8 beste klientadministrasjonsprogramvare for interaksjon og automatisering

Å opprettholde et godt forhold til kunder og klienter er avgjørende for suksess for enhver bedrift. Det er mer sannsynlig at kunder fortsetter å gjøre forretninger med deg når du har et positivt forhold. Det kan øke inntektene over tid ettersom kunder kommer tilbake for å foreta flere kjøp eller bruke tjenestene dine igjen.

Når kunder og klienter føler lojalitet til merkevaren din, er det mer sannsynlig at de holder seg, selv om andre alternativer er tilgjengelige. Det kan hjelpe deg med å etablere et konkurransefortrinn og bygge et sterkt merkevareomdømme.

Gjennom disse relasjonene til kunder og klienter kan du dessuten raskt samle verdifull tilbakemelding og innsikt som bidrar til å forbedre din generelle kundetilfredshet og til slutt øke inntektene.

Det er her programvare for klientadministrasjon kommer inn i bildet, og hjelper deg med å administrere relasjoner med eksisterende kunder og potensielle potensielle kunder. Det kan hjelpe virksomheten din med å strømlinjeforme salget og spore kundeinteraksjoner for å organisere de samlede dataene dine når de brukes på riktig måte.

Slike verktøy har ulike funksjoner for dette formålet, og noen tillater til og med tilpasninger basert på de spesifikke kravene til virksomheten din.

I denne artikkelen skal vi dykke dypt inn i de beste programvareverktøyene for klientadministrasjon som hjelper deg med å automatisere administrasjonsprosessen for kunderelasjoner fra start til slutt.

Så hva venter du på? La oss dykke rett inn.

Hva er klientadministrasjonsprogramvare?

Klientadministrasjonsprogramvare er et verktøy som hjelper deg med å holde oversikt over dine kunderelasjoner som bedrift. Denne typen applikasjoner brukes ofte av salgs- og markedsføringsteam for å få innsikt og etablere fruktbare, langsiktige kunderelasjoner slik at de blir lojale kunder.

Den lar deg også automatisere repeterende oppgaver, slik at teamet ditt kan fokusere på andre høyt prioriterte oppgaver. Det øker produktiviteten, effektiv kundekommunikasjon og langsiktige forretningsforhold.

Hvordan er Client Management forskjellig fra en tradisjonell CRM?

Programvare for klientadministrasjon administrerer vanligvis kundeinteraksjoner og data innenfor en bestemt avdeling eller funksjon, for eksempel salg eller kundestøtte. Det gir ofte funksjoner for å administrere kontakter, spore kommunikasjonshistorikk og planlegge avtaler.

På den annen side er et Customer Relationship Management (CRM)-system et omfattende verktøy som omfatter hele kundereisen, fra prospektering til kundeoppbevaring.

Den tilbyr vanligvis avanserte funksjoner som salgsautomatisering, markedsføringsautomatisering, analyser og rapportering for å administrere og optimalisere kundens livssyklus på tvers av flere avdelinger og funksjoner.

Klientadministrasjonsverktøy kan bare tilby integrasjoner opp til en viss grense og spesifikke typer verktøy, mens et gratis CRM-verktøy (eller til og med et betalt) er laget for å integrere med ulike verktøy.

CRM-er inkluderer ofte salgsautomatiseringsfunksjoner, for eksempel poengscore og prognoser for kundeemner, som gjør det mulig for salgsteam å jobbe mer effektivt. Client Management Systems tilbyr kanskje ikke en slik avansert salgsautomatiseringsfunksjonalitet.

Mens noen klientadministrasjonsverktøy inkluderer grunnleggende e-postmarkedsføringsfunksjoner, tilbyr CRM-er vanligvis mer avanserte funksjoner som pleie av kundeemner, segmentering og kampanjeadministrasjon for å optimalisere markedsføringstiltak.

Fordeler med å bruke en klientadministrasjonsprogramvare

Det er flere fordeler med å bruke programvare for klientadministrasjon. Noen av disse er listet opp nedenfor:

  Topp 10 verste operativsystemer

Bedre kundeservice

Et klientstyringssystem lar deg forbedre kundeservicefunksjonene og kunde-leverandørforholdet ytterligere. Ved å administrere alle kontaktene dine på ett enkelt sted kan du enkelt spore kjøpene, identifisere demografien og analysere trender i kundeadferd.

