12 beste verktøy for å lage minneverdige videokollasjer

Enten du liker å dele noen glimt fra livet ditt på sosiale medier eller ønsker å bli en innholdsskaper, bør du allerede vite viktigheten av videoinnhold.

Imidlertid er det ofte umulig å dele alt i et enkelt videoklipp. Mens du laster opp en slik video, må du kompromisse litt og utelate noen av de gode tingene. Det er her videokollasjer kommer inn. Videokollasjer er en fin måte å fremheve favorittdelene dine fra forskjellige videoer og bringe dem alle sammen slik at ingen viktige ting blir liggende.

Uavhengig av formålet ditt, enten det er å vise høydepunktene til et arrangement eller promotere YouTube-kanalen din, kan det å lage videokollasjer hjelpe deg med å oppnå det. For tiden er mange videoredigerere tilgjengelige på markedet, som hver hevder å være i stand til å produsere de beste videokollasjene.

For å eliminere forvirringen din har vi samlet de beste verktøyene for å lage minneverdige videokollasjer. Les videre for å finne ut mer.

Hvordan engasjerer video flere målgrupper?

Det er et kjent faktum at videoinnhold kan øke publikumsengasjementet effektivt. Men spørsmålet er hvordan? Nedenfor vil vi nevne noen av disse grunnene:

Mennesker er kjent for å ha korte oppmerksomhetsspenn. Ettersom videoer er mer interessante, er det mer sannsynlig at videoer fanger seerens oppmerksomhet sammenlignet med tekst eller bilder. Statistikk tyder også på at folk er 27 ganger mer tilbøyelige til å klikke på en videoknapp enn et statisk bilde.

Interessant nok, ifølge den berømte McQuivey’s Forrester-studien, er en video verdt 1,8 millioner ord per minutt. Ja, 1,8 millioner. Ikke rart hvorfor videoer appellerer mer til publikum enn andre typer innhold.

Dessuten er oppbevaringseffekten av videoer mye større enn noen annen type innhold. Regresjon er en situasjon hvor du må lese teksten på en hel side på nytt etter at du nettopp har lest ferdig, da du enten mistet fokus midtveis eller ikke husker hva du leste.

Regresjon er et vanlig fenomen mens man leser tekster. Til sammenligning viser studier at den menneskelige hjernens retensjonsprosent er 95 % mens du ser på en video. Dette er en enorm forskjell sammenlignet med 10% oppbevaring mens du leser.

I tillegg kan den menneskelige hjernen behandle bilder bedre, som er 60 000 ganger raskere enn tekst. Det er derfor publikumsengasjementet ditt øker med videoer. Studier har vist at 65 % av verdens befolkning er visuelle elever. Derfor bør enhver merkevare som leter etter bedre publikumsengasjement fokusere mer på å lage videoinnhold enn tekstlig eller statisk innhold.

  Hvordan teste FREAK Attack (CVE-2015-0204) og fikse?

Hvordan er en videokollasje forskjellig fra en vanlig collage?

En videokollasje er en type collage for å vise foto- eller videomontasjen din. I motsetning til en fotokollasje, en serie bilder satt sammen, blir en videokollasje til når flere bilder, videoklipp, GIF-er osv. settes sammen på en iøynefallende måte.

Videokollasjeprodusenter er mer avanserte når det gjelder funksjoner sammenlignet med fotokollasjeprodusenter. Videokollasjeskapere lar brukere berike collagene sine med bakgrunnsmusikk, animasjoner, overganger og mer.

Bildekollasjer er ideelle kun for statisk innhold. Videokollasjer, derimot, skaper dynamisk visuelt innhold som vekker mer interesse hos publikum og øker engasjementet.

La oss nå se noen av de fineste videokollasjeprodusentene som kan hjelpe deg med å lage suverene videokollasjer for publikum:

InVideo

InVideo hjelper brukere med å lage fantastiske videokollasjer fra bildene og videoene deres på nettet. Dette nettbaserte verktøyet kommer med mange kule funksjoner, for eksempel kunstneriske videomaler, musikk, videooverganger, lagermedier, animasjoner og mer.

