12 beste åpen kildekode-hjemautomatiseringsverktøy for ditt drømmesmarthus

Er du en fan av teknologi og har oppgradert hjemmet ditt til et teknologivennlig driftsrom?

Eller selv om du ønsker å bygge et futuristisk oppholdsrom som minner deg om Jetsons, har du en glede.

I dette innlegget vil vi utforske noen av de beste åpen kildekode-hjemautomatiseringsverktøyene du kan bruke for å fungere jevnt til smartenhetene dine.

Nå, hva er hjemmeautomatiseringsverktøy, spør du kanskje. Tenk på dette, du har en smart vifte, pære og lås i hjemmet ditt. Alle disse smarte enhetene kommer med sine egne apper. Flere slike enheter betyr flere apper på telefonen din. Det høres ut som mye å håndtere spør du meg.

Vel, det er her hjemmeautomatiseringsverktøy kommer deg til unnsetning. Det er programvare som integrerer alle disse enhetene under ett tak, slik at du kan kontrollere flere enheter fra ett sted.

De fleste av disse verktøyene bruker WiFi for å koble til verktøyene, og du kan betjene dem på miles unna.

Hvorfor du bør velge et automatiseringsverktøy med åpen kildekode

Det er veldig klare grunner til at du bør gå for et automatiseringsverktøy med åpen kildekode i stedet for en lukket kildekode (proprietær programvare).

Et åpen kildekodeverktøy er mye foretrukket siden det lar deg tilpasse hele programvaren etter dine preferanser, ettersom du får tilgang til kildekoden.

Les også: Smart Home Gadgets for å forbedre livsstilen din

Det gir deg også andre tilleggsfordeler, for eksempel:

 • Kostnadseffektiv
 • Felles vedlikeholdstjenester
 • Evne til å designe en skreddersydd opplevelse
 • Muligens bedre sikkerhet
 • Økt effektivitet

Hjemmeassistent

Nå som vi vet grunnene våre, la oss hoppe inn i listen som lar deg strømlinjeforme smartenhetene i hjemmet ditt.

Hjemmeassistent har vært omtalt i The Verge, Product Hunt og andre medier, og kan være et godt valg for et automatiseringsverktøy med åpen kildekode. Den er kompatibel med Mac, Android, Linux, Windows, Odroid, Asus Tinkerboard og til og med Raspberry Pi.

Grensesnittet er intuitivt og fungerer med over 1000 forskjellige selskaper innen smarthusprodukter. Du kan forbedre opplevelsen din ved hjelp av utvidelser som DNS-blokkering, NodeRed eller Spotify Connect.

Noe av det beste med Home Assistant er at den lagrer dataene dine lokalt og ikke bruker en skyserver. Med så mange ting på lager, anbefaler jeg på det sterkeste å sjekke ut denne fordi det kan være alt du leter etter.

  Topp 11 ressurser for datavitenskap og maskinlæring

Fregatt

Hvis det å forbli paranoid på grunn av et tilfeldig kamerasikkerhetssystem er din nåværende tilstand, må du legge hendene på Fregate akkurat nå.

Hvorfor? Her er noen av de mange grunnene:

 • Det hjelper deg med å overvåke kameraet ditt ved hjelp av lokalt behandlet AI
 • Reduserer effektivt falske positiver
 • Du kan tilpasse varslene dine i henhold til soner
 • Hold deg på sporet ved hjelp av detaljerte rapporter
 • Integrerer godt med Home Assistant og andre smarte enheter

Hvis du er i tvil, kan du velge å se en dynamisk sanntids videorapport for å bekrefte sikkerheten.

openHAB

En av de sterkeste alternativene å vurdere, openHAB er robust og har en enorm brukerbase av de rette grunnene. Du kan enkelt integrere den med mer enn 2000 smartenheter fra de største selskapene der ute.

Automatiseringsprogrammet deres er designet så intuitivt at selv en person med grunnleggende tekniske ferdigheter kan betjene det enkelt. På et gitt tidspunkt kan du ta hjelp av deres sterke og enorme fellesskapsbase, som alltid er aktiv og deler ulike tips og triks til din fordel.

Calaos

Calaos er et verktøy som fungerer på GPLv3 (gratis programvareprosjekt) og gir deg full kontroll over hjemmeautomatisering.

Det hjelper deg å forberede den beste opplevelsen for hjemmet ditt ved å:

 • Sørg for at lysene er svake, skodder er lukket og avslappende musikk er klar til å ønske deg velkommen hjem etter en lang slitsom dag
 • Gir deg kontroll over musikken fra alle hjørner av huset ditt
 • Hjelper deg med å lage og lagre ulike scenarier med et enkelt klikk

Du kan bruke de eksisterende verktøyene eller ganske enkelt installere Calaos-installasjonsprogrammet for å konfigurere avanserte funksjoner. Sammen med dette kommer den med utmerket maskinvarestøtte, som vil gi deg en virkelig praktisk livsopplevelse.

Domoticz

For de som er nye i teknologiverdenen, er Domoticz et godt valg for deg. Den er nybegynnervennlig og gir deg total kontroll ved fingertuppene. Du kan installere programvaren fra deres offisielle nettside og komme i gang umiddelbart.

Du vil bli gitt trinnvise instruksjoner om hvordan du laster ned, installerer og kommer i gang med det rett på nettstedet deres. Det er også en seksjon for kildekode hvor du kan laste ned, endre og tilpasse den akkurat slik du vil.

  Hvordan gjenopprette tapt Roblox-passord

Du kan også besøke den stadig aktive fellesskapssiden for å se hva andre brukere driver med.