Du kan også gi tilgang til denne informasjonen for alle relevante interessenter.

Økt salg

Et klientadministrasjonsverktøy hjelper deg med å etablere en detaljert, trinnvis salgsprosess og bygge en sterk salgspipeline. I tillegg hjelper det deg også med å automatisere repeterende oppgaver mens du analyserer alle salgsdataene dine på ett sted.

Når den er satt, kan de ansatte stole på denne automatiserte salgsprosessen for å sikre høyere produktivitet og øke det totale salget.

Høyere produktivitet og effektivitet

Client Management Software akselererer daglige prosesser og oppgaver som dryppkampanjer for hele teamet ved å bruke markedsføringsautomatiseringsteknologi, slik at ansatte kan fokusere på andre viktige oppgaver.

Det sørger også for at ingen oppgave blir oversett. I tillegg kan klientadministrasjonsprogramvare også vise deg en oversikt over hvor du kan forbedre arbeidsflytene og analysere virksomheten din.

Nøyaktig salgsprognose

Du kan identifisere de avgjørende trendene og bedre forstå hva du kan forvente av fremtidige salgssyklusytelser, mens du endrer målene og beregningene dine for å passe disse anslagene ved å bruke de automatiserte salgsrapportene i klientadministrasjonsprogramvaren.

Strømlinjeformet intern kommunikasjon

I tillegg til å lette kommunikasjonen mellom bedrifter og kunder, forenkler klientadministrasjonsprogramvare medarbeiderkommunikasjon.

Et klientadministrasjonsverktøy gjør det lettere å se hvordan andre ansatte snakker med en potensiell kunde, og gjør det mulig for ansatte å opprettholde en enhetlig merkevarestemme.

Det lar teammedlemmene sende notater og varsler og merke hverandre i tilfelle de vil dele oppdateringer.

Sentralisert database

En annen stor fordel med å bruke disse verktøyene er at de hjelper deg med å lage en konsolidert database med all informasjonen til kundene dine, noe som gjør den lett tilgjengelig for alle i selskapet som måtte trenge den.

Anta at en kunde tidligere har kommunisert med bedriften din. I så fall vil verktøyet vise interaksjonspostene, noe som gjør det enkelt å følge opp og bruke dataene til fremtidig markedsføring og salgsinnsats.

I tillegg til å spare dine ansattes tid, vil du tilby kundene dine en bedre og mer produktiv opplevelse.

Funksjoner å se etter i en klientadministrasjonsprogramvare

Det er ulike funksjoner i klientadministrasjonsprogramvaren som kan hjelpe deg med å øke salget. Noen av disse er listet opp nedenfor:

Tilpasning

Hver virksomhet er forskjellig, så den beste klientadministrasjonsprogramvaren bør tjene bedriftens unike krav. Programvaren for klientadministrasjon skal tillate deg å velge funksjonaliteten til programvaren og tilpasse den i henhold til kravene.

Noen få eksempler er muligheten til å legge til nye kontaktfelt, legge til filtre og velge hvilke data som skal vises på dashbordet.

Brukervennlighet

Et klientadministrasjonsprogramvaresystem må være lett tilgjengelig for alle i teamet ditt. I tillegg bør datadashbordet også være lett å forstå av alle interessenter.

Automatisering av arbeidsflyt

God klientadministrasjonsprogramvare lar deg automatisere oppgaver for å spare teamets tid og krefter. Det fører igjen til økt produktivitet.

Aktivitetssporing og oppgavestyring

God klientadministrasjonsprogramvare sporer og overvåker den nåværende tilstanden til teammedlemmer og klientaktiviteter. Du kan enkelt tildele oppgaver og sørge for at arbeidet blir utført i tide. Det hjelper deg på sin side å forhindre eller forutse hindringer.

Analyse- og rapporteringsfunksjoner

Programvaren for klientadministrasjon bør tilby en enkel måte å se beregninger relatert til selskapets teammedlemmer, kunder og forretningssyklus.

Det hjelper deg å vurdere om ting er i rute. Verktøyet bør også ha et godt rapporteringsverktøy for å generere tilpassede rapporter basert på spesifikke brukstilfeller.

