tipsbilk.net

De 5 beste verktøyene for å hjelpe deg med å oppdage redigerte bilder

Det kan være vanskelig å finne ut om et bilde har blitt rotet til, men det finnes noen nyttige gratisverktøy som kan hjelpe. Disse verktøyene gjør det lettere å avdekke sannheten bak bilder, slik at du kan fortelle hva som er ekte og ikke. Nedenfor introduserer vi deg for de beste verktøyene for å oppdage redigerte bilder og viser deg hvordan de fungerer.

Bilderedigert gir en klar indikasjon om et opplastet bilde er redigert. Når du drar/slipper bildet eller laster det opp i verktøyet, kommer du til å se en av følgende dommer; Ja, sannsynligvis, og nei.

Den kan identifisere vanlige redigeringsteknikker, for eksempel beskjæring, endring av størrelse, rotering, kloning, helbredelse, uskarphet, skarphet, fargejustering, etc.

Bortsett fra en klar dom, kan den vise deg de fullstendige rå EXIF-dataene for bildet ditt, for eksempel kameramodell, dato, plassering og mer. Den vil også gi deg en liste over programvare som bildet kan ha blitt endret med. Alle disse funksjonene er gratis, men hvis du leter etter en detaljert analyse, kan du kontakte Image Edited-teamet for priser.

For å teste dette verktøyet lastet vi ned et arkivbilde og manipulerte det ved hjelp av et fotoredigeringsprogram. Du kan se før (venstre) og etter (til høyre) av bildet nedenfor:

Vi lastet deretter opp det redigerte bildet til Image Edited. Her er resultatene vi fikk:

Fake Image Detector utfører en feilnivåanalyse (ELA) for å finne inkonsekvenser i komprimeringsnivåene til bildet du har lastet opp. Den tar også hensyn til metadataene til et bilde for å sjekke om et bilde har blitt manipulert.

  Hvordan overklokke datamaskinens RAM

Grensesnittet er ganske enkelt og brukervennlig. Alt du trenger å gjøre er å laste opp bildet fra datamaskinen din og klikke på Skann nå. Du vil ha resultatet innen noen få sekunder. Merk at, ifølge utviklerne av verktøyet, er nøyaktigheten mellom 60 og 70 prosent.

Her er resultatet av det manipulerte bildet vi lastet opp:

FotoForensics er et av de mest populære valgene der ute, og den bruker forskjellige typer data som JPEG, ELA og metadata for å bestemme originaliteten til et bilde. Det fungerer litt annerledes enn de fleste andre verktøyene du vil se på nettet.

Når du laster opp et bilde og ber FotoForensics analysere det, starter prosessen med Error Level Analysis (ELA). Det første resultatet vises ved siden av originalbildet du oppga. Hvis bildet du lastet opp ble tuklet med eller endret på noen måte, vil du se farger i det analyserte resultatet. Men hvis det er et uberørt, originalt bilde, vil det analyserte bildet bare ha hvit farge.

I tillegg tilbyr FotoForensics en rekke alternative analysemetoder som du kan få tilgang til via menyen på venstre side for en mer nøyaktig analyse. Dette kan være nyttig hvis du har å gjøre med et bilde laget av en av de beste online AI-fotoredigererne.

Her er hvordan det analyserte det manipulerte bildet vårt:

Ghiro er et annet verktøy som tilbyr forskjellige metoder for å analysere bilder. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, ELA, generering av hashsammendrag, matching av hashliste, signaturmotor og strengekstraksjon.

Med generering av hashsammendrag lager verktøyet en unik kode for bildet basert på dataene, som deretter kan brukes til å oppdage statusen til bildet. I samsvarende hashliste er det bare du som har bildekoden; du kan gi en liste over koder, og den vil finne alle bildene som samsvarer med disse kodene.

  Hvordan trekke ut metadata på nettstedet ved hjelp av tipsbilk.net Meta Scraping API

Strengeekstraksjon lar verktøyet finne all teksten som er skjult i bildet, for eksempel URL-er, navn eller datoer, og identifisere noe uvanlig. Signaturmotormetoden viser den viktigste informasjonen om bildet, for eksempel hvor det ble tatt, hvilket kamera som ble brukt, hva som var fokuspunktet og så videre.

Når du bruker Ghiro, må du laste opp bildet som et av prosjektene dine. Du kan sjekke bildene du har lagt til i Bilder-delen av verktøyet.

Det er verdt å merke seg at Ghiro krever nedlasting og installasjon på enheten din. Dette er et Linux-verktøy, så hvis du bruker et annet operativsystem som Windows, må du ha en virtuell maskin som QEMU eller VirtualBox for å kjøre den.

Her er resultatene Ghiro ga oss for vårt manipulerte bilde:

JPEGsnoop er et annet nedlastbart program, men bare for Windows-brukere. Når du laster opp et bilde for å analysere i verktøyet, presenterer JPEGsnoop umiddelbart viktig overskriftsinformasjon som dimensjoner og komprimeringsmodus. Dette er ditt første innblikk i bildets makeup.

Du kan deretter gå dypere inn i bildets komprimeringsinnstillinger, vise frem kvantiseringstabeller og Huffman-tabeller. For en mer interessant analyse kan du utforske Discrete Cosine Transform (DCT) koeffisienter som gir en visuell representasjon av hvordan bildet er delt og komprimert.

En kul funksjon er histogrammet, som gir deg en graf over pikselverdier. Dette hjelper deg med å finne merkelige ting i bildet ditt som kan være redigeringer eller endringer.

  Løs "0xc0000005"-feil og få en problemfri dataopplevelse

Her er resultatene våre:

Andre måter å identifisere manipulerte bilder på

Selv om det kan være nyttig å bruke spesielle detektivverktøy for å se bilderedigeringer, er det noen andre måter du kan gjøre det manuelt også.

Begynn med å gi bildet en god, nær titt. Jakt etter alt som virker dårlig, som rare fargeendringer eller ting som ikke samsvarer med bakgrunnen. Redigerte bilder har ofte uklare kanter eller ser ut som de er klippet og limt inn, så zooming inn kan hjelpe deg med å finne de lumske uregelmessighetene.

Hvis du har å gjøre med et bilde av en folkemengde, hold øye med kopier og lim-jobber. Vi har en guide om de forskjellige måtene å manuelt oppdage redigerte bilder som dykker dypt ned i disse teknikkene for å hjelpe deg å bli en ekte proff på å oppdage manipulerte bilder.

Skille fakta fra fiksjon

Falske bildedetektorer kan hjelpe deg med å tyde de virkelige historiene bak pikslene og unngå å falle for falske nyheter, svindel eller svindel som bruker redigerte bilder. De kan også hjelpe deg med å bli en digital detektiv og lære mer om historien og konteksten til et bilde eller forbedre dine egne redigeringsferdigheter. Prøv disse verktøyene og se selv.

x