Jeedom

Ta med innovasjon inn i hjemmeautomatiseringen din ved hjelp av Jeedom, et verktøy som gir deg full tilgang med åpenhet og lang levetid.

Noen av de mange funksjonene til dette verktøyet inkluderer:

 • Støtte for flere protokoller, for eksempel ZigBee, Modbus, EnOcean og mer
 • Plugins-kompatibilitet
 • Konfidensiell og autonom støtte
 • Ulike personaliseringsalternativer

Den kommer også med kraftige hjemmeautomatiseringsporter i form av to modeller – Jeedom Altas og Jeedom Altas Pro. De har et utmerket støtteteam som du kan henvende deg til når du trenger å løse spørsmålene dine.

ioBroker

ioBroker er et gratis-å-bruke verktøy som fungerer på IoT-plattformen. Den kommer med omfattende hjemmeautomasjonsstøtte med mer enn 500 mulige integrasjoner. Du kan tilpasse eller ganske enkelt bruke deres eksisterende grafiske grensesnitt som er visuelt imponerende.

ioBroker fungerer best med Windows, Mac, OSX, Raspberry Pi og ARM operativsystemer.

Uansett om det er en termostat, lys eller lukker, kan du være sikker på at denne programvaren er kompatibel med nesten alt under taket.

Den gir deg rettidige rapporter for å sjekke via hjemmekartet ditt tilgjengelig på programvaregrensesnittet, slik at du alltid kan være oppdatert om smartproduktene dine.

Smarthomatic

Smarthomatic er et bemerkelsesverdig åpen kildekode-hjemautomatiseringssystem, enkelt, men fullpakket med alle funksjonene du trenger. Den følger et rent og «lett å komme seg rundt» grensesnitt uten mange fancy elementer, så du vil ikke slite med å navigere.

Dette verktøyet er AES-kryptert, og sikrer sikker kommunikasjon og beskyttelse mot potensielle angripere.

Smarthomatic går den ekstra milen for å varsle deg når planten trenger vann. Den regulerer også luftfuktigheten, slår av kokeplater når de glemmes, og hjelper til med andre oppgaver uten at du trenger å gjøre så mye.

Node-RØD

Sammenlignet med andre automatiseringsverktøy, er Node-RED en lavprogrammerende åpen kildekode-programvare som hjelper deg med å forsterke boarealet ditt. Den har en nettleserbasert editor som gjør det enkelt å koble sammen flyter med bare ett klikk.

Node-RED er bygget på Node.js, som er en ikke-blokkerende modell og fullstendig hendelsesdrevet. Du kan også enkelt importere og eksportere koder når det passer deg. I tillegg fungerer denne programvaren lokalt så vel som på skyen.

  Slik bruker du en personlig møte-ID fra Zoom

I tillegg kan du også lagre koder, maler og funksjoner for gjenbruk.

HjemGenie

HomeGenie er et tilpassbart, skalerbart og bærbart verktøy som fungerer som magi på Linux, Raspberry AI, Windows, Mac og alle andre ARMS-baserte datamaskiner.

Den har funksjoner som er rike, men likevel veldig enkle. De inkluderer:

 • Sanntids databehandling
 • Utvidede crontab-uttrykk
 • Kompatibilitet med flere widgeter
 • Direkte tilgang til GPIO, I2C, SPI samt serielle porter
 • Støtte for store programmer, som C#, JavaScript og Python

Dette fantastiske hjemmeautomatiseringsverktøyet kan implementeres enkelt og i løpet av få minutter for å settes opp og kjøres hvor som helst.

Homebridge

Å kontrollere smarte enheter er glatt som smør med Homebridge. Den kommer med stemmeintegrasjon, slik at du kan kontrollere enhetene ved hjelp av talekommandoer via Siri.

Programvaren er også kompatibel med Apple Watch, som etter min mening er en stor avtalemaker.

Grensesnittet er rent og gir deg en klar retning til hva du vil betjene på dashbordet.

Homebridge kan integreres med en haug med plugins, og du kan søke etter dem direkte på nettsiden.

Fridomotisk

Freedomotic kjører på det åpne IoT-utviklingsrammeverket. Det er åpen kildekode og svært brukervennlig for massene, selv for folk uten noen teknisk kunnskap.

Det er programvare som ikke bare brukes og elskes av enkeltpersoner, men også bedrifter. Hvis du er en bedriftseier, kan den hjelpe deg med ting som smarte detaljhandelsmiljøer og omgivelsesbevisst markedsføring.

Her er noen av de mange funksjonene til dette verktøyet:

 • Vedvarende unik identifikator for enkelt å identifisere ting rundt
 • Massevis av plugins-støtte for å forbedre funksjonene
 • Automatisk oppdagelsesmodus for å finne objekter i et sanntidsmiljø
 • Sporer og oppdaterer enhver statusendring i miljøet
 • Flerspråklig og flerbrukerstøtte
 • Svært sikker og laget med brukernes prioritet i tankene

Den lar deg konfigurere og teste programvaren på forhånd. Du kan laste ned den nyeste versjonen og prøve funksjonene for en førstehåndsopplevelse.

Siste ord

Det er ingen tvil om at hjemmeautomatisering er en flott teknologi som vi er velsignet med, men å administrere den kan vise seg å være skremmende. Med bruk av verktøyene ovenfor blir hele prosessen så mye enklere og mindre komplisert.

På toppen av det får du full kontroll over dem, alt takket være deres åpen kildekode.

Deretter kan du sjekke ut disse personlige robotene du kan kjøpe for å gjøre livet ditt enklere.