  Kan ikke slette apper på iPhone eller iPad? 10 måter å fikse problemet på

Integrasjoner

Ditt klientadministrasjonsverktøy skal kunne integreres med dine eksisterende produktivitets- og oppgavebehandlingsverktøy. Vanligvis tilbyr gode klientadministrasjonsverktøy sømløse integrasjoner med apper som Google Disk, etc., og til og med fakturerings- og fakturaadministrasjonsverktøy.

Kommunikasjonskanaler

Verktøyet ditt skal muliggjøre tilgjengelig kommunikasjon med kunder og andre teammedlemmer. En annen nøkkelfunksjon er å sende direkte, personlig tilpassede meldinger via forskjellige kanaler, for eksempel sosiale medier.

Bruk tilfeller av klientadministrasjonsprogramvare

Det er flere bruksområder for klientadministrasjonsprogramvare. Det hjelper deg ikke bare med å bygge en omnikanal kundeopplevelse, men hjelper også ansatte med å automatisere repeterende oppgaver. Dessuten kan du til og med aktivere prioritering av potensielle kunder, slik at du kan gjennomføre salgsoppsøk i stor skala.

I tillegg til å administrere salgsprosessen fra start til slutt, kan salgsteam bruke disse verktøyene til å analysere kundeatferd og utføre konkurrentanalyser for å ta en informert beslutning.

Siden churn rate er et stort problem innen salg og kundeadministrasjon, kan du også bruke disse verktøyene til å holde styr på det samme. Når du har disse dataene, kan du aktivt iverksette korrigerende tiltak for å vinne tilbake tapte kunder.

Nå utforsker vi noen av de beste programvareverktøyene for klientadministrasjon.

Monday.com

Monday.com er en populær programvare for klientadministrasjon som er ideell for små og store bedrifter. Applikasjonen er 100 % skybasert og er tilgjengelig på alle større enheter (iOS, Android og Windows).

Klientadministrasjonsverktøyet lar deg lage et dashbord med informasjon om alle kundene dine på et sentralisert sted. Det beste er at alt er fullt tilpassbart.

Du kan oppdatere prosjektstatus, lage rapporter og planlegge oppfølging med potensielle/nye kunder.

Noen vanlige funksjoner inkluderer Monday.com:

  • Klientstyre for å samarbeide om prosjektets veikart
  • Enkel fildeling og meldinger
  • Legg ved notater for referanse og flytt klienter fra en rørledning til en annen.

Freshsales

Freshsales klientadministrasjonsprogramvareverktøy fra Freshworks er ideelt for små og mellomstore bedrifter og bedrifter. Det gir deg en 360-graders oversikt over kundene dine, og gir tilgang til deres sosiale medieprofiler og andre kontaktpunkter som nettsteder, interaksjoner og avtaler.

Plattformen lar deg prioritere oppfølgingsprosessen og lage en visuell salgspipeline ved hjelp av viktige beregninger gjennom dra-og-slipp pipeline-byggeren.

Du kan til og med ringe potensielle kunder og generere detaljerte rapporter om utgående prosess.

Behold

Keap er en plattform med prosesser som klientadministrasjon, e-postmarkedsføring og avtaler. Den passer for alle typer virksomheter og lar deg enkelt generere fakturaer, tilbud og betalinger. Du kan også automatisere oppfølgingsprosessen mens du integrerer med e-posttjenester som Gmail og Outlook.

I tillegg kan du føre digitale poster over alle kundeinteraksjoner og transaksjoner mens du oppretter landingssider for virksomheten din.

Som bedriftseier kan du lagre prospektinformasjon på ett enkelt sted og til og med lage markedsføringsautomatiseringskampanjer fra bunnen av.

Pipedrive

Det er et populært verktøy for salgsklientadministrasjon og pipelineadministrasjon. Pipedrive er best for frilansere og små til mellomstore bedrifter. Den er tilgjengelig på iOS- og Android-enheter. Du kan automatisere tilbakevendende prosesser gjennom automatisering av arbeidsflyt.

Pipedrive tilbyr kontaktadministrasjonstjenester som vil hjelpe deg med å bygge en ubegrenset database med kontakter og organisasjoner og synkronisere kontaktene og kalenderen din med Google og Microsoft.