Du kan også lage flere merkesett og bruke dem på videoene dine med et enkelt klikk. Brukere kan også legge til lagene for å samarbeide med lagkameratene sine. I tillegg kan du spille inn voiceovers for videoene dine og til og med velge tekst-til-tale-fasiliteter.

For øyeblikket har InVideo en gratis plan med begrensede funksjoner. Personer som er villige til å oppgradere og bruke flere funksjoner, kan kjøpe sine månedlige eller årlige betalte planer som starter på henholdsvis 30 USD/måned og 15 USD/måned.

Canva

Canva er en enkel måte å lage og tilpasse videokollasjer til ulike formål. Canvas videokollasjeprodusent har funksjoner som gratis maler, layouter, gratis arkivvideoer, royaltyfri musikk, lydeffekter, animasjoner, etc.

I tillegg til stillbilder og videoer, kan du også bruke GIF-er til å lage collager. Canvas enkle nedlasting og deling gjør alt desto mer uanstrengt. Hvis du vil bruke klistremerker, illustrasjoner, ikoner osv. i videoene dine, tilbyr de en enorm samling av designelementer å velge mellom.

Mens Canva tilbyr en gratis plan, er den begrenset når det gjelder funksjoner. For premiumfunksjoner må brukere kjøpe sine betalte planer fra 12,99 USD/måned (faktureres månedlig) og 9,99 USD/måned (faktureres årlig).

Wave.video

Wave.video lar deg lage en rekke klipp ved siden av hverandre og lage iøynefallende videokollasjer med letthet. Det gir også flere andre nyttige funksjoner som maler, arkivopptak, layout, intuitivt brukergrensesnitt, støtte for flere plattformer og mer.

Dessuten lar Wave.video deg legge til BGM, tekster osv. til videoene dine for å gi seerne en mer berikende opplevelse.

  Hvor mye er Google Cloud Latency (GCP) mellom regioner?

For øyeblikket har Wave.video en gratis plan med begrensede funksjoner. For å låse opp tilleggsfunksjoner, må brukere kjøpe en av sine månedlige eller årlige betalte planer som starter på henholdsvis 20 USD/måned og 16 USD/måned.

Adobe Express

Adobe Express hjelper brukere med å lage imponerende videokollasjer på få minutter. Funksjoner som maler, undertekster, effekter som er enkle å bruke, enkel deling, arkivbilder, animasjoner osv. kan hjelpe deg med å ta videokollasjene dine til neste nivå.

Adobe Express gir deg også mulighet til å velge et tema og bestemme videoinnholdets generelle utseende og følelse. Det er unødvendig å si at dette gjør collage-opprettingsprosessen til en problemfri opplevelse.

Adobe Express med en gratis og premium-plan som starter på 9,99 USD/måned, hvor førstnevnte tilbyr grunnleggende funksjoner og sistnevnte alle premium-funksjoner.

Kapwing

Kapwing lar deg enkelt lage videokollasjer eller videoer med delt skjerm. Det hjelper deg med å lage videokollasjer ved hjelp av videoer, bilder, GIF-er og mer, sammen med bakgrunnsmusikk. Kapwing er en fin måte å bygge slående fortellinger med 60+ maler å velge mellom.

Dessuten kan du legge til klistremerker, øke/redusere volumet, slå sammen flere videoklipp, samarbeide med andre, etc., for økt effektivitet og produktivitet.

Kapwing tilbyr en gratis plan for de som nettopp har startet opp, med flere begrensninger. Avanserte funksjoner kommer bare med deres betalte planer som starter på 6 USD/måned (faktureres årlig).

Smilebox

Å lage fantastiske videokollasjer er som en cakewalk med Smilebox til din disposisjon. Bare velg bildene eller videoklippene dine, så tar Smilebox seg av resten. Dette praktiske verktøyet har mange funksjoner, inkludert maler, bakgrunnsmusikk, enkel deling, ubegrenset lagring, forretningssignatur, animasjoner, etc.

Smilebox lar brukere finjustere farger, legge til tekster, endre bakgrunn og mer for å lage profesjonelt utseende videokollasjer i løpet av minutter. Og den beste delen? Smilebox er helt gratis å bruke.

VEED

VEEDs videokollasjeprodusent er et nettbasert verktøy som lar brukere lage fantastiske videokollasjer uansett formål. I tillegg til praktiske maler, gir VEED brukere en haug med flotte redigeringsverktøy.

