende fordi disse ofte er motstridende mål.

  #2. Ressurstildeling

  Kundeundersøkelser, markedsundersøkelser, produktundersøkelser og tjenesteforbedringer krever enorme investeringer. For ikke å nevne, du må også omskolere arbeidsstyrken din slik at de kan tilby utmerket kundeservice samt selge tilbud aktivt.

  #3. Medarbeidertilpasning

  Ansatte må kanskje tilpasse seg en mer kundesentrert kultur, noe som kan være utfordrende hvis de er vant til en mer salgsorientert tankegang.

  #4. Konsistens på tvers av kanaler

  Det kan være vanskelig å sikre en konsistent kundeopplevelse på tvers av ulike kontaktpunkter, både online og offline. Det er vanskeligere, spesielt når man kombinerer aggressive salgstaktikker med kundesentrert service.

  #5. Håndtering av kundeforventninger

  Å møte de stadig økende forventningene til kundene kan være krevende, og krever kontinuerlige produkt- og tjenesteforbedringer. I mellomtiden må salgsteamene dine også nå salgsmålene for å holde inntektene flytende.

  #6. Kulturskifte

  Å endre organisasjonskulturen til å omfavne både salgsorientering og kundesentrisitet kan møte motstand og ta tid å implementere fullt ut. Det kan være lurt å sette opp en godt strukturert endringsplan.

  #7. Langsiktig bærekraft

  Å opprettholde lønnsomheten samtidig som man går over til en mer kundesentrisk modell kan være en utfordring. Under overgangsfasen kan det hende du må akseptere kortsiktige ofre av inntekter for langsiktige gevinster.

  Salgsorientering vs. Bedriftsorientering

  Forretningsorientering tar et bredere perspektiv, og omfatter ulike aspekter ved forretningsdrift utover bare salg. Foruten salg, er andre tilnærminger som kommer under forretningsorientering produksjonsorientering, markedsorientering, produktorientering og samfunnsorientering.

  Tvert imot er salgsorientering en forretningstilnærming som først og fremst er sentrert rundt målet om å maksimere salg og inntekter. Det er en del av forretningsorientering.

  Finn en oppsummeringstabell nedenfor for å lære forskjellene mellom salg og forretningsorientering tydelig:

  Aspektersaler Orientering Business Orientation Primary Fokusmaksimering av salg og inntektsholistisk virksomhet Suksess for produkter/Servicessell Eksisterende tilbud Kontroller produkt/tjeneste EvolutionCustomer Focustransacty (tilegner seg nye kunder) -bygging (beholder og pleie eksisterende kunder) Tidshorishorgering Maksimalisering av maksimalisering og pleie-virksomhet) fokusMangfoldige markedsføringsstrategier, kundesentrert salgInnovasjon og forskningBegrenset vekt på innovasjon Prioriterer markedsundersøkelser og produktinnovasjon Ansattes motivasjonOfte insentivdrevet for raskt salg Fokusert på teamsamarbeid, kundetilfredshet og langsiktig vekst

  Salgsorientering vs. Markedsorientering

  Salg og markedsorientering er to motsatte poler av forretningsorientering. I den første tilnærmingen sikter du mot kortsiktig høyvolumsalg med et mål om å øke merkevarens synlighet og markedsverdi og til slutt gå over til en balansert salgs- og kundesentrert tilnærming.

  Tvert imot, markedsorientering starter med markedsundersøkelser for å finne de riktige produkt- eller tjenestesegmentene og deres målgruppe. Deretter kan du utvikle produkter eller tjenester basert på kundenes preferanser og tilbakemeldinger. Selv om du selger færre, bygger du en pålitelig og lojal kundebase.

  Finn en oppsummeringstabell nedenfor for rask forståelse:

  AspektSalgsorienteringForretningsorienteringPrimærfokusEn rask økning i salg og inntekter Kundebehov og -tilfredshet Tilnærming til produkter/tjenester Selg det du lager eller utviklerProduser eller utvikler produkter som kundene ønsker KundefokusFå nye kunder Bygge langsiktige relasjoner med kunderTid Horisont Kortsiktig inntekt og fortjenestegenerering og merkevarelojalitet Langsiktig kunde bygningMarkedsføring og salgstaktikker Massive rabatter, PPC-kampanjer, aggressivt salg Verdibasert salg med tilpassede priser basert på behovInnovasjon og forskningMinimum innovasjon Prioriterer markedsundersøkelser, produktutvikling og tilpasning Ansattes motivasjonTunge salgsinsentiver og bonuser Profesjonalitet, bærekraftig vekst og overlegen kundeservice

  Konklusjon

  Å skape en balanse mellom aggressivt salg og kundesentrisitet er ikke særlig utfordrende. Du trenger bare å flytte fokus til en viss grad til markedsundersøkelser, undersøkelser, meningsmålinger, etc., for å vite hva kundene ønsker.

  Du kan enkelt oppnå dette ved å sette opp nettbaserte markedsplasser, selv om du er en helt fysisk detaljorientert virksomhet. Det er uanstrengte og rimelige måter å begynne å selge online på digitale plattformer.