Denne plattformen lar deg ringe direkte fra nettet og få raskere sporing og innsikt knyttet til din oppsøkende innsats.

Salesforce

Salesforce, som er ledende innen verktøy for kundeadministrasjon og kundeforhold, er en skybasert applikasjon for sporing av kundeinformasjon og personalisering av salgskommunikasjonen din. Du kan enkelt akselerere produktiviteten og ringe kunder ved å bruke kunstig intelligens, datafangstteknologi og prosessautomatisering.

  Hva er etterproduksjon eller etterbehandling innen fotografi og video?

Dessuten kan du til og med bygge appene dine ved å bruke funksjonene uten kode i denne programvaren, sammen med enkelt samarbeid.

Du kan også generere detaljerte rapporter for å hjelpe deg med å få en tett oversikt over hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

Bonsai

Bonsai er et annet populært klientadministrasjonsverktøy som er ideelt for små bedrifter og frilansere. Med sin tverrplattform-app er Bonsai en ideell kandidat for klient- og prosjektledelse.

Programvaren er ideell for å holde styr på kontaktene dine, slik at du kan legge til nye kundeemner og informasjon om eksisterende kunder. Brukere kan samarbeide om spesifikke prosjekter gjennom et sentralisert dashbord og legge til timelister, oppgaver og betalinger.

Du kan også legge til notater og tagger til kundene og kontaktene dine for å spore hver interaksjon med dem.

ServiceDesk Plus MSP

ServiceDesk Plus MSP av ManageEngine er et kundeadministrasjonsverktøy som gjør det mulig for bedrifter å effektivisere sine kundestøtteoperasjoner og forbedre kundetilfredsheten. Dette verktøyet tilbyr mange funksjoner som lar bedrifter administrere kundeinteraksjoner, spore problemer og analysere tilbakemeldinger fra kunder.

En av nøkkelfunksjonene til ServiceDesk Plus MSP er billettadministrasjonssystemet, som gjør det mulig for bedrifter å enkelt spore kundeproblemer og støtteforespørsler. Dette systemet lar støtteteam samarbeide og løse kundeproblemer raskt og effektivt.

En annen viktig funksjon ved ServiceDesk Plus MSP er analysefunksjonene. Bedrifter kan bruke dette verktøyet til å analysere tilbakemeldinger fra kunder og få innsikt i kundeatferd, slik at de kan forbedre sine produkter og tjenester og ta datadrevne beslutninger.

ServiceDesk Plus MSP inkluderer også et omfattende rapporteringssystem som gjør det mulig for virksomheter å spore nøkkeltall som kundetilfredshet og responstider. Disse dataene kan brukes til å optimalisere kundestøtteoperasjoner og forbedre kundeopplevelsen.

Apptivo

Apptivo er et skybasert programvareverktøy for klientadministrasjon for små og mellomstore bedrifter. Den tilbyr en rekke funksjoner, inkludert kontaktadministrasjon, kundeemneadministrering, mulighetsadministrasjon og markedsføringsautomatisering.

Med Apptivo kan bedrifter administrere alle kundeinteraksjoner på ett sentralt sted, slik at de kan levere bedre kundeopplevelser. Verktøyet tilbyr også samarbeidsfunksjoner, som lar team jobbe mer effektivt og forbedre kundenes responstider.

En annen nøkkelfunksjon ved Apptivo er dens rapporterings- og analysefunksjoner, som gjør det mulig for bedrifter å spore nøkkeltall som kundeanskaffelse, konverteringsfrekvenser og kundetilfredshet. Disse dataene kan brukes til å ta informerte beslutninger og optimalisere kundeinteraksjoner.

Konklusjon

Å velge riktig programvare for klientadministrasjon kan hjelpe deg med å administrere klientforholdet mer effektivt. Ved å bruke et verktøy som effektiviserer hele salgsprosessen, er det mye større sannsynlighet for at du vil beholde kunder og gjøre langsiktige forretninger med dem.

Du må ta en beslutning basert på dine krav og budsjett. Vi håper at denne artikkelen var nyttig for deg for å ta et skritt i riktig retning.

Vurder tipsene ovenfor enten du leter etter gratis klientadministrasjonsprogramvare eller en betalt, mer avansert.

Du kan også utforske noen av de beste cloud CRM-løsningene for bedrifter i vekst.

x