Dessuten lar det brukere forbedre videokollasjene sine med forskjellige filtre, emojis, SFX, klistremerker, automatiserte undertekster og mer. Det minimalistiske, intuitive brukergrensesnittet er også et stort pluss.

For øyeblikket er VEEDs begrensede funksjonsplan gratis for alle. Deres betalte planer har flere funksjoner som starter på 10 USD/bruker/måned (faktureres årlig).

Flixier

Flixier er en enkel måte å lage visuelt tiltalende videokollasjer online direkte fra nettleseren din. Ikke bare det, Flixier hjelper også brukere med å legge til tekster, bevegelige tekster, effekter, musikk, animerte titler, grafikk, etc.

Etter at videokollasjen din er klar, kan du enkelt laste den ned eller dele den med opptil syv nettplattformer samtidig.

  Hvordan få en VMware (VCP)-sertifisering: Komplett veiledning

På publiseringstidspunktet er Flixiers online videokollasjeprodusent gratis å bruke.

Abraia

Det har blitt enkelt å lage videokollasjer med musikk. Med Abraia kan du enkelt blande forskjellige bilder, videoklipp osv. for å gjøre noe blendende. Skaler, beskjær eller endre størrelse på videoen din for å passe dine spesifikke behov.

I tillegg kan brukere tilpasse fonter, stiler og hva som ikke skal skreddersys videokollasjene deres. Du kan også spille inn voiceovers og bruke dem i collagene dine. Abraia slår automatisk sammen og synkroniserer lyden. Så du kan alltid forvente en problemfri prosess for å lage collage.

Per nå har Abraia ingen månedlige/årlige abonnementer. I stedet tilbyr de kredittbaserte kjøpsalternativer som starter på bare 9 USD.

Fastreel

Fastreel av Movavi er et enkelt verktøy for å lage profesjonelle videokollasjer som du kan bruke hvor som helst. Det er flere maler å velge mellom. FYI, hvis du bruker flere videoklipp, vil verktøyet automatisk sløyfe de kortere klippene for å matche det lengste videoklippet. Det minimale brukergrensesnittet som er lett å navigere, er perfekt for de med liten eller ingen teknisk kunnskap.

Collager laget med Fastreels gratisplan kommer med vannmerker. For vannmerkefrie utganger har de betalte planer som starter på 5,95 USD/video. Den har også en best-verdi på 49,95 USD/årsplan, som gir tilgang til alle maler og verktøy.

Renderskog

Ved å bruke Renderforest kan du lage imponerende videokollasjer for å øke engasjementet ditt. Fra en mengde maler til interessante fargepaletter til fantastiske stiler – Renderforest har alt for å bli din ideelle videokollasjeprodusent.

I tillegg lar Renderforest deg legge til en fengende BGM eller din selvinnspilte voiceover for å forbedre videoene dine i stor grad.

For tiden har Renderforest en gratis for alltid-plan med begrensede funksjoner. Premium-planpriser med ekstra funksjoner starter fra 9,99 USD/måned.

Typito

Typito er et nettbasert verktøy for å lage flotte videokollasjer ved å blande forskjellige bilder og videoer og legge til bakgrunnsmusikk.

Utfold kreativiteten din med Typitos fantastiske funksjoner, inkludert overlegg, millioner av førsteklasses arkivopptak, rask forhåndsvisning og eksport, et merkesett, en enkel dra-og-slipp-editor, etc.

Bortsett fra deres gratisplan, tilbyr Typito forskjellige betalte månedlige og årlige planer med ekstra funksjoner, som starter på henholdsvis 18 USD/måned og 15 USD/måned (faktureres årlig).

Siste ord

For å konkludere, videokollasjer er en interessant måte å tiltrekke seg flere seere og øke engasjementet ditt på sosiale medier/kanaler. Her listet vi opp de beste verktøyene for å lage minneverdige videokollasjer.

Identifiser dine behov og se denne artikkelen for å finne din ideelle videokollasjeprodusent. Slipp kreativiteten løs og vis hva du virkelig er i stand til. Lykke til!

Deretter kan du sjekke ut den beste videoprodusenten og redigeringsprogrammet for macOS og Windows.